Güneşi Gördüm

Filme çok önyargılı gittim
Mahsun'u hiç beğenmem.
Bi de yönetmen o mu çıktı başımıza dedim.
Sinemada Türk filmi izlemek de bana hiç keyif vermiyo.
Drama, siyasi, tarihi hiç bi filmi de sevmem.
Ama bu film Türk filmleriyle, Mahsunla ilgili bütün önyargılarımı yerle bir etti!!!!!
Filmin siyasi içerikli olacağını , sahnelerinin iç karartıcı olacağını, film boyunca duygu sömürüsü olacağınısanmıştım.Yanılmışım...
O kadar akıcıydı ki 2,5 saat nasıl geçti anlamadım bile...
Şiddetle tavsiye edilir!!!!!!

bende filmi merak ediyorum ama hala mahsun kırmızıgülden nasıl yönetmen oldu onu anlayamadım!:uhm:demekki insan isterse herşeyi yapabiliyormuş!...a.s

oooooooofffffffffff cok merak ediyorum filmi küçük bebegim var ama dvd den izlerim artık napiiim...

Sinemaya giderken herkesten bir yorum almıştım, çok ağlayacaksın, hele bir sahne var ki offf çok kötü.. vs. yorumlar.
tamam ağladım ağlamadım değil ama öyle anlattıkları gibi şakır şakır gözyaşı dökmedim. hatta filmin ikinci yarısında kağıt mendilleri çıkardım birini ablama verdim, bak çok ağlayacağız hazır ol diye:)
velhasıl, çok ağlamadım, ama etkilenmedim de değil..çok afili cümleler vardı ara ara.
gidiniz görünüz derim.

Arkadaşlar ben geçen hasfa bu filme gittim. Gerçekten güzel. Mahsun şarkı söylemeden film yapmaya devam etsin. Ellerine sağlık. Yanınızda mendil götürmeyi unutmayın. Herkese tavsiye ediyorum. Şimdiden iyi seyirler.

Çok güzel olmuş bence önyargılı olmayın..( yönetmenliği süper ama oyunculuu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim)

şu söz cok güzeldi..

sen ölürsen şehit..ben ölürsem terörist olacagım...

cok duygulandım..biz ne kdr şanslıyız onu anladım..
doguda ne hayatlar var kimbilir..

hemde nasıl hayatlar..
herkes önyargıyı bırakıp filmi görsün bence
keşke herkesin imkanı olsada oradaki insanları
gözlemleme imkanı bulsa...
ben doğuda yaşadığım için herşeyi çok iyi anlıyorum filmde
ama inanki anlatılanlar acıtasyon değil,hatta daha neler neler var bir bilseniz
neyse filmi görmenizi bende tavsiye ederim
sevgiler saygılara.s.​

ben çok merak ediyorum ama dvd.ye kaldı sanırım yine benim iş:1no2: çocuk durmuyor bensiz!...muhakkak izleyeceğim...

bnde cmt gttim güzel filmdi ama bi bölümden bi bölüme geçerken görüntü bikaç saniye kaarıo falan o kısmı beğenmedim..ama başarılı..

ayy arkadaslar kesın gıdın cok nadır ızledıgım guzel turk fılmlerınden bırıdı ben mendıl bulamadım elıme ustume basıma sıldım durmadan agladım berbattı, yani sahane bı fılmdı. herkese tavsıye edıyorum.

Kimse ateş etmesin kimseye.
Hiçbir gerekçeyle.
Hatta kendini savunmak için bile...
Çünkü savunmaya başlayana kadar masumsun ve masum güzel bir kelime, masum kal...

(yılmaz erdoğandan alıntıdır)

-terörist dağa çağırıyor
-asker dağlar seni delik delerim diyor....

yine bir bölümde
-dağlar asker dolu
(buda güneşi gördümden alıntıdır)

en son bölümdede çatışmanın içine gittiklerini yazmıştı müdüre anneye...

Yani, hain terörist çoluk çocuk öldürecek, köy basacak, vatan evladı Mehmetçik NE dürüst vatandaşı ne de kendisini savunmayacak.Ve bizim sanatçılarımızda bunu böyle yansıtacak,yazık gereçekten filmin verdiği mesajlar genel de güzel ama lütfen askerimize dil uzatılmadan sanat yapılsın yapılacaksa....

ayrıca bir sahneden diğerine geçerkende ekran kararıyordu hoş olmamış bence

Biz de gittik eşimle... Eşim çok ağladı ya... Ben de etkilendim... Güzel ve etkileyici sahneler vardı bence... Ve açıkcası ben taraflı bir şey görmedim filmde... Eğer öyle düşünen arkadaşlar var ise bir daha izlesinler diyorum... Alttan alta verdiği mesajlar askerlere ya da terörist dediklerimize değil... Ne diyeyim alıcı gözle bi izleyin....

öncelikle terörist dediklerimiz zaten terörist,ben gayet güzel anladım tekrar izlemi gerektirecek bişey yok,baştan sona taraflı demiyorum,filme kullanılan cümleleri aynen yazdım,msjları zaten iktidar partilerine,dış devletlere yönellik ama ne olursa olsun askerlerimizi işe karışmasınlar film yapıyorlarsa yapsınlar....

filmi izlemedim
önceki filmi gibi
fakat iki film hakkındada bolca yorum okudum
-okumak zorunda bırakıldım bir şekilde belkide:)
yada sinemaya gitiiğimde fragmanlarını izledim,izlettirildim:)

mahsun kırmızıgülün gelişim çizgisi ve bu grafikte göstermiş olduğu resmi en iyi anlatan insanlardan biri de , büyük ve eline su dökülemeyecek usta Ferhan ŞENSOY oldu.

yorumlarınızı okudum
ama şöyle birşeyde yok mu sizce
bu ülkede yıllardır aynı kavga var
eskiden kardeş değilmiydi bu insanlar
ve kardeş oldukları için doğu da canlar yanmadı
yanlızca kürt türk meselesi değil
alevilik bile konuşulması yasak bir tabu değil miydi?
şimdi bas bas bağırıyorsa birileri,onun sesine ses verenler vardır...

geçmişte buna benzer şeyleri yapan kim vardı
yılmaz güney-örneğin-
adam ülkseinde ölemedi bile

şimdi bu ne perhiz
bu ne lahana turşusu

devran öyle bir devran kiş
nazım hikmet in onuru bile başımızdakiler tarafından kurtarılma derdinde?

çok komik değil mi
dünyanın en saygın kitap fuarında özellikle istenilen bir ekip olan
nazım hikmet orotryosunu fazıl say ile gönderme
'bedava sergileyeceği halde üstelik'
ama
nazım hikmetin kemikleri ile ona sahip çık

mahsun kırmızgule verilen iznin onda biri GENCO ERKALa verilsin
sivas oyununu
marx ın dönüşü hoca çatır çatır oynasın
elinmden tiyatro salonu alınmasın

söz
sınamada bunların anlattıklarına inanmış gibi yapıp alkışlayacağım bende

fakat
gercekten ışıldayan pıratnlara varken
içine gözyaşı ekilmiş ve desteklendiği bu kadar bariz bir oyunda
ben oynamayacağım..

Sinemada izlenecek bi film ama bu kadar mesaj verilmesinden hoşlanmıyorum, seyirci zaten anlar, al bu mesaj demeye gerek yok bence. Telefonu kapattık ama filmden zırt bırt mesaj geldi :))) Çekimler güzeldi.

varya gıcık oluyorum mahsuma sırf meraktan gittim izledim sinamada
başta etkileniyosun sonradan görüyosun oyunları
gözüne soka soka ders verilmez filmlerde izleyici almalı o dersleri zaten beyaz melek tam bi fiyaskoydu
reklam işte nelere kadir insanlar ne kadar büyütüyor
zaten hikayeleride hep çalma
yılmaz güneyin tırnağı olamaz onun daha kırk fırın ekmek yemesi lazım

Mahsun Kırmızıgül geçmişte sergilediği tavırlarından dolayı iki taraf tarafından da kabul edilmemiş bir sanatçıdır.
Bu filmde de bazı açıklarını içine sindiremediği davranışlarını kapatmak için bi suya sabuna dokunayım demiş. ıyi etmiş bunun lafını bile edemeyen bir sürü sanatçı diyemeyeceğimiz insanlar var. Ya konuşmazsın laylaylom hayatına devam edersin yada konuşursun gırtlağını keserler kapıankilit vurarlar. Tabiki gırtlağını önceden bıçağın altına vermiş duruşunu taa en baştan elli etmiş çok değerli insanlarımız var onlar her zaman saygı gördüler görmeye de devam edereler. Bknz. Arif Sağ.

Filmi sadece Mahsunun filmi diye izlemeyen var bu yüzden.

Filmdeki mesajların çok belirgin bir şekilde verildiğinden şikayetçi olanlar var fakat maalesef gözüne sokmadan göremeyen insanlarımız çoğunluktadır ülkemizde, onun için iyi olmuş.

Reklamlarla şişirildi teşvik edildi izlenmesine doğru fakat bazı filmleri insanların görebilmesi ne kadar insana ulaşırsa o kadar iyi mantığıyla bence güzel. Çünkü ne filmler zamanında yasaklandı kaçak sokularak ülkemize gizli gizli izlendi bu filmler....hala da absürt para için çekilmiş filmlerin yanında kaybolan reklamı yapılamadığı için izlenemeyen filmlerimiz var maalesef. şimdi ise amanın çok izlendi rekor kırdı düşüncesiyel gitmeyen de bu filme gitti. biraz da olsa insanların aklında soru işareti bıraktıysa bence ne mutlu Mahsuna geç de olsa gırtlağı uzatır gibi yapmış....

Bunun yanında travestilerimizin de yaralarına dokunarak yapılmamışı yapmasıyla benden 10 puan aldı.

Gerçekleri yazanın taşlandığı memleketimizde yazmaya çalışanları da biz taşlamayalım bence.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…