Gücüm kalmadı

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.671
57.649
598
Merhaba arkadaslar,iyi aksamlar herkese

Bu konuyu açmayı uzun zamandır düşünüyordum ama bugün olan son olay canıma tak dedirtti.biraz uzun olabilir belki kusura bakmayin..

Yaklaşık 4 yıl süren bir evliliğim var.siirtte yaşıyoruz eşimin doğu gorevinden dolayı. Evlenir evlenmez buraya geldim.kayinvalidem (esimin babaannesi,o büyüttüğü için anne diyor esim) 70 yaşında. Bi gorumcem var.Esimden büyük, evli ve 3 çocuğu var.kayinpederim de kendi halinde alkolik.esimin ailesi surekli olarak bize bakmak zorundasin para vermek zorundasin diyor.kayinvalidenin aylik yaklaşık 1400 lira kadar maaşı yatiyor her ay.kayinpederim ara sira çalışıyor ama esimden birseyler bekliyor.esim de diyor ki,beni onlar büyüttü ben onlara bakmak zorundayim diyor.tamam bakmasın demiyorum.zor durumda olurlar yardım edilir.ama omür boyu esime guvenerek yaşamaları zoruma gidiyo.kavga etmistim yeni evli oldugum zamanlar kayinvalidemle.neler neler dediler hakkımda esimi surekli doldurmaya çalıştılar bana karşı.kayinpederim bile ya boşan ya bizi sil diye baskı yaptı eşime. Sırf para gondermesine engel olmaya çalıştığımı düşündükleri icin.halbuki ben gondermesin demiyorum.ama paraları varken daha rahat yasamak adına para almalari zoruma gidiyor.esimde ailesine karşı biraz fazla pasif.4 senedir bunun mucadelesini veriyorum.ama bi yol kat edemedim.sinir hastasi oldum panik atağa yakalandim psikolojm aşırı derecede bozuldu.cok yıprandım.

Esimin memleketine gitmiyorum izine çıktığımda. Sirf bana gelmesinler diye.2 senedir konusmuyorum onlarla.ama gorumcem ve kayinvalidem her aradiklarinda eşime evine gelicez kapiyi açacaksın diyor.gorumcemin kocasi biraz sorumsuz olduğu icin oda esime guveniyor.boşanıp siirte yanina gelicem bana ev tut diyor.bana bak diyor.esimde benim ve ailesinin arasinda kaliyor.dhaa bugün aradı gorumcem bana para gönder diye.bu ay gercektende paramiz yoktu ve esim para yok dedikce bağırdı çağırdı zorla gondertmeye çalıştı. Çocuğunun okul da bi etkinligi icin kiyafet alacakmış. Kocası almamış. Bıktım arkadaslar,artık boşanmayı bile düşünür hale geldim Olmuyo.tamam kocam iyi kötü bi alışkanlığı veya huyu yok.ama arkasindaki ailesi huzurumu bozmak adina herseyi yapiyorlar.esimle ne kadar konussam da hep aynı. Onlara tek kelime edemiyor.biraz morale ihtiyacim var.okuduğunuz icin tesekkur ederim

Son düzenleme:
Kocanız Okumuş iş sahibi olmuş ama büyüyememiş (adam olamamış demek haddim değil ama kastım bu). Hayatın sillesini yememiş belli keriz yerine konmak hoşuna mı gidiyormuş? Her ay düzenli göndermek yerine gerçekten ihtiyaçları olduğunda alabilir mesela dayısı olarak yeğenine o kıyafeti alması normal.

Tabiki dayısı ben almasin demiyorum, ama paramiz bu ay gercekten yoktu maas gunune kadar kıt kanaat gecinicez.esim para yok dedikce bağırıyor gorumcem gonder diye.bunu anlayamiyorum.cocugu da bagiriyor eşime dayi neden para gondermiyorsun diye.yoksa yoktur neden bu israr.artı surekli bosanicam yanina yerlesicem diyor.esim sacmalama ya napcan burda falan diye birseyler demeye calisiyor ama kadın anlamiyor.hadi kayinvalideme ve kayinpederime bakariz ona bisey diyemem. Ama gorumceye de mi bakmak.zorundayim ben anlamadim ki

Kesinlikle hayır. Ya başa gelmeden anlaşılmıyor ki baştan bilemezdin böylesini ama eşinin anlaması gerekiyor kullanıldığını

Bu sebepten eşinle boşan diyemem. Ama Allah yardımcınız olsun. Elbet birgün düzelecektir herşey.zaman herşeyin ilacı..
Insallah.artık cok yoruldum.parasindan pulundan geçtim en azindan huzurumu bozmasinlar istiyorum ama o da yok.surekli telefonda taciz ediyorlar

Zor durum coco Allah yardımcın olsun.
Sizinde birikim yapmanız lazım herkese bakmak zorunda degilsiniz.
Eşinle tekrar konuşup anlatsan yani bu kadar kişi eşinin sırtına binmiş resmen kusura bakma.
Hele adam yok dıyor gorumcenın bagırması hiç normal degıl mumkunse kocasına bagırsın.

Görümce genç değilmi ? Gitsin çalışsın.Siirte gelmesinde sakınca yok,gelin gittiği ilde kalmak istememesi normal.Eşinle kavga etme,gelsin istiyorsa iş arar buluruz gibi yapıcı konuş.Para vermeyi alışkanlık etmesin,dardaysa illaki abisidir ele gidemez size gelir zaten.Ama ben geliyorum kiramı öde karnımı doyur olmaz.Kaldırsın kıçını ekmeğini kendi kazansın.Kv bişey diyemicem,annesi olsa minnet duyar bu nenesi daha da çok minnet duyuyordur.Zor durum

Kesinlikle hayır. Ya başa gelmeden anlaşılmıyor ki baştan bilemezdin böylesini ama eşinin anlaması gerekiyor kullanıldığını
Eşim ailesine düşkün baya.eşimin annesi babasi ayrıldığı icin,esimi babaannesi büyütmüş.esimin amcalari da demis ki annelerine; sen bu çocuğa bakip buyuttun oda sana bakicak demis.esimin çocukluğundan beri aklına sokmuşlar bunu.esim bakmak zorundayim onlar bana baktı büyüttü diyor.yani herkes bi sekilde esimin üstüne atmış yükü. Aradan çekilmiş. Herkes eşimin eline bakiyor

Bence fazla karışma eşin verdikçe isteyecekler istedikçe verdigi zaman belli birsüre sonra kocan dur diyerek resti çekecektir üzme kendini zamana bırak hep geçtik o yolları kendiliğinden uzaklaşıyor ve araya mesafe koyuyorlar ver ver nereye kadar diyecek eşin demese benim eşim demezdi sadece zamana bırak kendini yıpratma değmez.

Yok kuzum kocasıyla kötü olmaktan korkuyor.esimden bugün para istedi tekrar ,ardindan da enistene söyleme aramiz bozulur kavga ederiz diyor.aklima geldikce sinirim tepemde

Ben aradaki iliskilere bakarim boyle konularda.

Babaanne pekala bakmayabilirdi torununa,gazetelerde oz cocuguna iskence eden canileri gordukce bu babaanne eli opulesi geldi bana. Ve evet boyle bi kadina yardim etmek zorundasiniz .

Fakat gorumce bana pek iyi niyetli gelmedi. Gercekten muhtac olan insan yardim isterken utanir ,bagirmak ne demek.

Yok kuzum kocasıyla kötü olmaktan korkuyor.esimden bugün para istedi tekrar ,ardindan da enistene söyleme aramiz bozulur kavga ederiz diyor.aklima geldikce sinirim tepemde
Ee kardeşinin huzurunu düşünmüyor.
Eşinle ciddi şekilde konuşman lazım canım yoksa böyle olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…