- 24 Eylül 2013
- 9.845
- 32.220
- 748
- Konu Sahibi Esrin mine
-
dava açtınız mı? Pazartesi dilekçe vereceğim dediniz ve kaç pazartesi geçti. Verdiniz mi? Herhalde koltuk altlarınız bile beyazlayana kadar buraya ah vah diye konu açıp bir adım bile atmayacaksınız.Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.
Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.
Murat Menteş'in de dediği gibi;
şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.
16 yaşımdan bu yana saçlarımda beyazlar var ve ben onlarla çok mutluyum, beni yaşlandıramadılar aksine ben ruhen hala 16 yaşımdayım kendinizi sevin ve ruhunuzu hep genç tutun sevgiler...Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.
Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.
Murat Menteş'in de dediği gibi;
şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.
Teşekkür ederim sanırım ruhum bedenimden çok daha yaşlı.Kötü şeyler yaşamışsınız umarım bundan sonra çok güzel ve huzurlu bir hayatınız olur ama saçınızdaki beyazlara bu kadar kafayı takmayın zira sonuçta beyaz saçın boyamak gibi bir çaresi var, saç yaşlılık demek değildir yeter ki ruhunuz yaşlanmasın.
Bir süre, ortalama 6 ay kadar bu evde yaşamaya karar verdim. Uzaklaştırma için karar bekliyorum. Aslında kapıyı çekip sessizce gitmeyi tercih ederdim ama 2 çocukla yeni bir yuva kurmak için çok fazla para gerekiyor. Tüm paramı böyle daha ilk adımda kaybetmek istemiyorum. O yüzden evden 6 ay kadar çalışıp en azından yeni ev yeni düzen için bir hazırlık yapacağım inşallah.Saçların bu zamana kadar..bunca yasanmisliklara rağmen beyazlamadiysa gene şanslısın derim.Kendini bu halinle de sevecek ...kabulleneceksin inan banaEv bark olayini cozebildin mi?
Adım atmadığımanasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Her adımım için konu açarsam banlanırım muhtemelen. Hayır hiçbir yerimin beyazlamasını beklemiyorum. Vekalet verdim. Dava için avukatı bekliyorum. Artık iş onda.dava açtınız mı? Pazartesi dilekçe vereceğim dediniz ve kaç pazartesi geçti. Verdiniz mi? Herhalde koltuk altlarınız bile beyazlayana kadar buraya ah vah diye konu açıp bir adım bile atmayacaksınız.
Yaşanmış kötü şeyler, yaşanamamış hayalleriniz yüzünden ruhunuzu yaşlı hissediyorsunuzdur ama henüz yaşayamadığınız hayalleriniz ve yaşamak istedikleriniz için geç değil, hayallerinize ve umutlarınıza hoşçakal demişsiniz, aksine hoşgeldin yeni hayatım, yeni umutlarım hayallerim demeyi seçin bence, hiçbir zaman hoşçakal diyecek kadar umutsuz olmayın, 80-90 yaşındaki insanlar dahi son anlarına kadar umut etmekten vazgeçmezken siz de vazgeçmeyin lütfen.Teşekkür ederim sanırım ruhum bedenimden çok daha yaşlı.
Umut edebilmeyi, geleceğe güzel bakabilmeyi çok deniyorum. Sürekli kendimi ayakta tutmak için bahaneler üretiyorum. Yeni yollar denemek için enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama o kadar çok cephede savaşmak zorundayım ki bir bakıyorum kendimi kaybetmiş yine bilinçsiz ve kontrolsüz bir şekilde ağlama ve cinnet krizlerine girmişim. Hala uzaklaştırma çıkmadığı için zorla eve gelen bir zorba, bir dediği bir dediğini tutmayan aile, geçim sıkıntısı hepsi bir arada. Kendimi sürekli dişlerimi sıkarken ve kaşlarımı çatarken buluyorum. Kaşlarımın arasında şimdiden çizgiler belirmiş. Kocaman bir stres ve nefret topuyum. Ama bir yanım güzel günleri hayal etmekten vazgeçmiyor. Yarın tekrar avukatla görüşeceğim. Umarım iyi bir şeyler duyabilirim ve bahsettiğiniz gerçekleri kendime hatırlatacak enerjiyi bulabilirimYaşanmış kötü şeyler, yaşanamamış hayalleriniz yüzünden ruhunuzu yaşlı hissediyorsunuzdur ama henüz yaşayamadığınız hayalleriniz ve yaşamak istedikleriniz için geç değil, hayallerinize ve umutlarınıza hoşçakal demişsiniz, aksine hoşgeldin yeni hayatım, yeni umutlarım hayallerim demeyi seçin bence, hiçbir zaman hoşçakal diyecek kadar umutsuz olmayın, 80-90 yaşındaki insanlar dahi son anlarına kadar umut etmekten vazgeçmezken siz de vazgeçmeyin lütfen.
Eliniz kolunuz tutarken sağlıklıyken dermansız dertlerden ve ölümden gayrısının üstesinden gelecek kadar muhteşem bir canlıdır insan.
Sanırım çalışmıyorsunuz, bence ama az ama çok demeden kendinize iş bakın, bu kurumsal bir market olabilir, eli yüzü düzgün sağlam bir işyeri olabilir, en azından hayata yeniden umutla bakmanız, özgüven sorunu yaşıyorsanız bunu çözebilmeniz, bir amaca tutunmak için sebebiniz olur çalışmak, ailenizin de söylediklerini o kadar dikkate almayın, siz kendinize ve umutlarınıza odaklanın, hayallerinize tutunun, gerisi çorap söküğü gibi gelir, gerekirse biraz birikim yapar herkesten uzak bir hayat kurarsınız, mesleğiniz var mı bilmiyorum ama kurumsal zincir marketlerden birinde çalışırsanız başka bir şehirdeki şubesine bile gönderilmeyi talep edebilirsiniz sanırım, önce boşanma işini halledin devamında zaten hayat size en iyi yolu gösterecektirUmut edebilmeyi, geleceğe güzel bakabilmeyi çok deniyorum. Sürekli kendimi ayakta tutmak için bahaneler üretiyorum. Yeni yollar denemek için enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama o kadar çok cephede savaşmak zorundayım ki bir bakıyorum kendimi kaybetmiş yine bilinçsiz ve kontrolsüz bir şekilde ağlama ve cinnet krizlerine girmişim. Hala uzaklaştırma çıkmadığı için zorla eve gelen bir zorba, bir dediği bir dediğini tutmayan aile, geçim sıkıntısı hepsi bir arada. Kendimi sürekli dişlerimi sıkarken ve kaşlarımı çatarken buluyorum. Kaşlarımın arasında şimdiden çizgiler belirmiş. Kocaman bir stres ve nefret topuyum. Ama bir yanım güzel günleri hayal etmekten vazgeçmiyor. Yarın tekrar avukatla görüşeceğim. Umarım iyi bir şeyler duyabilirim ve bahsettiğiniz gerçekleri kendime hatırlatacak enerjiyi bulabilirim
Aslında üniversite mezunuyum ama inanmadığım bir mesleği yapabilecek gücü kendimde bulmuyorum. Hizmet vereceğim kişilere de haksızlık yapmak istemiyorum. Uzun zamandır el emeği oyuncak, dikiş vs işleriyle uğraşıyorum. Şu anda da bir bez bebek yapıyorum mesela. Bunları instagram, hepsiburada gibi mecralarda satmayı planlıyorum. Bu işten umutluyum ama zanaat olduğu için muhteşeme ulaşmak için çok zaman harcıyorum. Ama devam edeceğim çünkü ortaya bir oyuncak, üstelik sanat değeri olan bir ürün çıkarmak çok hoşuma gidiyor. Ruhum dinleniyor. Birkaç güne sayfa açıp satışa başlayacağım. Fiyatı el emeğinin çok altında tutacağım. Eminim insanlar bu fedakarlığı görüp farkıma varacaklardır. Bu beni ayakta tutan en büyük umudum. Olacak, olduracağım bu işi.Sanırım çalışmıyorsunuz, bence ama az ama çok demeden kendinize iş bakın, bu kurumsal bir market olabilir, eli yüzü düzgün sağlam bir işyeri olabilir, en azından hayata yeniden umutla bakmanız, özgüven sorunu yaşıyorsanız bunu çözebilmeniz, bir amaca tutunmak için sebebiniz olur çalışmak, ailenizin de söylediklerini o kadar dikkate almayın, siz kendinize ve umutlarınıza odaklanın, hayallerinize tutunun, gerisi çorap söküğü gibi gelir, gerekirse biraz birikim yapar herkesten uzak bir hayat kurarsınız, mesleğiniz var mı bilmiyorum ama kurumsal zincir marketlerden birinde çalışırsanız başka bir şehirdeki şubesine bile gönderilmeyi talep edebilirsiniz sanırım, önce boşanma işini halledin devamında zaten hayat size en iyi yolu gösterecektir
Bende o gruptanım 15 yaşımdan beri beyazlarım var yaş 33 son 4 ayda çok daha arttı ama en çok sağ ön saçlarım koca tutam bembeyaz olma yolunda hızlanmaya karar verdilerFazla depresif değil misiniz sizce de?
Profilinizdeki yaşınız doğruysa 28. Bir tel beyaz görünce bu panik nedendir? 16 yaşında saçları beyazlayan arkadaşım var, onun komple kendini bırakması lazımdı o zaman.
Ömrümüz kaç yıldır onu bile bilmezken yaşanan yıla, fiziksel olarak beyazlara ve kırışıklıklara göre orta yaş kime göre neye göre?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?