• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün geldi, devran döndü

Olabildiğince yardım etmeyin bırakın kendi öğrensin böyleleri nankör olur siz yardım edip öğretirsiniz herşeyi sonra o ben zaten biliyordum çok zekiyim hemen kavradım işi havalarına girer kimin torpiliyle gelmişse bırakın o öğretsin

Cok basit ogretme patronla konus. Zaten bisey bilmiyo isleyisi ben biliyorum cikanin yerinede ben gecerdim diye dusunuyodum ki bilen benim de konusmanin devamini patronun getirsin .

Soru sordugunda isim var de

Hanımlar herkese merhabalar;
İşyerinde çok sevdiğim bi abla işten ayrıldı birlikte çalışıyorduk aynı odada , o gidince hersey bana kaldı sonra da onun yerine ben , beni geçirirler en azından teklif ederler diye düşünürken patron aradan 2 gün geçti hiç bana haber bile vermeden o ablanın yerine hiç alakası olmayan satış departmanında ki sekreterini geçirdi bu arada kızla arası çok iyi.
Ama kız işleyişi bilmiyor ben tabi bu duruma sinir oldum sonuçta benim emeğim var bilgim var hepsi hiçe sayıldı ve bu işleyişi öğrenmek en az 4 ay . Ben hem kendi işlerimi takip etcem hemde o kızı, Kelebek biz onu yanına geçirmeyi düşünüyoruz sen öğretceksin nasıl olur yapabilir misin zorlanır mısın diye sormadılar bile.
Sonuçta öğretecek olan benim .

Fazla uzattım kuusra bakmayın, velhasıl kelam biz şimdi bu kızla aynı odadayız
Ben bu işyerine başlayalı 1 sene oldu o 3 senedir burada. Girdiğim günden beri bu kızda sürekli bi çekememezlik bana karsı laf sokma vardı , ne sorsam terslerdi beni hep.
Yüzüme bile bakmazdı aramızda birşeyde yaşanmadı alında ama meraba meraba dan ileriye gitmedik , patronun yengesi de bizim işyerinde ikisi bir olup bana yapmadıklarını bırakmadılar arkamdan konuştular, işten çıkartmaya çalıştılar...

Şimdi bu kız elime düştü , bütün işleyişi bana soruyo eskiden bana yaptıklarını unutamıyorum, hiç bir şey olmamış gibi yanıma gelip bana sorular sorması sinirlerimi bozuyor, bide yüzüme gülüyo ya boğazlayasım geliyor
Daha 1 hafta öncesine kadar sabah 9.15 de işe gelen kız bu arada mesai 9 da başlıyor patron herkes 8.30 da gelsin diyo ama kmse gelmiyodu neyse işte kız bizim abla işten ayrıldıktan sonra bi sabah 8.30 da geldi bende köyden geliyorum sabah 7.45 de işyerinde oluyorum normalde.
O akşam da arkadaşımda kalacaktım ertesi sabah işe geç gelcem diye gidip o kıza sordum patron konuşma mı yaptı işe geliş saati mi değişti ona göre gelcem yarın sabah dedim diye demediği lafı bırakmadı kız bana güya ben ona geç kalıyosun diye imada bulunmuşum
Şimdi de kelebekkk sana bişey sorcam diye yayıla yayıla yanıma geliyor.

Tamam mecburen ben öğretcem ama birazda kendisi araştırsın istiyorum yüzsüzlüğü sinirlerimi bozuyor cidden, siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
soru sordukca kendine is uydur. yogun gorun. biraz surysun burnu. seni hatirliyorum. cok uzun zaman stres yaptin.isten cikartilcam diye. hayirlisi olsun senin icin

Valla ben ise girdiğimde kimse bana öğretmedi kendim zar zor mevzuatı okuyarak öğrendim. Siz de hiç acımasızlık diye düşünmeyin kıza basit şeyleri öğretin. Uzmanlık gerektiren zor hesapları fln kesinlikle ogretmeyin kendiniz yapın. Ona ıvır zıvır işler verin.şu an çok yoğunum fln diyip gecistirin. Seflerimden biri bana yeni gelen bir elemana zor is vermemi söyledi geçenlerde. Ben de bunun yeni gelen için imkansız olduğunu yapamayacağını söyledim. Adam bana dedi ki kesinlikle yeni gelene acima. ..ki bu adam 97 den beri aynı bölümde çalışıyor yeri geliyor hepimizi koordine ediyor. Şok olmuştum ama bunlar iş hayatının yazılı olmayan kuralları maalesef

Valla ben ise girdiğimde kimse bana öğretmedi kendim zar zor mevzuatı okuyarak öğrendim. Siz de hiç acımasızlık diye düşünmeyin kıza basit şeyleri öğretin. Uzmanlık gerektiren zor hesapları fln kesinlikle ogretmeyin kendiniz yapın. Ona ıvır zıvır işler verin.şu an çok yoğunum fln diyip gecistirin. Seflerimden biri bana yeni gelen bir elemana zor is vermemi söyledi geçenlerde. Ben de bunun yeni gelen için imkansız olduğunu yapamayacağını söyledim. Adam bana dedi ki kesinlikle yeni gelene acima. ..ki bu adam 97 den beri aynı bölümde çalışıyor yeri geliyor hepimizi koordine ediyor. Şok olmuştum ama bunlar iş hayatının yazılı olmayan kuralları maalesef
çok acımazıssınız

Sadece sorduğu sorulara cevap verin, fazladan bilgi vermeyin vereceğiniz cevapları da düşünür gibi yaparak biraz bekledıkten sonra cevaplayın iyice gıcık olsun pislik :KK62:

Herkesin kendi dusuncesidir sayhi gostermek lazim konu sahibinin soz konusu kizla ni problemi varmis ama nolur ki bildigimiz isi baskasinada ogretsek kikse annesinin karninda ogrenmiyor

Resmi kurumdaki bi arkadasimin idare birimini degistirmisti ki kendi birimindeykende isini gayet iyi yapan biriydi ama yeni biriminde şefi demisti ki hic benden beklentin olmasin ben kimseye bisey ogretemem ama dusunsenize hic bilmediginiz bi birim sizin isinizle uzaktan yakindan alakasi olmayan isler herseyse mevzuattan ogrenilmiyor ne yazik ki

Benim staj yerimde iki oda arkadasim vardi iki kisiden biri bak gozunu iyi ac bi daha ogretmem dedi bende onun verecegi isleri bozarim kaygisiyla pek bulasmadim onun islerine ama diger arkadas bana cok sabirli davrandi bazen iskerini karman corman dagittigim oldu ama hep herkes her isi bilecek degil bizde annemizin karninda ogrenmedik diye sabirla yaklasti isi ogretti ve ogrettigi kendisine kar oldu

Cunku ben stajim bitinceye kadar o arkadasin bircok isini yaptim yardimci oldum hatta bazen neredeyse ona is bile birakmiyordum

Evet en ince ayrintilarina kadar ogretip kendinizden fedakarlik etmeniz gerekmez ama diger insanlarin gectigi yollardan kendinizinde gectigini unutmayin lutfen

Cunku yaptiginiz isin ne kadar okulunu okursak okuyalim o koltuga oturdugunuzda hivbirsey bilmedigimizi anliyoruz

bana yardım edenlerin,iş öğretenlerin, iyilik yapanların gerçekten yerleri ayrıdır. Ben de kim olursa olsun tüm bildiklerimi yeni gelenlere anlatmışımdır. İş öğretmek istemeyen ,açık açık belli edenler de oldu tabi ama kendi değerlerini düşürmekten başka bişey olmadı. Herkesin yeteneği becerisi zaten farklı, bilginin tümünü aktarınca bile gerek kişisel özelliği gerek zekasıyla insan diğer çalışanlardan ayırt ediliyor.

Bence patronla konuşun. İşi zaten bildiğinizi, o pozisyona kendinizin geçmek istediğini söyleyin. Kıza öğretmek zor oluyor, iş yavaşlıyor falan dersiniz.

Çoğunluk halen sekreterlikten gelip meslek öğreniyor ,aslında çok üzücü ve ürkütücü bir durum ,

Bence patronla konuşun. İşi zaten bildiğinizi, o pozisyona kendinizin geçmek istediğini söyleyin. Kıza öğretmek zor oluyor, iş yavaşlıyor falan dersiniz.

Patrona böyle bişey dersem herkese gider söyler bu kez de kelebek kıskanç demeye başlarlar, zaten maaşıma zam istedim geçen gün patron hemen o kızı öne sürdü 3 yıldır buarada asg. ücretle çalışlıyor daha bu ay zam yaptım o senden daha kıdemli falan dedi bu adama ne diyebilirim ki ben

Bence fesatça bi düşüncedesiniz.
Fesatça olmadığımı dün akşam üzeri anladım.
Patron çek alacakları istendi mi diye soruyo kız bana kimse bişey demedi ben bilmiyorum diyip benim üstüme yıktı ,
ama gel gelelim dün kaç kez hanımefendiye bankacıyı ara blokede paramız var çözsün aramayınca çözmezler dediğim halde açmıyolar falan dedi en sonunda akşam üzeri 5 civarı bidaha hatırlattım cepten ara zaten o şekilde iletişim kuruyoruz dedim ben bu saatte aramam diyo ya sen ara dedi patron bana kızacak çnkü sonradan bliyorum aldım elime şirket telini açtım bankacının nosunu elimden bi çekişi var görmeniz lazım dövecek gibi sonrada aramadı.
Ben bu kıza ne göstereyim daha

Aa ne oldu o abiyle sen biriniz çıkacaktı halbuki?
Yanındaki abla niye çıktı?
Bence işinden olmadığına dua et.
O kıza da sadece sorduğu şeyleri cevapla bazen de kendin yap şu an işim var de yeterli
Valla şu hayat o kadar garip ki :KK53:
Daha 2 ay öncesine kadar ağlıyordum beni işten çıkartcaklar diye, sonra da önce diğer abiyi çıkarttılar ardından da odadaki ablayla başka bi arkadaş kendileri ayrıldı işten bianda.
Patron hemen kelebek sen buranın herseyisin ben senden çok memnunum diye yağ yakmaya başladı.
Tabii işleyişi benden başka bilen kimse kalmadı sonra ne oldu 3 gün geçmeden bi toplantı yaptı muhasebede tek yetkili var artık dedi bu arada işe de yeni elemanlar girdi tecrübesiz, ben benden bahsediyor sanırken demez mi tek yetkili artık X HANIM izinleri önce benden sonra ondan alacaksınız diye şook oldum :KK51:
Şuanda hem o patrona hemde o kıza öyle sinirliyim ki darma dağın edesim var burayı
Dün akşam üzeri aramızda küçük bişey yasandı kızla anladım ki sadece çıkarı için yaklasıyo bugünden itibaren göstermcem kendisi çözsün

Çalışma hayatını iyi bildiğim için bu kız 3 4 ay sonra işi öğrenip sana bilmişlik taslayacaktır. Çok örneğini gördüm. Sen yüzüne güldü diye insanlık yaparsın ama sonra seni yaptığın iyiliğe, insanlığa bin pişman ederler. Bir bakmışsın sen işinden olmuşsun.

Bence üstün körü anlatın, ben de bu kadar biliyorum ayağına yatın, herşeyi bildiğinizi belli etmeyin, yeri gelince ben de bilmiyorum, işim var gibi şeylerle geçiştirin.

Ya kimse kusura bakmasında bana kötülük yapana kötülük yapmam ama iyilik de yapamam...
Evet evet çok haklısınız, işyerinden çıkan abla da canım sen bilirsin ama emeğine yazık orda sen bu kadar seyi bilirken seni hiçe sayıp patronun muhasebede artık tek yetkili X HANIM demesi çok kötü bir durum , bu kız işi öğrendikten sonra yine arkana geçecek huyu böyle dedi . Dün de patron bişeyler soruyo kız işine gelmediği zaman ben bilmiyorum bana kmse bişey demedi öğretmedi diyo, ben şunu yap dyncede zoruna gidiyo

Kusura bakmasın kimse ama işi düştüğünde bana yaklaşan birine asla iyi niyetli yaklaşamam, burnundan getirirdim. Öncelikle sana önerim, anladığım kadarıyla büro ortamındasınız, hiçbir şekilde masasına gitme bırak hep o ayağına gelsin, sana bisey sorduğunda sorduğu kadarını cevapla detaylı bir şekilde anlatma ama bir yandan da kontrol et mutlaka yaptıklarını yanlış yaptığı bişeyi gördüğünde attan alttan lafını sok " hımmmmm yanlış mı yaptın burayı". " sen öğrenmen uzun zaman alacak anlaşılan" falan gibi ... yanlışlarını müdürün kulağına çıtlat . Valla yerinde olsam intikamımı alırdım önerilerim bu kadar

Hanımlar herkese merhabalar;
İşyerinde çok sevdiğim bi abla işten ayrıldı birlikte çalışıyorduk aynı odada , o gidince hersey bana kaldı sonra da onun yerine ben , beni geçirirler en azından teklif ederler diye düşünürken patron aradan 2 gün geçti hiç bana haber bile vermeden o ablanın yerine hiç alakası olmayan satış departmanında ki sekreterini geçirdi bu arada kızla arası çok iyi.
Ama kız işleyişi bilmiyor ben tabi bu duruma sinir oldum sonuçta benim emeğim var bilgim var hepsi hiçe sayıldı ve bu işleyişi öğrenmek en az 4 ay . Ben hem kendi işlerimi takip etcem hemde o kızı, Kelebek biz onu yanına geçirmeyi düşünüyoruz sen öğretceksin nasıl olur yapabilir misin zorlanır mısın diye sormadılar bile.
Sonuçta öğretecek olan benim .

Fazla uzattım kuusra bakmayın, velhasıl kelam biz şimdi bu kızla aynı odadayız
Ben bu işyerine başlayalı 1 sene oldu o 3 senedir burada. Girdiğim günden beri bu kızda sürekli bi çekememezlik bana karsı laf sokma vardı , ne sorsam terslerdi beni hep.
Yüzüme bile bakmazdı aramızda birşeyde yaşanmadı alında ama meraba meraba dan ileriye gitmedik , patronun yengesi de bizim işyerinde ikisi bir olup bana yapmadıklarını bırakmadılar arkamdan konuştular, işten çıkartmaya çalıştılar...

Şimdi bu kız elime düştü , bütün işleyişi bana soruyo eskiden bana yaptıklarını unutamıyorum, hiç bir şey olmamış gibi yanıma gelip bana sorular sorması sinirlerimi bozuyor, bide yüzüme gülüyo ya boğazlayasım geliyor
Daha 1 hafta öncesine kadar sabah 9.15 de işe gelen kız bu arada mesai 9 da başlıyor patron herkes 8.30 da gelsin diyo ama kmse gelmiyodu neyse işte kız bizim abla işten ayrıldıktan sonra bi sabah 8.30 da geldi bende köyden geliyorum sabah 7.45 de işyerinde oluyorum normalde.
O akşam da arkadaşımda kalacaktım ertesi sabah işe geç gelcem diye gidip o kıza sordum patron konuşma mı yaptı işe geliş saati mi değişti ona göre gelcem yarın sabah dedim diye demediği lafı bırakmadı kız bana güya ben ona geç kalıyosun diye imada bulunmuşum
Şimdi de kelebekkk sana bişey sorcam diye yayıla yayıla yanıma geliyor.

Tamam mecburen ben öğretcem ama birazda kendisi araştırsın istiyorum yüzsüzlüğü sinirlerimi bozuyor cidden, siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Dönen bi devran goremedim ben yalniz.. Kiz eline düşmüş sana gore ama sen daha cok rahatsiz ve huzursuzsun..

Normalde bildiklerimi sonuna kadar ogreten biriyim ama boyle birine hayatta ogretmem. Ya dolayli ogretirim ya yanlis ogretirim yapamayinca da "aaa kac kere anlaticam ogrenemiyorsun bir turlu" diye cemkirirdim. Patronun yaninda da "ogrenme kapasitesi yok" falan derdim. Cunku bu kisi isi ogrendiginde size bilmislik taslayip muhtemelen de isten attiracak. Sizi su anda sadece kullaniyorlar. Yerinizde olsam baska is bulup is bilmeyen sekreterle onlari bas basa birakirim.

Back
X