Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Günlük hayatımı etkileyen saç sorunum:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

golgesiz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
339
162
333
İyi geceler arkadaşlar,
Pek çoğunuz bu da dert mi ya diyebilir..o yüzden lütfen kusura bakmayın..Benim saçlarımla başım dertte.
Çok çabuk dolaşıyorlar hatta ensemdeki saçlar böyle çitişik çitişik oluyor.Kuaförlerden bir kısmı saçlarımın ince telli bir kısmı ise tam orta kalınlıkta olduğunu söylüyorlar.Saç kremi falan kar etmiyor artık.
Her banyodan sonra 2 avuç saç kaybediyorum açmaya çalışırken Açmak için ise mavi su veya glise sıvı saç kremi kullanıyorum.Normalde saçım gür ve dalgalı o yüzden seyrek bir görüntü hiç oluşmadı ama baş edemediğim için ne yapacağımı şaşırdım.Oturduğum ilin suları çok kireçli bu da etkili midir bilmiyorum.Saçım boyalıydı ama 1 yıldır boyatmıyorum ve şu an boyalı kısım çene hizasından aşağıda kaldı ve saçlarımın boyu omzumdan 4-5 parmak aşağıda..İçinizde bu durumu yaşayıp da çözüm bulmuş olan var mı acaba?tavsiyelerinizi bekliyorum..Şimdiden çok teşekkürler..

Banyodan çıkmadan önce sirkeli su dökerim saçımdan aşağı öyle çıkarım, bir de haftada ya da 2 haftada 1 dipten uca hindistan cevizi yağı sürerim.. kıvırcık ve korkunç dolaşan saçlarım vardı, bunları yaptığımdan beri buklelerim düzgün ve saçlarım ipek gibi oldu, dolaşma sorunu hiç kalmadı..

Sirkeli su koku yapmıyor mu ve ne kadar sirkeyle suyu karistiriyorsunuz acaba ?

Kireçli su aynı şeyi bende de yapıyor canım, banyodan sonra sorun yok ama sabahları ensemdeki kısa saçların yarısı Şam'da yarısı Bağdat'ta ve böyle karmakarışık oluyor... Elma sirkesi bulabildiğim tek çözüm, bu sayede saçlarımın dökülmesi de durdu...

Hindistan cevizi yağını tam nasıl kullandığını anlatabilir misin?saç diplerinde yağlanma yapmıyor mu?azıcık açarsan sevinirim çok sağol cevap yazdığın için

Elma sirkesini nasıl kullanıyorsun canım?yani ölçüsü nedir?ve ne aralıkta kullanıyorsun acaba?

Hindistan cevizi yağını tam nasıl kullandığını anlatabilir misin?saç diplerinde yağlanma yapmıyor mu?azıcık açarsan sevinirim çok sağol cevap yazdığın için
saç tipin yağlıysa diplere sürme canım, benimki kuru olduğu için ben diplerine de sürüyorum. kışın katı şekilde oluyor, önce onu kaloriferde ya da benmari usulü eritiyorum, sonra saçıma iyice yediriyorum. havluya sarıp 1 gece öyle yatıyorum ertesi sabah da önce saçımı ıslatmadan iyice bir şampuanlayıp sonra yıkıyorum. 2. şampuandan sonra hiç yağ kalmıyor böylece. ama direk önce ıslatıp şampuanlarsan 3-4 yıkamada ancak arınıyor saç..

ben elma sirkesini saça parlıklık veriyor diye biliyordum sadece.Saçı yumuşatmaktada mı kullanılıyor ?

Elma sirkesini nasıl kullanıyorsun canım?yani ölçüsü nedir?ve ne aralıkta kullanıyorsun acaba?

Bir litreye 20 ml kadar koyuyorum ben, maksat kireç ve şampuan artıklarını temizlemek.Ayrıca saçlarım daha geç yağlanıyor bu şekilde...

Yağlıysada sürsün, hindistancevizi tüm saç tipleirne çok iyi geliyor,bayılırım :) Şampuan yerine kuru saça saç kremi sürersen o da yağı tamamen emiyor aklında olsun.

Aaa bende uygulayacağım ilk banyomda.Elma sirkeli suyu saçımıza döktükten sonra durulama yapacakmıyız

saçımızı kuruturken yada fön çektirirken çıkan beyaz duman şampuan kalıntıları mı oluyor ??

Bende hindistan cevizi yagi kullaniyorum yikadijtan sinra uclarina surutorum yunusacik oluyor ve cok guzel kokuyor..

Seni cok iyi anliyorum canim. Benimde saclarm gunluk hayatimi cok kotu etkiliyo malesef. Moralim hep bozuk aklim hep saclarimda :'(

Milkshake saç köpüğü kullanabilirsin , elektriklenmeyi önler ve çok kolay tarayabilirsin.
Haftada bir de saçına bolca saç kremi sürüp yarım saat , 1 saat kadar bekletip yıkarsan çok kolay tarandığını ve yumuşacık olduğunu fark edersin. bu arada sirkenin senede bir en fazla iki kez kullanılması gerektiğini okumuştum manic panic'te ama siz bilirsiniz tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…