Aynı durumdayız benimde doğum nisanda. Tek farkımız siz yardımcı bulursanız kurtulacaksiniz ben sonuna kadar devam. Belim keşke bu kadar çok agrimasa da her işimi kendim yapsam. Ama bu bel ağrısı beni öldürecek.
Aaa bu şey degilmi ya AYNI BEN
Hepimizin bitmek tükenmek bilmeyen derdi malesef
Aynen. Daha şimdiden böyle daha 3 ay var nasıl dayanacağız hiç bilmiyorum. Ben artık ağlayacak duruma geldim.Alllahım ya benim de belim kopuyor iki eğilip büküleyim ayakta kalayım yatamıyorum bile ağrıdan
Aboo hepimizin ortak derdi ev işi
Beni evde en çok rahatlatan ve ev işini en çok azaltan şey evdeki gereksiz ne varsa atmak
Eşya ne kadar az olursa temizlik o kadar kolay
En büyük sorun çamaşır yıka as kurut olur sizde onun için kurutma makinesi alabilirsiniz
Evede haftada bir temizlikçi çağırıp temizletirseniz daha az iş kalır size
A
Aynen. Daha şimdiden böyle daha 3 ay var nasıl dayanacağız hiç bilmiyorum. Ben artık ağlayacak duruma geldim.
Allah bağışlasın maaşallah diyesim geldi. Yarım saate günlük iş bitirmeyi geçtim yemeğin soğanını anca doğrarım ben " dur oğlum orda yağlar var aman açma orayı onlar cam dur annecim birazdan dans açalım şimdi işim var" vs vsBen ev işlerinden minimum eşyayla kurtuldum. Biri 3 yaşında diğeri 6 aylık iki küçük cocugum var. Günlük rutinlerim yarım saatte biter, çocuklu evde oyuncak dağınıklığı oluyor zaten onu saymıyorum :)
Aslında her gün yemek sizi zorluyordur benim annem çalışan kadın olduğundan hafta sonundan iki yemek hazırlardıMakinem kurutmalı şükür bi kaç aydır Allahım dedim niye kullanmamışım bunu aklımı severim dedim. Şimdi çıkarıp havalandırıp kaldırıyorum.
Haftada bir temizlikçi geliyor ama yemek vs işini de halletmem lazım. Ev biraz büyük temizlikçi ancak temizleyip kaçıyor düzenleme derleme toplama yapabilen babayiğitle karşılaşmadım henüz
Ben sinirden ağlıyorum bazen çünkü elimden bir şey gelmiyor hemen yoruluyorum Oğlanı tv başına koyup gidip iş yapmak da bana bencillik gibi geliyor asla yapamam. Doğumdan sonra daha zor olacak işimiz valla Allah yardımcımız olsun
Allah bağışlasın maaşallah diyesim geldi. Yarım saate günlük iş bitirmeyi geçtim yemeğin soğanını anca doğrarım ben " dur oğlum orda yağlar var aman açma orayı onlar cam dur annecim birazdan dans açalım şimdi işim var" vs vs
Yemekle beraber 1 saati bulur tabi yemegi hesaba katmadan yazdım o yarım saati :)Ben sinirden ağlıyorum bazen çünkü elimden bir şey gelmiyor hemen yoruluyorum Oğlanı tv başına koyup gidip iş yapmak da bana bencillik gibi geliyor asla yapamam. Doğumdan sonra daha zor olacak işimiz valla Allah yardımcımız olsun
Allah bağışlasın maaşallah diyesim geldi. Yarım saate günlük iş bitirmeyi geçtim yemeğin soğanını anca doğrarım ben " dur oğlum orda yağlar var aman açma orayı onlar cam dur annecim birazdan dans açalım şimdi işim var" vs vs
Teşekkürler güzel dilekler içinCanim sordugun soruya yanit veremeyecegim cunku bilgim yok. Sadece Allah yardimcin olsun demek istedim. Hem hamilelik, hem mevcut bebisin, hem ev, hem es sanirim cok zor olsa gerek. Insallah gonlune gore birini bulursun. Kendini cok yorma...
İşe başladığınızda iki çocuğa bakacak çalışana vereceğiniz maaşı düşünerek başlayın bence. Örneğin 1500tl verebilirim diyorsanız, şu anlattığınız tabloya göre 1200tl ile başlarsanız ileride sorun olur.
Bu işin standartı yok maalesef bulunduğunuz semte, bakıcıdan beklentinize göre değişiyor. Söyleyeceğim rakam da benim görüşümü yansıtıyor bu yüzden. Haftada 5gün yarım gün çalışma için 900-1000 tl, tam gün için 1500-2000 tl mantıklı geliyor. Sigorta yapılacaksa da tam gün ücreti maddi durumunuza göre aynı kalabilir ya da düşülebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?