Gün gelir hesap döner.... Rabbim çok büyüksün... Anlayana tabii...

haklısın diyorum bakmamakla.
yani insan kndine bu kadar eziyet eden bir insana karşı nasıl tarafsız düşünebilirki.
evinde,yaşamında..mutsuzluk sebebi olan kişiye karşı insan vicdanını nasıl yumuşatabilir ki..
belki yanına geldiğinde iyi bile davranmayacaksın.
en iyisi uzak durmak.hakkında hayırlısı

canım boşver geçmişi allah rızası için bak derim ben
başka bakabilecek kimsesi yok mu biraz onlar biraz sen idare edersiniz canım yaaa
tabi ki son karar senin a.ssen yaşadıklarını daha iyi bilirsin

kızlar sağolun eşimler iki erkek kardeş kanımda evliydi ama o kadın onuda boşandırdı.. malesef tek ben varım zaten çalışıyorum evde değilim ama ısrarla bana getirmeye çalıyolar yazık flan diyolar çıldırmak üzereyim. oğlum ondan nefret ediyor onun bile canını acıtmış o kadın.. bugünü değil yarını düşüneceksin derdi annem hep nekadar haklıymış huzurum kaçtı yaa napıcam ben bilmiyorum. zarten söyledim istemediğimi

sen çalışıyorsan nasıl bakacaksın ki zaten
eşi bakamıyomu yada bir bakıcı tutamazlar mı
en iyi çare bu gibi geldi banaCADIARZU

Anliyorum seni....sana bunca kötülük yapmis bir insana bakmak her insanin yapabilecegi birsey degil....

Kayinvalidemin kaynanasi senin kaynanandan beterdi belkide, kadin öldü ama hala ünü nam salmis.....adi gectigi zaman herkez ohhhh böyle kaynana düsman basina bile düsmesin der....neler cekmediki kayinvalidem? Hakaret, Siddet, istemiyoruz seni defol git....neler neler anlatmakla bitmez.....ve 35 yillik evliligi boyunca kaynana ve kayinbabasi ile oturdu...elden ayaktan düstüler ayni bir bebek gibi bakti, altlarini aldi, yemeklerini kendi eli ile yedirdi....ölene kadar ikisinede bakti kayinvalidem....

Anne nasil dayandin? Nasil sana bunca kötülük yapmis insanlara böyle iyi olabildin diye sordugumda....Kizim aff etmek iyilerin intikamidir demisti bana.....bu sözü ömrüm boyunca unutmam....

Tabikide yapilanlar unutulmuyor kolay kolay canim, neler yasadignida sen bilirsin....lakin sunu unutmaki bu dünyada verecegimiz her karar öbür tarafda tartiya konulacak....insallah dogru karari verirsin....

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

oğlum 2 de evde oluyoo yarım gün idare eder diyo kayınbabam sabah kahvaltısını yaptırcaz öğlen oğlum ilgilencek (daha9 yaşında) akşam biz içim kaldırmıyo kızlar gülsüm sultan çok doğru nu dünyada yaptıklarımız öbür tarafta tartıya koncak işte bu yüzden ilkinde allah rıza için yaptım gecici bir süre şimdi ise tamamen bana bırakmayı düşünüyor kayınpederim köye gidecekmiş arada gelirmiş öyle diyor. burda evi var küçük oğlu dul onunla beraber yaşasın zaten çalışmıyor niye ben.... köye gitmesin adam karısının yanında dursun niye ben.... çözümsüz durum olur işte ozaman bana yaptıklarına karşı allah rızası için yaparım ama şimdi çözümleri var. ölmek istiyorum yaaa bu bir kabus olmalı

ayrıca bu kadın ağzı dursa eli durmaz herşeye karışır seni beğenmez yaptığını beğenmez yemez yıkadığını beğenmez giymez kendi bir haltmış gibi tövbe yarabbim ya günaha giriyorummmm düzenimi bozar bende eziyet ederim kendimden korkuyorum susmam durmam kendime hakim olamam. eski cahil değilim bir birikim var içimde...

tek bi
kelime soyluyorum gecmiş gecmişte kalmıştır
boş ver allah rızasını düşünnn ve eğer imkanın el veriyorsa baktır bakıcı al çünkü çalişyorsunnn

Bir Kadinla bir erkegin yapabilecegi isler cok farklidir arkadasim....

Erkek ne kadarda iyi baksa bir kadinin yapabildigni yapamaz diye düsünüyorum.....biz kadinlar yapi geregi bu islerde daha düsünceliyiz....o yüzden senin ilgilenmeni istiyorlardir...

Lakin kendini zora sokmaninda bir anlami yok.....calisan bir kadina bu isi yüklemek olmaz....

Simdi konusma anlasma zamani....al esini kayinbabani karsina konus arkadasim....gider arada bir ilgilenirim, hal hatir sorarim, elimden geldigi kadariyla yardimci olurum....ama suan bakimini tam olarak üstlenmem mümkün degil diye izah et.

Esin ve Kayinbaban anlayisli insanlarsa sana hak vereceklerdir canim....

Üzülme.....ölümden gayri herseye bir care vardir elbet:teselli:

tek bi
kelime soyluyorum gecmiş gecmişte kalmıştır
boş ver allah rızasını düşünnn ve eğer imkanın el veriyorsa baktır bakıcı al çünkü çalişyorsunnn

ah keşke imkanım el versede bakıcı tutsam onun evinde ama hala onların pisliklerini temizlemeye çalısıyorum bi dünya borcum var çocuğumun masrafları zor yetişiyor zatenn borcum olmasa yaparım evimin üzerine kredi çektim onu ödüyorum eşyalarımı hep yeni aldım onlar var o kadının herşeyini geri verdimm. bu durumda düşünebiliyormusunuz hala bana getirmek istiyolar .

kardeşim öncelikle geçmiş olsun..
umarım şu an eşinle aranız iyidir. sana şöyle söyleyeyim: bir anne veya babaya bakmak dinen kendi çocuklarına farzdır. böyle biliyorum. yani kızı varsa o bakmak zorunda. geline böyle bir zorunluluk yok. senin annen allah korusun bişey olsa sen de ona bakacaksın.. böylece kimseya fazla yük yüklenmemiş oluyor. eğer kızı yoksa oğlu bakar tabi, bakabiliyorsa. bakamıyorsa bi bakıcı tutar ya kocan tutacak ya kayın pederin. dinen bu hüküm böyle. amaa eğer sen bakarsan, hele bu şartlarda çoook büyük sevabı var. çünkü asıl zor olan iyilik görmediğine iyilik etmektir..
psikolojik boyutuna bakarsan, eğer maddi hastalıklarım o kadına bakmama mani diyorsan bakma tabi. ama bu noktadan sonra sana kötü laf edecek değil, daha fazla psikolojini bozamaz, ama sen sürekli geçmişi hatırlarsan kendi kendini üzersin.. hem ona bakarsan eğer, bir süre sonra gülsümün dediği gibi iyinin intikamı affetmek olduğu için vicdanen çok rahatlayacaksın.. hem mazlumsun hem de ona kötü günüde yardım etmiş olacaksın.
ama bakımı çok zor / beni çok kısıtlar/ zaten mecbur da değilim /hastayım/ tamamen üzerime yıkacaklar vs vs dersen sonuna kadar haklısın kardeşim. yada yaptıklarımın kıymeti bilinmiyor yine diyorsan... ama şunu bil iyiliklerin kıymetini ölçmeyi insanlar asla bilemez.. onu ancak yaradan bilir.
allah kolaylık versin, ağzının tadını bozmasın

gülsüm sultan söyledim zaten ben bakamam diye. eşim hiçbirşey demiyor. annesi ne diyebilirki kötüde olsa annesi onada bişe diyemiyorum ama kayınpeder ısrar ediyor adam beni incitmiş insan değil ve hep vicdani konuşuyor karşında yok diyemiyorum sadece olamaz yapamam dedim ama o ısrarla olur diyor..

ohhhhh ne ala
kayinpederin köye gidecekmiş arada gelirmiş
sen nasılsa enayisin ya sana baktiracak
niyeki
mecburmusun
senin annenmi
kusura bakmasin kimse ama hem yilarca eziyet edecek hemde kendine baktıracak ooooohhhhhhh ne ala
arkadaşım okuyunca kan beynim fışkırdı resmen
çünkü annem geldi aklıma
ve tabii babaannem
anneme neler yaşatı neler çektirdi
şimdi felçli
ayni sizin durum gibi oda anneme baktırtmaya çalıştı kendini
annem resti çekti tabii 5 evladı var herkes nekadar bakarsa bizde okadar bakarız ne birgün fazla ne birgün az dedi ve aynende öyle yapiyor
ayrıca annem herseferinde diyor zaten hem babama hemde kardeşlerine ben sizin annenize bakmak zorunda değilim bana yapıtklarını bir allah birde ben bilirim. Bakiyorsam sevdiğimden saydığımdan değil Allah rizası için bakiyorum der herseferinde.
Sakın ama sakın sende böyle oyunlara gelme arkadaşım
senin 9yaşındaki oğlun nasıl bakacakmış yatılı hastaya?
bir bakıcı tutulsun kendi evinde bakılsın bir zahmet kaynpedernde başında dursun sende arada gider bakar gelirsin durumları kontrol edersin

Israr etmenin bir anlami yok....daha kararli konusman gerekiyor canim o zaman.

Zorla güzellik olmaz.....Esine söyle o konussun babasiyla..

Ben hic bakamam ilgilenemem demiyorum....ama tüm bakimini üstlenmem mümkün degil bunu babana söyle ve bu konuyu kapatin artik de.

munzur hasta bakmak kayınpederinin söylediği kadar kolay değil..tabiki vicdanın rahatsız şuan ama çok haklısın eşin bişe diyemez annesi sonuçta ama sen daha kararlı bir şekilde bakamam dersen zorla baktıracak halleri yok herhalde lütfen sakin ol..tutacaklar bi bakıcı eşin de oğlu olarak gerekirse maddi destek çıkacak kardeşiyle..zaten çalışan insansın ve de çocuğun 9 yaşındaymışş tüm hayatını o k adının üzerine kurman gerekecek bunu eşine de iyi bir dille anlat kimse kusura bakmasın o kadar zulmetmiş baksan sevap kazanırsın belki ama bakmasan da günah değil canım rahat ol böyle bir zorunluluk yok zaten dinen de.

yazan tüm arkadaşlara öncelikle teşekkürler.. hala sakinleşemedim düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum bakmak istemiyorum kızlarr allah rızası diye evime alıp sonra kinime yenik düşüp daha beter günaha girerim çünkü eski kapanmıyor hele o gözümün önünde olursa asla kapanmaz. oğlu baksın bişi demem ama benim evimde olmaz oğlum yalvarıyo anne gelmesin diye çocuk bile huzursuz oldu gece benim yanımda yattı çok üzgünüm uyuyamıyorum anne diye.. Allahım bana yardım ett... Bana düşürme yarabbi... annem le konuştum hiç bişi demiyo sen karar ver diyor halbuki onlarıda çok üzdü o kadın. allah sonumuzu hayretsin kızlarrr

valla çok acımasızca şeyler söylemişsin ama kötü niyetine vermiyorum belli ne kadar çektiğin..
üstelik kendini tanımanda güzel açık açık söylemişsin ona kötü birşey yapmaktan korkuyorum diye..

Güzin abla gibisin ablam sen yaa =)))
Bayılıyorum yorumlarına..Sırf senin yazdıklarını okumak için çıkamıyorum şu "Bir derdim var" köşesinden Çok güzel yaklaşıyosun olaylara...Gerçekçi-objektif aynı zamanda da insancıl :1hug: Tebrik ederim seni..vereliniortak
a.s.

eğer benim bu yazdıklarımda acımasızca anlamını çıkarabiliyorsanız size yazık derim ben. neyin derdinde olduğumun farkında bile değilsiniz ayrıca ben kötü bişey yaparım diye yazmadım yaptıklarının karşılığını gösteririm ona dedim. bu kötülük yapmak anlamına gelmez.. ne çektiğimi ben allahım bilir. ha bunun yanında beni tanıyan herkez sahittir... lütfen beni anlayamıyorsanız yorum yazmayın.. teşekkürlerr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…