gül'ün mutfağından

Aynen ama bende biraz paniğim, yetişmeyecek, güzel olmayacak düşüncesiyle pek dikkat etmiyorum, henüz 1 aylık evliyim ama hergün bi vukuatım olur :)

PEYNİRLİ SALATA

Malzemeler
1 adet göbek marul
1 adet havuç
2 dilim beyaz peynir
1 dal maydonoz (süslemek için)
4 adet zeytin
zeytin yağ - limon suyu - tuz
YAPILIŞI

Göbek marulu yıkayıp doğruyalım. Bir kaba aldığımız marulun üzerine havuç rendeleyip peyniri ilave ediniz. Zeytin yağ, limon (nar ekşiside çok yakışıyor) ve tuzunu atalım. üzerine peynir ufalayıp zeytin maydonazla süsleyin. Kesinlikle enfes oluyor....

MERCİMEK SALATASI

1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet göbek marul
yarım demet maydonoz
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
zeytinyağı-limon-tuz

YAPILIŞI
Göbek marulu yıkayıp doğrayalım.diğermalsemeleride doğrayıp mercimeği ilave edip harmanlayalım üzerine zeytinyağı,limonu ve tuzu atıp karıştıralı. Kesinlikle bayılacaksınız. AFİYET OLSUN :)

Ne güzel, bende mutfakla uğraşmayı çok seviyorum özellikle farklı lezzetleri tatmayı, tattırmayı.. Mercimek salatasını denemek istiyorum merak ettim açıkcası :)

Reactions: gve
Ne güzel, bende mutfakla uğraşmayı çok seviyorum özellikle farklı lezzetleri tatmayı, tattırmayı.. Mercimek salatasını denemek istiyorum merak ettim açıkcası :)
kesinlikle denemelisin.hem besleyici hem tadı güzel :)

Bişey sorabilir miyim bu kırmızı biberleri kışın da kullanmak için yaptığınız bir yöntem var mı yani közleyip buzluğa atmak vs olabilir mi acaba? ben konserve şeklinde kavanoza koymuşlardı öyle görmüştüm, tadı inanılmaz güzeldi, öyle yapmak istiyorum ama bi fikrim yok

Malzemeler
  • 2 kg kırmızı etli biber
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Dilerseniz bir kaç dal maydanoz
Yapılışı
Biberleri közleyin. Kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp ister uzunlamasına, isterseniz küp şeklinde, isterseniz de hiç doğramadan bütün olarak hazırlayın. Başka bir tabağa ezilmiş sarımsakları alın ve içerisine sirkeyi, zeytinyağını, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Biberlerinizi bu sosa batırarak kavanoza dizin. Kalan sosun tamamını kavanoza döküp sıkıca kapatın. Serin bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsiniz.

Ben bayılıyorum buna :)

hmm tamamdır kayınvalidemlerin bahçesinden topluyor, eşime mangal yaktırıyor közlettiriyorum sonrada kavanozaaa:) çok teşekkür ederim

Merhaba güzel bayanlar. Sizlerle bu gün evde ekmek nasıl yapılır paylaşmak istedim.

MALZEMELER

1 kğ un
1 adet yaş maya
3 adet kesme şakar ( 3 çay kaşığı toz şeker)
göz kararı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ (yada çeyrek paket margarin)
1 yumurta
üzerine çörek otu veya susam

YAPILIŞI

Öncelikle unu eleyerek yoğurma kabına alıyoruz. Diğer yandan mayayı bir kab içinde ılık su ve şeker ekleyerek 5 dk kadar bekletiyoruz.Unun ortasını açığ yağı, tuzu, ve mayalı suyu ekleyip yoğuralım. Ü zerini örtüp mayalanmaya bırakalım. mayalanan hamuru yağlanmış tepsiye koyup resimdeki gibi yayıp üzerine çırpılmış yumurtayı yayalım. en son çörek oyu ekleyip fırınlayaım

Kızlar bu gün size yıılar sonra ilk defa yaptığım bir kek paylaşacağım...

MEYVELİ KEK

MALZEMELER
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
1 bardak toz şeker
3 bardak un
1 adet limon
3 yumurta
1 paket vanilya ve kabartma tozu
15 adet kuru kayısı

Öncelikle kuru kayısıları minik minik doğrayıp bir kaba alalaım. Derin bir kabın içine yağı,sütü,şekeri,yumurtayı,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım.Bu karışıma 1 adet limonu kabuğunu rendeleyelim. üzerine unu eleyerek yavaş yavaş katıp çırpalım. yağlanan tepsiye karışımın yarısını döküp kayısıları tepsiye döktüğümüz kek hamurunun üzerine atalım. Kalan keke hamurunuda ilave edip 180 derece fırında 50 dk kadar pişirelim. pişirme esnasında fırının kapağını açmayalım yoksa kek kabarmaz. Afiyet olsun :)

Biraz geç oldu ama topiğiniz hayırlı olsun.Takip edeceğim güzel tariflerinizi.

Hayırlı olsun topiğin canım hepsi harika ellerine emeğine sağlık Her zaman takipte olacağım

SAÇ KAVURMA

MALZEMELER

250 gram yağsız et
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
kekik,pul biber,karabiber,tuz
sıvıyağ

YAPILIŞI
öncelikle etleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Daha sonra ocağın üzerinde ısınan saçın üzerine biraz yağ ekleyip etleri yayvan şekilde atalım etler kavruluna kadar karıştırarak ateş üstünde tutalım. Etler pişmeye kakın üzerine doğranmış soganı ilave edip 2 dk kavuralım. Ardından doğranmış yeşil biberi ilave edip 2 dk kadar kavuralım. Tuzunu ve baharatı ilave edip iyice kavuralım. en son olarak kabukları soyulmuş minik minik doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Domateslerden istenilen kıvama gelince sacın altını kapatıp saç kavurmayı ekmek arası yapaılm. AFİYET OLSUN :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…