Günde en az 2 lt su içilmesi hakkında

Anorexia_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
450
36
38
İstanbul
Arkadaşlar malum kilo vermek için günde en az 2 litre su içmemiz gerektiğini bilmeyen yoktur. Benim sorum şu; ben 5i bi yerde çayı içiyorum günde 4 bardak yaklaşık 1 lt kadar. onun yanında nescafedir çaydır vs içiyorum. bir de buna 2lt su içiyorum ama böbreklerimde bazen ağrı oluyor. bunca sıvının yanında 2lt su böbrekleri yormaz mı sizce? Gün içinde içtiğim çaylar sıvı yerine geçmez mi ille 2lt SU mu içilecek acaba? :44:

İçilen diğer şeyler de sıvı miktarının içindedir diye okumuştum ben.
Bu şekliyle 4 litre sıvı alıp böbrekleri yormanın sakıncası olabilir diye düşünüyorum.
Suya ağırlık verilerek atıyorum 1,5 litre su yarım litre yeşil çay, normal çay..vs ile ayarlama yapılabilir.

Ben günde 1,5 litre su (pek sevmiyorum suyu) akşamları 2-3 fincan şekersiz çay ve sabahları bir fincan yeşil çay içiyorum gene de özellikle akşamları wcye koşturuyorum
4 litre ve üzerini düşünemiyorum
Çok su içilmesinde de su zehirlenmesi oluyormuş.
Bence her şeyin ortası makul, fazlası zarar

Kesinlikle fazlası zararlı oluyor. Zaten gün içinde bir ton sıvı alıp bir de 2 lt bazen daha fazla, su içince tuvaletten çıkamıyorum. yatarken bile 2 defa tuvalete kalktığım oluyor. Ailede de böbrek rahatsızlığı çok yaygın, bu sebeple böbreklerimi yormaktan korkuyorum. Ki bazen tuvalete girdikten sonra resmen böbreklerim çok ağrıyor. Suyu 1-1.5 lt civarına indirsem hiç fena olmayacak o zaman.

Ya ben öğrenciyim fazla su içersem gün boyu tuvaletten çıkamıyorum 4-5 bardak normalde içerim de 2 litre 4 litre gibi rakamlar çok uzak geliyor bana.

besi bir yerde cayini bu kadar icmek zararli icindeki bazi bitkiler zamanla metabolizmayi yavaslattigi gibi vucuttaki
siviyi disari atmada büyk etken oldugu icin böbrekler icin zararlidir ,fazla su icmek zararli degil fazla bitki
cayi ve kahve icmek zararlidir

2 lt sudan değil o 1 litre bitki çayı içtiğin için oluyordur tatlım

Son düzenleme:
Günde 3 litre su içiyorum..Bitki çayları kahveler hariç onlarıda eklersek dört buçuk litreyi buluyordur..

ben hayatta2 lt 4 lt içemem günde...benim suyla hiç aram yok günde 1 yada en falza 2 bardak su içersem iyi benim için.biliyorum çok kötü ama içemiyorum çok su içince midem bulanıyor..

kesinlikle hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz.İstersen 10 bardak bitki çayı iç yine 2 lt su içmen gerekir.Şöyle düşün ,nasıl ki vücudunun dışını bitki çayı,süt,kahve,maden suyuyla temizlemiyorsun da suyla temizliyorsun,aynı şekilde içini de suyla temizlemelisin.Üstelik çay,bitki çayı vücuttan suyu atar,yani bırak suyun yerine geçmeyi iyice susuz kalır vücudun.

merhaba
öncelikle bir böbrek hastası olarak yazacaklarımı iyi okumanı tavsiye ederim
su harici içilenler sudan sayılmaz, ayrıca içtiğin o bitki çayları daha çok su kaybettirir, idrar söktürücü vazifesi görür ve böbreklerini ağrıtana kadar vücudunu kurutan suyu attıran da onlar...
günde içtiğin çay 3-4 çay bardağını, neskafe 1 kupayı, geçmesin
yani toplamda 2-3 fincan desek yarım ltden fazla olmamalı o içtiğin bitki çayları... suyu da 2 lt içmek gerekir, susuz böbreklerin kurur
sana bir link vereceğim okumanı tavsiye ederim...sormak istediğin bişey olursa bana özelden sorabilirsin
sevgiler

http://www.kadinlarkulubu.com/saglikli-beslenme/472263-su-icmeliyiz.html

Son düzenleme:
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim. 5i bi yerde çayını içme demişsiniz ama o benim motivasyonum oldu, içmeyince yapamıorum gibi sanki çay gün içinde en fazla 3 bardak içiyorum ama hergün bir sade kahvem akşam da bir sade nescafem kesin var. onlardan vazgeçemem belki 5i bi yerdeyi günde 2 bardağa düşürürsem olabilir sanki?

Su dışında içtiğiniz şeyler su yerine geçmez,böbreğe yük bindirir.Suyun yerini hiç birşey tutmaz...

gunluk tavsiye edilen 2 litre suyun icine diger sivilar dahil degil. Benim diyetisyenim bana ne kadar sivi alirsam alayim (cay,kahve, mesrubat) muhakkak yaninda 2 litre su icmemi soylemisti.

ozellikle uyanir uyanmaz 2 bardagi devirmen gerekiyor. Sebebi de: karacigerin yag metabolizmasini tamamlayabilmesi icin suya ihtiyaci var. Ben diyetisyene haftada bir gidiyordum, kadin yeterli su icmedigim haftalari anliyordu, cunku kilo vermeme ragmen yag kutlesi kaybetmiyordum o haftalarda.

çok yanlış çok
içtiğin nescafe ve bıtkı cayları saf suyun yerını tutmaz
1.si nescafe zaten böbreklerı yoran bir içecek,içme demiyorum bende içiyorum ama suyumuda en az 2,5 -3 litre içiyorum gunde.
2.si eger kılo vermek amacındaysan su mıktarı çok önemli.tamamıyle metabolızma hızın ve iç organ saglıgın içtigin su ile ilgili.

arkadaşlar lise yıllarından belki daha eskiden beri o kadar çok su içiyorum ki kaç litre içtiğimi bile hiç sayamadım çünkü bir süre sonra unutuyorum hesaplamayı.. dışarıda elimde suyumla gezerim. evde mutfağa gider 1-2 bardak içer, sonra bira bardağına su doldurup tv bilgisayar başına öyle geçer onu da çay içer gibi aralarda sürekli içerim. bu zorlama değil su içmeden duramıyorum ağzım kuruyor yanıyorum.

bunları niye anlattım sağlıklı ve düzenli beslenmem yok, çay kahve çok tüketirim. sigara içiyorum, uykum düzensizdir, mesleğimden dolayı hareket azdır hayatımda yani beni doktorlar izlese linç eder kesin. ama şu var; 36 yaşındayım fakat yaşımı duyan şok geçiriyor 20 gösteriyorsun diyorlar. benim aklıma neden olarak bir tek bu su olayı geliyor
ayrıca kilo almayı da kesinlikle engelliyor.. bilginize.. liseden beri aynı sağlıklsız beslenme ve yaşam şekliyle 33 yaşına kadar 50 kilo olarak geldim şimdi de 53 kiloyum..
bol sulu günler dilerim

Su tek başına içilmeliymiş. Diğerleri onun yerini tutmuyormuş diyorlar.

Evet ama su zehirlenmelerine de dikkat ve illa içicez diyede pis sulari içmeyinn hihi :)

bende gunde 4 lt su icerim cunki surahim var onu doldurur icerim bitki caylarida icerim yaninda siyah cayda kahvede tuketirim cildim piril piril 38 yasindayim ama yasimla alakasiz bir tenim var kaymak gibi oldugunu soyler herkes asla ozel krem kullanmam su su su bu arada emziriyorum suyu zorla degil ihtiyacdan iciyorum bu arada kilolarda gidiyo ins

günde 2.5lt su içmem gerekiyor ama nedense ben su içemiyorum bunun ıcın doktorada gorundum 1 ay boyunca ıcdıgım su 1 bardak anca vardır ama doktorun dedıne gore bobreklerım cok ıyı calısıyor onun yerine yeşil çay yada sadece şekersiz çay içiyorum kilo vermek için illa su içmek zorundamıyım :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…