Merhaba kızlar. Bugün sizlerle basit ama eşimin çorabadan kaldımı diye sürekli hergün istediği bu çorbanın tarini paylaşacağım.
malzemeler
1 su bardağı yıldız şehriye (arpa şehriyede olur)
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber (ben dolmalık biber kullandım)
1 kaşık salça
sıvı yağ
tuz karabiber 5 bardak sıcak su
yapılışı
öncelikle tencereye sıvıyağ koyuyoruz.daha sonra yıldız şehriyeleri pembeleşinceye dek kavurup üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. doğranmış biberleri de ilave edip 5 dk daha kavurup karabiber katıp suyunu döküyoruz. su miktarını isteğe göre ayarlayabilirisiniz. cünkü ben çorbayı duru sevenlerdenim eşim ise koyu sevenlerden. ortasını bulduk bizde :). şehriyeler pişince servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun canım :)bu tarifi ok tuttum deneyeceğim teşekkürler
denemelisin çok güzel oluyor:)Su an stajdaym ve pizzayi gördüm aman tanrim didimmmm
Su an stajdaym ve pizzayi gördüm aman tanrim didimmmm
Ne kadar harika lezzetler bunlar böyle ellerine sağlık canım
deneyen biliyor tabi dimi yüreğine ve ellerine sağlıkdenemelisin çok güzel oluyor:)
Aynen canım teşekkür ederim, ne kadar çok beğenildiyse art arta üç gün yaptım, dedemler, teyzemler falan çok beğendiler:)deneyen biliyor tabi dimi yüreğine ve ellerine sağlık
Ama ben ogrenciyim ablalarimdenemelisin kesinlikle :)
banada kaynanamlar evlerine gittiğimde sen gel bakem şu pizzadan bize de yap bakem dediler. yaptım üstüne misafir geldi iki tepsi yaptım çok beğendi bu sefer (misafirlerde benim tanıdığım) bizede gelip yapmanı istiyoruz dediler. tabi bende böle bi sevinç oluştu :)Aynen canım teşekkür ederim, ne kadar çok beğenildiyse art arta üç gün yaptım, dedemler, teyzemler falan çok beğendiler:)
bayramda gidecekmisin kuzum evine?Ama ben ogrenciyim ablalarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?