• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gücüm yetmedi, içime dert oldu.

Vay be sen neyin kafasini yasiyosun acaba yazdigim seyden cinsiyetci oldugumu anladin harikasin valla bravo... Bi git allah askina cinsiyetcilikle zerre alakasi yok seninle polemige girip kizin konusunu da dagitmayacagim.. O zaman sen de bi yanlis yaptiginda dayak yersin olur biter sen de akillanir oturursun anlastik mi CANİM BENİM

giren yok zaten kızın konusunu aydınlatmak için beni de aydınlat lütfen zilime basıp kaçan bi çocuk var annesine durumu anlttım önemsemedi nası çözebilirim acaba nolurrr bana yardım canım benm

Yahu verdiğiniz örnek ile "zile basıp kaçma" bir mi?
Çocuk çırpındı yanlış zile bastım abi, arkadaşım o apartmanda diye. Velev ki itliğine basıp kaçıyor olsun. Sokak ortasında çocuk tartaklamak nedir?
Oldu olacak siz de aracın önüne çıkan bisikletli çocukları dövün. Madem çözüm bu.
Dalgın anınızda trafikte yanlış bir hareket yaparsanız, millet de sizi dövsün o zaman. Sonuçta başkalarına zarar vermeye hakkımız yok.
Zarar vermelerini zarar vererek engelleme düşüncesi bambaşkaymış.
Adamın tepkisi haklı değil ama bu çocuğun davranışını haklı yapmaz . Eğer yolun ortasından arabanın dikine bisiklet sürmesini normal buluyorsanız ve bu masumaneyse bence siz çocuk yapmayın ..kazada 3 kişi hayatını kaybetse demekki durum sizin için normal . Yapmayın Allah aşkına . Eşim camdan evladım çekil diyor inadına çekilmiyor . Çocuk masumdur fakat eğitilebilir ! her yaramazlığı masumiyete veremeyiz ! Sizin mantığınıza çocuğunuz olsa sür oğlum arabanın üstüne üstüne sürmü diyeceksiniz ? Belki çocuk hırpalayan adamı sizin mantığınızda bir anne büyütmüştür , masum ilan edildikçe rahat büyümüştür !!

Elune sen canımsın ya .
Valla bak.
Helal olsun sana .
O izleyen erkeklerin hepsinden daha yürekliymişsin sen.
İçine dert olmasın .
Şiddetin her türlüsü kötü. Benim de başvurduğum zamanlar oldu, oluyor Summe. Ama kendi akranımsa karşımdaki ancak. Çığırımdan çıktıysam yani..
Bir gün olur da bir çocuğa elimi kaldırırsam ellerim kırılsın.

Şiddetin her türlüsü kötü. Benim de başvurduğum zamanlar oldu, oluyor Summe. Ama kendi akranımsa karşımdaki ancak. Çığırımdan çıktıysam yani..
Sen elinden geleni yapmışsın Elune .
Bak elinden geleninn fazlasını yapamadığın için üzülüyorsun ...Yapma canım.
Aynen akranım ve kendi cinsiyetimden kişilerle saç baş kavgalarım oldu ama çocuk.
İnsan bi çocuğa nasıl kıyar da vurur..Aklım almıyor.

Adamın tepkisi haklı değil ama bu çocuğun davranışını haklı yapmaz . Eğer yolun ortasından arabanın dikine bisiklet sürmesini normal buluyorsanız ve bu masumaneyse bence siz çocuk yapmayın ..kazada 3 kişi hayatını kaybetse demekki durum sizin için normal . Yapmayın Allah aşkına . Eşim camdan evladım çekil diyor inadına çekilmiyor . Çocuk masumdur fakat eğitilebilir ! her yaramazlığı masumiyete veremeyiz ! Sizin mantığınıza çocuğunuz olsa sür oğlum arabanın üstüne üstüne sürmü diyeceksiniz ? Belki çocuk hırpalayan adamı sizin mantığınızda bir anne büyütmüştür , masum ilan edildikçe rahat büyümüştür !!
Allah allah.
Acaba nerede "sürsün bisikleti , ne var canım? " demişim? Ailesinin özen gösterip, zahmet etmeyip toplum içinde yaşama kuralı öğretmediği çocuğa dayakla mı öğretelim bunu? Dayak bir eğitim şekli midir?
Arabanın dikine bisiklet süren çocuklara ders olsun diye , ibret-i alem için ezip geçseydiniz? Trafikte sürücünün sorumluluğu hem arabanın hem çevrenin farkında olmaktır. Baktın çocuk dikine geliyor, yoldan çekilmiyor duracaksın bir zahmet. Gerekirse tutacaksın kolundan, annesine babasına gideceksin.
Çocuk ne yaparsa yapsın masumdur dediğimi de hatırlamıyorum.
Eğer dayak sizin için eğitim usulü ise, bence siz de çocuk yapmayın.

Duyarlılığın icin kutlarim seni...
Böyle insanlik yoksunu itlere meydan dayagi cekmeli....
Ama insanlık topluca ölmüş tekrar görüldüğü üzere. .

Biraz önce abur cubur birşeyler alayım diye yakındaki bakkala gittim. Ben içeride alışveriş yaparken dışarıdan bagırma sesleri gelmeye başladı.
Ne oluyor falan derken bir baktık adamın teki 9-10 yaşlarında bir çocuğa bağırıyor. Müdahale etsem mi etmesem mi belki babasıdır derken adam çocuğa vurmaya başladı. Bir yandan da bağırıyor ama nasıl delirmiş resmen. Bıraktım elimdekileri koştum, yazık çocuk yapıştı paçama "abla kurtar" diyerek ama alamadım elinden adamın. Herife deli kuvveti mi gelmişti neydi inanın bilmiyorum. Çocuğu koruyamıyorum, bari adamı tutmaya çabalayım, elini kolunu tutayım diye uğraştım, gücüm yetmedi kızlar.
En son ben de adama bağırmaya başladım, hemen durmazsa polis çağıracağımı söyledim iyice kudurdu. Bu arada etraftakiler bizi izliyor, yani koca koca adamalar bakıyor sadece...
"Çağır abla çağır vereceğim polise bu bilmemne çocuğunu" diye küfretmeye başladı bu sefer. Neymiş, ziline basmış bu çocuk. Yahu basmıştır çocuktur diyorum, senin ne hakkın var bir başkasının çocuğunu dövmeye diyorum "gayen ne, amacın ne" diye hala savuruyor cocuğu.
Artık etraftakiler de yardım etti aldık çocuğu elinden. Soktum bakkala su içirdim ama nasıl ağlıyor kuzum. Tir tir titriyor. Sakinleştirdik, evin yakın mı, götüreyim mi dedim " ben giderim abla sağol " dedi gitti koşa koşa.
Çok sinirlendim. Nefret ederim çocuğa şiddet uygulayanlardan. Keşke diyorum adama çaksaydım 2 tane. Kafa göz dalsaydım. Resmen adama saldırmaktan korktum ya bana da birşey yapar diye.
Bu adamı polise şikayet etsem ne olur? Bir sonuç alınır mı?
Çocuğun ailesini bulsam adamın yaptıklarını anlatsam? Belki ufaklık anlatmaz ailesine, koruyanı kollayanı vardır, onlar da bu şerefsizi dövse bir güzel?
Lanet olsun keşke o an arasaydım polisi. Ya da gözümü karatıp bende adama vursaydım.
Kendime ayrı kızıyorum, millete ayrı. Çıkmışlar balkona pencereye izliyorlar. Kız başıma ben girdim araya ya.
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyor ne yapıyor ben anlamadım. Hoş bende aynı şeyi yaptım ya neyse.
Böyle işte. İçime oturdu çocuğun hali.

onun da belinin büküldüğü, gücünün yetmediği zamanlar gelcek elbet..
pis şrfsiz erkek müsveddesi...

bizde kim kimi zayıf görürse ona şiddet anne çocuğa erkek kardeş kız kardeşe baba anneye sıra sıra gider
yüksek ihtimalle bu adamda şiddetle dolu bir ortamın içinden çıktı geldi ama dışaırıda millete kuzu gibidir küçücük çocuğu gördüğünden aslan kesilmiştir pislik
benimde kapıyı çalıp çalıp kaçn miniler oldu hemde bir defa değil beş altıncı kezde kapıda bekliyordum yakaladım sizi şimdi annenize götürücem dedim çil yavrusu gibi kaçıştılar bir dahada kapı çalan olmadı

Duyarlılığın icin kutlarim seni...
Böyle insanlik yoksunu itlere meydan dayagi cekmeli....
Ama insanlık topluca ölmüş tekrar görüldüğü üzere. .
Aaa Almadal, lütfen. Çocuk haketmiş baksana canım.
Vurun, dövün, sindirin, bastırın aman sakın ha elinden tutup komşuları rahatsız etme, insanlara saygılı ol diye öğretmeyin. Öğrettiğiniz de bu davranışa devam ediyorsa ceza vermeyin. Kolayı var çünkü kim uğraşacak? Ver odunu aklı başına gelsin.
Çok ilginç gerçekten.

O zili o adamın bir yerine takmak lazım.
Cesaretin için tebrik ederim Elune.

Ben küçükken (ilkokul), mahallede bana aşık olan bir çocuk her gün 5-10 kere bizim zile basar kaçardı.
Onun yüzünden tokadı ben yemiştim.

Aaa Almadal, lütfen. Çocuk haketmiş baksana canım.
Vurun, dövün, sindirin, bastırın aman sakın ha elinden tutup komşuları rahatsız etme, insanlara saygılı ol diye öğretmeyin. Öğrettiğiniz de bu davranışa devam ediyorsa ceza vermeyin. Kolayı var çünkü kim uğraşacak? Ver odunu aklı başına gelsin.
Çok ilginç gerçekten.
Evet elune kolayi varken neden egitmeyi secelim, bi hata ettiyse en azindan bas tokadi cocuga bi daha bak bakalim yapabilecek mi???? Bosver arkadasim sen dogrusunu yapmİssin, benim dogrum da budur, dayakla korkutarak hatalara engel olmaktansa konusarak yaptiginin hata oldugunu neden kime nasil zarar verdigini soyleyerek hatayi aza indirmeye calisirim.. Sen de dogrusun bi kere daha soyluyirum helal olsun sana canim sen iyi yapmissin

Allah allah.
Acaba nerede "sürsün bisikleti , ne var canım? " demişim? Ailesinin özen gösterip, zahmet etmeyip toplum içinde yaşama kuralı öğretmediği çocuğa dayakla mı öğretelim bunu? Dayak bir eğitim şekli midir?
Arabanın dikine bisiklet süren çocuklara ders olsun diye , ibret-i alem için ezip geçseydiniz? Trafikte sürücünün sorumluluğu hem arabanın hem çevrenin farkında olmaktır. Baktın çocuk dikine geliyor, yoldan çekilmiyor duracaksın bir zahmet. Gerekirse tutacaksın kolundan, annesine babasına gideceksin.
Çocuk ne yaparsa yapsın masumdur dediğimi de hatırlamıyorum.
Eğer dayak sizin için eğitim usulü ise, bence siz de çocuk yapmayın.
Yazıda dayak eğitim usulüdür yazmadım . Hatta bunu ima edecek tek cümle yazmadım .adamı ve çocuğu ayrı kulvarlarda ele aldım . Ayrıca çocuğu ezerek ders verme cümlenizi kınıyorum bunu yazmaya nasıl eliniz gitti , nasıl kafanızdan geçti ! şahsen içim ürperdi ! Sankî tavuk yazar gibi yazmışsınız ..

o zile basıp kaçmalar o kadar sinir bozucu ki bi ara bizede musallat olmustu bi kacı o ara yakalasam bende aynısını yapardım

sevgi pıtırcıklığıda bi yere kadar herkesin sabrının sınırı var annelerine söylerdik çocuk o yapar derlerdi bi de
Demek aynısını yapardınız. Terbiyesini vermek (!) tabi siz bunu terbiye sanıyorsunuz size mi kaldı? Biri benim önümde küçük çocuğu bu nedenle dövse net dayak yer benden o zaman. Ee herkesin sabrının sınırı var. :KK14:

Böyle şeylerde tutamıyorum kendimi dahil oluyorum :) sesim çok cırtlak olduğu içinde yılıyorlar iyi oluyor. O izleyenler zaten amaçları ne bilmiyorum kendi başlarına gelse o tarz bi durum Allah aşkına yardım edin diye çırpınırlar

adama iyi ki vurmamissin. cocuktan beter dalardi sana.
su otobus soforu vakasini bilirsiniz. bazi adamlarin gucu anca kadina cocuga yetiyor.
yapmaniz gereken gercekten de polisi aramakti.

Yazıda dayak eğitim usulüdür yazmadım . Hatta bunu ima edecek tek cümle yazmadım .adamı ve çocuğu ayrı kulvarlarda ele aldım . Ayrıca çocuğu ezerek ders verme cümlenizi kınıyorum bunu yazmaya nasıl eliniz gitti , nasıl kafanızdan geçti ! şahsen içim ürperdi ! Sankî tavuk yazar gibi yazmışsınız ..
Haklısınız verdiğim örnek abes ve uç bir örnek oldu. Düşünmeden yazmışım affola.
Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz, şöyle ki; çocukların eğitilebilir olduğunda hem fikiriz. Ben sizin "ailesinin eğitmediği, terbiye etmediği çocuğa dayak revadır. Vereceği zarar böyle engellenebilir." savında olduğunuzu çıkardım, siz benim çocuk katili olduğumu.
Hatta bir adım ötesine geçip, günümüzde sık rastlanan " ay benim çocuğum ne yapsa haklıdır, ceza vermeyeyim, her yaptığını hoş göreyim" mantığında olduğumu söylediniz ve çocuk yapmamamı önerdiniz.
Asla tasvip etmediğim ve sıklıkla eleştirdiğim bir tavırdır bu.
Sanıyorum, iletişim kopukluğu yaşadık. Ben asla ve kat'a bir çocuğa psikolojik veya fiziksel şiddet uygulanmasını tasvip etmiyorum. Şiddet şiddeti doğurur çünkü. En uç nokta da bile her zaman bir çözüm vardır.
Umarım kırılmadınız bana.

Biraz önce abur cubur birşeyler alayım diye yakındaki bakkala gittim. Ben içeride alışveriş yaparken dışarıdan bagırma sesleri gelmeye başladı.
Ne oluyor falan derken bir baktık adamın teki 9-10 yaşlarında bir çocuğa bağırıyor. Müdahale etsem mi etmesem mi belki babasıdır derken adam çocuğa vurmaya başladı. Bir yandan da bağırıyor ama nasıl delirmiş resmen. Bıraktım elimdekileri koştum, yazık çocuk yapıştı paçama "abla kurtar" diyerek ama alamadım elinden adamın. Herife deli kuvveti mi gelmişti neydi inanın bilmiyorum. Çocuğu koruyamıyorum, bari adamı tutmaya çabalayım, elini kolunu tutayım diye uğraştım, gücüm yetmedi kızlar.
En son ben de adama bağırmaya başladım, hemen durmazsa polis çağıracağımı söyledim iyice kudurdu. Bu arada etraftakiler bizi izliyor, yani koca koca adamalar bakıyor sadece...
"Çağır abla çağır vereceğim polise bu bilmemne çocuğunu" diye küfretmeye başladı bu sefer. Neymiş, ziline basmış bu çocuk. Yahu basmıştır çocuktur diyorum, senin ne hakkın var bir başkasının çocuğunu dövmeye diyorum "gayen ne, amacın ne" diye hala savuruyor cocuğu.
Artık etraftakiler de yardım etti aldık çocuğu elinden. Soktum bakkala su içirdim ama nasıl ağlıyor kuzum. Tir tir titriyor. Sakinleştirdik, evin yakın mı, götüreyim mi dedim " ben giderim abla sağol " dedi gitti koşa koşa.
Çok sinirlendim. Nefret ederim çocuğa şiddet uygulayanlardan. Keşke diyorum adama çaksaydım 2 tane. Kafa göz dalsaydım. Resmen adama saldırmaktan korktum ya bana da birşey yapar diye.
Bu adamı polise şikayet etsem ne olur? Bir sonuç alınır mı?
Çocuğun ailesini bulsam adamın yaptıklarını anlatsam? Belki ufaklık anlatmaz ailesine, koruyanı kollayanı vardır, onlar da bu şerefsizi dövse bir güzel?
Lanet olsun keşke o an arasaydım polisi. Ya da gözümü karatıp bende adama vursaydım.
Kendime ayrı kızıyorum, millete ayrı. Çıkmışlar balkona pencereye izliyorlar. Kız başıma ben girdim araya ya.
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyor ne yapıyor ben anlamadım. Hoş bende aynı şeyi yaptım ya neyse.
Böyle işte. İçime oturdu çocuğun hali.

Aklıma bir olayı getirdin..
Vicdanen çok rahatsız olduğum bir konu ve her hatırladığımda vicdanim acayip sizliyor.
Annem Bir şirketin genel muduruydu sık sık sehirdisina çıkıyordu. Gittiği şehirde sirkete ait bir daire vardı orda kalıyordu bir yada iki gece. Çok merkezi bir yerdeydi.
bir kiş gunu annem yine o şehire gitmisti ii uzadi ve gece sirket dairesinde kaldi. Sabah biri zile basmis açmış kapıyı 10 yaslarinda bir çocuk tir tir titriyor ve ağlıyordu. Üst taraftaki kıyafetleri yırtık ve kirliydi Belden aşağısıda ciplakti dedi. Abla kurtar beni demiş.
Annem o an anki şokta kapıyı kapatmış!!!!
şu an bile hatırladığımda çok kötü oldum titremeye başladım.
Nasıl kapatirsin dedim korktum dedi, bende yabancı bir sehirdeydim bilmiyorum neden öyle tepki verdim pişmanım diyor.
sonra çıkmış tekrar ama görmemiş çocuğu. Bi kaç gün sonra çocuğu şüpheli bir kaç kişiyle beraber görmüş, üstü başı temiz, elinde bir muz.
o çocuk sokak cocuguydu ve pis iğrenç gebresice kafalarını kesip parcalra ayirasim geldigi sibyancilardi.
Kötü oldum
yazamiycan daha
çok kızgınim anneme çok

annesinin babasının eğitim vermediği çocuk sizi 1 rahatsız eder 2 eder hadi en insaflınızı 3 etsin sonunda herkesin yapacağı şey bu kimse kendini kandırmasın

Back
X