Günaydın kızlar bişi anlaticam size

Ben zaten üniversite mezunuyum tatlım işime giriyorum bu ay haziranda mezunum merak etme cahil değilim
cahilliğin diplomayla bir alakası yok tatlım.
22 yaşında hayatını baharındasın ye iç gez toz çalış.
kazandıgin parayi evlenip cebine girmeden faturalarami vermek istiyorsun yani.

Kizlar sevgilimle 4 yıldır sevgiliyiz bu sene okulum bitti üniversite sınava felan gircem kendi mesleğimde var yani sabah arıyor biz nasıl evlenicez ya bir trilyon borç olcak en az ömür boyu mahkum olcam borç ödemeye diyor beş altı sene dursak mi felan diyor ya 22 yaşındayız zaten 27 e kadar duralım diyor kısaca çok sinir oldum ya biliyorum borç olcak dedim annem ve baban boşa mı durcak yardım etmiycekmi dedim edemezler yazık diyor kızlar ha evlerine sevgilim ile beraber üç maaş giriyor annesinin de kantini var gel kaciriyim diyor ya gülerek bizim evimize tek maaş girdiği halde canım babam ceyizimi yapmaya çalışıyor sinirlendim ya

Haklisin insan 22 yasinda evlenmezse sinirden deliye doner. Ben olsam bende sinirlenirdim. 27 yasina kadar beklenir mi ya. 27 yasinda bir gozun topraga bakmaya baslar zaten ne gerek var evlenmeye dimi ama.

Hem anne baba ne gune duruyor canim. Yardim etsinler tabi. Anne babanin omur boyu sizin yerinize calisip sizi emekli etmeleri lazim.

Hayret bir sey ya bak ben bile sinirlendim. Sen cok mantikli bir kizsin ben hak verdim sana. Olu da ayrilirsaniz hemen evlenmeye calis 23 yasindan sonra olmaz yani. Bu sene oldu oldu. Olmazsa Allah yardimcin olsun.

22 erken 25 iyi demişsin de, ben 28im halen daha erken mi evleniyorum diyorum. 30dan önceki her yaş erken bence. yaşına yazık etme gez dolaş gençlik geri gelmiyor

Uff kaçiracak bedavaya gelecek yani her şey . Biricik ailesi ve o hiçbir şey yapmasin sizde daha bulusmadik diye düşünüyorsunuz . 22 yaş zaten evlenilecek bir yaş değil . Bu adam hiç evlenilecek bir adama benzemiyor

Hayır canım ben kendim bile bı an önce okulumu bitirip bisiler yapmaya çalışıyorum hele babamın tek maaşıyla bisiler yapması ancak sevgilimden durumları çok çok kötüymüş gibi laflar duymak sinirimi bozuyor
Mimarlık 4. sınıfta hala hiç tanımadıgınız ,yaşları muhtemelen sizden minimum 10 yaş büyük ve sizinle 'siz' diye konuşan insanlarla canımlı cicimli konuşulmayacagını öğrenmediyseniz zaten fikrimizi söyleyip zayii etmenin bir manası yok cınım.

Bak sana ve senin gibilere gelecekten sesleniyorum . Valla koşularak gelinecek bi durum yok. Sakin olun 😂

Mimarlık 4. sınıfta hala hiç tanımadıgınız ,yaşları muhtemelen sizden minimum 10 yaş büyük ve sizinle 'siz' diye konuşan insanlarla canımlı cicimli konuşulmayacagını öğrenmediyseniz zaten fikrimizi söyleyip zayii etmenin bir manası yok cınım.
Mimarlık okuduğunu sanmıyorum. Azıcık bi yazı düzgün olur bi şey olur. Hiç mi bi şey öğrenmemiş?

Canım şimdi şu dönemde istediğimiz şeyleri yapsak gerçekten birlikte zaman geçirsek sorun etmem zaten evlenme meraklısı değilim ama hem evlenmek için para biriktirmem lazım diye bahane ediyor hem altı sene bekle diyor bu çelişki canımı sıkıyor

Burada çelişki olarak gördüğünüz durum nedir ?

Siz çalışmaya başladınız mı ? İşiniz var mı ?

Kizlar sevgilimle 4 yıldır sevgiliyiz bu sene okulum bitti üniversite sınava felan gircem kendi mesleğimde var yani sabah arıyor biz nasıl evlenicez ya bir trilyon borç olcak en az ömür boyu mahkum olcam borç ödemeye diyor beş altı sene dursak mi felan diyor ya 22 yaşındayız zaten 27 e kadar duralım diyor kısaca çok sinir oldum ya biliyorum borç olcak dedim annem ve baban boşa mı durcak yardım etmiycekmi dedim edemezler yazık diyor kızlar ha evlerine sevgilim ile beraber üç maaş giriyor annesinin de kantini var gel kaciriyim diyor ya gülerek bizim evimize tek maaş girdiği halde canım babam ceyizimi yapmaya çalışıyor sinirlendim ya
Evlilik güzel birsey ama doğru zamanda ve doğru insanla yapılırsa. Devir değişti aileler de bence bir nefes almali. Kendi düğünümüzu kendimiz yaptık. Kimse kimseyi zorla evlilik düellosuna sokmamali. Sizde bence sınavınıza odaklanin önce bir hayatınızı kurun baktiniz kimseye muhtaç degilsiniz evliliğe adım atmaya başlayın. Böyle ilişkilerin evliliğinin ardından fırtınalar kopar. Adam daha hazır değil madden ve manen. Evlendikten sonrasını düşünecek yastasiniz. Sevgililik hayatıyla evlilik hayatı aynı şeyler değil. O sorumluluğa girdin mi kendi hayatında kendin kalamayabiliyorsun cogu zaman.

Yok bak kesinlikle konu evlilik borç değil onun bunu bahane ederek buluşmak için gelmemesi gezmeye çok para harcıyoruz evlilik.icij biriktiricem demesi ve ardından altı sene bekle demesi tamam bende hazır değilim evlilik için daha ise felan gircem ama bunu bahane edip hiçbiryere goturmemesi sinirimi bozuyor

Gidilen yerlerde, gelen hesabı kim ödüyor ? Belki parası yok.

Son düzenleme:
Tatlım tabiki biliyorum herkesin kendine göre ama sırf bu yüzden bulusmuyoruz bu kadar kötü durumda olamazya evlilik için para biriktiricem lafıyla bulusamiyoruz
o paraları başkasıyla yiyor olmasin?
ne alaka para biriktirmek icin bulusmamak, tamam parkta oturur su içeriz diyin buluşunca illa yuksek miktar paralar mi harcamak gerekiyor muş.

Iste mentalite, iste vizyon... arkadaslar zaten gerekeni yazmistir, eminim. Sevgilin zaten ayri alem. Kacip herseyi belese getirecek. Anasiyla ayni evde yasatacak, eline bir paket çikolata cicek alip gelmeyi size cok mu görmüş? Sonra istiyorsaniz yine kaynananizla beraber oturursunuz. Bu akli sevgilinize kaynananiz veriyordur.

Sizde 22 yasinda evlenmeyin. Ailesinine evine giren 3 maasa kadar göz dikmissiniz. Insanin geliri ne kadar artiyorsa gideride o kadar artiyor. Ise giderken eli yüzü duzgun 2 kumas pantolon bir gömlek alinsa, bir fön cekilse zaten maasin yarısı bitiyor. Size ne insanlarin gelir giderinden?

Ayril gitsin bu ne arka sokaklar dizisi gibi 8 9 sezon surecek. Evlenmek icin 22 yas erken ama 27ye kadar erteleyelim yok 30a tamamlayalim fln gerek yok. Evlilik 2 kisinin kararidir. Sen istiyorsan ve o istemiyorsa tamam zorlama ve ayril. Adina evlilik meraklisi denir ama en azindan istedigin zaman evlenmis olursun.

22 yaşında erkekten ne bekliyorsunuz ki? Ailesinin maddi durumu çok iyi değilse o yaşta evlenmez zaten. 22 yaş kadın için de küçük ama evlenenler var bazıları takıntılı oluyor evlenmeye o yüzden bir şey diyemiyorum. Ha 4 yıllık ilişkiden sonra bir 6 yıl daha beklemek bana da saçma gelirdi. Muhtemelen o süreçte ikinizden biri sıkılıp ayrılır.

Mimarlık 4.sinifim canım mezunum bu ay işimde hazır zaten evlenmeye niyetim yok ama benim babam tek maaşla benim için bisiler yapiosa herkesin biraz fedakarlık gostermesi lazım özelliklede sevgilimin sinir olduğum şey bunlar
Evet haklısın. Sevgilin senle yaşıt mı? onun işi var mı? Ailesinin belki farklı masrafları vardır sevgilin bunları bildiğinden, belkide şuan düğün masraflarını karşılayabileceklerini düşünmediğinden birkaç sene sonra diye söylüyordur.Uzatmasının bir nedeni vardır.

Back
X