• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün geçmiyor ki buraya ailemle ilgili bir konu acmayayim

Kusura bakmayında siz özgür kadın takıntısı olmuş ama o da yanlış bir algı ile oluşmuş. Özgür kadın olmak böyle bir şey değil. Sürekli ailenizle kavgalısınız. Garip kötü değişik bir şey dememişler benimde bir sınavım/ mülakatım varsa üstelik bu kadar önemli ise bir iki gün önce giderim o gün yol kapalı olur/ kaza olur / rötar olur/ arıza olur mülakata yetişemezseniz... Telafi edemeyeceğiniz bir gecikme ne yapacaksınız? Ayrıca eviniz olmayan bir şehire gidiyorsunuz kardeşinizde kalmanız doğal değil mi? Benim savcı yeğenim dahi bende kalıyor geldiğinde özgür bir kız değil mi yoksa? Ben varken otelde mi kalsın ? Ailenizin düşünceleri normal, siz anormalsiniz. Bunu takıntı haline getirmişsiniz. Üzgünüm.
Ben zaten geceden bineceğim gece 2-3 gibi. O saatteki firmanın servisi var. Bunu da anlattim yok illa kendi istedikleri olacak. Rötar arıza olsa bile en fazla 3 saat oynar. Bu mülakata girecek olan benim kendimi daha çok düşünüyorumdur. Fikir verilir dinlemiyorsa saygı duyulur

Sen evlen de kurtul ya. Valla bak. Ailen senin özgür kız tribini görmüyor, görmeyecek de. Bence bu anlattıklarında bir sorun yok ama genel olarak ailenin ataerkil tavırlarından ancak böyle kurtulabilirsin.
Allah canımı alsada kurtulsam Jale geldi aklıma 😁😁😁😁

Ben 43 yasımdayım arkadasım
Evlendım cok garıp gelmıstı
26 yasıma dek tımarhane gıbı bır ortam
Esım hıc baskı yapmayan bırıydı
Gez dolas kendıne mesgale bul
Fazla ozgur ve fazla normaldı
Şans
Esım rahmetlı oldu
17 yıl sonra
Babam dedıkı tıona artık evınde yasayamaz yoksa konusmam
Ben geldım evıme artık onu dınleyemeyecek kadar yasanmıslık vb ozguven tecrube vardı
Evet belirli bir yaştan yasanmisliktan sonra baba evine dönmesi çok zor. Bunun aslında yaşla da alakası yok. 2⁸ yaşında arkadaşım eşiyle kötü diye annesinin evine gitti 15 gün zor kaldı. 1 sene kocası eve gelsin diye kendi evinde bekledi. Annemin hep bı lafı vardır ekmek bölündü. Yani insan bir kere o kapıdan çıkınca ister istemez eskisi gibi olmuyor. En iyisini yapmissiniz

İkisini de yapamıyorum maalesef ya ben de diğer kardeşlerim gibi saygı ve olduğum gibi kabul görmek istiyorum.
Bence sakın ol
Ozgecan konusunu bılıyorsundur
Bırazda Allaha emanet yasıyoruz
Tum ınsanlar aıle evınde yada ayrı
Ortamlar kotu
Bence ondan endıse edıyorlar
Ama tek basınıza sorumluluk alabılecegınızı dusunmusler
Hepımız bunu yapmak zorundayız
Kafeste kus gıbı sevdıklarımızı kapatırsak
Bız olmadıgımızda bır gun olamadıgımızda
Sevdıklerımız hayatla mucadele etmeyı bılemeyecyı ıcın hep kaybeder
Kendı ayakları uzerınde durabılen ozgur bıreyler yetıstırmek zorundayız

İnsan da vicdan yapıyor ya bir yerde sizde de oluyor mu çıldırtıyorlar ama sonra ya o benim anne babam iyi de olsa kötü de olsa bir şekilde beni büyüttüler sabretmeye çalışıyorum. Sinirlenince yansitmasam bile içten içe vicdan yapıyorum
Onu ben cok yaptim. Taki gecenlerde kucagimda bebegimle yanimda kizimla psikolojik tedavi gormeye gittigimde soylediklerini duyunca durakladim

Simdi pazardan beri 3gun oldu konusmuyorum vicdanda yapmiyorum artik

Ben 43 yasımdayım arkadasım
Evlendım cok garıp gelmıstı
26 yasıma dek tımarhane gıbı bır ortam
Esım hıc baskı yapmayan bırıydı
Gez dolas kendıne mesgale bul
Fazla ozgur ve fazla normaldı
Şans
Esım rahmetlı oldu
17 yıl sonra
Babam dedıkı tıona artık evınde yasayamaz yoksa konusmam
Ben geldım evıme artık onu dınleyemeyecek kadar yasanmıslık vb ozguven tecrube vardı
Cok uzuldum adiniza :(

Bende bundan cok korkuyorum
Allah esimi basimdan eksik etmesin
Guclu kadinim herseyin ustesinden geldim tek basima ama annemlerin himayesi altina girmek istemiyorum tekrardan. Cok korkunc. Hep mutsuzdu icim
Evlendim dunya varmis dedim
Allahtan esimde iyi cikti

Bence siz Allahın izniyle kesin bi atanın ya da olmadı hayırlı bir kısmet çıkarsa direk evlenin o da olmadı bi iş bulup uzak bir şehire, ayrı bir eve çıkın..

Belki o zaman anlarsınız ailenizin kıymetini.. ☺️

Cok uzuldum adiniza :KK43:

Bende bundan cok korkuyorum
Allah esimi basimdan eksik etmesin
Guclu kadinim herseyin ustesinden geldim tek basima ama annemlerin himayesi altina girmek istemiyorum tekrardan. Cok korkunc. Hep mutsuzdu icim
Evlendim dunya varmis dedim
Allahtan esimde iyi cikti
Rabbım esınden sevdıklerınden ayırmasın
Okadar yandıkı yureyım
Bılmıyorum
Kırgınım galıba hayata

Ben zaten geceden bineceğim gece 2-3 gibi. O saatteki firmanın servisi var. Bunu da anlattim yok illa kendi istedikleri olacak. Rötar arıza olsa bile en fazla 3 saat oynar. Bu mülakata girecek olan benim kendimi daha çok düşünüyorumdur. Fikir verilir dinlemiyorsa saygı duyulur
E tamam o zaman madem erken gitmek istemiyorsunuz hııı diyin geçin, daha da sorarlarsa bilet bulamadım / yetişemedim / izin alamadım bunlardan birini söyleyin geçin. Yetişemezseniz hayatınızın sorumluluğu size ait sonuçta, ama bu konuda dahi iddialaşmanız çok çocukça...

Ya inanın mesele sadece indim mi bindin mi olmuyor ya da inerken binerken haber ver olmuyor sürekli akıl verme sürekli arama. Bir de başka şey olsa sormaz ama olumsuz bir şey yaşayınca on defa sorar.

Ya ben başıma kötü ne gelirse gelsin yansitmadım anlatmadım nazlanmadım yardım istemedim. Her şey iyiymiş hoşmuş yolundaymış gibi yansıttım ondan galiba. Çünkü benim yaşadığım en ufak bir olumsuzluğu devlet meselesi yapıyorlar Bir de ben kızım diye bana bazı şeyleri yapmam için destek verilmedi mesela kardeşim yurt dışına gitsin diye herkes her imkanı kullan diye destek oldu ben sadece yurt dışı projeleri olan bir dernekte görev yaptım diye isitmedigim laf kalmadı.
Diğer kardeş erkek mi? Siz tek kızsınız sanirim

Rabbım esınden sevdıklerınden ayırmasın
Okadar yandıkı yureyım
Bılmıyorum
Kırgınım galıba hayata
Amiinn
Cok uzucu bise sizin yerinize koyunca icim titredi suan

Terapi yaptinizmi, yardim alin lutfen kolay bise degil
Eger esime bise olsun, hayata kuserim heralde
Bu benim 2.evliligim oyle askimdan olerek evlenmedim ama sevdim, esimi hergun gorunce iyiki diyorum.
Ben evli 2 cocul annesiyim annem bu sekilde bile hayatima karisiyo :(

Emin olun ben de tek başıma hallettim :) bu hayatta ben ne istesem tam karşısında durdular sürekli bak şöyle yaparsan böyle yaparız tehditleriyle büyüdüm koşulsuz kabul yoktu yani :) Lafa gelince canım kızım en çok seni seviyoruz. Ama icraate gelince sen yapma sen etme sen kızsın. Böyle olacağına olmaz olsun diyor insan
Belki budur güçlü yapan insanı . Tam olarak bende aynı şeyleri yaşadım :)) seni çok seviyoruz kızım he he diyordum çoğu zaman :)) .. Bakıyorum mesela abim hala tek başına bir şey yapamaz her şey ona altın tepsi de sunuldu tek kalsa sudan çıkmış balık gibi kalacak ..

Bence siz Allahın izniyle kesin bi atanın ya da olmadı hayırlı bir kısmet çıkarsa direk evlenin o da olmadı bi iş bulup uzak bir şehire, ayrı bir eve çıkın..

Belki o zaman anlarsınız ailenizin kıymetini.. ☺️
Ay yapan ayri eve ciksanda yapiyo
Evlensende yapiyo
Oyuzden sinirini simdiden ciz
Evlenmeyi bekleme
Benim en büyük hatam bu oldu

Şahsen ister geri kafalı diyin ister başka birşey. Evlatlarımin başka evlerde tek başına yaşamasını istemem. Ama buyk konusmuyorum. Günümüz şartları .Nasil çocuk olurlar bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Şuan düşüncesi bile cız ettiriyor içimi. Yani onlardan ayrı kalmayı hiç istemem. Evlendikten sonra başka tabi
Arkadasım
Evlense esı cok kotu cıkabılır
Bır kadın ınsan dıyeyım
Kadın yada erkek degıl
Kendı ayaklarının uzerınde durmayı basarabılmelıdır
Ben hayatımda ılk kez oglumla yanlız kaldım
Konu sahıbı gıbı kendım ayrı yasamadım
Sudan cıkmıs bır balık gıbıyım bılıyormusunuz
Esıme sırtımı dayayarak yasamaya alısmıstım
Bır gun dahı tek yatmamıstım
Yapayanlız kaldım
Ama 5 ay gectı gun be gun alısmaya calısıyorum
Aıleme kızgınım
Benı bagımlı yetıstırdıklerı ıcın
O esın
Basımızda duracagının garantısı yokmus

• Beğen
Reactions: Z P
Belki budur güçlü yapan insanı . Tam olarak bende aynı şeyleri yaşadım :)) seni çok seviyoruz kızım he he diyordum çoğu zaman :)) .. Bakıyorum mesela abim hala tek başına bir şey yapamaz her şey ona altın tepsi de sunuldu tek kalsa sudan çıkmış balık gibi kalacak ..
Ay buda ben
Aman burda benimle ayni kaderi yasayan bisuru bacilar varmis kele

Arkadaşlar sorun gene ailemin beni insandan saymaması. Her aradıklarında mutlaka sinirlendiriyorlar. Öğretmenlik mülakatım olacak. Şehir değişikliği yaptığım için eskiden oturduğum şehirde olacak buraya 3-5 saat arası değişiyor mesafe. Otobüsüne göre. Bugün aradılar mülakatın ne zaman diye sordu babamla annem dedim işte şu tarihte 1 gün önceden gidersin abinde kalırsın di mi dediler.Hayır sabahtan biner giderim dedim. Mülakatım
öğleden sonra çünkü saat 13.30 da , ben buradan 7 de binsem 12 de orada olsam taksi bulamasam dolmuşla gitsem bile yetisirim her türlü. Otogarla okul yakın semtlerde çünkü. Bizimkiler başladı işten izin al demeye ya diyorum izin alamam vermezler (izin alırım ama almak istemiyorum ücret kesintisi oluyor) iş çıkışı bin o zaman dediler işten 7ye doğru çıkıyorum en yakın otobüs saat 10 da eee evden otogara gitmek için taksi kullanacağım mecbur. Gecenin köründe orada olsam oradan tekrar taksiye binip abimin evine gitsem birsürü masraf. Ve yolda ikide bir beni darlayacaklar neredesin binerken haber ver inerken haber ver şöyle yap böyle yap. Neyse diyor ki bunun şakası olmaz illa bir gün önceden bin git. Ya ben kendimi sizden daha çok düşünüyorum dedim. En sonda dedi ki kendin mi gideceksin kardeşinle mi gideceksin ? Orada çıldırdım ya 25 yaşındayım eskiden oturduğum semtte sınava gireceğim kardeşim ne alaka ? Hani desem ki arabası falan var o yüzden diyorlar yok. Ben kendi başımın çaresine bakamam Diye diyorlar. Kendim giderim kardeşim ne alaka dedim Keşke bana söylemeseydin diyo bir de babam ya hem kendileri soruyor irdeliyor hem de cevabı beğenmeyince keşke söylemeseydin oluyor. Bir de gıcık olduğum başka bir şey tam kapanmada maaş alamadık malum bunu da daha önce 2 kere sordu çalışmadığını günlerin ücretini alabilecek misiniz diye hayır dedim. Bugün tekrar sordu. Sanki inadına inadına soruyor gibi geliyor
Soyleme yahu sende. Tarih daha belli degil de. Herdey bitince soylersin.

Birçok konunuza denk geldim. Bazı yerlerde gençliğinize istinaden size hak vermeye çalıştim. Fakat şu konunuzla kafamda netleşti, kesinlikle siz ailenizi hiç sevmiyorsunuz.

Maalesef ki Dünya sizin etrafınızda dönmüyor . Özgürlük demek bu değil;
Siz Ağaç kovuğundan mı çıktınız? Yada şöyle sorayım Evladınız olsa hiç onu merak etmeyecek misiniz?

Yorumlarda ailenizi destekleyen cevaplar görünce hemen çark dönüyor ;

Destek görmek için, yok bana hizmet ettiriyorlar, yok Abinden izin al diyorlar, yok kardeşinle git diyorlar..

Umarım ileride Size Aile bağlarını, birlik beraberliği, kardeşliğin,anne- babanin değerini hatirlatacak kötü olaylar yaşamazsınız.

Amiinn
Cok uzucu bise sizin yerinize koyunca icim titredi suan

Terapi yaptinizmi, yardim alin lutfen kolay bise degil
Eger esime bise olsun, hayata kuserim heralde
Bu benim 2.evliligim oyle askimdan olerek evlenmedim ama sevdim, esimi hergun gorunce iyiki diyorum.
Ben evli 2 cocul annesiyim annem bu sekilde bile hayatima karisiyo :KK43:
Artık yavas yavas sınırınızı koyun
Ben oyle yaptım
Az arayın
Ararsa uzun konusmayın
Hayatınızı bu hale getıren aılenız
Artık buna bır dur demelısınız
Ama cızgıyı sakın ve yavas cekın
Bahaneler bulun

Back
X