Günlerdir düşünüyorum

Şu an yaşadığın kararsızlık, benim 2.bebeğime hamile kalmadan evvel yaşadıklarıma öyle benziyor ki..
Tasa ettiğimiz konu aynı, ama tasa nedenlerimiz farklı..
Bizim ev kendimizin, bir borcumuz da yok..
Ancak çalışmayı, işimi, mesleğimi seviyorum.
2. bebek için işi bırakma fikri bana kötü geliyordu ve yakınlarımızdan uzağa taşındığımız için 2. bebeğe bakıcı tutmak (yani bir yabancıya emanet etmek) gerekiyordu.
Çok ince ve uzun düşündük biz de, geceleri uykusuz da kaldık, anlıyorum seni..
Kritik bir karar..

"bu kadar plan yapma, yap çocuk gitsin" diyenlere hiç katılmıyorum.
Haklısın tasalanmakta..
Ya birkaç sene çocuğum olmazsa diye düşünmeyeceksin.
Hemen hamile kalma riskin var, ona göre hesapla.
Bebeğine bakacak anne-k.valide var mı?
2 yaşında kreşe bırakmak zor, 4 yaşına kadar kreş düşünme derim. Var mı 4 yaşına kadar bakacak bir tanıdık? Veya senin 4 sene evde oturma ihtimalin?
2 sene sonra borç bitecekse (ne borcu bunlar), ben olsam beklerdim borcun bitmesini.

şartlarını olgunlaştırdıktan sonra bebek yapman hem senın için hem bebek için daha iyi olacaktır

yok canım
annem 4 sene önce göğüs kanseri oldu şu an iyi amma kolları güçsüz kaldı
orta boy çelik tencereyi sor tartıyor ki bebek pışpışlamayı yapabilmesi çok zor
kayın validem ben bakarım diyor ama
o da geçen sene rahim kanseri oldu kemoterapi fördü
şimdi zor yürüyor elleri hala uyuşuk paytak yürüyor.
ben hani dedim 2 sene evde kalsam kreşe gitse diye düşünüyodum
sen 4 yaş dedin ben kaldım şimdi öylece....
düğün esnasında ihtiyaçlarımız için kredi çekmiştik
sonra düğündn sonra eşim bir müddet işsiz kaldı o dönemin açıkları
2 adet kredimiz var yaklaşık
12.000 TL kadar. Har ay 500 civarı oraya ödeme yapıyorum
2 yıl içinde bitecekler inşallah

canım benim çocuk yapmak için borçlarının bitmesini düşünürsen hayat biter)zaman öyle çabuk geçiyorki pişman olursun.. üstelik illa da evin olacak diye bir kural yok kimseye muhtaç olma yeter..maddi durumun kısıtlı ise tek çocuk yapar bakabilirisin üzülme bu kadar Allah büyük.. sevgiler..

düşündüklerin çok güzel kezâ bütün anneler ve adayları böle düşünür ama borçları ödemeyi düşünürsen hayat geçmez annemle babam evlendiklerinde hiç bişeyleri yokmuş çok şükür şimdi herşeyimiz var ama ben 20 yaşındayım hâla borç ödüyolar yani anlatabildimmi sen eşinle konuş hem çocuk rızkıyla doğar derler... yaratanına dua et gerisi de gelir...

Hamilelik, doğum, bebek masrafları oldukça masraflı ama özelde değil de devlet hastanesi diyorsan çok fazla masrafın olmaz. özel muayene en düşük 200 ytl ama devlette ücretsiz muayene olursun. çocuğun hastalığında özele değil de devlet hastanesine gidersin. Bunlardan bir şekilde kısarsın boğazından hiç bir şekilde kısamazsın kendi ihtiyaçlarından kısarsın çocuğuna harcarsın. Oda yapmazsın sadece yatak alırsın. Bir şekilde büyür hangimiz dört dörtlük büyüdük ki. Yerinde olsam biraz borçları hafifletirim. Kadın doğumda normal bir muayene olabilirsin en azından gebe kalmanda bir sorun var mı öğrenip biraz daha bekleyebilirsiniz.

Hamileyken ve çocuğun masrafı oluyor canım ama borçta bitmez ömür biter borç bitmez benim eşim işsizdi kızım doğdu 6.ayında iş buldu rabbim yardım ediyor tabi bir çocuğun eğer emmese çok masrafı oluyor benm kızım emmemişti ayda 300 tl masrafı olyuodu :26:

canım seninle aynı nedenlerle olmasada bende bebek çok istiyodum ama hem açıköğretim fakültesinde okuyorum,hem çalışıyorum,hem ev işi,dersler falan çok düşündüm acaba bebek yapsak mı yapmasak mı bu arada kpss için 1 sene sonra dershaneye gitcem falan işin içinden çıkamadım .kredi de ödüyoruz,eşim borç bitsin evimizide alalım öyle dedi ama ben istiyorum gece rüyalarıma kadar giriyordu sonradan düşündüm, evet bu borçlar hiç bitmicek bekleyince yaş geçiyo hemen hamile kalıp kalmayacağımda belli değil ve insan isteyince herşeyi yapar diyerek ilk defa geçen ay çalışmalara başladık.bu ay 2.denememiz hayırlısı borcun çok değilse düşün derim ama en güzeli eşinle karar verin derim hakkınızda hayırlısı olsun

o geldikten sonra herşey yoluna girer emin ol.bakamamak diye birşey yok bence .biz boş yere kendimizi strese sokuyoruz.o kendine baktıracaktır.

canım yazdıklarını okurken güldüm resmen. (yani içimden geldiği gibi yanıtlıycam kusura bakma) 5 yıllık evliyim 3 yıldır bebek için savaşıyorum. henüz 26 yaşındayım. kahraman değilim. evlat hasreti çeken, özlem duyan, yerine birşey koyamayan, içi alev alev yanan, gecelerce ağlayan, yalvaran ama çaresizce evladının geleceği günü bekleyen biriyim. o kadar boş ki şu yazdığın sebepler. kızıyorum. kahroluyorum. isyan etmiyorum, asi değilim ama keşke benim de evim olmasaydı, borcum olsaydı ama gözlerine bakınca dertlerimi unutturan bir evladım olsaydı. tabii ki psikolojini anlayamam. ne durumda olduğunu neyi beklediğini bilemem ama evlat hasreti ne ödediğin borca, ne ağız kokusunu çektiğin ev sahibine benzer. şimdi sen istemiyosun, bakalım sen isteyince bebeğin sana gelecek mi. rabbim kimseye evlat hasreti yaşatmasın. ama benden tavsiye erteleme, erteleme....... birdaha düşün........
istersen sen bana gün içindeki sıkıntılarından bahset ben de sana. bakalım hangimiz daha çok acı çekiyoruz..?

o geldikten sonra herşey yoluna girer emin ol.bakamamak diye birşey yok bence .biz boş yere kendimizi strese sokuyoruz.o kendine baktıracaktır.

inşallah bu akşam eşimle oturup enine boyuna konuşmak istiyorum
yani aslında sürekli söyleyorum ona ama
ciddi ciddi konuşmak farklı olacaktır
yani kafasındaki plan nedir en azından bilebbilirm
bana maddi açıdan kaldırıp kaldıramayacağını söyler en azından

teşekkekkür ederim canım
eğerki hangimizin acısı büyük diye bir kıyaslama yaparsan yanlış yolda gidersin
ben korunmayı bıraktığım anda çocuk sahibi olacağım garantisiyle yaşamıyorum.
diyorumki maddi açıdan çocuğa bakabilir miyim buna hazırmıyız
gelecek verebilecek miyiz?
öte yandan diyorum ki ya olmaz ise
ya bu düşündaklerim boş ise
çocuk olsun gerisi geliyor ise ben boşuna erteliyor isem bunların tahlilini yapıyorum.

Sabahlarını penrini sütünü balını pekmezini meyvesini
balığını beynini eğitimini herşeyini düşünüyorum

karşılayamamaktan korkuyorum
ama içimde anne olmak isteği ağır basıyor
birde olmazsa korkusu var
küçük değilim

ben bu duyguları yaşıyorum ve anne olmak için gözyaşı döküp ikilemde kalıyorum

yoksa maddiyet yeterli değil diye ertelemeyi...
yada keyfi yapmıyorum bunu...

sen belki çocuğun hastalandığında tutup gecenin bir vakti istediğin hastaneye götürüp
500-600 milyon verebileceksin

ya ben veremezsem
ay sonu cebimde para kalmıyor
ya benim hastaneye param çıkışmazsa

nolucak diye düşünüyorum

keşke gülmek yerine empati kursan
çünkü ben seni anlamaya çalışıyorum anlıyonrum
çünkü olmzsa savaşmanın ne kadar çileli ve acı verici olduğunu biliyorum

teşekkür ederim

içinde en ufak bi şüpfe varsa ertele,o çocuk komşu çocuğun elinde gördüğü dondurmayı istediğinde ve sen alamadığında keşke dememek için kim ne derse desin hazır olmayınca olmuyor mutlaka sorun çıkıyor,ya bişey olursa diyorsun allah korusun bişey olsa zaten anne olsan nolcak o çocuk kalcak kim bakıcak ona,baba nine teyze fasafiso annesi olmayanın kimsesi olmazmış

ozdnz cim seni gerçekten çok iyi anlayabiliyorum aynı dertten muzdaribiz çünkü.aynı sıkıntıları bende yaşıyorum içimde bir çocuk isteği varken olduktan sonra bakamamaktan çok korkuyorum.layıkıyla bir anne olamayacakmışım gibime geliyor.allah yardımcımız olsun valla ben işin içinden çıkamadım bir türlü

inşallah hayırlısı olur hakkımızda canım

tabiki çocuk rıskıyla gelir derler.ama senin durum farklı göz göre görede yapılmaz bence sabret allah herseyın hayırlısını verır.dua et ve sabret.ve unutma her şerde bir hayır vardır.şuan çocuk için uygun zaman değil.korunmaya devam et bence...

çok güzel bir cevap

Elma ile armutu kıyaslamışsınız resmen..
Kimin daha çok acı çektiği neyi değiştirir ki, yarışma mı bu?
Borcum var, en az 2 sene sürecek diyor.
Bebeğini emanet edip çalışacağı bir annesi-.validesi yok.
Mecburen işi bırakıp evde oturacak.
Kim ödeyecek o borçları?
Bebeğin aylık masrafı 50 TL demiş biri.
Benim kızım da alerji vardı, özel mama yiyordu. Haftada 100 TL tutuyordu.
Bir prof.'a muayeneye götürmek zorunda kalıyorduk 2 ayda 1. 500 TL.
Kıyafet ve diğer tüm ihtiyaçlarını kendimiz karşıaldık, yoktu aileden sponsorlar.
Yani kızımın masrafı aylık 500 TL'yi geçiyordu bile.
Arkadaş diyor ki, etini, balığını eksik etmek istemiyorum. Yani lüks harcamalardan değil, temel gereksinimleri karşılayamamaktan korkuyor. Bir anne olarak yerden göğe kadar da haklı.
Ayrıca herkes tedavi görerek hamile kalacak diye birşey de yok, bugün denese 9 ay sonra bebeği olacak belki. Bu riskleri hesaplamak zorunda.
Sizi incitmek asla istemem, Rabbim tez zamanda evlat sahibi etsin sizi hayırlısıyla inşallah.
Ama bebek için tedavi gören arkadaşların, konunun özünü irdelemeden "yap, yap" demelerini de çok akılcı bulmuyorum.

çok teşekkür ederim
kalbimden geçenlerde işte bunlardı.
gerçekten teşekkür ederim

Ben senin bu cevabını okumadan yorum yapmıştım, benzer düşünmüş ve yazmışız.
Sana yerden göğe hak veriyorum.
Çok da akıllı, olgun bir kadınsın, ifadelerinden, ince düşüncelerinden belli.
Ne zaman yaparsan yap, senin bebeğin senin gibi bir anneye sahip olduğu için şanslı olacak, emin ol.
Ben de dün kuzenimle görüştüm.
"Safsın kızım sen, hamile halinle ne çalışıyorsun" dedi bana..
Ben evin geçimini kocamın sırtına atıp, "amaan ne yaparsa yapsın" diyemiyorum malesef.
Bunu ortak yükümüz olarak görüyorum.
Yani herkesin koşulları farklı..
Karşındaki insanın sorununu, "kendi koşullarına göre" irdelersen mantıklı olmaz tabi.
Şu borcu çabucak bitirmeye bak canım.
Borcun bitmesine 8-9 ay kala faaliyetlere başla. Doğuma kadar borç da biter.
Bu arada bir jinekolog muayenesine gidersen, doktor sana hamilelikle ilgili ciddi bir sorunun varsa söyleyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…