Gün Menüsü Hazırlayalım

_NarCicegi_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
7.819
1.534
248
hepimizin dertlerinden biri gün menüsü hazırlama
en azından çogumuzun derdi heleki ben gibi hamur işi yapmayı sevmiyorsanız sorun boyumuzu aşıyor :KK1:
ne yapsak nasıl hazırlasak kolayca neler yapabiliriz
yada degişik neler yapabiliriz
tarifleriyle menü oluşturmaya ne dersinizi kk nın hamarat bayanları pratik kolay lezzetli tariflerinizi bekliyoruz

TARİFLERİMİZ
1.SAYFA
.PERİŞAN PASTA
.PATATESLİ CİVCİVLER
.KIYMALI PATATESLİ BÖREK
.SUGARPASTE ARKADAŞIMIZDAN ETİMEK PASTASI
.MUHAT ARKADAŞIMIZDA YUFKADAN KOLAY BÖREK

2.SAYFA
.AHSENNİM ARKADAŞIMIZDAN EVDE KOLAY KUMPİR
.BURCHECAN ARKADAŞIMIZDAN ÇANAK PATATES SALATASI
.RUS SALATASI
.KARNIYARIK BÖREGİ
.OCEANSHİNE ARKADAŞIMIZDAN BEZE
.OCEANSHİNE ARKADAŞIMIZDAN MİLFÖY TATLISI

3.SAYFA
.CHO.LUNA ARKADAŞIMIZDA MİLFÖYDEN PİZZA
.HAVUÇ SALATASI
.KOLAY SU BÖREGİ
.SOSYETE MANTISI
.SEMİZOTU SALATASI
.GÜL BÖREGİ
.KISIR
.MERCİMEK KÖFTESİ

4.SAYFA
.İRMİKLİ TOPLAR
.YOGURTLU PATATES SALATASI
,TAKİNO ARKADAŞIMIZDAN DEREOTLU KUSKUS SALATASI
.KARNIYARIK MİLFÖY BÖREĞİ PATATESLİ
.PATATES TOPLARI
,HAYDARİ
.CEVİZLİ RULO ÇÖREK
.ELMALI TOPLAR

5.SAYFA
.ELMALI KURABİYE
.BULGURLU PATATES KÖFTESİ
.MİDYE TATLISI
.KOLAY MEYVELİ PASTA
.SEBZELİ ŞEHRİYE SALATASI

6.SAYFA

.TAVUKLU TEL ŞEHRİYE SALATASI
.KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU
.YOGURTLU BUGDAY SALATASI
.TABULE
.YOGURTLU MOR LAHANA SALATASI
.3 2 1 POGACA
.LİMONATA
.BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA
.HAVUÇLU TOPLAR

.KESTANE ŞEKERİ

7.SAYFA
.ÇİLEKLİ MİLKSHAKE
.BÖGÜRTLENLİ SHAKE
.GÜL ŞERBETİ
.KAHVE NASIL YAPILIR
.PİYAZ
.KAŞARLI MANTAR
.TAVUKLU SALATA
.BROWNİ KURABİYE
.ŞERBETLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
.KÖSTEBEK PASTA
8.SAYFA
..ZEBRA CHEESECAKE
,,VİŞNELİ CHEESECAKE
,,HALLEYLİ PASTA
,,YALANCI SU BÖREGİ
,,AKDENİZ USULÜ BAKLİYAT SALATASI
,,YULAFLI DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
,,KREM KARAMEL

9.SAYFA
,,HAŞHAŞLI REVANİ
,,KÖSTEBEK TATLI
,,PATATESLİ ÇITIR RULO ÇÖREK
,,MEYVE ŞEKERLEMELİ KEK
,,ÜÇGEN ÇÖREK
,,ÜZÜMLÜ KEK

Son düzenleme:
ilk tarifte benden olsun
evde kalmış keklerinizle bu tarifi yapabilirsiniz arkadaşlar

PERİŞAN PASTA
2 paket krem şanti
kek kırıntısı yada hazır baton keklerden
çikolata sosu
fındık ceviz
süt

keklerimizi küpler halinde dogruyoruz
şantimizi sütle çırpıyoruz
borcama dogradıgımız keklerden yayıyoruz üzerine önce şanti sonra çikolata sosu fındıklarımızdan ekliyoruz
malzemelerimiz bitene kat kat devam ediyoruz
soguması için dolapta dinlendiriyoruz

$civciv.webp

PATATESLİ CİVCİVLER
Malzemeler:
4-5 Patates haşlanmış ve rendelenmiş
1 adet limonun suyu
1-2 çorba kaşığı mayonez veya yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Civcivlerin gözleri çörek otu,burunları ve gagası havuç
Yapılışı: Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.Püre haline getirdiğimiz patatesimize diğer malzemelerimizi ilave edip şekil veriyoruz.Afiyet olsun.

ilk tarifte benden olsun
evde kalmış keklerinizle bu tarifi yapabilirsiniz arkadaşlar

PERİŞAN PASTA
2 paket krem şanti
kek kırıntısı yada hazır baton keklerden
çikolata sosu
fındık ceviz
süt

keklerimizi küpler halinde dogruyoruz
şantimizi sütle çırpıyoruz
borcama dogradıgımız keklerden yayıyoruz üzerine önce şanti sonra çikolata sosu fındıklarımızdan ekliyoruz
malzemelerimiz bitene kat kat devam ediyoruz
soguması için dolapta dinlendiriyoruz

peki bu pasta gibi kesilerek mi alınıyor servise yoksa kasık kaşık mı?

$brek.webp

KIYMALI PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
5 adet yufka,
300 gr kıyma

3adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan,
½ su bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 adet yumurta

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
kıymaları ve rendelenmiş patatesleri soğana ilave edin. sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı karıştırıp bekletiyoruz.Yağlanmış tepsiye yufkanın birini sevip hazıladığımız sıvı karışımdan ekleyip iç harçtan serpiştiriyoruz.yufkalar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.üzerine yumurta sarısı ekleyip dilimliyoruz.Isınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Resimler kendi cekimm oldugu icin biraz acemice =)
$400186_10200355487474688_963107294_n.webp

Etimek Pastasi
1 pkt tuzsuz etimek
10 crba kasigi irmik
7 crba kasigi seker
1 litre sut
1 pkt vanilya
1 pkt krem santi
1 su bardagi sut (koyu kivamli istiyorsaniz sut azaltilabilir)
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
Istege gore meyve

Once sekeri karemelize ediyoruz. Tamamen karamel olan sekerin icine 1 bardk suyu ilave edioruz ve serbet kivamina getiriyoruz. Bu srbetle borcama dizilen etimekleri islatiyoruz. Irmik tatlimizi yapmak icin 1 ltre sutun icine 10 kasik irmik 7 kasik seker 1 pkt vanilyayi ekleyip klasik irmik tatlisi yapiorz. Irmigi islattigimiz etimeklerin uzrine dokuyoruz. Sogumasini beklerken krem santimizi paketin uzerndeki tarife gore yapiyoruz.Son olarak soguyan tatliya kremsantiyide ekliyoruz. 1-2 saat dolapta bekletiyoruz. Dilerseniz aralarina meyvelerde koyabilirsiniz.Arzuya gore dilediginz sosla da servis yapilabilir.

hamur işiyle aram berbattır :)
aslında ben yapıyorum ama o olmuyo :D
mutfağımdaki en büyük yardımcım hazır yufkayla bi tarrifi uyguluyorum ve süper oluyo,
anlatayım hemen;
1 yufakayı açın ve serin yogurt ve yag ilekarışım yapın. bu karışımı yufkanın yarısını sürüp yayalım. sonra yufkanın kuru tarafını kapatalım.
(D şeklini alacak) 4 ya da 5 parçaya üçgen üçgen ayırıp kalın kısma patetes harcı vb koyup siğara böreginden daha kalın biçimde sarın.
gerisi malum yumurta sarısı çörekotu :D
pişman etmeyecek kolay bi tarif.

bir kolay tarifte ben vereyim kızlar bende günlerde ne hazırlayacağımı şaşırıyorum sürekli aynı şeyleri yapmaktan bıktım değişik tarifler olursa sevinirim

evde kolay kumpir

patatesi haşlıyoruz miktarını misafirinize göre ayarlayın
sonre rendeliyoruz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket konserve mısır
1 paket garnitür
1 kase doğranmış kornişon turşu
isteğe göre sosis ben sevmediğim için koymuyorum
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz hepsini karıştırıp yağlanmış tepsiye bastırarak seriyoruz
üzerinede tekrardan rendelenmiş kaşar serpip fırına atıyoruz kaşarlar eriyince servise hazır
hem çok kolay hemde çok lezettli afiyet olsun:56:

$SANY0100.webp
Ben patatesleri normal patates salatası şeklinde yapıyorum
İçine de havuçları kavurup mayonezleyip koyuyorum
Gün için alternatif bi salata

Bi de midye börek yapabilirsiniz güzel duruyor
Ve muzlu rulo pasta
Bunları ben yarın yapıcam bi de poğaça yanına çaya misafir var :56:

$d06df9cf-7f14-4c9c-8035-0245300808be.webp

Rus salatası malzemeleri
3 adet patates
4 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
6 yemek kaşığı mayonez
Yeteri kadar tuz ve karabiber
kornişon turşu olmazsa olmaz tabi

Rus salatası tarifi
Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Havuçları bıçakla tıraşlayıp, küp küp doğruyoruz. Hem havuçların hem de patateslerin ufak ufak doğranmasına dikkat edin. Zira büyük büyük olması halinde hem görnüş olarak güzel durmuyor hem de geç haşlanıyor veya bazılarının içi sert kalabiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca küçük kareler şeklinde doğramaya çalışın.
Ardından bunları geniş bir kaba alıp, içine haşlanmış olan bezelyeleri döküyoruz. Bezelye bulamazsanız konserve olarak aldığınız bezelyeyi yıkayıp, süzüp kullanabilirsiniz. Son olarak da mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek tadını kontrol ediyoruz ve Rus salatası artık servise hazır. Dilerseniz bir iki tane maydanoz yaprağı ile servis tabağını süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

$014.webp

KARNIYARIK BÖREGİ
6 adet yufka
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ
üzerine sürmek için

1 adet yumurta

İç malzemeleri:

1 adet kuru soğan
1 kase kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,pul biber

Soğanları minik minik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, biberleri ve kıymayı da ekleyip iyice kavrulmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş ya da minik minik doğranmış domatesi ilave edin. salça ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Domatesler iyice eriyen kadar kısık ateşte pişirin. Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara alın. Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan bir adet yufkayı serin ve üzerine yağ ve süt karışımını sürün. Sonra bir kat daha yufka serin. Onun da üzerini bol bol süt ve yağ ile ıslatın. Yufkayı büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölün. Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarından katlayın ve sarın. Bu şekilde ikişer kat halinde hazırlanan yufkalardan börekleri sarın. Tepsiye dizin. Fotoğrafta görüldüğü gibi her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın. Fakat tabanına kadar kesmemeye özen gösterin. Sonrasında üzerine yumurta sürüp, 170 derece fırında pişirin.

perişan pastayı soran arkadaşlar olmuş
tv den aldıgım tarifi ve resmi aynen ölçüleriyle yazıyorum

Malzemeler:
-4 paket büyük boy kakaolu kek
-3 kutu sade krem şanti
-1 çay bardağı damla çikolata
-1 çay b. fındık
-1 çay b. ceviz içi
-1 litre süt
-1 paket çikolata sosu

Yapılışı:
Keklerin hepsini küp şeklinde doğruyoruz. Borcama dağınık bir şekilde yerleştiriyoruz. Kekleri süt yardımı ile ıslatıyoruz. Kremşantiyi mikser yardımı ile koyulaştırıyoruz. Koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız koyu kıvamda ki kremşantiyi keklerin üzerine sıpatula yardımı ile düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Fındık, ceviz ve damla çikolataları keklerin ve kremşantinin üzerine bolca serpiştiriyoruz. İkinci kata bu işlemi tekrardan uyguluyoruz. Ve tekrardan sıpatula yardımı ile kremşantiyi en son kata ekleyip üstüne çikolata sosu döküp, dondurucuya koyuyoruz.

resmini koyamıyorum geçersiz url diyor arkadaşlar
merak edenler google den baksın görüntüsüde güzel tadıda tavsiye ederim

Eki Görüntüle 730443
Ben patatesleri normal patates salatası şeklinde yapıyorum
İçine de havuçları kavurup mayonezleyip koyuyorum
Gün için alternatif bi salata

Bi de midye börek yapabilirsiniz güzel duruyor
Ve muzlu rulo pasta
Bunları ben yarın yapıcam bi de poğaça yanına çaya misafir var :56:
canım patetesi püre haline mi getirdin?
maydanoz mu dere otumu kullandın, havucun yanına hangisi daha çok yaşıyor?
Eki Görüntüle 731156

KARNIYARIK BÖREGİ
6 adet yufka
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ
üzerine sürmek için

1 adet yumurta

İç malzemeleri:

1 adet kuru soğan
1 kase kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,pul biber

Soğanları minik minik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, biberleri ve kıymayı da ekleyip iyice kavrulmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş ya da minik minik doğranmış domatesi ilave edin. salça ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Domatesler iyice eriyen kadar kısık ateşte pişirin. Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara alın. Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan bir adet yufkayı serin ve üzerine yağ ve süt karışımını sürün. Sonra bir kat daha yufka serin. Onun da üzerini bol bol süt ve yağ ile ıslatın. Yufkayı büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölün. Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarından katlayın ve sarın. Bu şekilde ikişer kat halinde hazırlanan yufkalardan börekleri sarın. Tepsiye dizin. Fotoğrafta görüldüğü gibi her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın. Fakat tabanına kadar kesmemeye özen gösterin. Sonrasında üzerine yumurta sürüp, 170 derece fırında pişirin.
hemen yufka almaya gidiyorum:)

ben de beze tarifi vereyim

BEZE
------------

4,5 çay bardağı pudra şekeri
3 yumurta akı
1 tutam tuz

tüm malzemeyi 7/8 dk çırpıyoruz.karışımın kıvamı koyu ve hareketsiz olacak.daha sonra sıkma torbasıyla tepsiye sıkıp 120 derecede 50/60 dk pişiriyoruz.istenirse gıda boyasıyla renkli de yapılabilir.

bir de milföyden yapılan oldukça basit bir tatlı tarifi yazayım

milföy tatlısı

milföyleri 4 eşit kare olacak şekilde bölüyoruz.bu şekilde hiç birşey sürmeden fırına veriyoruz.pişince ister ikiye bölüp (kabardığı için rahatlıkla bölünüyor)ister bölmeden 2 parçayı da kullanıp arasına puding,muhallebi ya da cremole sürüp kapatıyoruz.üstüne pudra şekeri serpip servis ediyoruz.aynı gün yenmesi gerekli yalnız bekleyince lezzeti gidiyor

Son düzenleme:
Back
X