- 17 Ağustos 2011
- 26.212
- 166.830
- 798
ben de hep levrek alirim pazarci ayiklar. ben alisverisimi yapip dönesiye fileto haline getirirGecen ıkı büyük levrek aldım
Yesinler diyede tüm beyaz etini ayıkladım
Kız saglıklı beslenme filan düşüncesiyle istemesede yedi
Digeri yemedi mesela
Ozamanda o ince kılcıkları fılan herseyını tertemız yapıp 4 tabaga paylaştırınca biride yemeyince sınırlenıyorum
bence siz de ugrasmayin adama soyleyin ayiklasin bes saniyede. ustune zeytinyagli limon sosu tuz karabiber kekik ile karismis basit sosu dökün, varsa defne yapragi falan da atin ustune airfrierde onbes dakikada hazir olsun.
kendinize pratik seyler yapin.
ya da firin posetleri oluyor ya. tek seferde doldurun hepsinin icine patates biber misir parca tavuk arpacik sogan. koyun salcali tuzlu baharatli suyunu. sıkıca kapatin hepsinin agzini. dursun buzlukta.
yemek yemek dedikleri zaman alin birini, delin igneyle atin firina..beklerken de yanina bulgur pilavi yaparsiniz.
kendinizi yormayacak seylerle doldurun dolabi.
chatgpt cok akilli aslinda ona sorabilirsin sana detayli detayli anlatir.
misal kofteci yusuftan, sevdiginiz bir kofteciden kiloyla kofte alin, porsiyonlayip atin buzluga. yemek zamani koyun airfriere önce biberleri soganlari domatesi kizarsinlar, sonra atin kofteleri. yanina da yapin pilavinizi.
oh mis:)
cacik seviyorsaniz rendeli ayarda cekin fazla fazla, kavanozlayin, aksamlari icine yogurt su atip calkalayip sofraya koyarsiniz.
gibi gibi gibi..
kendinizi hiiiic yormayacak seyler bulun
bacim isyeri yemekhanesi mi orasi? hergun tatliya ne gerek var? her tatlinin icinde var bir su bardagi seker. dunyanin zararı. bosver arasira yap kiymetli olur.Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor
ayrica madem haftada 2-3 gun yapmaya enerjin var fazla fazla yap iki gun ayni seyi yesinler :)
zeytinyaglilar vs ertesi gun daha bile lezzetli oluyor
yulaf süt meyve kuru meyve bowl yerler mi? cocuklar sever genelde boyle seyleri. liseli zaten saglıklı besleniyormus. ortaokullu da icine cocopops falan atarsa o da sever.Bunlar 3 te gelıyor düzenli yemk istiyor
Düzende oturtsmadım aksam 6 gibi yensin istiyorum
bence boyle yapsinlar hem com doymazlar hem acliklari gider.
ya da kahvalti yapsinlar
benim aile evimde sabah kahvalti yenir aksam aksam yemegi. oglen acikirsan da ya cay koyar kahvalti yaparsin ya dunden yemek arttiysa onu yersin 3 ogunu ayri ayri hazirlamaya gerek yok evde kucuk cocuk ya da yasli yoksa.kı herkes 3 ögün yemek yapıyormusta bı ben yapamıyormusum gıbı hıssedıyorum
kizinin yasindakiler avrupada tek basina okul/staj yasiyorlar prenses okula giderken yiyecegi yemegi bile anasindan istiyor.Kızımda cok ıyı akıllı bır genc kız ama sabah okula gıderken bıle saglıklı seyler yapmamı ıstıyor. Gercı ben yapmıyorum dıye kendı kalkıp yapıyor .
bence cok yanlis yoldasiniz.
kiziniz sorumsuz bir insan olarak buyuyecek. annem de beni benzer şekilde yetistirdi, neyse ki özgürlük askim vardi da unide uzaklara gjdip kendi evime ciktim. ciktigimda cay bile demleyemezdim, soguk suya dem atmistim. evde sadece sutlu tatli yapmak benim gorevimdi.
sonuc olarak sorumsuz bir insan oldum ciktim. nisanlim benim tam tersim bir ailede büyümüş, cocuk yasta kendi isini yapmayi ogrenmis, 16sinda evden ayrilip okul/staj calisip kendini gecindirir hatta aile evine gittiginde camasirlarini yikadi yemek yapti, marketten birseyler verdi diye annesine aylik para odermis

boyle bakinca sacma gibi geliyor ama benim on katim sorumluluk sahibi bir insan. bir isi varsa savsaklamaz, bir gorevi varsa yapar ve sorumluluk sahibidir. yani kendimle kiyasliyorum cidden el bebek gül bebek büyütmek cocuga yarar degil zarar. 16 yasinda kiz hala kendi okulda yiyecegi yemegi hazirlamaktan aciz.
gercekten iyilik yapmıyorsunuz cocugunuza.
boyle sifir sorumluluk , "sen sadece dersine çalış" denen cocuklar ileride yetiskin olunca bir anda duzelip sorumluluk almıyorlar. aynen boyle devam ediyorlar.