Günden güne artan pişmanlık...

Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?

Burada çoğu kişi eleştirmiş ama ben sizin dediklerinizi anlayıp hak veriyorum. Eş seçiliyor da eşin ailesi pek seçilemiyor bence malesef. Olabildiğince mesafe koyun derim saygı çerçevesinde tabii ki. Eşinize gelince, göze çok batan bir özellik olarak görünmedi bana. Tabi siz daha iyi bilirsiniz olayı bizzat yaşayan insan olarak ama bence içinizde çok büyütmeyin. Zamanla o da sizin kitap okumanızdan, namazlarınızı aksatmamanızdan vs etkilenir diye düşünüyorum. Dua edelim inşallah

Ayni eve girmeden kimse kimseyi tanıyamaz
Oyle olsaydı üniversitede 7 8 yıl çıkıp ayni eve giren insanlar bosanmazdi
İnsan görüştüğü insanla zaten belli ölçüde görüşebiliyor
Kimisi aile yapisi itibariyle rahattir veya kültürel olarak inançsal olarak ayni eve girebilir
Turkiyede bircok insan sadece disarda goruserek es adayini taniyabiliyor
İstisnalar hariç
Ve hele aileleri tanimak neredeyse imkansiz
Zaten enfazla 3 4 kere görülüyor
Kimsede gorgusuzlugunu hemen belli etmiyor ozellikle aileler
Es adayınıza gelince sevginiz ağır basmış
Bazı size uymayan yanlarını gozardi etmissiniz
Kimse mükemmel degil
Bircok insan sevgi agir basinca bazı seyleri görmüyor
Oyuzden onun beğenmediğiniz yanlarini esinize açikça soyleyin enazindan sizin icin çabalıyor mı değişime acik mi
Ortak paydada buluşabilir miisniz
Kendi kendinizin terapisti olunuz

Maalesef ailesi Türkçe anlamıyor galiba. Görüşmeyi kesemiyorum. Eşime bunları söylemedim açık bir şekilde onun üzülmesini istemiyorum. Sadece daha az görüşmek istediğimi onların kavgalarından huzursuz olduğumu söylemiştim. Oda ailesiyle konuştu ancak bir faydası olmadı
Faydası olmadıysa sen az görüş, bunu ilet eşine

Eşler birbirinin örtüsüdür diye bir söz okumuştum bir yerde🌺 hic kimse cok kültürlü degil malesef fakat bile bile gördüğünüz seye tamam demissiniz evlilik oyle flort gibi bir sey degil.es olmak farkli bir boyut bende sizin gibi kisa bir süre görüşüp evlilik karari aldim benimde esime gore esiminde bana gore eksik olduğu ve kaldığı şeyler mutlaka oluyor ama tamamlıyoruz birbirimizi hic böyle düşünüp kendimi bu noktalara getirmedim ya yollarınizi ayirmaniz gerekecek bu durumda yada bu ruh halinden acilen çıkmanız rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah 🤲

Burada çoğu kişi eleştirmiş ama ben sizin dediklerinizi anlayıp hak veriyorum. Eş seçiliyor da eşin ailesi pek seçilemiyor bence malesef. Olabildiğince mesafe koyun derim saygı çerçevesinde tabii ki. Eşinize gelince, göze çok batan bir özellik olarak görünmedi bana. Tabi siz daha iyi bilirsiniz olayı bizzat yaşayan insan olarak ama bence içinizde çok büyütmeyin. Zamanla o da sizin kitap okumanızdan, namazlarınızı aksatmamanızdan vs etkilenir diye düşünüyorum. Dua edelim inşallah
Eşim çok gözüme batmıyor doğru. Üst üste gelince insan daha çok etkileniyor ya, ben de öyleyim işte. Güzel öneriniz için teşekkür ediyorum

Ayni eve girmeden kimse kimseyi tanıyamaz
Oyle olsaydı üniversitede 7 8 yıl çıkıp ayni eve giren insanlar bosanmazdi
İnsan görüştüğü insanla zaten belli ölçüde görüşebiliyor
Kimisi aile yapisi itibariyle rahattir veya kültürel olarak inançsal olarak ayni eve girebilir
Turkiyede bircok insan sadece disarda goruserek es adayini taniyabiliyor
İstisnalar hariç
Ve hele aileleri tanimak neredeyse imkansiz
Zaten enfazla 3 4 kere görülüyor
Kimsede gorgusuzlugunu hemen belli etmiyor ozellikle aileler
Es adayınıza gelince sevginiz ağır basmış
Bazı size uymayan yanlarını gozardi etmissiniz
Kimse mükemmel degil
Bircok insan sevgi agir basinca bazı seyleri görmüyor
Oyuzden onun beğenmediğiniz yanlarini esinize açikça soyleyin enazindan sizin icin çabalıyor mı değişime acik mi
Ortak paydada buluşabilir miisniz
Kendi kendinizin terapisti olunuz
Detaylı şekilde anlattığınız için teşekkür ederim. Eşimle konuşmayı deneyeceğim👍

Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Bu insanlar size hiç gelmedi mi evlenmeden önce?İsteme söz nişan olmadı mı?Nereden çıktı bu sonradan beğenmemeler!Evlenirken ne düşündünüz ben bunları adam ederim diye mi geçti aklınızdan?

Eşler birbirinin örtüsüdür diye bir söz okumuştum bir yerde🌺 hic kimse cok kültürlü degil malesef fakat bile bile gördüğünüz seye tamam demissiniz evlilik oyle flort gibi bir sey degil.es olmak farkli bir boyut bende sizin gibi kisa bir süre görüşüp evlilik karari aldim benimde esime gore esiminde bana gore eksik olduğu ve kaldığı şeyler mutlaka oluyor ama tamamlıyoruz birbirimizi hic böyle düşünüp kendimi bu noktalara getirmedim ya yollarınizi ayirmaniz gerekecek bu durumda yada bu ruh halinden acilen çıkmanız rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah 🤲
Amin teşekkür ederim

Bu insanlar size hiç gelmedi mi evlenmeden önce?İsteme söz nişan olmadı mı?Nereden çıktı bu sonradan beğenmemeler!Evlenirken ne düşündünüz ben bunları adam ederim diye mi geçti aklınızdan?
Geldiler tabii ki. Ozamanlar da vardı bu tür hareketler. Ama nasıl diyeyim çok seviyorum eşimi, göze aldım bu yüzden. Şimdi ise olaylar farklı boyutlara taşındı. Aşırı bir beklentim yok ailesinden. Sadece normal insanlar gibi oturup sohbet edebilmek isterdim.Araya küfür hakaret karışmadan. Ve tabii ki nişanlıyken bize geldiklerinde böyle küfürler falan işitmiyordum kendileri didişiyorlardı aralarında.

Siz kraliyet ailesindenmi geldiniz peki ?
Eşini ve onun ailesini beğenmiyor hata utanyorsunz üzücü...
Eşinizin ailesi sizinle konuşurken küfretseydi, saygısını bozsaydı inanın sizde beğenmezdiniz. Küfrün, hakaretin yanlış olduğunu anlamak veya beğenmemek için kraliyet ailesinden gelmek gerekmiyor.

su yazi buram buram ego kokuyor.
Gorucu usulu, berdel ya da besik kertigi degilseniz,gozunuzu kapayip mi evlendiniz naptiniz?
Bilgisizligine evlendikten sonra mi caydiniz?
Adamin ailesi hic mi bir araya gelmedi sizinkilerle de simdi utaniyorlar?

Ailesiyle birlikte yaşamıyorsanız boşanmak için sebep arıypr gibisiniz.çünkü yazdiklarinizin çoğu eşinizin ailesi ile ilgili eşim öyle değıl ama ailesi öyle vs. Bence karar vermelisiniz beraber yapamayacaksınız ayrılın kendi seviyenize göre birini bulun size göre herşey çünkü.

Evlenip hevesini almış işte kızımız bazen bu gariban erkeklere acıyorum vallahi... Dine bağlı olmayışını veya kitap okuyup okumama gibi hobilerini, aktivitelerini Siz ve Aileniz o üst düzey bilgi birikiminizle evlenmeden evvel farkedemediniz mi? Sanırım sizde bu konuda yetersizsiniz. En iyi eş adayı nasıl seçilir ile ilgili makale ve kitaplar okuyun bir sonraki eş seçiminizde daha donanımlı bir biçimde daha dikkatli tercih yapmış olursunuz. Fantastik kitaplara biraz ara verin. :)

neyini seviyorsunuz esinizin? ortak noktaniz yok, istediginiz gibi dindar biri degil, kitap okumuyor, paylasiminiz yok, ailesini de begenmiyorsunuz.. en basta sevme nedenleriniz nelerdi?

Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.
O zaman evlenmeden önce sorsaydınız 5 vakit namaz kılıyor musun, dine bağlı mısın diye?

Back
X