- 8 Şubat 2017
- 910
- 1.290
- 113
- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
-
Tabiki de besledi büyüttü annemiz.ama devamli bunu kullanmasi canımı sıkıyor. Sana ben baktım buyuttum sende bana bak diyor.aylik 1400 kusur maasi var kendi evi var. Hem babana bakacaksin hem bana bakacaksin hem ablana bakacaksin diyor.gorumceye neden bakmak zorundayiz ki.kötü bi evlilik yaptiysa suç benim mi.gelip evine yerlesicem diyor.sirf belkide huzurumu bozmak adına yapiyor.bana bak diyor ev tut diyor.kirami öde diyor.ve kayinvalide den yüz buluyor bunlari.soylerkenBen aradaki iliskilere bakarim boyle konularda.
Babaanne pekala bakmayabilirdi torununa,gazetelerde oz cocuguna iskence eden canileri gordukce bu babaanne eli opulesi geldi bana. Ve evet boyle bi kadina yardim etmek zorundasiniz .
Fakat gorumce bana pek iyi niyetli gelmedi. Gercekten muhtac olan insan yardim isterken utanir ,bagirmak ne demek.
Oyle mi farkında değilim hic.ama degistiririm sagol.:)Arkadaşım yazının fontu çok şık :))
Ama okurken yoruyor.
Sen napiyorsun peki bu durumda? Ne diyorsun eşine mesela ?Öncelikle Allah yardım etsin inanirmisiniz aynı dert bizdede var ben sanıyordum tek biziz sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim bizimkilerde aynı kv kp biz bakıyoruz gönderdiğimiz paraya üç kuruş deyip geçiyorlar mevcut maaşları falan yok herşey bize ait artı şimdi görümce çıktı çocuklarıyla gelecekmiş annesine biz bakacakmışız kocasının işleri kötüymüş 4 tane çocuk nasıl mesuliyet alınır har vurup harman savururken sorun yokta şimdmi sorun var dedik kötü oldum kimseyi böyle bir sorumluluk içine sokmaya hakları yok bizide düşünün diyoruz hayatları yalan
Evet gorumcem genç. İste tam da böyle diyor bosanicam yanina gelicem bana.ev tut kirami öde bana bakmak zorundasin.ablana sahip cikmak zorundasin diyor.artık sinirden delirdim.cok kötü kavga ettim aksam eşimle. 4 senedir hep kavga etmemize sebep oldu ailesi.gerek maddi gerek maneviGörümce genç değilmi ? Gitsin çalışsın.Siirte gelmesinde sakınca yok,gelin gittiği ilde kalmak istememesi normal.Eşinle kavga etme,gelsin istiyorsa iş arar buluruz gibi yapıcı konuş.Para vermeyi alışkanlık etmesin,dardaysa illaki abisidir ele gidemez size gelir zaten.Ama ben geliyorum kiramı öde karnımı doyur olmaz.Kaldırsın kıçını ekmeğini kendi kazansın.Kv bişey diyemicem,annesi olsa minnet duyar bu nenesi daha da çok minnet duyuyordur.Zor durum
Insallah...duzelir diye umut ettim bu zamana kadar.para istemelerini gectim hadi..ama huzurumu bozmaya calismalari esime surekli baski yapmalari canımı sikiyor.10 yasindaki yeğeni esime nasil bagiriyor para gonder diye duyman lazim.esimde cocuk o olur oyle seyler yeğenim bitanedir diyorBence fazla karışma eşin verdikçe isteyecekler istedikçe verdigi zaman belli birsüre sonra kocan dur diyerek resti çekecektir üzme kendini zamana bırak hep geçtik o yolları kendiliğinden uzaklaşıyor ve araya mesafe koyuyorlar ver ver nereye kadar diyecek eşin demese benim eşim demezdi sadece zamana bırak kendini yıpratma değmez.
İste bende tam olarak senin gibi düşünüyorum. Bu kadar sorumluluk vardi madem uzerinde,evlenmeseydin baksaydin ailene dedim kac defa.bugün o kadar cok ağladım ki.4 senedir bana yapmadiklarini birakmadiklari gibi,birde maddi anlamda üstüme üstüme geliyorlar.onlar herseyin en iyisini alcak diye,ben yeri geliyor 10 liralik et alacağıma 5 liralik aliyorum.yeter ki onar rahat etsinÇocukluktan beri kafasına kazımışlar bize bakmak zorundasın diye. O da inanmış, hala inanıyor kendi görevi olarak görüyor tamam bunu anlayabiliyorum. Ama üzerinde bu kadar ağır yük olan, e maaşı da belli olan adam ne demeye gidip evlenir bunu anlamıyorum. Gitsin köşesinde beslesin ailesini. Ya da evlenmeden önce anlaşsın. Çalışan biriyle evlensin. Benim eve maddi katkım neredeyse olmayacak, ben aileme vereceğim, eve sen bakacaksın, bunu kabul ediyorsan evlenelim desin öyle evlensin. Elalemin kızıyla sanki normal bir evliliği kaldırabilecekmiş gibi evlenip onun günahına girmenin ne anlamı var anlamıyorum.
Küçüklüğümüzde babamın ailesinden çok çektik biz de. Dedem kredi çeker çeker babama ne yapayım babanın evine haciz mi getirteceksin deyip ödetirmiş. Biz her köye gittiğimizde işte televizyon şu bu ister, laf sokar dururlardı. Babamın bütün maaşını değil, arkadaşının maaşını da borç alarak iki maaş birden verdiği zamanlar olmuş. Sonra bize acıklı acıklı anlatıyor "pazara gittim, fasülye pahalı diye alamadım ağladım, sizi çok zorluklarla büyüttüm" diye. Halbuki maaşı iyiydi. Hiç zorluk çekmesine gerek yoktu. Kendi sorunu. Bizim günahımız neydi?İste bende tam olarak senin gibi düşünüyorum. Bu kadar sorumluluk vardi madem uzerinde,evlenmeseydin baksaydin ailene dedim kac defa.bugün o kadar cok ağladım ki.4 senedir bana yapmadiklarini birakmadiklari gibi,birde maddi anlamda üstüme üstüme geliyorlar.onlar herseyin en iyisini alcak diye,ben yeri geliyor 10 liralik et alacağıma 5 liralik aliyorum.yeter ki onar rahat etsin
Tatlı dille ikna ediyorum anlatıyorum ama onlar arayıp iki yalan dolan konuşup ajitasyon yapsın hemen etkileniyorSen napiyorsun peki bu durumda? Ne diyorsun eşine mesela ?
Henüz çocuğum yok.cok istedim ama henüz olmadi.belki çocuğumuz olursa ailesine bu kadar düşkün olmaz çocuğu için bazi seylerden fedakarlik eder diyordum.ama vardir bunda da bi hayır. Burda calisabilecegim pek bir yer yok.cok küçük bir sehir.esim calismama izin vermez üstelik. Yani bu ömür boyu boyle devam edecek herhaldeKüçüklüğümüzde babamın ailesinden çok çektik biz de. Dedem kredi çeker çeker babama ne yapayım babanın evine haciz mi getirteceksin deyip ödetirmiş. Biz her köye gittiğimizde işte televizyon şu bu ister, laf sokar dururlardı. Babamın bütün maaşını değil, arkadaşının maaşını da borç alarak iki maaş birden verdiği zamanlar olmuş. Sonra bize acıklı acıklı anlatıyor "pazara gittim, fasülye pahalı diye alamadım ağladım, sizi çok zorluklarla büyüttüm" diye. Halbuki maaşı iyiydi. Hiç zorluk çekmesine gerek yoktu. Kendi sorunu. Bizim günahımız neydi?
Çocuğunuz var mı? Boşanmayacaksanız da bu sorunlar düzelene kadar çocuk yapmayın.
Şimdi doğu görevindesiniz ama iş imkanınız varsa araştırın. Çalışın. Eşinize parayı vermeyin kendinize harcayın. Ama evin masraflarını hep siz verip de beyefendiyi iyice rahatlatmayın, götürür bütün maaşı rahat rahat verir artık.
Cok rest cektim.surekli eşime beni kotuluyorlardi beni savun beni koru dedim kac defa. Eğer yapamayacaksan bosanalim dedi.beni cok sevdiğini biliyorum.kac defa esyalarimi toplayip bosanicam diye memlekete gittim.her defasinda tamam koruycam seni,bundan sonra aileme tek laf ettirmiycem dedi.az biraz savunmaya basladi ama tam degil.hep bi çekingenlik var.bi mahcubiyet var onlara karşıSize sormak istiyorum ,deger mi bir evlilik bir adam icin kendinize bu eziyeti etmeye ,
Kendinize deger verin ,
Bir uzmandan destek alin ,esinize resti cekin ,
Uzaklasin ,calisin hayatiniza bakin ,
Lutfen kendinize iyi davranin
Ahh nomu,inanir misin dislerimi sikmaktan disim bile kırıldı. Hadi annesini babasını gectim,nasil bu kadar ablasina yüz veriyor bende anlamiyorum.telefonda birde cazgir cazgir bagirmasi yok mu..cileden cikariyor beni.esim diyor ki hayir bosanamaz da gelemezde buraya diyor.o zaman huzurumuzu bozmak adina beni sinir etmek adına yapiyor dedim.çünkü görüşmek dahi istemedigimi biliyor.ben calismiyorum.esim calismama da izin vermez zatenHasta olmana değmez.
Sen çalışıyor musun?
Çalışmıyorsan çalış ve parandan kuruş harcama eve.
Hadi yet yetebiliyorsan herkese de.
Ayrıca niye onlar için 10 lira yerine 5 liralık et alacakmışsın?
Ne istiyorsan al ye.
Yetmeyince para eşin kendisi yollayamam diyecek.
Elbet bir gün canına tak edecek.
Nasıl yüz vermiş eşin hayret görümcen bile boşancam sen bana bakacaksın diyebiliyor.
Deli midir nedir?
Yani gondersin karışma mi diyorsun madonnam.çünkü karışınca da birsey degismiyor.eşime zorla bu ay param yok dedirtsem de (ki gercekten yok bu ay) hemen kusuyorlar telefonu acmiyorlar tavır aliyorlar.esimde üzülüyor doğal olarak.bi cikmazin icindeyimCocom sen ne yaparsan yap değişmeyecek. Daha beter zıttına bile gidebilir eşin.
Hiçbirşeyden kısma , ye iç gez. Hatta aldığını ikişer üçer al. Hadi yapabiliyorsa yapsın bakalım.
Anne, baba, kardeş elbette yardımcı olunur, eş yerine gelir ama bunlar gelmez. Haa iş adam kullanmaya gelirse kimseyi gözüm görmez, görmemeli de.
Ahh nomu,inanir misin dislerimi sikmaktan disim bile kırıldı. Hadi annesini babasını gectim,nasil bu kadar ablasina yüz veriyor bende anlamiyorum.telefonda birde cazgir cazgir bagirmasi yok mu..cileden cikariyor beni.esim diyor ki hayir bosanamaz da gelemezde buraya diyor.o zaman huzurumuzu bozmak adina beni sinir etmek adına yapiyor dedim.çünkü görüşmek dahi istemedigimi biliyor.ben calismiyorum.esim calismama da izin vermez zaten
Esinin tavri belli ,degismeyecek bunu kabullen once ,kendini borclu hissediyoir ailesine ,Cok rest cektim.surekli eşime beni kotuluyorlardi beni savun beni koru dedim kac defa. Eğer yapamayacaksan bosanalim dedi.beni cok sevdiğini biliyorum.kac defa esyalarimi toplayip bosanicam diye memlekete gittim.her defasinda tamam koruycam seni,bundan sonra aileme tek laf ettirmiycem dedi.az biraz savunmaya basladi ama tam degil.hep bi çekingenlik var.bi mahcubiyet var onlara karşı
Ben böyle birsey yapsam eşim delirir herhalde :) sagol canim benim. Allah razi olsunValla eşimin yapamadığını ben yapar çıngar çıkarırım böyle durumlarda.
Görümcenin kocasına kadar duyururum mikser gibi karıştırırım ortalığı.
Dinsizin hakkından imansız gelir ama eşinin tepkisi ne olur buna bilemiyorum :S
Allah kolaylık versin sana da..Zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?