gül'ün mutfağından

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER
3 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı un
sıvı yağ
kuru nane, pul biber,tuz
1,5 litre kadar tavuksuyu yada normal su

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri minik minik doğrayalım. Tencereye sıvıyağ koyup kısık ateşte patatesleri 2 dk kadar kavurup üzerine 2 çk unu ilave edip 2 dk daha kavurup üzerine suyu dökelim.patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen karışımı isterseniz blendırdan yoksa un eleğinden geçirip tekrar 2 dk kadar kaynatın. Ayrı bir tavada yağ ısıtıp pul biber ve naneyi atıp karıştırn. Hazırladığınız sosu çorbaya dökün afiyet olsun :)

SÜZME YOĞURT AYRANI

MALZEMELER
2 çk süzme yoğurt
2 sb su
tuz

YAPILIŞI
Çukur bir kaba yoğurdu alıp azar azar su dökerek kaşık yardımıyla yoğurdu özeyelim. sonra kalan suyu döküp çırpma teliyle ayranı iyice karıştırıp bardaklara dökelim. Harika bir ayran oluyor. AFİYET OLSUN :)

bu tarifi ok tuttum deneyeceğim teşekkürler

Üzümlü puding
Malzemeler
1 paket puding
1 paket süt
1 salkım siyah üzüm
Yapılışı
Puding ve sütü karistirip kaynatin.sicak olan pudingi kaplara bölün.iliyan pudingi üzümle susleyin.uzumle pudingi yemesi çok guzel mutlaka deneyin :)

Renkli biber dolması
Malzemeler
3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet kırmızı dolmalık biber
1 sb pirinç
1 çk Salça
Kuru soğan, nane, kekik
Pul biber, kara biber

Yapılışı
Ince doğranmış soğanı kavurup salcasini tuzunu baharatini atıp iyice kavuralim.yikanmid pirinci ekleyip suyunu ekleyelim. Suyu ceken harcı kenara alıp biberlerin icini ayiklayip harci dolduralim.kisik ateste pişirelim.

Eklentiler

• 20140920_193801.webp
    65,4 KB · Görüntüleme: 79

LİMONLU KURABİYE
MALZEMELER
1 sb sıvı yağ
3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
1 sb pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı limon suyu
4 sb un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Öncelikle unu eleyip derin bir kaba alalım. Üzerine vanilya, kabartma tozu,pudra şekeri,sıvıyağ,tereyağ, limon suyunu katıp yoğuralım. Hamuru düz bir zeminde açıp şekilli kalıplarla hamurdan şekiller çıkaralım. Kalıplar yoksa su bardağı veya çay bardağı da işinizi görür. daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye şekilleri dizip 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim :)

Son düzenleme:
Su an stajdaym ve pizzayi gördüm aman tanrim didimmmm

Ne kadar harika lezzetler bunlar böyle ellerine sağlık canım

deneyen biliyor tabi dimi yüreğine ve ellerine sağlık
Aynen canım teşekkür ederim, ne kadar çok beğenildiyse art arta üç gün yaptım, dedemler, teyzemler falan çok beğendiler:)

Reactions: gve
Aynen canım teşekkür ederim, ne kadar çok beğenildiyse art arta üç gün yaptım, dedemler, teyzemler falan çok beğendiler:)
banada kaynanamlar evlerine gittiğimde sen gel bakem şu pizzadan bize de yap bakem dediler. yaptım üstüne misafir geldi iki tepsi yaptım çok beğendi bu sefer (misafirlerde benim tanıdığım) bizede gelip yapmanı istiyoruz dediler. tabi bende böle bi sevinç oluştu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…