güler yüzle laf iğineleme

ayrıca yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkür ederim eşim den daha anlayışlısınız anlarsınız ya annesi hep cahildir ama iyi niyetlidir eltide kötü niyetle dememiştir.sizlerde yaşıyor musunuz bunları ? ben daha yeni gelinim ve 22 yaşındayım evlendikten sonra duruldum.bekarken olsa laf sokana lafla karşılık verirdim.insan değişiyormuş.

Küfür mü etti o nokta ile yazdığınız yerde?

Ya laf çarptığı zaman siz de cevabını verin. Niye hiç bişey demeden şişip sonra da eşinize patlıyorsunuz ki?

evet siktir et bakılmaz bile dedi
ya artık profesyonel olmuşlar laf sokuyorlar ama gülerek ben birşey desem olayı ben büyütüyo olcam eltim insanlara okadar sevdirmişki kendini bişey desem herkez bana cephe alacakmış gibi geliyor.?

ayrıca yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkür ederim eşim den daha anlayışlısınız anlarsınız ya annesi hep cahildir ama iyi niyetlidir eltide kötü niyetle dememiştir.sizlerde yaşıyor musunuz bunları ? ben daha yeni gelinim ve 22 yaşındayım evlendikten sonra duruldum.bekarken olsa laf sokana lafla karşılık verirdim.insan değişiyormuş.
ilk zamanlarda herkeste olan şeyler alışma dönemi falan. Söylenen sözler batabiliyor iyi niyetlilerse tıka kulaklarını he he de geç. Sende onlara arada iki laf yapıştır. Hepten sessiz kalıpta kendini de ezdirme. Herkes sınırını bilsin bir süre sonra herkes birbirine alışır, kime ne söylenir öğrenirler.

Laf vurdukları ortada. Ayrıca normal karakterin nasılsa öyle davran sonradan kendi haline dönersen yanlış anlarlar.
Bi de ben olsam yardım etmem çocuk bakmayı bilmem bilsem de kimsenin çocuğunun altını değiştirmem yani. Bence sen de yapma.

Ya ben anlamıyorum bazı kadınları yani elti kaynana kısmını iki muhabbet ediyoruz buz gibi laf söylüyorlar ortaya insanın bütün iştahı sevgisi kaçıyor böyle isnsanlar bunu nasıl beceriyor anlamıyorum.
Haklısın canım sen onlarla iyi iletişimde olayım isterken onlar senin keyfini bozmak derdindeler ,herkes anlar beden dilini yada sokumlu laflarını sende yanılmadın hissettiğin gibiler, seni yermek mi yoksa övmekmi olduğunu bi zaman sonra verdiğin değere layık olmadıklarını göreceksin ,onlarla aynı ortamda olmakdan soğursunda sende belli edersin sonunda lakin sonrada hatayı kendilerinde değil sende bulurlar yüz göz olma fazlasını verirsen dahada fazlasını beklerler nankörler hiç bir iyiliği senden bilmezler ,herkes ne olduğunu rengini er geç belli eder sende ona göre sınır çek seni üzemesinler kurduğun ömür boyunca eşinle yuvanızda huzurlu mutlu olmanızı Cenabı Allahımdan dilerim amin

Sen neden başkasının bebeğinin altını değiştiriyorsun
Ben yeni doğmuş bebeği almam bile kucağıma

teşekkür ederim hanımlar.bunlar a yapılacak en iyi şey ilgilenmemek altını değiştirmek çocuğa bakmak falan insanlıktan anlamıyorlar ki.en iyisi karışmamak sinirimi bozmıcam artık.onlarla yaşamyı öğrenicem.gerekirse onlar nasıl soğuk laflı öyle olacağım.

okadar doluyumki acele yazdım kusura bakmayın.
normal zamanda eşimin ailesine gitmedğimiz zaman kendi evimizde mutluyuz.Size en son yaşadığım olayı anlatmak istedim.Daha dün eltimlere gittik ilk olarak eltimin kızı yeni doğan kardeşini sevmek istedi kaynanam öpmeyin şu cocuğu uyuyan bebek öpülmez öpmeyi s... et bakılmaz dedi ama daha 2 dakika önce ben bakmıştım üzerime alındım . daha sonra bebeğin altını değiştirmeye kalktık ben değiştirirken eltim dioki kızının adı nazlı nazlı senden daha iyi değiştiriyo dio ben daha 3 aylık evliğim çocuk görmedim geçen bebeği giydirmeye çalıştım konu geçti küçük kızına yengen daha çocuk giydirmeyi bilmiyor dio ama gülerek bu gibi sert çıkışları var ben mi takıyorum acaba artık her lafları bana mı batıyo anlamadım
Yeni gelinsin ezmeye calısiyolar gibi geldi bana..anlayissiz olduklari belli yeni geline çocugun altini degiştirtmezler yoksa bide arkasindan begenmemezlik etmezler olsun zamani gelince sende herseyi ögrenirsin denir:KK62:

ısrarla bırsey anlamıyorum
saka gıbısınız gercekden
sınırlenecek panık yapacak bı durum yok bıldıgım kadarıyla basıt eltı kayınvalıde atısması
3 aylık gelin konu sahibi yavaştan yavaştan az yada çok başlamışlar içindeki fesat tohumlarını kusmaya ...

maheen maheen evet benim kızdığım noktada o ben bişeyler yapmaya çalışırken böyle söylemeleri.ve saedece bu konu değil her gtiiğimde bi laf söylemeleri beni sıkntım bu , bişey söylemeye kokuyorum ne diyecekler acaba nasıl laf sokacaklar die.

Degistirmeyi bilmiyorsundur belki de, kadin acik konusmus olabilir bilmiyorsan bilmiyorsundur ne var ogrenirsin.

maheen maheen evet benim kızdığım noktada o ben bişeyler yapmaya çalışırken böyle söylemeleri.ve saedece bu konu değil her gtiiğimde bi laf söylemeleri beni sıkntım bu , bişey söylemeye kokuyorum ne diyecekler acaba nasıl laf sokacaklar die.
Dinsizin hakkindan imansiz gelir canim sen boyle oldukca cok laf yersin o yüzden sende biraz fenalik yap ezdirme kendini ne demisler s.ç.n yaranir:KK47:

ya daha anlatsam neler var anlatsam salak mısın kızım susmasana dersiniz bide bunların 12 yaşında kzı var eltimin bayramda aramızda şakalaşırken bana küsüm dedim yenge sana bi laf sokardım ama nese dio yengem de dibimizde geçen doğumda millete ikram dağıtcam die uğraşıyorum gene aynı kız bütün adamların içinde bırak sen ben hazırlıcam die bağırmasın mı bana ? ben hep içime atıyorum ama kızmakta haklı değilmiyim lütfen söyleyin 12 yaşında kız yengeleri babaannesi bişeyler hazırlarken kimsede kalk kızım yardım et demiyo biz kuruyoruz herşeyi onu geçtim kaynanam su istiyor mızıldıyo of luyo hadi kızım sen getir diyor ? bunlar basit şeyler değil demi?

Sana düsmez ayrica cocugun altini degistirmek canm anasi degistirsin oyle kolaymi baskasinin çocugnun altini degistirmek

ya daha anlatsam neler var anlatsam salak mısın kızım susmasana dersiniz bide bunların 12 yaşında kzı var eltimin bayramda aramızda şakalaşırken bana küsüm dedim yenge sana bi laf sokardım ama nese dio yengem de dibimizde geçen doğumda millete ikram dağıtcam die uğraşıyorum gene aynı kız bütün adamların içinde bırak sen ben hazırlıcam die bağırmasın mı bana ? ben hep içime atıyorum ama kızmakta haklı değilmiyim lütfen söyleyin 12 yaşında kız yengeleri babaannesi bişeyler hazırlarken kimsede kalk kızım yardım et demiyo biz kuruyoruz herşeyi onu geçtim kaynanam su istiyor mızıldıyo of luyo hadi kızım sen getir diyor ? bunlar basit şeyler değil demi?
cok alingansiniz bu yarar getirmez siz annesi babaannesi varken 12 yasinda ÇOCUK neden size yardım etsin ki?belki siz o yasta ediyordunuz ama herkes bir değil ben 12 yasimda ip atliyordum annem 13 yadinda nisanlanmisti.. anlatabiliyormuyum? birak sen ben yaparim dediyse tamam canım de gec elleme .. 12 yasinda ergen baslangicindakine bile aliniyorsaniz eyvah! ..
ve kinaniz bile kurumamis kimse sizden abarti beklentiye giremez

Bebekle artık ilgilenmeme kararını çok yerinde buldum canım.lafını sok ama çirkin bişeyler söyleme dediğin gibi sen kötü olma.onlar gibi yap aynı.
Bilmiyor bilmiyor dediklerinde de ya kenara çekil ya da öğretebilirsiniz de.Acaba senin çocuğun yok da kaynanan ondan mı hem yardıma yolluyor hem eleştiriyor diyeceğim.ama daha çok yeni evliymişsin öyle bir baskı için erkenmiş.
Bir arkadaş beceremiyorsundur eltin de açıksözlü konuştu heralde demiş ama öyle bile olsa söylemenin bir üslubu var,yetişkin insanlardan bahsediyoruz burda.İnsan karşıdakini kırmadan iki lafı biraraya getiremiyorsa kapamalı çenesini :sinirli:
Bir de eşinizin yeğeniyle öyle yüzgöz olmayın.ötekilere karşılık verseniz bile o küçüğü duymazdan gelin.Hele hele eltinizle "kızına söyle benden özür dilesin" meselesine hiç düşmeyin.O ergenlik çağında ve herkese farklı ortamlarda çıkışları oluyordur,sizin görmediğiniz yerde annesine bile.Ama kayınvalidenizle eltiniz kendileri saygısız olduğu için çocuğu uyarmıyorlar bence

Senin henüz yaşın küçük ve de yeni evlisin o nedenle seni sindirmeye çalışıyorlar gibi geldi bana.
Ayrıca millet sana güvenerek mi çocuk doğurmuş herkes kendi çocuğuna baksın bi zahmet doğurduğu gibi.
Kaynanan hadi sende yardım et filan derse de anne ben bilmiyorum de geç sen hizmetçi misin yoksa dadı mı anlamadım .?

Back
X