Gülsem mi ağlasam mı?

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim benim çıkmam lazım tekrar teşekkür ediyorum hepinize..:71:

kapanir kapanir bencede hic acmayin onlarda acmaz zaten alinmamislar bile:):nazar:

eşiniz tarafından kullanılan ifade hiç şık değil kaldı ki bunu kardeşine söylüyor enteresan...

Bu nasıl bir uslup,nasıl bir benzetme...çok yazık bu şekilde bir yakıştırmaya hiç kimse layık değil.....görümceniz adına çok üzüldüm...eşinizin yaşı,işi,mevkii nedir bilmiyorum ama sözleri yenilir yutulur cinsten değil....

Kusura bakmayın ama bana bu hoşunuza gitmiş gibi geldi...
Gelmediyse eğer ne düşünürlerse düşünsünler sizin doldurduğunuzu da düşünseler
telefon edip eşiniz adına özür dileyebilirsiniz.

Ben yüzsüzlükten koku falan dediğini sanmıyorum.
Orda bir tepki verilseydi işin çok büyüyeceğini düşünüyorum.
Resmen köpek demişsiniz.

Ben eşimin ailesini sevmiyorum. ama bu tarz bir uslupla eşim görümceme davransa ne kadar haklı bile olsam kıyameti koparırım.
Her ne olursa olsun dünyanın en kötü insanı bile olsa kardeş kardeşe köpek DİYEMEZ!!!
Bugün kendi canından kanından insana bunu diyen yarın aranız kötü olsa boşanacak olsanız karısına
neler saydırır...

üstelik birde ablası..
görümceniz eşinizin bir daha yüzünüze bakmasa bir şey demeye hakkınız yok bence.

Eşin sırf karısının (yani senin) dolduruşuna gelerek kardeşine köpek diyecek kadar kişiliksiz bir erkek mi? Ya da ablası kardeşinin öyle biri olduğunu mu sanıyor?

Bu sorulara cevabın "hayır" ise, endişelenmene de, bir tepki vermene de gerek yok, sen arada kalmazsın çünkü..

Ben ablasına (veya herhangi birine) "kemikleri ayırdık,gidin yeyin" diyebilecek bir adamla evli olmak istemezdim. Yarın öbür gün (Allah korusun) sizin aranız bozulsa, ablasına köpek diyen, el kızına neler demez..

Siz de görümcenizin ailesine biraz saygı duysanız, mesela eşi ve çocuklarından "tayfası" diye söz etmeseniz çok iyi olur bence. Görümceniz neticede kendi annesinin evine geliyor, diyorsunuz ki "kendini davet ettirdi"..

Anlaşılan görümcenize öyle kinlenmiş, öyle dolmuşsunuz ki, şu anlattıklarınızda görümcenizin "mağdur" durumunda olduğunu dahi fark etmiyorsunuz..

ya bir sorun varsa keşke konuşsanız..böyle laf sokmalarla imalarla hiç bi yere varamssınız..''yani yok bu ölemi düşündü,benim söylettiğimi düşündü mü düşünmedi mi,eşimin kendi düşüncesi aslında '' vs gibi düşünceler de bana çok doğru gelmiyor..düşünce okuyarak değil konuşarak iletişim kurulur..

Ne demek eşin arkanda durmuş sana laf söyletmemiş diyenleri anlayamadım.Görümcen sana bişey dememiş ki okudum da salata ayırdınız mı etler hazır mı ne var bunda? Eşin bence çok ayıp etmiş aynı şey sizlere yapılsa kardeşiniz tarafından bir de eşinin yanında ne hale düşerdiniz acaba.....Çok yanlış çoookkkk....

Okudukça sinirim bozuldu valla demek görümcenizin eşinde de iş yokmuş başka enişte olacak valla ne ağız bırakırdı ne burun demek o da pasifmişş....Sen kime köpek diyosun kime kemik yediriyosun diye oyarlardı valla onu....

görümcenle ilişkiniz ne boyutta iki kardeşin ilşikisi nasıl bilmiyorum ama eşinin söylediği laf gerçektende hoş değil.bunun şakası da ciddisi de olmaz:20:
olay orda büyümemiş görümcen şakaya vurmuş işi kapanmış mevzu artık yapabileceğiniz birşey yok bence ama eşinizi bir daha böyle kırıcı konuşmaması konusunda uyarabilirsiniz:31:

Ben arkadaşın diğer konularını da okudum.
Eltisi "başkasına aşık" diye dedikodu yapmış konu sahibesi hakkında.
K.validesi, oğluna ve gelinine ( konu sahibine yani) "işinize gelmiyorsa s... gidin" diye bir yorum da bulunmuş.

Yani genel olarak arkadaşın eşinin ailesi kendi aralarında bu tür çirkin konuşmalara alışkın ve kanıksamış durumda olabilirler.

Bu ne seviyesizlik böyle ve siz de bu durumdan memnun olmuşsunuz...

çok memnun oldum ve bu yüzden rahatsız olduğum onun adına üzüldüğümü yorumlara cevap olarak defalarca belirttim...arkadaşım sen konudaki yorumları ve cevapları tam olarak okumamışsın heralde yoksa bu şekilde yorum yapmazdın...memnun olsam kardeşi ona bu lafı söylediğinde dalga geçer gülerdim dahada bozulsun diye...öyle şey olurmu hiç ben yaptığı birçok şeyden dolayı aslında hakettiğini ama yinede kardeşinden böyle bir laf yemesine üzüldüğümü ve rahatsız olduğumu yazdım zaten iyi oku..

görümcenle ilişkiniz ne boyutta iki kardeşin ilşikisi nasıl bilmiyorum ama eşinin söylediği laf gerçektende hoş değil.bunun şakası da ciddisi de olmaz:20:
olay orda büyümemiş görümcen şakaya vurmuş işi kapanmış mevzu artık yapabileceğiniz birşey yok bence ama eşinizi bir daha böyle kırıcı konuşmaması konusunda uyarabilirsiniz:31:

evet öyle kapandı konu sanırım görümcem aradı dün akşam normal konuştuk..eşimede dedim söylemek istediğin rahatsız olduğun bir konu varsa direk söyle açık açık al ablanı karşına konuş dedim..oda o akşam yaptığının yanlış olduğunu söyledi...yaptığı şeyler çok canımı sıkıyor anneminde ablamında bizim özel hayatımıza hiç saygısı yok ben normalde böyle bir insan değilim totomel ama bu seferde ben annemin sana yaptığını(küfür ederek evden kovması ve ablasının bunu seyretmesi)ablama yaptım ikiside anlasın hoş oluyormuymuş dedi...bende boşver ne yaparlarsa yapsınlar sen ağzını bozma direk konuş dedim...

Ben arkadaşın diğer konularını da okudum.
Eltisi "başkasına aşık" diye dedikodu yapmış konu sahibesi hakkında.
K.validesi, oğluna ve gelinine ( konu sahibine yani) "işinize gelmiyorsa s... gidin" diye bir yorum da bulunmuş.

Yani genel olarak arkadaşın eşinin ailesi kendi aralarında bu tür çirkin konuşmalara alışkın ve kanıksamış durumda olabilirler.

aslında dediğin kayınvalidem için kısmen doğru istemediği bir durum olduğunda dayatır ,kendi dediğini yaptırmaya çalışır, başaramazsa küfür eder kovmaya kalkar..eltim kafa yapısı olarak kayınvalideme çok benzer işine gelmeyen bir şey olduğu zaman karşısındakine iftira atabilecek kadar gözü döner.görümcemin,kaynımın ve eşimin ağzından küfür yada ağır hakaret içeren sözler bu güne kadar duymadım bu konunun dışında...aslında eltim ve kayınvalidem dışında kimse ağzını bozarak konuşmaz ailede...ben eşimin bu tarz bir konuşma yapmasını daha önceki sinirlendiği şeylerin birikimi ve patlaması olarak düşünüyorum..olmaması gereken birşeydi oldu..ama sorumlus bence sadece eşim değil suç yarı yarıya görümceminde..ben böyle düşünüyorum...kimbilir benim bilmediğim daha neler olduki aralarında bunca senedir dolmuş demekki adamda...yani kimin üstüne çok giderseniz patlar yani bi yere kadar..

İçini yemek hırsı bürümüş görümce eltileri anlamam ben.Gelinlerden bir tanesi kayınvalidede yer yemeğini..Altı üstü iki tabak birşey.Ama çok büyük birşey gibi elti yada görümcede damlar eve.O yerse bizde yeriz ona varda bize yok mu mantığıyla.Ne kadar saçmadır.Bi rekabet bir doyma hissi yemek hırsı faydalanma..Neden faydalanmaya çalışır ki gelin yada görümce bilmiyorum.Kendi evimde yerim çoluk çocuk kimseyi rahatsız etmem.Azıcık aşım ağrısız başım hesabı.Çağırılmadıktan sonra hiç kimseye gitmem gittiğimdede o hazır mı bu hazır mı gibi kimseye emir verip kendimi nimetten saymam...Kendimi nimetten saymam için beni davet etmeleri gerek..

İçini yemek hırsı bürümüş görümce eltileri anlamam ben.Gelinlerden bir tanesi kayınvalidede yer yemeğini..Altı üstü iki tabak birşey.Ama çok büyük birşey gibi elti yada görümcede damlar eve.O yerse bizde yeriz ona varda bize yok mu mantığıyla.Ne kadar saçmadır.Bi rekabet bir doyma hissi yemek hırsı faydalanma..Neden faydalanmaya çalışır ki gelin yada görümce bilmiyorum.Kendi evimde yerim çoluk çocuk kimseyi rahatsız etmem.Azıcık aşım ağrısız başım hesabı.Çağırılmadıktan sonra hiç kimseye gitmem gittiğimdede o hazır mı bu hazır mı gibi kimseye emir verip kendimi nimetten saymam...Kendimi nimetten saymam için beni davet etmeleri gerek..

dediğine katılıyorum canım..saçma saçma şeyler ...aslında görümcemin kendi kendini davet ettirdi dememdeki maksadı bazı arkadaşlar yanlış anladı..annesinin evi banane istediği zaman gelri yer içer orası beni alakadar etmez ama b kadın başka bişey anlatamıyorum ben..kadın mangal olunca direk sormadan et yetermi falan demeden damlıyor..birkeresinde eşim annesi babası ve bize kadar et almış pişiriyor bahçede yani çok et yok bize kadar az yani oyüzden ateşide az tuttu görümcem aramış annesini naber falan diye..oda demiş totmeller bizde yemek yiycez mangal yapıyoruz demiş oda tamam demiş kapamış baktık 10 dk sonra arıyo bizde geliyoruz diye eşimde annesine diyoki anne et az kimse doymaz diye kimse tınlamıyo o gece sofradan herkes doymadan kalktı(her zamanki gibi)e 4 kişilik eti 8 kişiye paylaştırırsan böle olur yediğimizdende bişi anlamadık..oda farkında geldi baktı aaa et ne az dedi genede oturdu benim tabaktan ona onun tabaktan buna et paylaştırıyoz aman herkese düşsün diye..

Totomel arkadaşım her ne kadar görümcelerin anne baba eviyse gelinlerde orann artık bir ferdi.Böyle hırs aç gözlülük nereye kadar?Tamam yer içer istediği gibi ama yemek içmek farklıdır aç gözlülük farklıdır.Ayrıca emir etmek o hazır mı bu hazır mı diye insanların damarına basmak çok farklıdır.Kalabalık ailelerde herkes bir araya gelince sorun çıkıyor.Madem herkes orannıın evladı herkes mangalını doya takım yemek istiyorsa farklı günlerde gelip yapmaları gerekli.Ben oranın kızyım ben oranın geliniyim diye hırs yapılırsa insanların huzuru kaçar.Eşiniz çok ağır bir cümle kullansada demek ki bir değil iki değil kaç kere ablasının o tavırlarına şahit olmuşki kendini tutamayıp öyle birşey söyledi.Sizde susarak hanımlığınızdan ödün vermemişsiniz ne güzel.Görümcenin öyle bir tavrına karşı daha farklı yaklaşabilirdiniz aslında.En iyi mangal günlerinde tek gidin..Gerçekten aç gözlülük ve emivaki insanın sinirlerini oynatır.

konu sahibi arkadaşım bence sen sessizliğini koru.. eşin bıraz ağr konusmuş olsa bıle demekkı bazı şeyler yaşanmış kı bu sekılde konuşuyor. konunun senle pek bı ılgııs yok.onlar sen doldurmuş olabılırısn dıye duusnmus olsalar bıle konuyu acarsan iş buyuyebılır. inş konu kapanır.:26:

Totomel arkadaşım her ne kadar görümcelerin anne baba eviyse gelinlerde orann artık bir ferdi.Böyle hırs aç gözlülük nereye kadar?Tamam yer içer istediği gibi ama yemek içmek farklıdır aç gözlülük farklıdır.Ayrıca emir etmek o hazır mı bu hazır mı diye insanların damarına basmak çok farklıdır.Kalabalık ailelerde herkes bir araya gelince sorun çıkıyor.Madem herkes orannıın evladı herkes mangalını doya takım yemek istiyorsa farklı günlerde gelip yapmaları gerekli.Ben oranın kızyım ben oranın geliniyim diye hırs yapılırsa insanların huzuru kaçar.Eşiniz çok ağır bir cümle kullansada demek ki bir değil iki değil kaç kere ablasının o tavırlarına şahit olmuşki kendini tutamayıp öyle birşey söyledi.Sizde susarak hanımlığınızdan ödün vermemişsiniz ne güzel.Görümcenin öyle bir tavrına karşı daha farklı yaklaşabilirdiniz aslında.En iyi mangal günlerinde tek gidin..Gerçekten aç gözlülük ve emivaki insanın sinirlerini oynatır.

keşke herkes sizin gibi anlayışlı düşünebilse güzelim...zaten bu olay son nokta oldu benim için...artık çağırsalarda gelin bahçede et yapıcaz falan gitmem.bir bahane bulup çeviricem.mangal yakmak bile olay ıyyy etten tiksindim inan böyle olaylar oldukça..yapsınlar yesinler vallaha yemek yemek bile sorun haline geliyor bunlarla:84: sen gidiyosan bende gelirim hesabı hiç yapmam ben bu ne canım böyle..kardeşimin kız arkadaşı annemlere yemeğe geliyor bazen inan annem sizde gelin diyor olmaz diyorum siz yemeğinizi yiyin biz çaya geliriz diyorum...çok nadirdir kız ordayken öle çoluk çocuk sofrada yemek yediğimiz..kız iki lokma yiycek sofrada on kişi kişi ne gerek var ..beraber yemek yemek istediğimizdede ya ben kardeşimle kız arkadaşını yemeğe çağırırım yada onlar bizi davet ederler..annemde hepberaber yeneceksede kıza önceden söyler annem ablanlarda gelecek kızım diye..ona göre hazırlık yapılır yemekler fazla pişirilir kimsede rahatsız olmaz..
..

Back
X