• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün geldi, devran döndü

Normalde bildiklerimi sonuna kadar ogreten biriyim ama boyle birine hayatta ogretmem. Ya dolayli ogretirim ya yanlis ogretirim yapamayinca da "aaa kac kere anlaticam ogrenemiyorsun bir turlu" diye cemkirirdim. Patronun yaninda da "ogrenme kapasitesi yok" falan derdim. Cunku bu kisi isi ogrendiginde size bilmislik taslayip muhtemelen de isten attiracak. Sizi su anda sadece kullaniyorlar. Yerinizde olsam baska is bulup is bilmeyen sekreterle onlari bas basa birakirim.
Aslında tam anlamıyla bunu hakkediyorlar ama piyasa şartlarına göre buarada ki maaşım iyi şuanda.
Gerci onuda ben dedim diye yaptılar
Küçük bi ilçede yasıyoruz 1.600 tl oldu maaşım bu ay asg. ücret alıyordum
O kızın 1.700 tl 3 yıldır burada çalışıyormuş bu ay zam yapılmış patron öyle diyo
Bugünden itibaren buradan da aldığım fikirlerle burnunu sürtmek istiyorum o kızın
İyi bir iş bulsam 1 dk durmam hepsi menfaatçi
Patron 2 ay önce beni çıkartacaktı işten, şimdi sen buranın herseyisin diyor
O kız deseniz ben izin aldığımda bile arkamdan biizm odaya gelip sevgilimin şehir dışına çıkıp çıkmadığını arstırmış güya onunla buluşmuşum ben
Bu insanlara fazla bile yaptıklarım da aldığım paranın hakkını vermeye çalışıyorum suan da sadece

Kusura bakmasın kimse ama işi düştüğünde bana yaklaşan birine asla iyi niyetli yaklaşamam, burnundan getirirdim. Öncelikle sana önerim, anladığım kadarıyla büro ortamındasınız, hiçbir şekilde masasına gitme bırak hep o ayağına gelsin, sana bisey sorduğunda sorduğu kadarını cevapla detaylı bir şekilde anlatma ama bir yandan da kontrol et mutlaka yaptıklarını yanlış yaptığı bişeyi gördüğünde attan alttan lafını sok " hımmmmm yanlış mı yaptın burayı". " sen öğrenmen uzun zaman alacak anlaşılan" falan gibi ... yanlışlarını müdürün kulağına çıtlat . Valla yerinde olsam intikamımı alırdım önerilerim bu kadar
Valla hep ben masasına gidiyordum deli gibi, niye gittiysem artık o gelsin madem siz demeseniz aklıma bile gelmiyor.
Yanlışlarını da düzeltiyordum bugüne kadar artık onuda yapmcam

bana yardım edenlerin,iş öğretenlerin, iyilik yapanların gerçekten yerleri ayrıdır. Ben de kim olursa olsun tüm bildiklerimi yeni gelenlere anlatmışımdır. İş öğretmek istemeyen ,açık açık belli edenler de oldu tabi ama kendi değerlerini düşürmekten başka bişey olmadı. Herkesin yeteneği becerisi zaten farklı, bilginin tümünü aktarınca bile gerek kişisel özelliği gerek zekasıyla insan diğer çalışanlardan ayırt ediliyor.
Aynen ben de hep böyle çalıştım,çalışıyorum da.
Hiç kimseyi ispiyonlamadım,ayıbını örttüm,elimden geldiği kadar da idare ettim.
Evet çok yıprandım aslında.
Allahım utandırmasın inşallah her yerde de her zaman da aranılan,sevilen bir çalışan oldum.
Çünkü amirler kimin ne olduğunu çok iyi bilir.
Onlar bilmese de Rabbim bilir.
Bu da bana yeter.

Şu konuyu okumak bile iş hayatının ne kadar berbat olduğunu, insanı niye yıpratıp posasını çıkarttığını, mutsuz insanların, mutsuz toplumun sebebini anlamaya yeter. İnsanlar ne kadar kötü kalpli. Ondan sonra neden insan sevmiyorsun? Sevilecek yanı mı var?

Normalde bildiklerimi sonuna kadar ogreten biriyim ama boyle birine hayatta ogretmem. Ya dolayli ogretirim ya yanlis ogretirim yapamayinca da "aaa kac kere anlaticam ogrenemiyorsun bir turlu" diye cemkirirdim. Patronun yaninda da "ogrenme kapasitesi yok" falan derdim. Cunku bu kisi isi ogrendiginde size bilmislik taslayip muhtemelen de isten attiracak. Sizi su anda sadece kullaniyorlar. Yerinizde olsam baska is bulup is bilmeyen sekreterle onlari bas basa birakirim.
İçim acıdı be gülüm.
Geçen sene farklı bir birimdeydim.
Aynı cümleleri bana kurmuşlardı.
Çok yanmıştı yüreğim.
Nasıl bir hırs yaptıysam oradan koşarak uzaklaştım hatta şimdi beraber iş yapıyoruz da uzaktan.
Mecbur kalmadıkça aramıyorum inan.

Aynen ben de hep böyle çalıştım,çalışıyorum da.
Hiç kimseyi ispiyonlamadım,ayıbını örttüm,elimden geldiği kadar da idare ettim.
Evet çok yıprandım aslında.
Allahım utandırmasın inşallah her yerde de her zaman da aranılan,sevilen bir çalışan oldum.
Çünkü amirler kimin ne olduğunu çok iyi bilir.
Onlar bilmese de Rabbim bilir.
Bu da bana yeter.
Patron değer kıymet bilen birisi olsa 2 ay önce beni işten çıkartmak için uğraşmazdı.
Ben deli gibi çalışırken bütün gün kulağında kulaklıkla müzik dinleyen bi çalışanı tercih etti.
Taa ki odada ki abla gidip patronu ikna edene dek,
İşyerinde toplantı yapıldı sadece beni çağırmadılar düşünsenize aşçı bile girdi o odaya ben hariç
Bu insanlara nasıl güveneyim ben,
Ben işten çıkartılayım diye el kaldıran kıza nasıl iş öğreteyim şimdi

Şu konuyu okumak bile iş hayatının ne kadar berbat olduğunu, insanı niye yıpratıp posasını çıkarttığını, mutsuz insanların, mutsuz toplumun sebebini anlamaya yeter. İnsanlar ne kadar kötü kalpli. Ondan sonra neden insan sevmiyorsun? Sevilecek yanı mı var?
Anlamadım ben miyim kötü kalpli olan ?

Anlamadım ben miyim kötü kalpli olan ?

Hayır size özel olarak söylemedim. Sizi birisine kötülük yapmak isteyecek noktaya getirenler kötü kalpli mesela. Aylardır işten mi çıkacağım stresi yaşadınız. Bu korkuyla sizi yaşatanlar da öyle.

İnsanlar yaşamak için çalışmak zorunda ama herkes işinden nefret ediyor. İnsanlar diğerinin ayağını nasıl kaydırsam derdinde. Patronun, müdürün gözüne girmek için yapılmayan yalakalık kalmıyor. Arkadan konuşan konuşana, yüz yüzeyken icraat yok. Ayıp örtme yok, hata kapatma yok. Gidip bunu yetiştirme var. Olmayanı bile yanlış aksettirme var.Kuyu kazma var.

Halbuki günümüzün çoğu işte geçiyor. Ailemizden, sevdiklerimizden çok iş arkadaşlarımızı görüyoruz. Nefret ettiğin bir yerde bu kadar uzun kalırsan ne olur? Yaşamak için, para kazanmak için, kalıcı olabilmek için sürekli hinlik düşünürsen ne olur? Kötü birine dönüşüyorsun belki de zamanla.

Bilmiyorum insanların karakteri yüzünden mi böyle yoksa gerçekten iş yaşamındaki rekabet mi insanı kötü birine çeviriyor.

Bana kalırsa iş öğretmeniz gerekiyorsa öğretmelisiniz. Aranızdaki kişisel problemler işe yansımamalı. Oturup bütün işi yapmamalısınız elbette ama temel şeyleri anlatmak durumundasınız. Eğer buradaki tavsiyelerden bazılarına uyarsanız da gerçekten kötü bir insana dönüşürsünüz. Bence insan karakterini, vicdanını, kalbini böyle şeyler için kaldırıp çöpe atmamalı. Ne durumda olursa olsun içindeki iyiliği korumaya çalışmalı. Ben olsam "tersini öğret, yanlış öğret, git şikayet et" gibi tavsiyeleri uygulamazdım.

Geçen yıl çalıştığım kurumun ankara'da toplantısı vardı ama ben çağrılmadım toplantıya başka bir bayanı çağırdılar (gideceği adam ile kurumda adı çıkmış bu bayanın ilişkileri var falan filan diye ne laflar dönmüş, tabi ben saf bilmiyorum bunları benide götürüyorlar ki yanlarında biz tek değildik ela'da yanımızdaydı deyip milletin ağzını kapatmak) o bayan sende gelsene beraber gezeriz, alışveriş yaparız falan filan birsürü dil döktü bana .tamam geleyim dedim (ama yine söylüyorum ben cagrilmadim sırf o tek kalmasın diye gittim bi de amacım gezer tozarız bir kaç gün kafa dağıtıRIM dedim) daha otobüse bindik benle itişmeye başladı, burnumdan getirdi resmen. Bir de orda fark ettim ki o adamla aralarında bişey var gerçekten. Geldikten sonra tövbe dedim bir daha mı tövbe. 8-9 ay sonra bu defa antalyaya gidilecek yine geldi yanıma benle gel diye resmen yalvardı evimi arayıp anneme bile söylemiş ela benle gelsin siz söyleyin ben söyledim gelmem diyor diye annem ben söyleyeyim demiş ama ne kadar dil doktuyse de gitmedim tek başına gitti. Böylelerinin burnundan getireceksin

Geçen yıl çalıştığım kurumun ankara'da toplantısı vardı ama ben çağrılmadım toplantıya başka bir bayanı çağırdılar (gideceği adam ile kurumda adı çıkmış bu bayanın ilişkileri var falan filan diye ne laflar dönmüş, tabi ben saf bilmiyorum bunları benide götürüyorlar ki yanlarında biz tek değildik ela'da yanımızdaydı deyip milletin ağzını kapatmak) o bayan sende gelsene beraber gezeriz, alışveriş yaparız falan filan birsürü dil döktü bana .tamam geleyim dedim (ama yine söylüyorum ben cagrilmadim sırf o tek kalmasın diye gittim bi de amacım gezer tozarız bir kaç gün kafa dağıtıRIM dedim) daha otobüse bindik benle itişmeye başladı, burnumdan getirdi resmen. Bir de orda fark ettim ki o adamla aralarında bişey var gerçekten. Geldikten sonra tövbe dedim bir daha mı tövbe. 8-9 ay sonra bu defa antalyaya gidilecek yine geldi yanıma benle gel diye resmen yalvardı evimi arayıp anneme bile söylemiş ela benle gelsin siz söyleyin ben söyledim gelmem diyor diye annem ben söyleyeyim demiş ama ne kadar dil doktuyse de gitmedim tek başına gitti. Böylelerinin burnundan getireceksin
Ya ne insanlar var böylee, Allah hepsini bizden uzak tutsun hiçbir zaman kendi menfaatim için başkalarını kullanmaya çalışmadım fırsat vermesin Rabbim

Hanımlar herkese merhabalar;
İşyerinde çok sevdiğim bi abla işten ayrıldı birlikte çalışıyorduk aynı odada , o gidince hersey bana kaldı sonra da onun yerine ben , beni geçirirler en azından teklif ederler diye düşünürken patron aradan 2 gün geçti hiç bana haber bile vermeden o ablanın yerine hiç alakası olmayan satış departmanında ki sekreterini geçirdi bu arada kızla arası çok iyi.
Ama kız işleyişi bilmiyor ben tabi bu duruma sinir oldum sonuçta benim emeğim var bilgim var hepsi hiçe sayıldı ve bu işleyişi öğrenmek en az 4 ay . Ben hem kendi işlerimi takip etcem hemde o kızı, Kelebek biz onu yanına geçirmeyi düşünüyoruz sen öğretceksin nasıl olur yapabilir misin zorlanır mısın diye sormadılar bile.
Sonuçta öğretecek olan benim .

Fazla uzattım kuusra bakmayın, velhasıl kelam biz şimdi bu kızla aynı odadayız
Ben bu işyerine başlayalı 1 sene oldu o 3 senedir burada. Girdiğim günden beri bu kızda sürekli bi çekememezlik bana karsı laf sokma vardı , ne sorsam terslerdi beni hep.
Yüzüme bile bakmazdı aramızda birşeyde yaşanmadı alında ama meraba meraba dan ileriye gitmedik , patronun yengesi de bizim işyerinde ikisi bir olup bana yapmadıklarını bırakmadılar arkamdan konuştular, işten çıkartmaya çalıştılar...

Şimdi bu kız elime düştü , bütün işleyişi bana soruyo eskiden bana yaptıklarını unutamıyorum, hiç bir şey olmamış gibi yanıma gelip bana sorular sorması sinirlerimi bozuyor, bide yüzüme gülüyo ya boğazlayasım geliyor
Daha 1 hafta öncesine kadar sabah 9.15 de işe gelen kız bu arada mesai 9 da başlıyor patron herkes 8.30 da gelsin diyo ama kmse gelmiyodu neyse işte kız bizim abla işten ayrıldıktan sonra bi sabah 8.30 da geldi bende köyden geliyorum sabah 7.45 de işyerinde oluyorum normalde.
O akşam da arkadaşımda kalacaktım ertesi sabah işe geç gelcem diye gidip o kıza sordum patron konuşma mı yaptı işe geliş saati mi değişti ona göre gelcem yarın sabah dedim diye demediği lafı bırakmadı kız bana güya ben ona geç kalıyosun diye imada bulunmuşum
Şimdi de kelebekkk sana bişey sorcam diye yayıla yayıla yanıma geliyor.

Tamam mecburen ben öğretcem ama birazda kendisi araştırsın istiyorum yüzsüzlüğü sinirlerimi bozuyor cidden, siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
KötülüğE kötülük her kişinin kârı. İyiliğe iyilik er kişinin demişler. Bence iyi davranın da gözü insanlık görsün yaptığından kendi utansın.

Back
X