Günlerdir düşünüyorum

ozdnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
241
9
68
kızlar ya benim şu günlerde canım çok sıkkın
15 gündür kafama takılan beni uykusuz bırakan bir durum hal sözkonusu.

Ben iki yıllık evliyim 27 yaşındayım
ve ben artık anne olmak istiyorum.

yani hem fiyolojik olarak hep psikolojik olarak çocuğum olsun istiyorum
ama gel gelelim sıkıntılarımız var ben ne yapmalıyım

sıkıntılarımız şu kirada oturuyoruz ev almak için para biriktirmek değil hala borcumuz var
çalışıyorum bende yani her ay ödeyeceklerimizi ödedikten sonra öyle çok büyük bir para elimisde kalmıyor yani ayı döndürüyoruz. Ben hep çocuğum olduğunda onu hiçbirşeyden mahrum bırakmak istemiyorum hep eni iyisini yedireyim en iyisini yaşatayım muzunu elmasını peynirini pekmesini etini balığını eksik etmeyeyim istiyorum

borcumuzu 2 sene içinde bitirebiliriz diye düşünüyorum ama geçtiğimiz zamanlarda da hep böyle düşünüyodum borç bitmiyor yaaa

ama bir yandan da çocuk olunca çalışmaya en az 2 sene ara vermek istiyorum sonra kreşe gönderirim diye aklımdan geçiyor

bilmiyorum yaaa mantığım 1 sene 2 sene daha bekle diyor
yüreğim yarına çıkacağım garanti mi belki bir şey olur anne olamazsam diye olsun diyor

şimdi sizden yardım istiyorum
annelerden anne adaylarından ve anne olmak için savaşan kahramanlardan

mantığım mı dinleyip korunmaya devam mı edeyim
yüreğim mi dinleyim bir evlet sahibi mi olayım
bakmak çok mu zor bir çocuğa maddi açıdan ?

aslinda yasin tam bebek yasi bir az daha beklesen 30-larda falan sorunlar allah gostermesin yasaya bilirsin, ama parasiz pulsuz cocuk bakmak da cok zor biz de kirada oturyoruz para biriktiriyoruz bebisimiz kendi evmizde dogsun diye simdi hamileyim cok sukur ama evler o kadar pahali ki...sen en iyisi esinle konus en dogru karari ikiniz vere bilirsiniz. maddi destek veren birileri olursa iyi olur ama her kesin hali melum. zor bir durum ama unutma ki insan her istediyinde de malesef cocuk sahibi olamiyor, bence esinle konus sonra git doktora esinle kendinizi iyice muayene etdirin ve allahdan isteyin cunki her cocuk kendi riskiyla dogar, yine de canim hayirlisi neyse allah o karari sana verdirsin.

canım bende iki yıllık evliyim.farklı nedenlerle de olsa biryıl korundum. bir yıldır korunmuyorum.ve hala çocuğum yok.şuan çoook pişmanım giden iki yılıma.hem rızkı allah verir.bebeğin kısmetiyle ve size yeni kapılar açarak gelir inşallah.hiç bekleme

Canım hayatı bu şekilde planlayamazsın biraz özgür bırak kendini... hayat bu Allah sağlığını sıhatini bozmasın...bebek istiyosan Allah sağlıklı sıhatli bebek versin. ama ötesini planlamak çok güç... evliliğin en güzel meyvesi değil mi bebek? sen eşinde yuva kurmak için evlenmedin mi? yuva da bebek olmadan olur mu? hayat şartları çok zor olsada... bu dünya ya çocuk getirmek ve aileni genişletmek çok farklı bir duygu olmalı...

hayat ta ne kolay ki :44: yaşamak zor zaten.. ama bebek sahibi olmaya değer bence

sen bıraksanda ilaç içmeyi belki 2 sene bebeğin olmayacak... hayırlısını dile.. Allah doğru zamannda evlat sahibi yapsın.. çok sıkıntı edersen sadece sağlığını bozarsın.

Son düzenleme:
İş yerleri bebek olduğunda sigortadan para alırlar.. hem süt izni var.sigortalılar için.. yani bir şekilde herşey rayına oturu..

zor bi durum ne desem bilemedim yani ama doğru söylüyosun borç bitmiyo ama söle söliyim ben cocukların cok masrafı oldugunuda düşünmüyorum benim iki oğlum var ve ben calışmıyorum tek maasla gayet güzel geciniyoruz hatta birikimde yapabiliyoruz o cocugumu mahrum etmek istemiyorum dediğin seyler ilacıyla beziyle ancak ayda 100 150 tl tutuyo tabi güvencen varsa eee ilkin dogunca sürüyle hediyede geliyo doğana kadar biraz doktor masrafı olur o kadar yani cocuklar öle sanıldıgı kadar masraflı seyler değiller hesabını bilene elbette mahrum etmeyecem dıye gider bilmem nerenin somonunu tanesi 100 liradan baslayan kıyaftleri giydirirsen o ayrı
bence beklemne gerek yok anladıgım kadarıyla ole borç gırtlakta durumun da yok ayrıca haklı bı tarafında var evet yas geciyo sonra bu kısırlık tedavileri her gecen gun pahalılasıyo onlara kalma riskinde var
yasın gecmeden anne ol bance ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Ben bekarım yasındayım ama evlendıgımde bıle sene bekleyecegım yas sonrası bebek ıcın sorunlu olur denıyor ama artık tıpta ılerlemeler var eskısı gıbı degıl.canını sıkma en uygun zamanda yude rabbım nasıp eder ınsallah.

çok teşekkür ederim canım
bende erteledikçe olmamasından korkuyorum

bende 2,5 yıllık evliyim anne olmayı o kadar istiyorum ama evlendiğimizde düğünümüzü kayınpederim yaptı şükür ona borcumuz yok ama eşimin arkadaşından aldığı bir darbeden dolayı bir sürü borcu vardı ve hala ödüyoruz bende atanamamış bir öğretmen olduğum için borş bitsin yok atanayım yok yerimiz belli olsun diye cocuk sahibi olmayı erteledik hep sonuç ben hala atanamadım borç bitmedi elimizde koca bir sıfır var... Hamile kalanları duyduğumda, yeni doğmuş bir bebek gördüğümde icim cız ediyor boğazımda bir düğüm elimde olmadan göz yaşlarımı tutamıyorum şuan bunları yazarken olduğu gibi...Planla programla çocuk sahibi olmak ona iyibir gelecek hazırlamak en büyük isteğim ve en mantıklısı ama olmuyor ne ben ders çalışabiliyorum atanmak için nede borcumuz bitiyor çünkü bu düşünceleri kafamdan atamıyorum...Düşündükçe işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve olduğumuz yerde kalıyoruz....Sana fikir vermeyi çok isterdim ama kelin ilacı olsa başına sürer....Umarım ben son 3 ayımı iyi kullanır ders çalışır atanır bebek sahibi olurum ve rabbim sana hayırlı bir çıkış kapısı gösterir benim gibi stres olmadan çözüm bulursun...

canım ya inan hep gözlerim doluyor düşündükçe
şimdi yazını okuyunca yine yaşlar dökülüyor gözlerimden
çok istiyorum işte bakamamaktan korkuyorum

canım ben daha 10 aylık ewlıyım ama çok istıyorum bi bebişimin olmasını..ilk 3 ay dogal yöntmle koruduk kendımızı sora bebk ıstedıqımıze karar werdk we korunmamaya basladık..ama henuz hıc bıse yok.her ay beklıyorum ama olmuyor.. Rabbim en hayırlı zamanda bize bi ewlat nasip edicektir elbet..bizimde borcumuz war,,ewimizde kira..eşimde bende çalışıorz ay sonu dogru duzgun paramız kalmıo ama bu önemlı deıl bence..her turlu bakarız bebeqımıze hıc bıseyını eksık etmeyız..yeter ki rabbim nasıp etsn bıze anne baba olmayı..keşke o 3 ayda kornmasaydım dıorm kendı kendıme..ilaç falan almadm ama olsn..

yaşın uygunmuş canım en iyisi eşinle konuşup ortak bir karar almanız
1 çocuğa bakmak zor mu diye sormuşsun bence değil 2 yada 3 tane arka arkaya yapsan zorlanırsın tabiki ama 1 çocuk o kadar da bütçenizi sarsmaz bence
kaldı ki çocuk konusu pek planlanacak bir konu değil yani her istediğinde olacak birşey değil.yaş faktörüde önemli.
bence 1. çocuk için zaman kaybetme.2. için beklersin acele etmezsin

yüreğine sağlık canım benim
evet doğru diyosun hayat her koşulda zor zaten öyle yada böyle yıllar geçiyor dimi ...

6 aylık oğum var.şu an tek masrafı bez parası.o da ayda 50 lira civarı onun dışında,doktorumuz devletten,kendi sütümle besliyorum.doğru düzgün kıyafet bile almadım. o kadar çok hediye geldi ki,iki yaşına kadar yeter.sağolsun benim tarafın ilk torunu çok kıymetli.hiç birşeyi bana düşmüyor bile.ama bu arada şu an çalışmıyorum.aylıksız izindeyim.eylüle kadar ben bakıcam.ben çalışmadım durumumuz iyi olduğundan.nerde çalışıyorsun bilmiyorum ama kanunen yeni düzenlemeler var.ilk altı ay 3,sonraki altı ay 1,5 saat süt iznin olacak.yani izinler sonrası çalışabilirsin.bence anne olmayı erteleme,mesela ablam3 yıl erteledi.sonra 2 yıl çocuk diye kıvrandı.bence maddiyatı düşünme çocuğun çokta bir maddi yükü yok.allah hayırlısıya,sağlıklı,güzel bir yumurcağı san nasip etsin.sevgilerle

amin canım
evet zaten korunmasam hemen olmaz belki... Metabolizmanın ve hormonların en iyi çalıştığı yaşlar bunlar 2 sene beklesem 29 yani ((

eğer eşin çocukla birlikte psikolojik bi çöküş içine girmeyecekse erteleme canım. bi akrabam yaşadı bunu bebek doğunca adam bunalıma girmiş kovalamış kadını çocuguda. şimdi barıştılar ama zor dönemlerdi. birbirinize daha sıkı bağlanıcaksanız erteleme çünkü bebişler öyle hemen gelmeyebiliyorlar.

canım aynen bende öyleyim 2 senedir öde öde yani elde var sıfır
biz herşeyimizi kendimiz yaptık tek kuruş gelmedi kimseden
ayakta duruyoruz çok şükür
bende şu an arkadaşımın yeni bebeği oldu fotoğraflarına bakıp gözyaşı döküyorum.
hatta en tıkandığım fotoğraf kucağında bebeği gözgöze bakıyorlar anne oğul

Son düzenleme:
rabbim nasip etsin inşallah sanada tüm isteyenlerede anne olmayı ... dünyanın hiç bir duygusu bu duyguya değişilmez tatlım .. inşallah sağlıklıı bi bebeğin olsun hiç düşünmee yaşın musait daha çok bekleme.. çok masrafı olmaz canım düşünme bunları

bende 2 sene doğum kontrol hapı kullandım
en son geçen ay gittim doktora yumurtalıkların büzülmüş dedi
ama yumurtlamadıkları için normal dedi
6 ay 1 sene beklemen gerekebilir dedi
ondan beridir uykularım kaçıyo

sağol canım
evet küçük değilim artık erteleye erteleye ne kadar ittirebilirim bebek isteğimi
olmazsa diye çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…