Gün görmeden beyaz görmek

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.

Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.

Murat Menteş'in de dediği gibi;

şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.

Fazla depresif değil misiniz sizce de?
Profilinizdeki yaşınız doğruysa 28. Bir tel beyaz görünce bu panik nedendir? 16 yaşında saçları beyazlayan arkadaşım var, onun komple kendini bırakması lazımdı o zaman.
Ömrümüz kaç yıldır onu bile bilmezken yaşanan yıla, fiziksel olarak beyazlara ve kırışıklıklara göre orta yaş kime göre neye göre?

Kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama bir beyaz saç teline bu kadar anlam yüklemekte fazla abartı.

32 yaşındayım 4-5 yıldır saçlarımda beyaz var, kendimi orta yaş falan da görmüyorum.
Her olaydan dram çıkarmaya çalışırsak işimiz zor.

25'e girmeye sayılı günler kala saçımdaki ilk beyazları fark ettim. Yaş almak beni korkutuyor nedense. Ama çok karamsar ve iş işten geçti der gibisiniz. Bence akışa bırakın.

Ben ilk beyazımi 20 yaşımda gördüm. Simdi 28im ve sayilmayacak kadar var en az 10 15 tel ırsi bizde takılmaya değer bir şey değil

Yazdıklarım normal bir yaşantı için gereksiz acıtasyon gibi duruyor olabilir ama çocukluktan çıkar çıkmaz evlendirilen ve kendini tanımazken kucağına çocuk verilen biri için o kadar da abartı değil inanın. Nedense dünyadan gardımı almadan yaşlanmayacakmışım gibi gelirdi. Şu an boşanma aşamasında olsam da yeni ve nispeten huzurlu bir yaşam için sıfır noktasındayım. Gelecek için hala önümde fırsatlar olsa da ortada ağlayarak, acıyla, aşağılanmışlıkla, yaşıtlarıma imrenerek geçip gitmiş bir ilk gençlik var ve artık onları yeniden yaşama şansım yok. O yüzden biraz zoruma gitti beyazlar.

Benim saçlarım ilkokulda beyazlamaya başlamıştı. Saçımın tam siyah halini hiç hatırlamam. Ergenlik zamanlarımda tabi milletin sürekli alay etmeleri yüzünden çok üzülürdüm ama şimdi umurumda değil Boya diye bir şey var sonuçta
Yani kısaca saçınızın hangi renk olduğu sizin içinizde hissettiklerinizi öldürmemeli.Çünkü o sadece bir renk ve bütün renkler güzeldir

36 yaş, kafada 25 civarında beyaz saç teliyle bildiriyorum; hala çok feci hayal kurarım. Ne oluyor yahu, öldük mü, birkaç saç teli mi değiştiriyor dünyayla kurduğumuz bütün ilişkiyi, karakterimizi? Acıdan beslenen o ters tarafınızdan mı kalktınız bugün? =) Alt tarafı saç yani. Geçmişinizde acı şeyler yaşamış olabilirsiniz, içinizi hüzün kaplamış olabilir ama bunlar kalıcı duygularsa gerçekten yardım alın. Yoksa insan acıdan beslenen, kendi kendini dibe çeken biri haline gelebiliyor. Hayatı kaçırırsınız öyle. Ben de ne ergenliğimi ne gençliğimi yaşayabildim, ama geçti gitti. O zamanları düşünüp bugünü kaçırmaya hiç niyetim yok. Aksine zamanın kıymetini daha bir bilmek gerekiyor, tadını çıkarmak gerekiyor, olumlu şeylere odaklanmak gerekiyor, o kaçırılan zamanları telafi niyetine. Aldığım her nefeste bunu yapmaya çalışıyorum.

Ay benim 18 yaşında başladı saçlarım beyazlamaya. Ben ölmüşüm de ağlayanım olmamış o zaman. Daha üniversiteye bile yeni başlamışım. Biraz fazla anlam yüklememiş misiniz? Boyayın gençleşin hayatınızı yaşamaya devam edin.

sıfır noktasında olmak sürekli eksilerde gezinmekten iyidir. En azından yeniden başlama şansınız var. Geçip giden yıllar tecrübeniz olsun bundan sonrası için daha güzel yaşanmışlıklar biriktirin kendinize. Sürekli geçmişle yaşamak kendinizi ruhen geleceğe hiç taşıyamamak demektir

Saçların bu zamana kadar..bunca yasanmisliklara rağmen beyazlamadiysa gene şanslısın derim.Kendini bu halinle de sevecek ...kabulleneceksin inan bana Ev bark olayini cozebildin mi?

Niye hayaller hoşça kalsın yav?
30'lar ne yaşlı gelirdi biz küçükken.
Etrafımızda canından bezmiş 30'lar geziyordu da o yüzden.
Sonra bi' baktım hayatımı en bilinçli yaşadığım zamanlarmış.
40'ları sabırsızlıkla bekliyorum çünkü öğrendim ki zaman bana değil ben ona hükmediyorum.
Çok hayalim var, gerçekleşecek olanlar var hep hayal kalacak olan var. Bazen gerçeklerden kaçmak iyi oluyor.
Velhasılı gençlik bir aldatmaca, hormonlardan aklını kullanmaya bile vaktin kalmıyor. :))
Çok güzel bir gençlik geçirdim ama 30'larımın ikinci yarısını hiçbir zamanıma değişmem.

Kötü şeyler yaşamışsınız umarım bundan sonra çok güzel ve huzurlu bir hayatınız olur ama saçınızdaki beyazlara bu kadar kafayı takmayın zira sonuçta beyaz saçın boyamak gibi bir çaresi var, saç yaşlılık demek değildir yeter ki ruhunuz yaşlanmasın.

Beyaz saç yaşa bakmaz
28 orta yaş ise 43 olarak benim helvamı kavurun bari töbe yarabbiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…