Biraz önce abur cubur birşeyler alayım diye yakındaki bakkala gittim. Ben içeride alışveriş yaparken dışarıdan bagırma sesleri gelmeye başladı.
Ne oluyor falan derken bir baktık adamın teki 9-10 yaşlarında bir çocuğa bağırıyor. Müdahale etsem mi etmesem mi belki babasıdır derken adam çocuğa vurmaya başladı. Bir yandan da bağırıyor ama nasıl delirmiş resmen. Bıraktım elimdekileri koştum, yazık çocuk yapıştı paçama "abla kurtar" diyerek ama alamadım elinden adamın. Herife deli kuvveti mi gelmişti neydi inanın bilmiyorum. Çocuğu koruyamıyorum, bari adamı tutmaya çabalayım, elini kolunu tutayım diye uğraştım, gücüm yetmedi kızlar.
En son ben de adama bağırmaya başladım, hemen durmazsa polis çağıracağımı söyledim iyice kudurdu. Bu arada etraftakiler bizi izliyor, yani koca koca adamalar bakıyor sadece...
"Çağır abla çağır vereceğim polise bu bilmemne çocuğunu" diye küfretmeye başladı bu sefer. Neymiş, ziline basmış bu çocuk. Yahu basmıştır çocuktur diyorum, senin ne hakkın var bir başkasının çocuğunu dövmeye diyorum "gayen ne, amacın ne" diye hala savuruyor cocuğu.
Artık etraftakiler de yardım etti aldık çocuğu elinden. Soktum bakkala su içirdim ama nasıl ağlıyor kuzum. Tir tir titriyor. Sakinleştirdik, evin yakın mı, götüreyim mi dedim " ben giderim abla sağol " dedi gitti koşa koşa.
Çok sinirlendim. Nefret ederim çocuğa şiddet uygulayanlardan. Keşke diyorum adama çaksaydım 2 tane. Kafa göz dalsaydım. Resmen adama saldırmaktan korktum ya bana da birşey yapar diye.
Bu adamı polise şikayet etsem ne olur? Bir sonuç alınır mı?
Çocuğun ailesini bulsam adamın yaptıklarını anlatsam? Belki ufaklık anlatmaz ailesine, koruyanı kollayanı vardır, onlar da bu şerefsizi dövse bir güzel?
Lanet olsun keşke o an arasaydım polisi. Ya da gözümü karatıp bende adama vursaydım.
Kendime ayrı kızıyorum, millete ayrı. Çıkmışlar balkona pencereye izliyorlar. Kız başıma ben girdim araya ya.
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyor ne yapıyor ben anlamadım. Hoş bende aynı şeyi yaptım ya neyse.
Böyle işte. İçime oturdu çocuğun hali.