• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Gül Tatlısı (Piyale Un Sponsorlugunda)

arzum77

MEMETÖR :))
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.011
8.835
498
MALZEMELER;

1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda
arrow-10x10.png
sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
1 Paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,badem
Kırmızı ve yeşil gıda boyası

Şerbetine;3 Su bardagı su,
2.5 Su bardagı Şeker,
Çeyrek limon suyu..

$IMG_1790.jpg

YAPILIŞI;

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz..Tenceremize 3 su bardagı suyu ve 2.5 su bardagı şekerimizi koyup kaynamaya bırakıyoruz.15 Dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Çeyrek limon suyunuda ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocagımızın altını kapatıyoruz..
$IMG_1791.jpg

Hamur kabımıza un,kabartma tozu,vanilya hariç malzemelerimizi koyup yoguruyoruz..

$IMG_1792.jpg
Daha sonra unumuzu,kabartma tozumuzu ve vanilyamızıda ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoguruyoruz.Hazır olan hamuru masamıza alıyoruz..

$IMG_1793.jpg
Hamurumuzu önce ikiye bölüyoruz,sonra her iki hamurdanda biraz alarak üçe bölüyoruz..
Not;Küçük parçamızı yaprak yapımında kullanacagımız için az olması yeterli..
$IMG_1794.jpg
Büyük parçamızı tekrar hamur kabımıza alıp içine bir çay kaşıgı kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoguruyoruz..

$IMG_1795.jpg$IMG_1798.jpg

Hamurumuzu masaya alıp küçük olan parçayı temiz hamur kabımıza alıp yarım çay kaşıgı yeşil gıda boyası ekleyip yoguruyoruz..

$IMG_1796.jpg$IMG_1797.jpg
Böylelikle üç renkte hamurumuz oluyor..Üçünüde masamıza alıyoruz..

$IMG_1800.jpg

Kırmızı hamurumuzu merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlıgında açıyoruz ve çay bardagı yardımıyla daireler şeklinde kesiyoruz..

$IMG_1802.jpg$IMG_1803.jpg

5 Adet yuvarlak şeklindeki hamurumuzu yarısı digerinin üzerine gelecek biçimde üst üste koyuyoruz..

$IMG_1804.jpg

En baştaki yuvarlak hamurumuzun uç tarafına bademimizi koyuyoruz..
Not;Eger fındık koyacaksak bunu bu aşamada yapmıyoruz,gül şeklini verdikten sonra fındıgımızı ekliyoruz :KK66:

$IMG_1806.jpg

Badem koydugumuz taraftan başlayarak hamurumuzu yuvarlıyoruz..

$IMG_1807.jpg
Hamurumuzu ortadan kesiyoruz..
$IMG_1808.jpg
Kestigimiz taraf altta kalacak şekilde yaglanmış fırın tepsimize yada masamızın bir kenarına diziyoruz..

$IMG_1809.jpg

Buda fındıklısı :KK66:
$IMG_1810.jpg

Sarı olan hamurumuzuda aynı şekilde hazırlıyoruz..

$IMG_1815.jpg$IMG_1814.jpg

Şimdi sıra geldi yapraklarımızı hazırlamayaaa...Yeşil olan hamurumuzu masamızda merdane yardımıyla açıyoruz..Bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesiyoruz ve bıçagın ucuyla üzerine çizikler atıp şekil veriyoruz..
$IMG_1812.jpg

Hazırladıgımız gül hamurların yanlarına bu yaprakları elimizle bastırarak yapıştırıyoruz..

$IMG_1813.jpg$IMG_1816.jpg
Yagladıgımız tepsimize güllerimizi diziyoruz..

$IMG_1817.jpg

170 Derecede yaklaşık olarak 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırında kızartıyoruz..
$IMG_1819.jpg

Not;Yeşil hamurumdan kaldı.Ben ayrı bir tepsiye yine yaprak şeklinde kesip onlarıda kızarttım..Tatlımı ikram ettigimde bu yapraklarla tabagımı süslemek için :KK66:
$IMG_1820.jpg

Tatlımız pişince fırınımızdan çıkarıyoruz.Sıcak olan tatkı hamurumuza ılık şerbeti döküyoruz..
$IMG_1828.jpg

Not;Ayrıyetten yaptıgımız yaprak hamurlarımız için tencerede şerbetten ayırıyoruz ve yapraklarımızıda tenceremize atıp şerbeti iyice çekmesini saglıyoruz..

Püf Noktası:Tatlımızın üzerini bir tepsi ile kapatırsak hamurlarımız şerbeti daha iyi çelmesini saglayacaktır

$IMG_1832.jpg

Tatlımız hazıırr... :KK56: Şİmdi sıra tabaklarımıza koyup yapraklarla süsleyip ikram etmekte..:KK56:

AFİYET OLSUUNN...

$IMG_1839.jpg
$IMG_1843.jpg
$IMG_1838.jpg
$IMG_1837.jpg
$IMG_1836.jpg
$IMG_1835.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
benım de gözum bıyere takıldı da ben mı anlamadım ki dedım:44::44::44::44:

pınar un sponsorlugunda dıyor ama piyale un kullanılmış.....saçma bir ayrıntı işte neden takıldıysam:1::1::1:

çok güzel gözukuyor,ellerine sağlık:56:

ellerine saglik canim

gida boyasini hiç kullanmadim nedense
denesemmiki acabaa bigun:44:

ay bu ne çiçek bahçesi gibi:53: çok güzel görünüyor , ellerine sağlık. tam gün misafirlerine layık. :1:

Elossa bunu beğendi:34:
Ellerine sağlık canım,sunumunu çok beğendim çok özenerek itina ile çalışmışsın mutfağında...
Yarışmada başarılar diliyorum:34:

Gül bahçesi kategorisi :31:

Ellerine , emeğine sağlık canım .

Gıda boyası bende kullanmıyorum hiç , ama işte kullanınca da böyle bir görselllik çıkıyor karşına :34:

Başarılar arzumcum :16:

vazcaydım katılmıorum yarısmaya :18:
bu tarıften sonra benım zavallı kunefemın hıc sansı yok :18:

çok güzel olmuuuuuuuuuuşşşşşşşşş:52:

yengemde yapar bunu bayramlarda ama tabı yapraksız ve boyasız. tadı muthıs oluyor.
bende ondan ogrenıp yapmıstım bıkac kere. kocama da yapıyım bari :)))

bu arada dun heveslendırdım adamı senın yuzunden kızım hanı halka yapcaktın??
askım dedım resımlı anlatırlarsa rahat rahat yaparım ne gusel dediydim. 2-3 haftadır ıstıyordu da :50:
onu da bi şey etsen sana zahmet:27:

Ellerine ,emeğine sağlık canım sahiden çok güzel olmuş:56:
Başarılar dilerim:16::16:

hazırlık aşaması mükemmel *
yapılış tarzı mükemmel *
sunum ayrı bi mükemmel *
hele şekilleri harikaaaa ötesi..
eminim tadıda öyledir..
başarılar + ellerine sağlık :34:

ben bunu yemeye kıyamam ya ,biblo gibi koyarım bi yere durur:9:

eline sağlık canım ,maşallah ne becerikliymişsin.

bu tatlı falan değil ki resmen sanat eseri :46:

hayran kaldım desem :)

ellerine sağlık.

Vay vay vayyyy talıya gelll :)

Ellerine sağlık, harika görünüyor epey de zahmetli.

:53::53::53: ekrana yapıştım resmen :1: renklere bayıldım sunum bana hitap eden bi sunum :23:

Ellerine emeğine sağlık başarılar :34:

muhteşem görünüyo canım eline sağlık, başarılar dilerim:13::13:

Back
X