Sana katılıyorum ABD başkanlık sistemini en iyi uygulayan ülkedir fakat bunun arkasında uzun bir tarihsel sürecide vardır pat diye sistem gelip de oturmaz ve evrilmesi siyasi ve toplumsal olarak sıkıntı yaratır bence.
valla ben de seninle aynı görüşteyim sevgili pinkpin(
ABD deki sistemi aynen getirmeleri icin önce eyalet sistemini getirmeleri lazım bizim sistemde baskanlık olmaz. Eyalet sistemi demek guneydogu
gibi kritik bölgelerin gün gelip de KIRIM gibi özerklik istemesine zemin acmak demek. Bakın ispanyada katalonya idi sanırım adamlar bagımsızlık
istiyorlar meclis buna izin vermiyor ama AB adalet divanına basvurdular kabul olursa ispanya hukumeti bu bölgenin ayrılmasına izin vermek zorunda
kalacak. Bu bizim üzerimizde oynanan bir oyundur, ülkeyi paramparca etmek icin 100 yıl once planlanan oyun adım adım işleniyor. Ve bizlerde uyuyoruz
dahası AKP e oy verenler bunun farkında degiller cunku cahiller ve umurlarında degil.
Bakın bu dunyada bölünmeden kalan tek ülke ABD, eyalet sisteminde, ilk olarak Birleşi krallık vardı, ondan ingiltere, iskocya ve irlanda gibi 3 devlet oluştu.
SSCB vardı GORBACOV gibi bi lider yuzunden ulke demokratileşcez derken bi ulkeden bircok devlet dogdu ve ulkenin en degerli dogalgaz ve petrol madenleri ulkeden ayrıldı ve putin şimdi bunları geri kazanmaya calısıyor.
Bizde olacaklar adım adım şu Suriyenin kuzeyinde kürtler özerk bölge kuracak ve bunlar kuzey ırak ile beraber ortak güney kürdistanı kuracaklar.
Bizde başkanlık sistemine gidilecek ve eyalet sistemi devreye girecek sonrada guneydogu ve dogudaki kuzey kürdistan adındaki bölge bir eyalet olacak
ve size yazıyorum 2023 gelmeden eger bunlar olursa o bölge bagımsızlıgını ilan edip guney kürdistanla birleşecekler. Ha bu sürecte buyuk olasılık
APO ya bi sebepden ama saglık ama baska , yarı af yada ev hapsi gelecek ve eyalet sisteminden sonrada o eyaletin Eyalet valisi olacak.
Bana deli diyebilirsiniz ama bunlar adım adım olacak bunları not edin, eyalet sistemi ve baskanlık sistemi kucuk ulkeleri bölme planıdır.
Demokrasi anlamında bir numara Avrupa'dır aslında ama orası bize ABD'den de uzak. Çoğulcu demokrasiyle yönetiliyorlar süper bir şey. "Batı medeniyeti"nden kasıt da budur aslında ama hep sapkınlığa yorulur niyeyse.
Başkanlık sistemi demek federasyon demek. Yani şöyleki;
Şu anda her ilde aynı hukuk kuralları uygulanıyor ama başkanlık sistemine geçildiği zaman her ilin kendi iç işlerinde ayrı hukuk kuralları olacak dış işlerinde merkeze bağlı olacaklar demek,
Doğu anadoluda malum bölge daha rahat özerkliğini ilan edebilecek demek sonra da bağımsızlığını ilan edip ayrılacak demek
Yasama yürütmeyi düşüremeyecek yürütme de yasamayı fesh edemeyecek demek yani birbirlerinin işlerine karışamayacaklar demek
Kürdistan demek
Bölünmek demek
Üniter devlet yapısı korunarak başkanlık sistemi uygulanabilir diyenler var. Tamamen safsata. Bu, Türkiye için geçerli değil çünkü üzerimizde oynanan oyunlar malum
Hadi bakalım akpliler, ülke bölünmez inşallah ama olaki bölünürse padişahım çok yaşa diyebilecek misiniz?
Eksik.....köleliğin dibine vurulur.......artık çalışma güvencesi yok....memuriyet yok.......ulusötesi şirketler Türkiye ile anlaşmak yerine gidip Trabzonla izmirle zonguldakla anlaşma yapacak ve mümkün olan en ucuza işleri kotaracak
Yazık oldu ülkeye biz ne ABD ne AB ülkesiyiz biz gerçek bir ortadoğu ülkesiyiz
Oyunun hesabını soramayan insanlar size selam olsun
Buna dur demek yine bizim elimizde pepecim..
Eğer ağustosta ve genel seçimlerde gelişmeleri evden takip etmek yerine hep beraber gecenin 2lerine 3lerine kadar sandık,liste,teslim süreçlerini izler her listenin fotoğrafını çekebilirsek istedikleri sonuca ulaşamazlar bunu başarmak bizlerin elinde
http://tarafsizhaber.blogspot.com.tr/2011/06/erdogann-hayali-turkiyeyi-12-eyalete.htmlFazla detaylara girmeme gerek yok bir çoğunuz bahsetmişsiniz zaten bana göre başkanlık sistemi=bölünmek= kürdistan dır...
Bir zamanlar imkansız dediğimiz dile getirmekten bile tedirgin olduğumuz bölünme kürdistan gibi konuları rahatlıkla konuşur olduk
Doğallaştı kanıksadık normalleştiKabul ettik demiyorum ama artık uzak değil ve tek devlet tek bayrak söylemleri rafa kalkmak üzere...
Umarım yanılırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?