Hastanede kan verdikten sonra tansiyonum düştü , şuurum açıktı baygınlık geçirdim bahçede ...... Tepeme onlarca insan üşüştü , ayaklarımı dikenler , bu neçim hastane yahuu diyenler, sanki hemşire ışınlanacak ! Yurdum insanın özverisi ! Belki elinde bıçakla karısını kovalayan adama müdahale edemez , çünkü bi tarz olaylarda hep araya giren canından olmuştur ! Birkaç kez izledim tv. De kavgayı ayırayım derken canından olan insanları !10 milyonluk istanbulda 1 suriyeli çocuğa fıske atan türk görmedim ... Herşeye rağmen dolandırılır yurdum insanı acır ! Öyle bir ağdalı yazmışsınki olay mahali Çin !!! Adam çocuğu hırpalıyor tüm mahalle sinema izler gibi izliyor ! Yok böyle birşey hanfendi yok böyle birşey !kocaman adam ufacık çocuğu hırpalayacak ve herkes izleyecek ! Olay yeri çin değil , buradaki tüm bayanların içi sızladı ama sizin mahalle izledi ? Adam çocuğu ihtar etmek istedi belliki , belki kolundan insan gibi tutup konuşuyordu .. Sizde işgüzarlık yaparak , marketti fasulyenin pahalı olmasının sinirini adamdan almış olabilirsiniz ... Üzerine kahramanlık hikayesi !! Dayaklamı terbiye edelim vs. Hikayenin ağdası .... Elune hanım velevki bir önceki kuşak çocukları tokat kulak çekme yanlış terbiye etti yanlış eğitti, 1990 dan önceki kuşak kötü terbiye edilmişmi ? Annelerimiz ? Gelelim bizim 1990 dan sonraki kuşak sizin dediğiniz şekilde konuşarak eğitildi ? Bizim kuşak çokmu anlayışlı ? Çokmu sorumluluk sahibi ? Çokmu özverili ... Arkadaşlarıma bakıyorum birde annem zamanına ? Sizce hangi kuşak daha özverili ve sorumluluk sahibi ? Bende eski usul büyütüldüm , şikayetim yok ! Ne bu çocuk şımarıklığına veryansınlar ? Adam kolundan tutup belki ikaz etmek istedi ! Çocukta şımarıklık yapıp ortalığı velveleye verdi ? Çevremizde var böyle çocuklar ! Kendinize hikaye yazıp , kahramanı olmuşsunuz ... Burası türki ye ! Kendi çocuğuna şaplak atar ama başkasının çocuğuna dalacak adam yok şükür memleketimizde . İşgüzarlık ..,
Sinirinizin sebebini anlayamamakla beraber, kendimi kahraman gibi göstermeye ihtiyacım olmadığını bilmenizi isterim. Yani , şurada kendime bir destan yazdığımı varsayın. elime geçen ne olabilir ki? Henüz sanal alemden-maddi aleme transfer edilebilen bir madalya görmedim.
Ben küçükken çok okkalı ve sağlam dayaklar yedim, hayatımın büyük bölümünde bu yaşadıklarım yüzünden bende şiddet eğiliminde oldum.
Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum ancak, yaşadığım şehirde müdahale etme imkanınım olmadığı böyle pek çok olayla karşılaşıyorum ben.
Sizin psikolojinizi etkilememiş olabilir, ancak benim yediğim dayaklar benimkini çok etkiledi malesef. Bu yüzden özellikle çocuklara karşı böyle eylemlere tepki gösteriyorum .İster iş güzarlık deyin, ister kahramanlık sevdası.
Anlattığım olay gerçektir, evet ben adamın elinden o çocuğu almaya uğrasşıken etrafta ve camda pencerede olanlar bakmakla yetindiler. Ta ki polis çağırırım diyene kadar. Ne adamı tanırım, onun haleti ruhiyesini bilirm, ne de bahsettiğim çocuğu.
İlk başta ebeveyn-çocuk tartışması olduğunu düşündüm bende. Velev ki, dediğiniz gibi markette "fasulye'nin" pahalı olmasına kızmış olayım, yani ben dayak yiyen bir çocuğa yardımcı olmaya çalıştım diye bu kadar kızdınız?
Şükür ki, sanal bir platformda kendime ego tatmini yapmaya ihtiyacım yok. Bu kadar sinirlendiğinze göre belki sizin bu yönde bir ihtiyacınız vardır, ancak bu ihtiyacınızı karşılayamam üzgünüm.
Bu arada memleketimizin hangi güzel yerinde yaşıyorsunuz böyle? Zira içinde bulunduğunuz ortam beni gerçekten çok etkiledi, birbirine saygısı olan böyle insanların hala yaşadığını bilmek güzel.