gül'ün mutfağından

gve

Meriç Ege
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
2.113
3.364
208
istanbul
Merhaba arkadaşlar. Sizlerle çeşitli tariflerimi paylaşmak üzere sizlerleyim. bu gün sadece pizza tarifini paylaşacağım.Çalışan bir bayan olduğum için sadece akşam yaptığım tarifleri paylaşacağım. Umarım eğlenceli bir topik olur.

PİZZA

malzemeler
hamuru için
3 su bardağı un
1 bardak ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık margarin
1 çay kaşığı toz şeker
tuz ve bir adet yaş maya

üzeri için
1 kaşık domates salçası
15 adet mantar
1 çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet doğranmış kırmızı biber
1 adet yeşil biber
istediğiniz kadar suçuk (ben salam ve sosis koymadım)
yarım çay bardağı doğranmış yeşil zeytin ve siyah zeytin. (ben kendim evdeki zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp doğradım)
kekik

yapılışı

öncelikle bir bardak ılık suda yaş mayayı ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletin.su çok sıçak olmasın. yoksa maya özelliğini kaybeder. bu önceden mayayı suda bekletme yöntemi hamurun mayalanmasında çok etkili. daha sonra unu yoğurma kabına alıp üzerine mayalı suyu ve tuzu katıp yoğuralım. kulak memesi kıvamını elde edebilmek için su veya unu takviye yapabilirsiniz. yoğurulan hamuru alışkanlıktan yünlü örtüyle sararım. çok güzel kabarıyor. kabaran hamuru temiz olan tezgahı hafif unlayarak merdane ile ince olacak şekilde actım.(piştiğinde bu hamur pizzacıdan sipariş edilen ince hamur pizzadan hiç bir farkı yoktu ve bu sayede eşimin bütün iltifatına layık görüldüm :)) ) daha sonra ayrı bir kasede salçanın üzerine 3 yemek kaşığı kadar su ve 1 tatlı kaşığı kekik atıp iyice karıştırdım.ve tepsiye hamuru yerleştirip üzerine bu salçalı sosu iyice yaydım.sonra sırasıyla mantarı, doğranmış biberleri, mısırı,sucuğu en sonda rendelenmiş kaşarı ilave edip 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirdim. afiyet olsun...

Eklentiler

• IMG_233263541058464.webp
    58,9 KB · Görüntüleme: 182
Merhaba kızlar. Bugün sizlerle basit ama eşimin çorabadan kaldımı diye sürekli hergün istediği bu çorbanın tarini paylaşacağım.

malzemeler
1 su bardağı yıldız şehriye (arpa şehriyede olur)
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber (ben dolmalık biber kullandım)
1 kaşık salça
sıvı yağ
tuz karabiber 5 bardak sıcak su

yapılışı

öncelikle tencereye sıvıyağ koyuyoruz.daha sonra yıldız şehriyeleri pembeleşinceye dek kavurup üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. doğranmış biberleri de ilave edip 5 dk daha kavurup karabiber katıp suyunu döküyoruz. su miktarını isteğe göre ayarlayabilirisiniz. cünkü ben çorbayı duru sevenlerdenim eşim ise koyu sevenlerden. ortasını bulduk bizde :). şehriyeler pişince servis yapabilirsiniz.

Eklentiler

• 20140820_190519.webp
    168 KB · Görüntüleme: 164
selam kızlar bu gün size çok sevdiğim bir tavuk tarifi paylaşacağım. belki benim verdiğim tarifler hepimizin bildiği tarifler olabilir. fakat yeni başlayanlar için altarnatif olabilir. kolay gelsin.

Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon, karabiber,pul biber,tuz

tavuk göüslerini küçük kareler şekilde dogruyoruz. bir kaba alıp üzerine baharatları ilave edip harmalayalım. 10 dk kadar bekletelim.baharatların tadı tavuğun içine iyice işlesin. teflon tavaya çok azyağ koyup pişine kadar ara ara çevirerek pişirelim.

sunum yapılmış fotosunu çekmeyi atlamışım. diğer tariflerde sunumu çekip koyacağım. sunum önemli bir detaydır.

Eklentiler

• 20140820_191616.webp
    165 KB · Görüntüleme: 173
ZEYTİNYAĞLI FASULYE

MALZEMELER
1 kilo taze fasulye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet ortya boy domates
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp kenara alıyoruz. Ardından domatesleri soyup küp küp doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını döküp doğranmış soğanları saydamlaşana kadar kavuruyoruz.daha sonra doğradığımız domatesleri ilave edip beş dk çeviriyoruz. tuzunu ve karabiberini göz kararı atıp fasulyeleri üzerine ilave ediyoruz. 2 dk daha bu şekilde kavurup fasulyelerin üzerini 3 parmak gececek kadar sıcak su döküyoruz. Ara ara karıştırarak pişiriyoruz. fasulyenin cinsine göre lezzet katlanıyor. afiyet olsun.

Eklentiler

• 20140821_195132.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 167
MİNİK PİZZACIKLAR

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
3 su bardağı un
1 bardak ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık margarin
1 çay kaşığı toz şeker
tuz ve bir adet yaş maya

ÜZERİ İÇİN
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
sucuk
kaşar
1 adet yumurta

öncelikle bir bardak ılık suda yaş mayayı ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletin.su çok sıçak olmasın. yoksa maya özelliğini kaybeder. bu önceden mayayı suda bekletme yöntemi hamurun mayalanmasında çok etkili. daha sonra unu yoğurma kabına alıp üzerine mayalı suyu ve tuzu katıp yoğuralım. kulak memesi kıvamını elde edebilmek için su veya unu takviye yapabilirsiniz. yoğurulan hamuru alışkanlıktan yünlü örtüyle sararım. çok güzel kabarıyor. kabaran hamuru temiz olan tezgahı hafif unlayarak merdane ile ince olacak şekilde küçük boyutlarda actım.üzerine çırpılmış yumurtayı sürdüm. sırasıyla doğranmış sucuk,kırmızı biber, yeşil biber en üstünede kaşar rendesi serpip(arzuya göre malzeme değişikliği olabşlşr ve en üstüne çörek otu da serpebilirsiniz denedim çok yakıştı) 180 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirdim. afiyet olsun.

Eklentiler

• 20140822_193303.webp
    124,7 KB · Görüntüleme: 184
Merhaba arkadaşlar.Eşimin çok sevdiğibeyaz lahana sarasının tarini paylaşmak istedim. Hafta sonu aldım beyaz lahanayı sarıverdim :)

MALZEMELER
1 Orta boy beyaz lahana (sarmalık olduğunu dokunarak anlayabilirsiniz.lahanaya dokunununca sert olmayacak)
1 orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç.
3 bardak su
1 tatlı kaşığı nane
pul biber,karabiber
20 dal kadar maydonoz
1 çorba kaşığı salça (ben domates salçası kullandım)
4 çorba kaşığı kadar zeytinyağ (yadaayçiçekyağı)

öncelikle ocağa büyük bir tencere su koyun ve kaynatın.dal dal ayırdığınız lahanayı bu suya atın. bu aşamada çok dikkatli olmak gerekir.çok haşlarsanız yapraklar yırtılır ve sarma balçık şekilde oluer. az haşlarsanız da kırılır sarılmaz.ortasını bulmak gerekir. ben yeni ilk defa yaptım çok şükür başarılı oldum. 3 dk kadar yaprakları kaynar suda bekletmek yeterli.sonra soğuk suya atabilirsiniz.diğer yandan bir adet soğanı ince ince doğrayıp saydamlaşana kadar zeytinyağında kavurun. üzerine salça tuz pul biber ,karabiber ve tuzu ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup yıkanmış pirinleri ekleyiniz. son olarak suyunu döküp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.ardından lahanayı uygun şekilde kesip içine pirinçli harçtan koyup saralım. sarma işlemi bitince de sarmalrın üzerini bir parmak geçecek kadar su döküp üzerine az miktar zeytin yağı gezdirelim.kısık ateşte bişirelim. afiyet olsun.

Eklentiler

• 20140824_130418.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 160
Canım topiğin hayırlı olsun tariflerin harika devamını bekliyoruz.

Reactions: gve
evet bende çok beğendim, dün akşam misafirim vardı, verdiğin pizza tarifinden yaptım, çok beğenildi teşekkürler :)

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER
yarım kilo pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 adet havuç
tuz
zeytinyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayıp doğruyoruz. ben çok minik doğramayı sevmiyorum. Daha sonro havuçları soyup doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını alıp kızdırdıktan sonr havuçları atıp 3 dk kavuruyoruz.Üzerine bir kaşık salça atıp iyice kavurup doğranmış pırasaları ekleyip 3 dk kadar daha kavuruyoruz. Bu aşamada pul biber ve karabiber atılabilir.Tuzunu atıp pirinci ekleyin.2 dk daha kavurup 3 su bardağı suyu ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kısrak pişiriniz. AFİYET OLSUN.

KIRMIZI BİBER SALATASI

MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
15 adet mantar
zeytinyağı
15 dal kadar maydonoz
tuz-yarım limon suyu

Fırın telinin üzerine yağlı kağıt serip mantar ve biberleri dicelim. Fırına suyu akmamamsı için yağlı kağıdı serdim. 10 dk
kadar közleyip biberlerin kabuklarını soyup minil minik doğrayalım. mantarlarıda aynı şakilde doğrayip bir kaba alalım. maydonozları doğrayıp üzerine zeytinyağı limon (isteyen sirke döksün) tuz ilave edip.harmanlayalım.Afiyet olsun.

bu közleme işleminde yağlı kağıt yerine alüminyum folyo olur mu?

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu gün size hoşaf tarifi vereceğim.Benim evime misafirler harici asitli içecek girmez.Sağlıksız buluyorum. Eşimin meyve suyu ihtiyacını bu şekilde karşılıyorum.

MALZEMELER
1,5 su bardağı kadar kuru üzüm
15 adet kadar kuru kayısı
1 litre kadar su
4 kaşık evde yapılmış vişne reçeli.

YAPILIŞI

Kuru kayısı ve üzümü 1 saat önceden ıslattın.Hatta kuru kayısıyı musluğun altında iyice ovalayın.Ben kayısı doğramadan yaptım.Çünkü daha önce doğrayıp yapınca çok cıvıklaştı. Ardından kayısı ve üzümü tencereye aldım.Malzemeler şişinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp hoşaf soğuyunca kaselere koyduğunuz hoşafın üzerine birer kaşık kadar vişne receli atın. Market reçelide iş görür denemek lazım. Eğer vişne dökmeyecekseniz hoşafın kaynama işi bitince altını kapattığınızda bir su bardağı kadar şeker ilave edip iyice kaıştırın.soğuyunca servis edin.Afiyet olsun....

ben ve el yakmamamak biraz imkansız gibi ama en azından söylemen iyi oldu teşekkür ederim :)

KARPUZ KOKTEYL

Sizlerle tarifi kendime ait olan koktely paylaşıyorum :)

MALZEMELER

4 ortaboy havuç
6 dilim karpuz

Kabuklarını soyduğumuz havuçları önce rendeliyip daha sonra blendardan geçiriniz. Daha sonra çekirdeklerini ayıkladağımız karpuzlarıda ilave edip tekrar blandırdan geçiriniz. AFİYET OLSUN :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…