Kesinlikle fazlası zararlı oluyor. Zaten gün içinde bir ton sıvı alıp bir de 2 lt bazen daha fazla, su içince tuvaletten çıkamıyorum. yatarken bile 2 defa tuvalete kalktığım oluyor. Ailede de böbrek rahatsızlığı çok yaygın, bu sebeple böbreklerimi yormaktan korkuyorum. Ki bazen tuvalete girdikten sonra resmen böbreklerim çok ağrıyor. Suyu 1-1.5 lt civarına indirsem hiç fena olmayacak o zaman.İçilen diğer şeyler de sıvı miktarının içindedir diye okumuştum ben.
Bu şekliyle 4 litre sıvı alıp böbrekleri yormanın sakıncası olabilir diye düşünüyorum.
Suya ağırlık verilerek atıyorum 1,5 litre su yarım litre yeşil çay, normal çay..vs ile ayarlama yapılabilir.
Ben günde 1,5 litre su (pek sevmiyorum suyu) akşamları 2-3 fincan şekersiz çay ve sabahları bir fincan yeşil çay içiyorum gene de özellikle akşamları wcye koşturuyorum
4 litre ve üzerini düşünemiyorum
Çok su içilmesinde de su zehirlenmesi oluyormuş.
Bence her şeyin ortası makul, fazlası zarar
Arkadaşlar malum kilo vermek için günde en az 2 litre su içmemiz gerektiğini bilmeyen yoktur. Benim sorum şu; ben 5i bi yerde çayı içiyorum günde 4 bardak yaklaşık 1 lt kadar. onun yanında nescafedir çaydır vs içiyorum. bir de buna 2lt su içiyorum ama böbreklerimde bazen ağrı oluyor. bunca sıvının yanında 2lt su böbrekleri yormaz mı sizce? Gün içinde içtiğim çaylar sıvı yerine geçmez mi ille 2lt SU mu içilecek acaba? :44:
Arkadaşlar malum kilo vermek için günde en az 2 litre su içmemiz gerektiğini bilmeyen yoktur. Benim sorum şu; ben 5i bi yerde çayı içiyorum günde 4 bardak yaklaşık 1 lt kadar. onun yanında nescafedir çaydır vs içiyorum. bir de buna 2lt su içiyorum ama böbreklerimde bazen ağrı oluyor. bunca sıvının yanında 2lt su böbrekleri yormaz mı sizce? Gün içinde içtiğim çaylar sıvı yerine geçmez mi ille 2lt SU mu içilecek acaba? :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?