• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük ev işleri yemek bulaşık

Ya niye sinirleniyorsun yemeyen yemez sen de bi acaipsin. Alistirmissin bunları

Ekmek alma bari eve sağlıklı beslenin biraz. Bir insan niye akşam yemeğinde ekmek yer anlamam. Bomboş mide dolduruyor
Tamamen aynı seyi düşündüm ya. Ben akşam yemeğinde ekmek yendiğini ilk defa üniversiteye gittiğimde duymuştum. Bir de menüde pilav varken tekrar ikinci bir karbonhidrata gerek var mi gerçekten?

Konu sahibi, yemek seçmeme işini daha küçük yaşta halletmek lazım ya sonra cok zor oluyor ama kızının durumu ekstrem sonuçta her yemeğe böyle değildir. Yasadigi bir olaydan sonra tiksindiği yemeği yapmana gerek var mıydı bu dönemde? Ev yemeği yap diye tutturduğu dönemde inat gibi sevmedigi seyi yapınca ne bekliyordun ki? Bence sen hakli çıkıp, bak yapınca da böyle oluyor demek için bilerek yaptın bu yemeği 🤔. Bu olay hariç normalde masada bir yemek varsa tabii ki herkes onu yemek zorunda. Kimsenin keyfine göre her gun yemek çıkamaz. Bazı günler onların bazi günler senin sevdigin yemekler yapılmalı.

Pazarcılıkla ılgılı yanlış anladınız. Pazarcılıgı kucumsemedım aksıne cok zor bırsey hergun aynı seylerı ındır kaldır dedim.
Bılmıyorum valla ben herseyden nem kapıyorum eşim benım tam tersım umursamaz bende herseye takılıyorum sonrun bundan kaynaklı
Yok anladım ben sizi işteydim yazarken kısa kestim , işte her işin bi zorluğu var tabi indir kaldır ev işi de böyle insan hem yoruluyor hem bıkıyor.. eşinle ev işlerini paylaşın önerim bu gerçekten yapıcak yani annesinin evinde yapmamış olabilir ama evlilik böyle bişey değil, annesi değilsin sonuçta herşeyi önüne indirip kaldırmayı kes mesela.. yemek yaparken 2-3 günlük yap hergün hergün taze yemek yapma zorunluluğunda yok.. çoluk cocuk varsa o ayrı onlara ayarlarsın en fazla 30 dk alır hazırlık. Gözünde büyüyor eşin tam tersi olduğu için.. çocuklar büyükse varsa eğer onlara da sorumluluklarını ver odalarını toplasınlar..

Kendi çamaşırlarını makınaya atıp yıkasınlar katlasınlar. Oralara hiç dokunma mesela pis mi odaları elleme çöp içinde yaşasınlar ki akılları başına gelsin nerden aklına geldi dersen 3 kız yeğenim var hepsinin odası karma karışık tek yaptıkları şey elbise değişip evin içinde makyaj yapmak. Anneleri evin içinde artık yırtınıyor kadını kimse duymuyor bile. Böyle olmamak içn önünü kesmek lazım.

Bizde kızkardesım oyle olmus
Yanı bu kıcuklukten berı olan bırsey olsa kasları zayıf kaldı fızıksel bır durum var dıyecegım ama 7 yadından sonra basladı sımdı 11 yasında.
Bazı geceler esım kalkıyor cocugu zorla kaldırıp dus aldırıyor ,herssyı makınaya atıyor
Cocuk tuvalete kalkmıyor ama sarıl sarıl ıseyınce kaldırabılıyoruz banyoya gırıyor . Ee tuvalete nıye kalkmaıyor bu cocuk
Kıyamam ya, gece o tatlı uykudan uyanıp duş almak çok zor..bir de sabah okula gidiyor. İnşallah bir an önce çözüm bulursunuz 🙏

Kızlarr kızlar mıs gibi patlıcan kebabı yaptım
Pırınc pılavı salata

Bıde ılk defa fırına gonderdım cokta guzel pısmıstı

Bızım kız patlıcan sevmez,hastayken bikere patlıcan yemegı vardı o hastalıkta mıdesı bulandı bırdahada sevmedı

O saglıklı beslenme adı altında zorlada olsa yedi
Ama pılav yemedı bıraz ekmek aldı
Pilavı yememesını aklım almıyor ,bukadarda degıl sen daha 15 yasındasın . 16 dolmadı bile😅

Oğlanda yemedi bir iki kücük koftesını yedi patlıcan fılan sevmezmıs

Bende dıyete başlamıstım o sınırle bırsürü ekmek yedim yine

Gel bunlara yemek hazırla hadı bakalım🥹🤪

Resmını cekseydım yemden valla mıs gıbıde olmus
Yahu sanki çocuklar uzaydan gelmiş gibi davranıyorsunuz. Kızınız daha önce yaşadığı bir şeyden dolayı zaten patlıcan sevmiyormuş. Bunu bilerek yapmışsınız. Zorla da olsa yemiş, pilavdan yemek istememiş yememiş. Oğlunuz da köftesinden yemiş. Çocuklar her yemeği doyasıya yemeyebiliyor. Neyine sinirleniyorsunuz? Her yaptığınız yemek silinip süpürülecek diye bir şey yok.
Bizde ana yemek kuru fasulye vardı bugün, Çocuklar onu doyacak kadar yemeyeceği için çorba da yaptım mesela. Kim ne yer ne yemez biliyorum. Çorbayı yapmasam pilavı fazla yiyecekler öyle olmasın diye alternatif bir şey yapıyorum çok sevmedikleri yemeklerin yanına.
Siz resmen çocuk gibi triplere giriyorsunuz bir yemek yaptınız diye. Yapmayın yemek falan dışarıdan söyleyin.

Son düzenleme:
Ben sizin uzun süredir evde doğru düzgün, düzenli bir yemek yapma rutininizin olmadığını düşünüyorum. Bu öyle 2 aydır ilaç bırakmakla alakalı bir şey değil.
Sanki komşunun çocuklarından bahsediyorsunuz.
Kız hastayken patlıcandan tiksinmiş, oğlan zaten yemezmiş. Bunlar ilk defa duyduğunuz, bildiğiniz şeyler mi? Anneler çocukların yemek seçme, bazı şeyleri zorlanarak yemesine triplenecek olsa ohoo yani. Bu çocuklar bu yaşa gelene kadar ne yaptınız siz tam olarak? Sanki ilk defa yemek yapmış gibi hallere giriyorsunuz.
Arada bir yemek yapıyorsunuz onda da kimsenin sevmeme, az yeme haline tahammülünüz yok. Daha çok ekmek yersiniz böyle.

Ben sizin uzun süredir evde doğru düzgün, düzenli bir yemek yapma rutininizin olmadığını düşünüyorum. Bu öyle 2 aydır ilaç bırakmakla alakalı bir şey değil.
Sanki komşunun çocuklarından bahsediyorsunuz.
Kız hastayken patlıcandan tiksinmiş, oğlan zaten yemezmiş. Bunlar ilk defa duyduğunuz, bildiğiniz şeyler mi? Anneler çocukların yemek seçme, bazı şeyleri zorlanarak yemesine triplenecek olsa ohoo yani. Bu çocuklar bu yaşa gelene kadar ne yaptınız siz tam olarak? Sanki ilk defa yemek yapmış gibi hallere giriyorsunuz.
Arada bir yemek yapıyorsunuz onda da kimsenin sevmeme, az yeme haline tahammülünüz yok. Daha çok ekmek yersiniz böyle.
Senelerdir evde yemekleri ben yapıyorum. Annemin ne sevdigini sevmedigini bilirim. Ikimizin birden sevdigi bir sey yapmayacaksam ikimize ayri yaparım, ne ben onun sevmedigi seyi onune koyarım yemeyince triplenirim, ne de o ben onun yedigini yemiyorum diye kizar. Ona karnabahar yapacaksam kendime ton balikli makarna yaparım mesela.

Bazen et sote yaparim, et sert veya yagli cikar sansimiza. Lya eline saglik uğraşmissin ama bana sert/yagli geldi, yemesem kirilir misin der. Sacmalama begenmedigin seyi zorla mi yiyeceksin derim. Ya ona hemen tost most bir sey yaparim, ya kahvalti yapar vs.

Yani her gun yemek yapınca illa ki biri bir seyi sevmiyor, begenmiyor vs. Sahsi algilamamak lazim. Patlican vs zaten cocuklarin genelde sevdigi bir sey degil, ben de cocukken sevmezdim. Simdi asigiyim, bes gun versen patlican yemekleri yiyebilirim. Damak tadi, yemek zevki zamanla degisebiliyor.

Senelerdir evde yemekleri ben yapıyorum. Annemin ne sevdigini sevmedigini bilirim. Ikimizin birden sevdigi bir sey yapmayacaksam ikimize ayri yaparım, ne ben onun sevmedigi seyi onune koyarım yemeyince triplenirim, ne de o ben onun yedigini yemiyorum diye kizar. Ona karnabahar yapacaksam kendime ton balikli makarna yaparım mesela.

Bazen et sote yaparim, et sert veya yagli cikar sansimiza. Lya eline saglik uğraşmissin ama bana sert/yagli geldi, yemesem kirilir misin der. Sacmalama begenmedigin seyi zorla mi yiyeceksin derim. Ya ona hemen tost most bir sey yaparim, ya kahvalti yapar vs.

Yani her gun yemek yapınca illa ki biri bir seyi sevmiyor, begenmiyor vs. Sahsi algilamamak lazim. Patlican vs zaten cocuklarin genelde sevdigi bir sey degil, ben de cocukken sevmezdim. Simdi asigiyim, bes gun versen patlican yemekleri yiyebilirim. Damak tadi, yemek zevki zamanla degisebiliyor.
Evde belli bir süre yemek yapıp kimin ne yiyip yemeyeceğini bilmemek mümkün değil zaten ama konu sahibi sanki konuyla hiç alalası yokmuş, bu çocuklar birden bire yemek yemeye başlamış gibi tepkiler veriyor. Günlerdir ev yemeği isteyen kızına hastayken yediğinde midesinin bulandığı patlıcanla yaptığı yemekle harika bir süpriz hazırlamış mesela 🫠
Bizim çocuklar da patlıcan sevmez ya başka sebzelerle karıştırırım ya da yanında onların yiyeceği bir şey yaparım ekstra olarak.
Bir annenin yemek yaptı diye bu kadar tribe girmesi hiç normal değil. O yüzden bu çocuklar nasıl büyümüş, bu yaşlara gelene kadar ne yemişler ki anneleri ilk defa duyuyor günü davranıyor merak ettim açıkçası.

Fazla düşünmeyi bırakın
Çok titizim, yemek yapmayı sevmem gibi yaftalarınızı olumlu etiketlerle değiştirin. Yemek yapmayı severim evimi dağınıkta sevebilirim vs. Bu düşünceleri sanki güzelmiş gibi çok sahip çıkıyorsunuz. Temizlik için gelen insana evi temizlerim gibi bir şey olmamalı. Temizlemeyerek kendinize meydan okumanız lazım. Bu durumdan gerçekten rahatsız olmanız lazım.
Doktorunuzla görüşün
Kızınızı patlıcan yemeye zorlamayın

Oğlunuz da inşallah iyileşir.

Evet biride ortaokulda
Yardımda edıyorlar aslında
Hatta ben boyle bıkkınlık sürecine girince yataga giriyorum cıkmıyorum bulaşığı,çamasırı fılanda onlar halledıyor
Bitmiyor hergun heryer heryerde bu evde
Bir giyilen kıyafeti ıkıncıye gıymeyız her dk yıkanacak katlanacak camasır dolu

Yemekte avmde oluruz orda yerız,dısardan ev sipariş ederiz
Şimdi cocuklar ananede .
Elim kolum kalkmıyor yine dışardan söyledik yedik mesela şimdi

Ben tükenmişlik sendromuna girdim galıba yine
Değerlerinize baktırdıniz mi yakın zamanda? Demir, magnezyum, hemoglobin düşük olduğu zaman insanı doğrudan etkiliyor. Bi baktırın isterseniz.

Değerlerinize baktırdıniz mi yakın zamanda? Demir, magnezyum, hemoglobin düşük olduğu zaman insanı doğrudan etkiliyor. Bi baktırın isterseniz.
Evet oyle zaten ferrıtınım 3
B12 d hepsı yerlerde
Ilac verıyorlar kullanıyorum 5 en fazla 9 a cıkıyor adet kanaması yogunmus galıba
Tekrar 3 e ınıyor

Bizde kızkardesım oyle olmus
Yanı bu kıcuklukten berı olan bırsey olsa kasları zayıf kaldı fızıksel bır durum var dıyecegım ama 7 yadından sonra basladı sımdı 11 yasında.
Bazı geceler esım kalkıyor cocugu zorla kaldırıp dus aldırıyor ,herssyı makınaya atıyor
Cocuk tuvalete kalkmıyor ama sarıl sarıl ıseyınce kaldırabılıyoruz banyoya gırıyor . Ee tuvalete nıye kalkmaıyor bu cocuk
Benim kızım altına yapmayı 7 yaşında bıraktı. Biz doktora götürmedik çünkü ablam da geç bırakmış, daha çok genetik olduğunu düşündüm. Gecede bazen 4 defa yapıyordu. Ben de sabah 5:30 da ise gitmek için kalktığımdan gece uykularım zehir oluyordu resmen. Şöyle çözmeye çalışıyorduk 2 saatte bir telefon alarmı kurup tuvalete kaldırıyorduk. Genelde eşim kucağında götürüp getiriyordu, çocuğun uykusu bölünmesin diye ama yine de kaçamak çok oluyordu 😊bir gecede 3. 4. defa yatak yorgan değiştirince boş odaya gidip çığlık atıp sakinleşiyordum. Gerçekten çok zor bir durum
Yemek konusunda bence haftasonu tüm ev halkıyla derin dondurucuya içli köfte, küçük yuvarlak köftelerden, mantı, börek falan atın. Hafta içi okuldan geldiklerinde onlardan verin çocuklara. Akşam da birlikte yemek yenir. Protein ağırlıklı olması için de hepsine bol kıyma koyun.
Ayrıca benim evimde küçük kavanozlarım var, eğer yemeği fazla yaptıysam pişer pismez kavanoza koyup konserve gibi yapıyorum ve buzdolabında saklıyorum. Siz de iki haftada bir çorba vs pişirip kavanozlayabilirsiniz. Okuldan gelince ısıtıp yerler. Pratik birşeyler bulursanız daha iyi hissederseniz kendinizi de.
Kendinize çok yüklenmeyin ayrıca annelik zor siz de iyi bir annesiniz ki bunları kendinize dert etmişsiniz.

Lap diye demeyelım güya kendımce 2 aya yayarak azaltarak bıraktım.
Bugun yenıden başladım

Yaşıtı bıkac arkadasıda oyle olunca onlarda cozum bulamadı hepımız bıraktık . Artık
Bu gece yapmadı mesela

Evet unıversıteye gıdıyorum orda asıstanlar vs var cocukluktan tanı olmalıydı dıyorlar.
Baska bır doktorada sormustum oda oyle dedı
psikiyatriye götürdünüz mü çocuğunuzu buna cevap vermemişsiniz
benim kızıma dehb teşhisi 16 yaşında kondu mesela.. test her yaşta yapılamıyor mu acaba?

psikiyatriye götürdünüz mü çocuğunuzu buna cevap vermemişsiniz
benim kızıma dehb teşhisi 16 yaşında kondu mesela.. test her yaşta yapılamıyor mu acaba?
Yok goturmedım şimdi baska bır arkadasımlada konustum onunda aynı yaş aynı sorun .onada bırsey bulamamıslar.psıkolojısı bozuk olsun bır gececyapsın ıkı gece . 3 4 senedir altına kacırıyor

Benım kardesım esımın kardesı ve amcası 8. Sınıfa kadar yapmıslar bizde genetık demekkı dedık

Yok goturmedım şimdi baska bır arkadasımlada konustum onunda aynı yaş aynı sorun .onada bırsey bulamamıslar.psıkolojısı bozuk olsun bır gececyapsın ıkı gece . 3 4 senedir altına kacırıyor

Benım kardesım esımın kardesı ve amcası 8. Sınıfa kadar yapmıslar bizde genetık demekkı dedık
genetik diyip oturdunuz yani :)
bizim zamanımızda psikiyatriye öcü gözüyle bakıldığı için götürülmezdi çocuklar şimdi götürülüyor ya ondan götürün bence
çocuk 8. sınıfa kadar altına işemez bakarsınız daha hızlı bir çözüm olur

bizim zamanımızda psikiyatriye öcü gözüyle bakıldığı için götürülmezdi çocuklar şimdi götürülüyor ya ondan götürün bence
çocuk 8. sınıfa kadar altına işemez bakarsınız daha hızlı bir çözüm oturduk

çocuk 8. sınıfa kadar altına işemez bakarsınız daha hızlı bir çözüm olur
Aynen oturduk

Grip bile herkeste farklı seyreder böyle bir probleme başka arkadaşımda da aynı şey varmış deyip psikiyatriye hiç götürmemek ne demek.
Sizin yemekten önce bunu kafanıza takmanız gerek.

Grip bile herkeste farklı seyreder böyle bir probleme başka arkadaşımda da aynı şey varmış deyip psikiyatriye hiç götürmemek ne demek.
Sizin yemekten önce bunu kafanıza takmanız gerek.
Yaw he he ok

Back
X