Gün geçtikçe eşimle aramız açılıyor

Sözlerlerinizle olmayabilir ama davranışlarınızla baskın karakter mesajları veriyor olabilirsiniz eşinize.
Çocuğun önünde kocaya müdahale etmek buna bir örnek bence.

okuldaki diğer erkek öğrenmenler hakkında, arkadaş eşleri hakkında vs. konularını konuşurken içeriklerine anlatırken ki jest ve mimiklerinize tekrar odaklanın derim ben. oralarda birşeyler olabilir bu adamın komplexlerini tetikleyen.

Esinizin durduk yere bu konuya taktigini sanmiyorum.sizin ona ogretmen gibi bisiyler ogretme cabaniz olduysa irite olmustur. Daha dikkatli davranin derim

Adam alıngan diye yapılmaması gereken şeyde neden müdahale etmesin ki?

Ben veya eşim de birbirimizi uyarırız. Bu otomatikman yapılır. Hatta sesimizin yükseldiği bile olur. Buna kinlenmeyiz.
Sözkonusu eşle tek farkımız kompleksli olmamamız. Bunun çocuk için doğru olan olduğunun bilincindeyiz..
Ben de o anda uyarmam hata olabilir diye düşündüm de o anda olmayınca unutup gidiyoruz ve gerçekten tatlı bi dille yapıyorum ikazımı..Ama her türlü alınıyor.

Sözlerlerinizle olmayabilir ama davranışlarınızla baskın karakter mesajları veriyor olabilirsiniz eşinize.
Çocuğun önünde kocaya müdahale etmek buna bir örnek bence.

okuldaki diğer erkek öğrenmenler hakkında, arkadaş eşleri hakkında vs. konularını konuşurken içeriklerine anlatırken ki jest ve mimiklerinize tekrar odaklanın derim ben. oralarda birşeyler olabilir bu adamın komplexlerini tetikleyen.
Asla.Adamı tanıdığım için beraber yaptığımız etkinlikleri bile anlatmıyorum,misal geçen gün okulun tamamı fidan diktik çok güzel birgündü benim için evde çocuklarıma (ikizler) da anlatmak istedim,eşim için sustum..ortamımı bile anlatmam düşünün yani.

Malesef eğitim farkı olan çiftlerde bu duruma sıkça rastlanıyor. Ataerkil bir toplum olduğumuz için belli bir eğitim seviyesine gelmemiş erkekler kadınların başarısını hazmedemiyor. Kendilerini yetersiz ve başarısız hissediyor ve kadını kendi himayesi altında tutmak için onu eziyor. Kadın biraz pasifse erkek kazanıyor ve istediği gibi kadını yönlendiriyor. Çocuğun karşısında uyarmak doğru olmasa da eşinizi uyarmak hele ki çocuğunuz hakkında ve bu konuda bilgiliyken en doğal hakkınız bence, ama dediğim gibi eşiniz sizin başarınızı hazmedemediği için ki bunu da sen okuduktan sonra değiştin diye de açık açık söylemiş, kompleks haline getirmiş. Malesef bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Eşinizi alın karşınıza konuşun ama o yine de sizi bastırmak için bir şey bulur.
Gece 3 e kadar oturdum konuştum dikkat ederim tamam dememe rağmen ısrarla sen ezikliyorsun okudun değiştin dedi,kendini bilir insan,değişmedim,olgunlaştım bu iyi anlamda bişey..aksine kırmamak için daha tatlı dilli biri oldum çünkü yapısını biliyorum..”seni ben okuttum minnettar olman lazım” cümlesini de kullanınca kompleks yaptığını anladım..”ben okumak istemesem sen zorla okutmazdın ki ama evet teşekkür ederim destek oldun sağol” dedim..Geçiştirme deyip üzerine ısrarla konuşmak istedi..

kaç yıllık öğrtemensiniz?çocuklar kaç yaşında? iş öncesi nasıldı evliliğiniz?

Öğretmenlerin şöyle bir tarzı olabiliyor bunu kendiniz farketmiyorsunuz ama aileniz farkediyor. Okulda tüm gün bişeyler ogretmeye alıstıgınızdan okul dısında da aynı bilgic tarzı sergıleyebılıyorsunuz ki bunu cok ogretmen yakınımda gordum. Siz de muhtemelen farkına varmadan okuldaki tarzınızı evde surduruyorsunuz o da es ıcın can sıkıcı tabi. Mesela benim tanıdığım bi cift var kadın da adam da uni mezunu ama adam ogretmen, kadın diyordu ki "Bana bazen ogrencisi davranıyo biseyler ogretmeye calısıyor cok sinir oluyorum ozaman sürekli uyarıyorum" demişti ki bende aynı şekilde ogretmen olan yakınlarımı "Burası okul degıl senden kimse bişey ogrenmek icin burda degıl su ogretici ve yönetici tarzını okulda bırak" diye cok soylemisimdır. Bunu ogretmenler farkında olmadan yapıyor sizden de bu tavrı sezdim. Karsı taraf icin cok can sıkıcı gercekten

Tamam da eşiniz alınmıyormuş.
Bu adam bozuluyormuş işte.
Kompleks öyle kolay yenilecek bir durum değil ki. Hatta kimi insanlar ömür boyu kompleksli yaşarlar.
Evlilikte birbirimizi idare etmek şart.
Yine diyorum,süslü cümlelerle,tatlılıkla,arkadaşların da dediği gibi başbaşayken konuşmak daha etkili olabilir.

Ama aşılamayan ve huzurlu bir hayat için aşılması gereken bir durum var ortada.

Sırf bir taraf çok alıngan diye sürekli alttan alınamaz.
Ki özellikle kitap okuma konusunda da sırf konu sahibi istedi diye kitap okumaktan vazgeçen sorunlu psikolojiye sahip biri var.

Konu sahibi alıngan diye kelimelerime özellikle dikkat ediyorum diyor.

Kompleksli erkek yeni bir konu değil. Ama tedavi edilmeli mutlaka. Evlilikte her şey her zaman tatlı dille olmuyor orası da bir gerçek. Bir gün bir yerde konu sahibi de patlayabilir. O zaman daha kötü olur..

ben olsam ben de alınırdım çocuk gibi davranılmak hele ki adamlar için büyük hakaret gibi algılanır. senin çocuğunsa o adamın da çocuğu. bebeklerin nazı demek ki sana geçmiyor babaya geçiyor. bırakın baba çocuk ilişkisini zedelemeyin. şu hocaların en iyi ben bilirim ben yaparım duygusundan vazgeçip biraz daha babanın da ağırlığının olması gerekiyor. ben olsam ben de soğurdum istemezdim. sevgilim öğretmen çıkışlıydı sürekli çocuk gibi öğüt vermeye kalkıyordu. en sonunda resti çektim.
seni eş değil hoca olarak görüyordur :KK14:

Öğretmenlerin şöyle bir tarzı olabiliyor bunu kendiniz farketmiyorsunuz ama aileniz farkediyor. Okulda tüm gün bişeyler ogretmeye alıstıgınızdan okul dısında da aynı bilgic tarzı sergıleyebılıyorsunuz ki bunu cok ogretmen yakınımda gordum. Siz de muhtemelen farkına varmadan okuldaki tarzınızı evde surduruyorsunuz o da es ıcın can sıkıcı tabi. Mesela benim tanıdığım bi cift var kadın da adam da uni mezunu ama adam ogretmen, kadın diyordu ki "Bana bazen ogrencisi davranıyo biseyler ogretmeye calısıyor cok sinir oluyorum ozaman sürekli uyarıyorum" demişti ki bende aynı şekilde ogretmen olan yakınlarımı "Burası okul degıl senden kimse bişey ogrenmek icin burda degıl su ogretici ve yönetici tarzını okulda bırak" diye cok soylemisimdır. Bunu ogretmenler farkında olmadan yapıyor sizden de bu tavrı sezdim. Karsı taraf icin cok can sıkıcı gercekten
sizin anlattığınız gibi biri olmadım inanın çünkü eşimi biliyorum bilinçli yapmam,misal korku filmi açıyor çocuğun önünde,daha uyutma saatleri gelmemiştir,şunları çocuklar uyanıkken izlemesen diyorum,ona da mızıyor,azarlıyorsun diyor :( halbuki o anda uyarmasam izlemeye devam edecek ve çocuk etkilenecek..Hiç söylemesem de olmaz,sonra söylesem de etkisiz olacak..

sizin anlattığınız gibi biri olmadım inanın çünkü eşimi biliyorum bilinçli yapmam,misal korku filmi açıyor çocuğun önünde,daha uyutma saatleri gelmemiştir,şunları çocuklar uyanıkken izlemesen diyorum,ona da mızıyor,azarlıyorsun diyor :KK43: halbuki o anda uyarmasam izlemeye devam edecek ve çocuk etkilenecek..Hiç söylemesem de olmaz,sonra söylesem de etkisiz olacak..
Ben bilincli yapıyorsunuz demek istemedim zaten bazen is yerindeki rollerimiz uzerimize yapısıyor bunu farkedemeyebiliyoruz dedim. Benim yakınlarım da bılınclı yapmıyordu. Ama mesela korku filmı konusunda haklısınız tabi ki rahatsızlıgınızı belırtmenız lazım. Ilıskınızı en ıyı siz bilirsiniz benim ki tahmin sadece...Umarım cozulur sonunuz. Peki eşinizin bu kompleksine karsı onun hakkında arada sırada ovucu konusmalar yapmaya egosunu oksamaya ne dersiniz?Erkekler gazla calısıyor bazen

Ama aşılamayan ve huzurlu bir hayat için aşılması gereken bir durum var ortada.

Sırf bir taraf çok alıngan diye sürekli alttan alınamaz.
Ki özellikle kitap okuma konusunda da sırf konu sahibi istedi diye kitap okumaktan vazgeçen sorunlu psikolojiye sahip biri var.

Konu sahibi alıngan diye kelimelerime özellikle dikkat ediyorum diyor.

Kompleksli erkek yeni bir konu değil. Ama tedavi edilmeli mutlaka. Evlilikte her şey her zaman tatlı dille olmuyor orası da bir gerçek. Bir gün bir yerde konu sahibi de patlayabilir. O zaman daha kötü olur..
Anlamışsınız beni teşekkür ederim..
Eşim genel olarak Zaten hassas bi tip alıngan biri ve bu benim hatam değil,bundan da eminim ama ne yapabilirim diye fikir istedim..

Gece 3 e kadar oturdum konuştum dikkat ederim tamam dememe rağmen ısrarla sen ezikliyorsun okudun değiştin dedi,kendini bilir insan,değişmedim,olgunlaştım bu iyi anlamda bişey..aksine kırmamak için daha tatlı dilli biri oldum çünkü yapısını biliyorum..”seni ben okuttum minnettar olman lazım” cümlesini de kullanınca kompleks yaptığını anladım..”ben okumak istemesem sen zorla okutmazdın ki ama evet teşekkür ederim destek oldun sağol” dedim..Geçiştirme deyip üzerine ısrarla konuşmak istedi..
Kendi başarısını ki, bunu sizi okutmak olarak görüyor ( bence çok saçma ) kabul ettirmek istiyor. "Minnettar olman lazım" ise benim için kabul edilebilir bir cümle değil. Madem beni okuttun eğer okumak istersen ben de sana her türlü desteği vermeye hazırım sonuçta hayat müşterek diyerek bunun size has size özel bir durum olmadığını söyleyin bence.. isterse kendisi de aynı koşullara sahip olabilir. Eğer istemiyorsa da nasıl ki başka konularda kendi uzmanlık alanı varsa ve siz saygı gösteriyorsanız çocuk gelişimi konusunda da uzman olduğunuzu ve saygı beklediğinizi açıkça belirtin. Hatta eğer biraz bizim ve çocuğumuzun iyiliğini istiyorsan tecrübelerimden faydalanarak daha doğru şekilde çocuk yetiştirmemize yardımcı olmana ihtiyacım var diyin. Onu ezdiğinizi kesinlikle hissetmesin ama sizin ona ihtiyaç duyduğunuzu, yardımını istediğinizi, bu konuda o olmadan ilerleyemeyeceğinizi en güzel cümlelerle anlatmaya çalışın. İnşallah işe yarar...

Ben bilincli yapıyorsunuz demek istemedim zaten bazen is yerindeki rollerimiz uzerimize yapısıyor bunu farkedemeyebiliyoruz dedim. Benim yakınlarım da bılınclı yapmıyordu. Ama mesela korku filmı konusunda haklısınız tabi ki rahatsızlıgınızı belırtmenız lazım. Ilıskınızı en ıyı siz bilirsiniz benim ki tahmin sadece...Umarım cozulur sonunuz. Peki eşinizin bu kompleksine karsı onun hakkında arada sırada ovucu konusmalar yapmaya egosunu oksamaya ne dersiniz?Erkekler gazla calısıyor bazen
Onu da yaparım aslında ama sanırım son zamanlarda çok az yapıyorum..Dediğiniz gibi davrandığımda benden iyisi yok ama pohpohlamasam “sen beni beğenmiyorsun” moduna çok kolay giriyor :(

Kendi başarısını ki, bunu sizi okutmak olarak görüyor ( bence çok saçma ) kabul ettirmek istiyor. "Minnettar olman lazım" ise benim için kabul edilebilir bir cümle değil. Madem beni okuttun eğer okumak istersen ben de sana her türlü desteği vermeye hazırım sonuçta hayat müşterek diyerek bunun size has size özel bir durum olmadığını söyleyin bence.. isterse kendisi de aynı koşullara sahip olabilir. Eğer istemiyorsa da nasıl ki başka konularda kendi uzmanlık alanı varsa ve siz saygı gösteriyorsanız çocuk gelişimi konusunda da uzman olduğunuzu ve saygı beklediğinizi açıkça belirtin. Hatta eğer biraz bizim ve çocuğumuzun iyiliğini istiyorsan tecrübelerimden faydalanarak daha doğru şekilde çocuk yetiştirmemize yardımcı olmana ihtiyacım var diyin. Onu ezdiğinizi kesinlikle hissetmesin ama sizin ona ihtiyaç duyduğunuzu, yardımını istediğinizi, bu konuda o olmadan ilerleyemeyeceğinizi en güzel cümlelerle anlatmaya çalışın. İnşallah işe yarar...
Kendisinin mesleği optisyen ordan örnekler verdim ben de,gözlüğüm yamulsa elimde kalır düzeltemem ama sen şip şak eski haline getiriyorsun ya da hangi marka gözlük lens iyidir sen bilirsin ben asla fikir sahibi bile değilim,yorum dahil yapmam dedim,ona rağmen aynı şey değil deyip duruyor :KK43:

Çocuk konusunda ebeveynler alıngan oluyor.çocuğu ile ilgili eleştirilince sınırleniyor.misal ben.esim beni çocukla ilgili eleştirince vay efenim ben kötü annemiyim moduna giriyorum.O da buyuk ihtimal kötı baba mıyım diye düşünüyor .ben de sınıf öğretmeniyim.Çocuk gelişimi derslerimiz de vardı.lakin her sey kitapta yazdığı gibi olmuyor.uygulamaya geçemiyor.

Kendisinin mesleği optisyen ordan örnekler verdim ben de,gözlüğüm yamulsa elimde kalır düzeltemem ama sen şip şak eski haline getiriyorsun ya da hangi marka gözlük lens iyidir sen bilirsin ben asla fikir sahibi bile değilim,yorum dahil yapmam dedim,ona rağmen aynı şey değil deyip duruyor :KK43:
Tam olarak aynı şey.. Farklı uzmanlık alanları.. Sizin haklı olduğunuzun son derece farkında aslında ama erkeklik gururuna sizin başarınızı yediremiyor. O yüzden söylediklerinizi kabul etmiyor. O her sizin görüşünüzü reddettiğinde sebepleriyle açıklamasını isteyin. Bu sorun ancak ve ancak iletişimle çözülür bence ama kendisinin çözülmesi lazım öncelikle.konuşa konuşa çözmeye onu anlamaya çalışın. Bu sorun karşısında nasıl hareket etmek istediğini sorun. Oysa ki sizinle gurur duyması gerekir komplekse girmek yerine. Madem sizi okutmak onun için bir başarı o zaman gurur duysun. Minnet bekliyorsa saygı da gösterecek. Ama bence dediğim gibi onu sürece dahil etmek, ona kendini faydalı hissettirmek size biraz yardımcı olacaktır. Ben olsam sen böyle bir başarı sağlasan ve ben sana yardım etsem seninle gurur duyardım demeyi deneyin bir de....

Anlamışsınız beni teşekkür ederim..
Eşim genel olarak Zaten hassas bi tip alıngan biri ve bu benim hatam değil,bundan da eminim ama ne yapabilirim diye fikir istedim..
Benim eşim de öyleydi. Bana pek yansıtmasa da eğitim durumumuzu kompleks olarak görüyordu.
Ben de başta alttan aldım ama baktım ki ibre hep bana dönüyor, hep hatalı benim. En sonunda patladım, Eytera be dedim. Ben okudum diye suç işlemedim ya. Zoruna gidiyorsa sen de oku dedim ve ite kaka okudu. Şimdi önlisans mezunu, kompleks falan kalmadı.

Yani gördüğüm kadarıyla sizin anlayışlı tavrınız eşinize ters tepmiş. Okusun efendim, zorlayın mecbur tutun, en azından önlisans mezunu olsun.
Size yükleneceğini kendini geliştirsin beyefendi. Bunran sonra alttan almak yerine onun da okuması için gazlayın.

Yani şimdi adam alınıyor,sen de bunu bile bile eleştirmeye devam ediyorsan hatalısın bence.
İnsan bir uyarır,iki sert çıkar,üçüncü de ya kavga çıkar ya da aranız soğur.

Konu sahibinin bahsettiği şey evladı. Kocası evladına yanlış davraniyosa ne yapsın aman kocamo elestirmiym diye ağzını açmasın mi? Konu sahibi, bence sizin bu konuda sert bi tabir takinmaniz gerekiyor. Ben okudum diye Değişmedim sen ben okudum diye değiştin, asil sen benim.okumami beni ezmek için kullaniyosun beni sindirmeye çalışıyosun diye üste çıkın. Nefret ederim.boyle özgüven yoksunu pasif agresif erkeklerden. Emeği çabayı taktir edeceklerine hep.bi kusur arayıp karşıdakini ezmeye çalışırlar. Meydan vermeyin, ne hissediyosaniz tek tek söyleyin ılımlı da olmayın, lafinizi söyleyin çekilin kenara yüz vermeyin. O sizin pesinizden gelmiyosa zaten kibri gözünü kor etmiş demektir. Ne demek ya evlilikte kocana en ufak.bi öneri verememek

Back
X