• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük ev işleri yemek bulaşık

Bende çok uzun süre yaşadım bunu, annemin göturmedigi dr goturmedi psikiyatr kalmadi sanirim.
En sonunda başka bir hastalik icin verilen antibiyotikle bitti çile 🫣
Yaa🥹 ama bu cocuk ara ara antıbıyotık kullanıyor.
Tek neden genız etı alınmıstı am tekrar büyüdü ve ondan dolayı gece nefes almada zorlanıyor. Bır sure sonra derın uykuya dalıyor. Başka acıklamasını bulamadım . Onun ıcınde goturdum yüzde 20 buyumus bısey yok dedıler. Her bolume goturdum valla

Ama tamamda mesela oglumun alt ıslatmasını nasıl genetık dıye bıraktık burda ıkı uc satır yazmayla neyı boyle anlamlandırıyoruz
Bız cok doktora goturduk
Ve ben takıntılı olarak . Ürolojı,cocuk doktoru,genel cerrah ,kulak burun bogaz ,hepsını kac kez gezdım bılıyormusunuz
Yok dıyor adamlar bısey yok daha ne yapalım
Aynı yastan arkadasın ogluda var oda oyle ,fıkır alısverısıde yapıyoruz oda goturdu onada yok bısey dedıler . Nasıl genetık dıyıp bırakmısız

Diger konularda haklısınız o cocuklar okuldan gelınce ac olacak ve bene yemek hazırlamak zorundayım ama yapmak zoruma gıdıyordu . Yalanmı soylıyeyım
Ama dogrumu dedım yok dogru degıl
Merhaba, tüm yorumları okudum umarım moraliniz düzelir veya sıkıntı ne ise düzelir ve bundan sonra daha iyi olur herşey.
Oğlunuz için yazmak istedim tüm doktorlara gidip çözüm bulunmamasına üzüldüm ben otuz yaşındayım ve küçükken aynı böyleydim hayat o kadar zor ki, oğlunuz için çok zor bir süreç olacak inşallah tez zamanda iyileşir.
16 yaşımda falandım bittiğinde
Çok uzun sürmüş, bitmesine çok sevindim.

Şuan saat gecenin on ikisi, sabah 8 de uyandım yarim saat önce oturdum sanirim.
bu süre zarfında 3 kez sofra kurup kaldırdım, küçük hanımın ara ogünleri haricinde.
2 kere ev süpürüp, 3 makine çamaşır yikayip katlayip bazilarini ütüleyip kaldirdim.
Lavabolari yikadim evin tozlarini aldım, kursa götürüp geldim yazlıklari kaldırım, kışlıkları çıkardım kızıma duş aldırdım, eşimin saçlarını kestim
küçük hanimin piyesi icin gerekli parcalari yaptım yazarken yoruldum 😂
Bende sizin gibiyim patlama noktasına geliyorum bazen, hatta bazen patliyorum.
Bu hayata yemek yapıp, temizlik yapıp ölüp gitmeye gelmişim gibi hissediyorum
Ama bunları yapacak gücünüz var işte
Olmasa yapamazdınız
Benım demır depolarımda boş vıtamın eksıklıklerı fılan
Hatta kullandıgım prozac kansızlık yapıyor dıye bılgı edındım
Zaten kansızım bırde bu ılac ıyıce bitirdi dedım bıraktım.

Ben 2 ay olmadı tüm iç kapıları tüm pencere balkon sürgülü kapıları vs hepsını sıldım
Yanı bunu nasıl yapabılmısım mesela suan cok şaşırıyorum

Ev hanimi olmak kolay degil , ama bence hic bir kadin evde bukadar sorumluluk yüklenmemeli. Rahatsizligimdan dolayi 1-2 sene evde dinlendim ama evin isi nankördür.. ne yemek biter ne bulasik ne de camasir. Allahtan isleri esimle bölüsüyoruz. Yoksa bazen sinir krizi gecircek gibi oluyordum eskiden.

Ev hanimi olmayin kizlar calisin wallaha billaha ise gidin gidin ki, kafaniz dagilsin antidepresanlarla olcak is degil.. insan cildirir evde dön dolas ayni isler elinde bi bakiyosun cildiriyosun gina geliyor insana. Kiz insan kisir döngüye giriyor sil süpür pisir yat devamli ayni.. bu hic iyi bisey degil ise girmesen bile mutlaka hobi yada kurslara katilmani öneririm.

Onun disinda ben bazi seyleri kacirmis olabilirim biseyi yanlis anladiysam yanlis bisey dediysem de kizma🙏🏼 inan hic biseyi kötü niyetle demiyorum..
Yok cok haklısınız
Hatta calısan arkadaslarım bazıları ,İşe dinlenmeye gidiyorum diyorlar
Gercekten hergun aynı sey aynı düzende yaomak sınır bozucu
Ama mecbur işte 🥹

Mesela Bazen pazarcıları düşünüyorum hergun o tezgahları ,üstüne sebzelerı diziyorlar .Akşam gerı kaldırıyorlar .. hergun bu hiç değişmiyor
Ben boyle soylenınce ılk aklıma onlar gelıyor
Ozaman onlarda hergun pazara cıkmasın dimi
Ben onuda yapamazdım

Ben bu rutınlerı hıc yapmadımmı yaptım ,ozaman böyle gün yüzüne cıkmamıstı ,zor gelıyordu ama bı sekılde ıdare edıyordum
Sımdı yapamıyorum . Doktora geldım bakalım ilacı bassın mal gibi olayım hiçbirseyi düşünmeden robot gıbı yaşayayım onu istiyorum🥹🥰

Aksine bence sizin calismaniz lazim. Yukarda yazmissinizya takdir gormuyorum ondan oluyo filan diye. Ailen cocuklarin disinda sadece kendine ait bi hayatin olsa bu his bir nebze azalirdi bence. Kendi parani kazanmak, biseyler basarmak vs... O zaman yaptigin yemege guzel olmus demeseler de umursamazdin bence 😅
Yani gec kaldım 40 yasına geldım unıversıte okumadım . Napcam bu yaştan sonra bürolarda yemek temizlik çay demle diye alırlar benı onada asgarı ucret bıle belkı vermezler
Oturayım evımın işini yapayım daha ıyı 🥹

Ama gercekten bunu gecen sene farkettım okul aıle bırlıgı baskanlıgına gırdım

hergun okula cagırıyorlardı .ilk zamanlar bı baktım paspal esofmanla fılan gıdıyorum kıloluyum
Ne oldu bı aydınlanma geldı
Hergun işe gider gibi giyinip makyajımı yapıp gıtmeye basladım
Spora basladım hergun kılo veriyorum
Ikı ayda 12 kılodan fazla verdımcok guzel gıyınıyordum
Her gören okul müdürümüsünüz,yada hocam hocam dıye ögretmen sanıyorlardı
Ogretmenlerle karsılasınca tanısma esnasında hangı oluldan geldınız hosgeldınız fılan dıyorlardı bi gaza geldım ögretmen fılan oldum

Sonra ne olduysa yıne yemeye basladım okula gotmeyıde bıraktım . 16 17 kılo aldım şuan 78 kıloyum 🥹

Haftanın 3-4 günü dışardan yemek söyleme alışkanlığı, kızınıza bıkkınlık getirerek sağlıklı beslenme tarafına yöneltmiş olabilir. İyi tarafından bakmak isterdim, herkesin dinlenmeye hakkı var derdim fakat dünyaya 2 çocuk getirdiyseniz şikayet etme hakkınız yok. Tabii ki kulu kölesi olun demiyorum, ama ilgi beklemek çok saçma. Çocuk anneden babadan ne gördüyse onu yapar. İlgi verirseniz ilgi alırsınız. Demek ki yeterli ilgiyi ailenize göstermemişsiniz bazen çuvaldızı kendinize batırmalısınız. Her ilişki özen ister, ikili ilişkiler de, çocuklarla olan ilişkiler de. Bunlara ek olarak yazdıklarınızdan temelde çıkardığım tek şey var, siz mükemmeliyetçi değilsiniz. Kendinize değer vermiyorsunuz, kendinizi sevmiş olsaydınız başka kimsenin onayına ihtiyaç duymadan hareket edebilirdiniz doğal olarak sorunun temeli çözülmüş olurdu. Önce bunu düşünürseniz belki işler biraz daha kolaylaşır. Siz kendinizi sevin ki herkes sevecek bir şeyler bulsun.

Ama bunları yapacak gücünüz var işte
Olmasa yapamazdınız
Benım demır depolarımda boş vıtamın eksıklıklerı fılan
Hatta kullandıgım prozac kansızlık yapıyor dıye bılgı edındım
Zaten kansızım bırde bu ılac ıyıce bitirdi dedım bıraktım.

Ben 2 ay olmadı tüm iç kapıları tüm pencere balkon sürgülü kapıları vs hepsını sıldım
Yanı bunu nasıl yapabılmısım mesela suan cok şaşırıyorum
Yok arkadaşım ne gücü tiroid hastasiyim enerji yerlerde, sırt kısmım ameliyat seviyesinde sayisini unuttugum fıtıklar var, kollarimda sinir sıkışmaları d3 vitaminin sadece 4 😂🫣 bazen yataktan kalkinca ayak ve bel kemiklerim kırılacak saniyorum ama işte ben yapmazsam kimse yapmiyor.
Geçen gün 20 gün başka şehire gitmek zorunda kaldım geldiğimde benim gunde iki kez yikadiğım tuvalet taşım tartar bağlamıstı sap sarı öyle diyeyim.
Babannem bana rahat anca mezarda derdi çok iyi anliyorum ne demek istediğini şu an 🫣

Yaa🥹 ama bu cocuk ara ara antıbıyotık kullanıyor.
Tek neden genız etı alınmıstı am tekrar büyüdü ve ondan dolayı gece nefes almada zorlanıyor. Bır sure sonra derın uykuya dalıyor. Başka acıklamasını bulamadım . Onun ıcınde goturdum yüzde 20 buyumus bısey yok dedıler. Her bolume goturdum valla
Bende o zamana kadar cok antibiyotik kullandim ama hic biri idrar yollarindaki enfeksiyon icinde kullanilan bir antibiyotik degilmiş onu anladık.
Geniz etide yapar evet oda olabilir

Yok cok haklısınız
Hatta calısan arkadaslarım bazıları ,İşe dinlenmeye gidiyorum diyorlar
Gercekten hergun aynı sey aynı düzende yaomak sınır bozucu
Ama mecbur işte 🥹

Mesela Bazen pazarcıları düşünüyorum hergun o tezgahları ,üstüne sebzelerı diziyorlar .Akşam gerı kaldırıyorlar .. hergun bu hiç değişmiyor
Ben boyle soylenınce ılk aklıma onlar gelıyor
Ozaman onlarda hergun pazara cıkmasın dimi
Ben onuda yapamazdım

Ben bu rutınlerı hıc yapmadımmı yaptım ,ozaman böyle gün yüzüne cıkmamıstı ,zor gelıyordu ama bı sekılde ıdare edıyordum
Sımdı yapamıyorum . Doktora geldım bakalım ilacı bassın mal gibi olayım hiçbirseyi düşünmeden robot gıbı yaşayayım onu istiyorum🥹🥰
Ya her işin bir zorluğu var hele ki paraya ihtiyac olunca insan pazara da çıkar satış yapar o ayrı bişey, bence ilaç kullanma insanın duygularını öldürüyor ruh gibi yapıyor öyle hiç iş bile yapamazsın🤣 bence seni yoran üzen başka bişey var ben mi yanlış hissediyorum? Evde destek mi az?

İdrar kaçırma için mutlaka tekrar pediatriye götürün
Öncelikle üriner ultrason ve idrar tetkikleri istnir normal gelirse organik patoloji olmama ihtimali yüksektir.
11 yaş büyük bir yaş.
Sonrasında birçok öneri veririz
Çay kahve kola yasak
Akşam yemeğinden sonra sıvı almayacak. Yatmadan 2 saat önce de su dahi almayacak.
Alarm kurup gece en az bir kez, sabaha karşı tekrar idrar kaçırıyorsa 2 kez tuvalete götüreceksiniz.
Bir de güneşli takvim tutulacak.
Yine de çare olmazsa desmopressin başlanır.
Peşini bırakmayın çözümsüz bir durum değil. Yaşı büyümüş ergenliğe bu şekilde girmesin.

Ya her işin bir zorluğu var hele ki paraya ihtiyac olunca insan pazara da çıkar satış yapar o ayrı bişey, bence ilaç kullanma insanın duygularını öldürüyor ruh gibi yapıyor öyle hiç iş bile yapamazsın🤣 bence seni yoran üzen başka bişey var ben mi yanlış hissediyorum? Evde destek mi az?
Pazarcılıkla ılgılı yanlış anladınız. Pazarcılıgı kucumsemedım aksıne cok zor bırsey hergun aynı seylerı ındır kaldır dedim.
Bılmıyorum valla ben herseyden nem kapıyorum eşim benım tam tersım umursamaz bende herseye takılıyorum sonrun bundan kaynaklı

İdrar kaçırma için mutlaka tekrar pediatriye götürün
Öncelikle üriner ultrason ve idrar tetkikleri istnir normal gelirse organik patoloji olmama ihtimali yüksektir.
11 yaş büyük bir yaş.
Sonrasında birçok öneri veririz
Çay kahve kola yasak
Akşam yemeğinden sonra sıvı almayacak. Yatmadan 2 saat önce de su dahi almayacak.
Alarm kurup gece en az bir kez, sabaha karşı tekrar idrar kaçırıyorsa 2 kez tuvalete götüreceksiniz.
Bir de güneşli takvim tutulacak.
Yine de çare olmazsa desmopressin başlanır.
Peşini bırakmayın çözümsüz bir durum değil. Yaşı büyümüş ergenliğe bu şekilde girmesin.
Ben bunların hepsını yaptım kac doktora goturdum sadece alerjı surubu verıp gonderdıler
Sıvı alımını kestık vs.
Gece uyuduktan 1 saat sonra tuvalete kaldırın demıstı doktor
Gece kesınlıkle kaldıramıyorsun
Uyanmıyor neler yapıyorum uyansada tuvalete gıdıp oturup kalkıyor
Yapsada cok cok mınık
Sonra yataga şarıl şarıl ben anlamıyorum
Duş almak için oyle boyle kaldırıyoruz artık zorla
Sahaba karsı yaparsa bız gormezsek uyanana kadar oyle yatıyor.
Hiç rahatsız olup uyanmıyor o ıslaklıkla uyuyor

Evet dıkkat dagınıklıgı var
Hatta bu ara ınstagramda fılan vıral olmus dehp dıye herkes bunları paylasıyor
Bütün hersey bırebır bana uyuyor
Ama psıkyatra kac kez soyledım olsaydı cocuklukta bunun teshısı konmus olurdu sonradan cıkmaz dıyor kabul etmıyorlar

Alıyorum pazara gıdıyorum ıkı gun yapıyorum sonra ınlar dolapta curumye mahkum kalıyor
Hele salata yapmak işkence
Sirkeli suda beklet kurut dogra offf
altına kaçırma mevzusu sizi bunaltmış yorulmuşsunuz
psikiyatriste de götürdünüz mü
bir de antidepresan ı lap diye mi bıraktınız doktor kontrolünde mi?

doktorunuz yetişkin dehb diye bişey duymamış mı?

Kızlarr kızlar mıs gibi patlıcan kebabı yaptım
Pırınc pılavı salata

Bıde ılk defa fırına gonderdım cokta guzel pısmıstı

Bızım kız patlıcan sevmez,hastayken bikere patlıcan yemegı vardı o hastalıkta mıdesı bulandı bırdahada sevmedı

O saglıklı beslenme adı altında zorlada olsa yedi
Ama pılav yemedı bıraz ekmek aldı
Pilavı yememesını aklım almıyor ,bukadarda degıl sen daha 15 yasındasın . 16 dolmadı bile😅

Oğlanda yemedi bir iki kücük koftesını yedi patlıcan fılan sevmezmıs

Bende dıyete başlamıstım o sınırle bırsürü ekmek yedim yine

Gel bunlara yemek hazırla hadı bakalım🥹🤪

Resmını cekseydım yemden valla mıs gıbıde olmus

Şuan oğlanı sofradan kaldırmıyorum valla ben yaptıysam herkeste yıyecek
Bunların keyfıne gore hareket edemem
İşte buna bıle sınırlenıp ekmeğe abanırmı insan . Oturdum ekmek yedım bırsuru

altına kaçırma mevzusu sizi bunaltmış yorulmuşsunuz
psikiyatriste de götürdünüz mü
bir de antidepresan ı lap diye mi bıraktınız doktor kontrolünde mi?

doktorunuz yetişkin dehb diye bişey duymamış mı?
Lap diye demeyelım güya kendımce 2 aya yayarak azaltarak bıraktım.
Bugun yenıden başladım

Yaşıtı bıkac arkadasıda oyle olunca onlarda cozum bulamadı hepımız bıraktık . Artık
Bu gece yapmadı mesela

Evet unıversıteye gıdıyorum orda asıstanlar vs var cocukluktan tanı olmalıydı dıyorlar.
Baska bır doktorada sormustum oda oyle dedı

Kızlarr kızlar mıs gibi patlıcan kebabı yaptım
Pırınc pılavı salata

Bıde ılk defa fırına gonderdım cokta guzel pısmıstı

Bızım kız patlıcan sevmez,hastayken bikere patlıcan yemegı vardı o hastalıkta mıdesı bulandı bırdahada sevmedı

O saglıklı beslenme adı altında zorlada olsa yedi
Ama pılav yemedı bıraz ekmek aldı
Pilavı yememesını aklım almıyor ,bukadarda degıl sen daha 15 yasındasın . 16 dolmadı bile😅

Oğlanda yemedi bir iki kücük koftesını yedi patlıcan fılan sevmezmıs

Bende dıyete başlamıstım o sınırle bırsürü ekmek yedim yine

Gel bunlara yemek hazırla hadı bakalım🥹🤪

Resmını cekseydım yemden valla mıs gıbıde olmus
Ya niye sinirleniyorsun yemeyen yemez sen de bi acaipsin. Alistirmissin bunları

Ekmek alma bari eve sağlıklı beslenin biraz. Bir insan niye akşam yemeğinde ekmek yer anlamam. Bomboş mide dolduruyor

Back
X