Günaydın kızlar bişi anlaticam size

Ah 22 evlilik için ne erken bir yaş,şu an size öyle gelmiyor ama keşke bir sihirli değnek ile 10 sene sonrasından size bugünleri gösterme imkanı olsa :)
Ayrıca erkek arkadasınız haklı,anne babalar çocuklarının eğitimlerine destek olmakla mükellef,sizin ailenizde,arkadasınızın ailesi de bu konudaki sorumluluklarını belli ki yerine getirmiş insanlar.
Bu noktadan sonrası sizin sorumluluğunuzda.
Eminim yine ellerinden gelen desteği vermek isterler ama insan çocuğunu büyütüp eli emek tutar hale geldiğinde arkasına yaslanıp bir oh be demek ister.Yeni borçlar sırtlanmak değil.
İnat eder ne yapıp edip o düğünü yaptırırsanız olacakları tahmin etmek hiç zor değil,parasal sıkıntılar yüzünden bozulan aile ilişkileri,yüz göz olunan insanlar,sırtındaki yüklerin altına ezilen bir eş ve yansıttıgı mutsuzluklar,hadi bu aksam dısarı cıkalım hadi şu tişörtü alalım gibi gündelik taleplerinin bile karsılanmamasından gerilen ve mutsuzlasan siz.

Kendinize ve sevdiğiniz insana biçtiğiniz hayat buysa başarılar dilerim.
Yok bak kesinlikle konu evlilik borç değil onun bunu bahane ederek buluşmak için gelmemesi gezmeye çok para harcıyoruz evlilik.icij biriktiricem demesi ve ardından altı sene bekle demesi tamam bende hazır değilim evlilik için daha ise felan gircem ama bunu bahane edip hiçbiryere goturmemesi sinirimi bozuyor

Kizlar sevgilimle 4 yıldır sevgiliyiz bu sene okulum bitti üniversite sınava felan gircem kendi mesleğimde var yani sabah arıyor biz nasıl evlenicez ya bir trilyon borç olcak en az ömür boyu mahkum olcam borç ödemeye diyor beş altı sene dursak mi felan diyor ya 22 yaşındayız zaten 27 e kadar duralım diyor kısaca çok sinir oldum ya biliyorum borç olcak dedim annem ve baban boşa mı durcak yardım etmiycekmi dedim edemezler yazık diyor kızlar ha evlerine sevgilim ile beraber üç maaş giriyor annesinin de kantini var gel kaciriyim diyor ya gülerek bizim evimize tek maaş girdiği halde canım babam ceyizimi yapmaya çalışıyor sinirlendim ya
herkesin kendine göre derdi sıkıntısı harcaması var bizim eve 6 maaş giriyordu ama ona göre de borcumuz vardı erken evlenmek istiyorsanız birilerinden yardım beklemeyin kendi ayaklarınız üstünde durun öyle evlenirsiniz hayat laylaylom geçmiyor borçsuz evlenmek en iyisi.

herkesin kendine göre derdi sıkıntısı harcaması var bizim eve 6 maaş giriyordu ama ona göre de borcumuz vardı erken evlenmek istiyorsanız birilerinden yardım beklemeyin kendi ayaklarınız üstünde durun öyle evlenirsiniz hayat laylaylom geçmiyor borçsuz evlenmek en iyisi.
Tatlım tabiki biliyorum herkesin kendine göre ama sırf bu yüzden bulusmuyoruz bu kadar kötü durumda olamazya evlilik için para biriktiricem lafıyla bulusamiyoruz

Evlilik için para biriktiricem diyip asla bisileri beraber yapamamiz ve daha sonra altı sene bu şekilde bekle demesi kuzum
Madem o kriterler sana uymuyor ve mutlu değilsin, bitir o halde ilişkini kuzum.

İşte bende sinirleniyorum bulusmuyoruz ya sırf evlilik için para biriktiricem lafıyla sonra kaciricam diyor
valla erkek arkadaşında evlenme totosu yok kuzum kaçırıp hiç bir masraf etmeden of ne ala sakın öle bir hataya da düşeyim deme kaçıp da mutlu olan görmedim ben senin hayallerinde telli duvaklı gelin olmak baba evinden çıkmak vardır eminim bu hayallerini elinden alınmasına müsade etme sakın. ama şu bi gerçek 26-27 yaştan evvel evlilik akıl işi değil hayatın tadını çıkar gez toz eğlen evlenince başımız göğe ermedi valla :D ekonomi düşünüp para biriktircez diye psikolojiyi kaybettik :D

Şimdi evlenelim demiyorum canım biz 24 veya 25 diyorduk zaten ama zaten 4 senedir sevgiliyiz bir 6 sene daha fazla geldi ayrıca kızdığım nokta durumları çok kötüymüş gibi davranıyor evlerine üç maaş giriyor ayriyetten bana sürekli bak sabret bizim için para biriktiricem diyip bulusmuyoruz ya düşün bir aydır görüşemedik madem altı sene bekliycez bunu bahane edip sabret demesi
Bence zaten sevgi azalmis . Para biriktirmek icin bulusmamak cok sacma. Ayrica daha evlilik icin yas olarak cok erken cocuksun daha ergenlik yeni bitmis . Hayatin tadini cikar .

Kizlar sevgilimle 4 yıldır sevgiliyiz bu sene okulum bitti üniversite sınava felan gircem kendi mesleğimde var yani sabah arıyor biz nasıl evlenicez ya bir trilyon borç olcak en az ömür boyu mahkum olcam borç ödemeye diyor beş altı sene dursak mi felan diyor ya 22 yaşındayız zaten 27 e kadar duralım diyor kısaca çok sinir oldum ya biliyorum borç olcak dedim annem ve baban boşa mı durcak yardım etmiycekmi dedim edemezler yazık diyor kızlar ha evlerine sevgilim ile beraber üç maaş giriyor annesinin de kantini var gel kaciriyim diyor ya gülerek bizim evimize tek maaş girdiği halde canım babam ceyizimi yapmaya çalışıyor sinirlendim ya
Bence kaçalım derken şaka yapmiyor sizin nabzinizi yokluyor.
Resmen beleşe getirmeye çalışıyor
Ben sizi evlilik meraklısı görmedim sakine sizi anladım. Zaten 4 yıllık bir geçmişi iz var 6 sene gerçekten uzun olur toplam 10 sene. Uzun süreli ilişkilerde ne yazık ki taraflar yıpranıyor.

28 yaşımda evlendim, henüz çalışmıyordum da evlendiğim zaman. tamam iş hayatı için ben biraz geç kaldım, çünkü kariyerimi farklı bir yöne çevirmek istedim. ama erken mi evlendim biraz daha bekleyip kendi birikimimi yapsa mıydım keşkesi hep içimde. ailemi borca soktum evlenirken. tabi ki asla kimse lafını yapmadı, ben de hiç bir isteğimi abartmadım heo en uygununa yöneldim her şeyin. misafirlik yemek takımıdır vs hala almadım mesela. Ama 22 çok erken, evlenince sevgilinle özgür bir hayatınız olmuyor, bildiğin evli oluyorsun. sevgiliyken gezip tozduğun senden sorumluluk beklemeyen adam, temiz çamaşır bekliyor, yemek bekliyor, evde düzen bekliyor. yardımcı olsa bile işin çoğunu senin yapmanı bekliyor. istisnalar hariç bu düzen böyle. bence hele şu ekonomide hiiçç heyecanına kapılıp acele etme, para biriktir, gez toz kendin için alışveriş yap eğer çalışıyor ya da çalışacaksan. anne baba evinin kıymetini bil. Eşim canımın içidir çok severim, elinden geldiğince yardımcıdır da bana sağolsun ama ne olursa olsun baba evindeki rahatlığın olmuyor.

Bence kaçalım derken şaka yapmiyor sizin nabzinizi yokluyor.
Resmen beleşe getirmeye çalışıyor
Ben sizi evlilik meraklısı görmedim sakine sizi anladım. Zaten 4 yıllık bir geçmişi iz var 6 sene gerçekten uzun olur toplam 10 sene. Uzun süreli ilişkilerde ne yazık ki taraflar yıpranıyor.
Yok canım gerçekten evlilik Meraklisi olsam neden üniversitemi bekleyim meslegimi bekleyim sadece evliligin arkasına sığınıyor para biriktiriyorum diyerek görüşemiyoruz

Yok canım tabiki değilim ama evliliğimiz için para biriktiricem diyip bulusmuyoruz ya düşün aynı yerde oturduğumuz halde üç haftadır görüşemedik bende otomatik madem altı sene bekliycez neden bulusmuyoruz diye kafaya takıyorum

çocuk açısından ilişki miadını doldurmuş olabilir. çok küçük yaşlarınızda başlamış çünkü. yaş ilerledikçe hayata bakış açısı fikirleri beklentileri ve bir sürü şey değişir. ben sizede 18 yaşındaki aklınızla sevdiğiniz biriyle evlenmeyi tavsiye etmem zaten hala küçüksünüz bundan 3/5 sene sonra hala ilişkiniz devam ediyor olursa evlilik düşünmeniz lazım. önceliğiniz kendi ayaklarınızın üzerinde durmak olsun. sizinle 3 haftadır görüşmeyen biriyle ilişki sürdürmeye çalışmak değil.

28 yaşımda evlendim, henüz çalışmıyordum da evlendiğim zaman. tamam iş hayatı için ben biraz geç kaldım, çünkü kariyerimi farklı bir yöne çevirmek istedim. ama erken mi evlendim biraz daha bekleyip kendi birikimimi yapsa mıydım keşkesi hep içimde. ailemi borca soktum evlenirken. tabi ki asla kimse lafını yapmadı, ben de hiç bir isteğimi abartmadım heo en uygununa yöneldim her şeyin. misafirlik yemek takımıdır vs hala almadım mesela. Ama 22 çok erken, evlenince sevgilinle özgür bir hayatınız olmuyor, bildiğin evli oluyorsun. sevgiliyken gezip tozduğun senden sorumluluk beklemeyen adam, temiz çamaşır bekliyor, yemek bekliyor, evde düzen bekliyor. yardımcı olsa bile işin çoğunu senin yapmanı bekliyor. istisnalar hariç bu düzen böyle. bence hele şu ekonomide hiiçç heyecanına kapılıp acele etme, para biriktir, gez toz kendin için alışveriş yap eğer çalışıyor ya da çalışacaksan. anne baba evinin kıymetini bil. Eşim canımın içidir çok severim, elinden geldiğince yardımcıdır da bana sağolsun ama ne olursa olsun baba evindeki rahatlığın olmuyor.
Yok vallahi evlilik değil amacım sadece evliligin arkasına sığınıp bulusmamasi ve bunun üstüne altı sene bekle demesi

22 yaş evlilik için çok kalınmış bir yaş. Çeyizi falan boş verin sade bir nikah ile evlenin

valla erkek arkadaşında evlenme totosu yok kuzum kaçırıp hiç bir masraf etmeden of ne ala sakın öle bir hataya da düşeyim deme kaçıp da mutlu olan görmedim ben senin hayallerinde telli duvaklı gelin olmak baba evinden çıkmak vardır eminim bu hayallerini elinden alınmasına müsade etme sakın. ama şu bi gerçek 26-27 yaştan evvel evlilik akıl işi değil hayatın tadını çıkar gez toz eğlen evlenince başımız göğe ermedi valla :KK70: ekonomi düşünüp para biriktircez diye psikolojiyi kaybettik :KK70:
Yok yok salak değilim okumuş insanım annemin babamın yüzünü yere egermiyim bende hemen evlenmek istemiyorum canım sadece evlilik için para biriktirmek şeyiyle çaba gostermemesi buluşmaya bile sabret demesi

22 yaş evlilik için çok kalınmış bir yaş. Çeyizi falan boş verin sade bir nikah ile evlenin
Canım konu evlilik degilki bende en az 25 e kadar düşünmüyorum zaten konu bunun ardına saklanarak buluşmaya bile gelirken para biriktiricem bak dur demesi

22 evlenmek için çok erken ama 9 yıl sevgililik de çok sıkıntılı bi durum ortası bulunabilir siz iş bulduktan bir yıl sonra mesela.
Eşinizin ailesinden şimdiden maddi beklentide bulunmasanız keşke, bir milyon harcanacak bi şey yapmaz orta karar birikmişler biraz kredi halledersiniz.
Tabi sevgilinizin gerçekten evlenmeye gönlü varsa
Ben zaten en baştan belli 25 de felan ideal olarak düşünüyordum canım şimdide öyle ama 6 7 senede biraz fazla geldi

İkinizde çok küçük yaşta tanismissiniz. İş hayatına başlayın karşınıza daha kimler kimler çıkacak

Yok vallahi evlilik değil amacım sadece evliligin arkasına sığınıp bulusmamasi ve bunun üstüne altı sene bekle demesi
kimsenin günahını almış olmak istemem, ilişkinizin özelini de bilmiyorum ama aklıma şöyle bir ihtimal geliyor bu durumda, şayet bu geçen zamanda aranızda cinsellik açısından bir şey yaşanmadıysa bu ihtiyaçlarını(!) giderebileceği biriyle şu sıralar görüşüyor olabilir. ama erkekler genelde böyle durumlarda diğer kadınla da bir birliktelik yaşayıp onu cinsellik için kullanmadığına inandırmayı seçtikleri için, zamanını onunla geçirip sizi de geleceğe yatırım olarak kenarda tutuyor olabilir. siz daha iyi tanıyorsunuz. benimki sadece bir varsayım.

Back
X