- Konu Sahibi gün batimi
-
Uzmanlara göre bronzluğun anlamı “Güzellik” değil, “Deri Hasarı”!
Bronzlaşma, derinin güneş hasarı gördüğünün ve kendini bundan korumaya çalıştığının bir işareti...
Bronz ten, çoğu insan tarafından sağlıklı görünümle özdeşleştirilir. Özellikle birçok kadına göre ten, ne kadar bronzsa o kadar sağlıklı ve güzel görünüldüğü düşünülür. Ancak uzmanlar tam aksini söylüyor. Deri Hastalıkları Uzmanlarına göre bronzluğun anlamı “güzellik” değil, “deri hasarı”. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Deri Hastalıkları Uzmanı Dr.Sadiye Kuş, “Yaşam boyu 5 defadan fazla güneş yanığı geçirmek, deri kanseri geliştirme riskini 2 kat artırıyor” diyor.
Sağlıklı Bronzlaşma Diye Bir Kavram Yok!
Deriye doğal rengini veren koyu pigmente “melanin” adı verilir. Melanin, “melanosit” adı verilen pigment hücreleri tarafından üretilir. Derimiz güneşe maruz kaldıktan sonra, melanositler daha fazla ultraviyole ışını absorbe edebilmek için, daha fazla melanin üretmeye başlar. Böylece cilt rengi koyulaşır. Gerçekte bronzlaşma derinin çoktan güneş hasarı gördüğünün ve kendini bundan korumaya çalıştığının bir işaretidir. Ne yazık ki bronz görünüm, pek çok kişi tarafından sağlık göstergesi olarak algılanmasına rağmen, sağlıklı bronzlaşma diye bir kavram bulunmamaktadır.
bende avene geçecem galiba canım...50faktörlü sprey olanındanmı kullanıyorsun? ben spreylileri daha kullanışlı buluyorumda..
COPPERTONE diye bi krem var onu al..banada doktor tavsiye etti bende beyazım birazda çillerim var hemen kızarırım ve 2-3 günde geçmez kızarmam..büyük şişesi 50 faktörlü olanı 50ytl biraz tuzluda..ben küçük bi şişe aldım 15 ytl olandan..dışarı çıkarken kıyafetime göre açıkta kalan yerlere acık sürüp çıkıyorum..
arkadaslar benim komik bi sorum olucak ama sormam gerek..sormadan ögrenemicem cünkü.-))ben o kadar cok günes kremi kullanmadim...ynai ancak denize falan giderken...onun haricidnede sürüyomusunuz siz yüzünüze günes kremini??ynai mesela carsiya cikarekn,günes varsa falan??ben hic sürmedim antalyada carsida gezerken falan mesela..ama bsieyde olmadi allahtan leke falan ynai...ama sizce sürmem gerekiyo mu???lekelnem olabilri mi yani simdiye kadar olmamis olsada??vede günes krmeinin üzerine makyaj olur mu??cevaplarinizi bekliyorum!"!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?