11 yaş neredeyse ergenlik çocuk için de çok utanç verici. Bir an çözülmesi lazım.
Ama ben en çok yemek yapmayı bu kadar işten saymasına takıldım. Pilav yapmak on dakika. Kavur, sıcak suyu dök 20 dakika sonra da git altını kapat. Bu kadar.
Normal yemekler zaten yine on dakika. Soğanı salçayı sebzeyi kavur suyu dök git otur 1 saat sonra altını kapatmak için yerinden kalkmak mı zor geliyor?
Her gün ne pişirsem diye düşünmek zor geliyor evet. Ama bu da çözümsüz değil. Haftalık alışverişi yaparken bizi belirliyoruz yani menüyü. Bu hafta hangi sebze aldıysan iki üç gün onu yaparsın, bir gün baklagil bir gün balık günü bitti gitti. Aralarda köfte et pişirirsin bitti gitti.
Atla deve değil ya.
Ben mesela çok yoğun ve yorgunsam dondurucudan köfte çıkarırım patates salçalı su fırına atarım on dakikada yine çıkarırım bi menü.
Çok tuhaf ya.
Yemek yapmayi sevmeyen birine bu bile zul geliyor. Annem mesela, hic sevmez yemek yapmayi. Git duvara badana yap ama yemek yapma desen badana yapar

ama ben yetişkin olana kadar hic aksatmadi yemek yapmayi cunku anne yani. Ben üniversiteye gelene kadar oyle disarida iskender, pizza vs yemek disinda disaridan eve normal yemek aldigimizi bilmem. Kendi evime gecene kadar hep annem yaptı yemekleri. Sonra ben tam tersi yemek yapmayi cok sevdiğim icin ben devraldim. Neredeyse 10 senedir yine beraber yasiyoruz, cocuksuz bekar kadin halimle her aksam ben yapıyorum.
Sebze yemekleri ve bakliyatlar zaten %90 ayni. Sogan, salca/domates, sebze/bakliyat, su, pişir.
Bir de artik neredeyse her seyin pismeye hazir hali var. Ispanak mi yapacaksin, hazir dogranmis donuk al at tencereye, yikamakla dogramakla ugrasma.
Bamya, ayiklanmis (temizlenmis mi denir bilemedim su an) donuk veya konserve var, al pisir.
Taze fasulye, bezelye, hatta Metro'da karisik sebzeler, hepsi pişirmeye hazir satiliyor. Sadece sogan kavurup salca atiyorsun o kadar.
Bakliyat desen haşlanmış nohut, kuru fasulye, barbunya hepsi var. Uğrasmiyorsun.
Hazir dogranmis sogan, sarimsakli yogurt bile var yani. Tavuk bile julyen dogranmis hazir satiliyor. Kırmızı et desen zaten kuşbaşı hazir.
Kadinlar evde yaptiklari sarmalari, icli kofteleri falan satiyor. Oturup sarmak istemiyorsa evde sarilmis alip pisirir.
Ne bileyim disaridan her dakika pide, hamburger vs yiyene kadar yine satan kadinlardan hazir mercimek koftesi, kısır vs alip bir geceyi oyle gecirebilir. En azindan sağlıklı.
Yani usenen bir insan her seyi hazirlanmis alip bes dakikada tencerede bir araya getirip yemek yapabilir. Artık zor degil bunlar.
Hatta annem arkadasiyla bir anisini anlatir hep. Arkadasi anneme "ay ben yarim saatte uc cesit cikariyorum, sizin eliniz çok yavas" diye laf sokuyormus. Bir gun ona yemege gittik, bir baktim sogani bile hazir dogranmis alip buzluktan çıkarıp tencereye koyuyor sonra hizliyim diye övünüyor dedi