Günlük pedsiz bir hayat mümkün mü?

nazlicoc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
16
2
1
Çok ciddi bir şekilde merak ettiğim bir konu var. Ben günlük pedsiz hayatını idame ettirebilen bir insan değilim. Yani benim iç çamaşırım sentetikte olsa pamuklu da olsa ben mutlaka günlük ped takmak zorundayım.. yani öyle hissediyorum çünkü akıntım çok oluyor ve o ıslaklık beni mahvediyor ama bir çok kişiden vajina bölgesinin buna uygun olmadığı konusunda yazı okudum (pamuk için de kullanılmamalı deniyor). Ama günlük ped takmazsam iç çamaşırım da inanılmaz akıntı oluyor. Bu işi çözebilen bir hemcinsim var mı?

Doktora gittiniz mi

o kadar akinti normal degil bence bir doktora danissan iyi olur.
ve degil günlük normal ped bile zararli
ben adet döneminde ya menstrual cup kullanirim ya da bambu yikanabilir ped
günlük ped olarak da temudan sunu aldim
3lü paket, gayet guzel kaymayacak sekilde dizayn edilmis, günlük akintilar icin ideal. normal zamanda kullanmiyorum da iki adetin ortasinda akintili bir donem oluyor ya o zaman bazen aliyorum, cok memnunum.
kullandiktan sonra da beyaz sabunla kurulayip güneşe koyuyorum kuruyor hemencecik
kimyasallarla temas etmektense boyle birsey alabilir / yapabilirsin

benim de yoğun vajinal akıntım var. günde 2-3 kez iç çamaşırı değiştiriyorum. gğnlük ped sağlıklı değil maalesef

Ben de her gün iç çamaşırı değiştiririm günlük ped kullanmak yerine iç çamaşırı sayımı artırıyorum. Ama aşırı ıslaklık oluyorsa mutlaka bir kadın doğum uzmanına gidin bunun için gitmiştim ben doktor belli bir miktarda ıslaklık olması gerekiyor fazlası iltihaba giriyor demişti fitil vermişti iyi gelmişti.

Günlük pedsiz ben de rahat etmiyorum asla. Damla kadar bile çamaşırımda akıntı olsa rahatsız oluyorum

Mantar yapar günlük petler çok zararlı çamaşırları sıcak suda yıkayıp ütüleyin değiştirin hep gün içinde

Ben senelerdir kullanıyorum bi zararını görmedim
Yani tenimin çamaşıra direk temas etmesine o kadar alışkın değilim ki yapamam asla malesef

Günlük ped taktıkça enfeksiyon tetikleniyor, enfeksiyon oldukça da akıntı artıyor. Onu takmaya devam ettiğiniz sürece akıntınız normal olmaz. Doktora gidin sağlıklı bir duruma gelsin, bu süreçte de yıkanabilir pedleri kullanın.

Günlük pedsiz yaşam mümkün tabi neden olmasın. Ayrıca bazı günlük pedler akıntıyı daha çok artırıyor bence. Sık iç çamaşırı değişimi ve çamaşır deterjanını hipoalerjenik kullanın bir süre. Azalma olmazsa da doktora gidin.

Bende bir dönem aşırı akıntı yaşıyordum. Herhangi bir problemim yoktu. Çok sık çamaşır değiştiriyordum gün içinde. Sonra kendiliğinden geçti ve şu an o dönemki gibi çamaşır değiştirmiyorum. Ben de günlük pedlerin arttırdığını düşünüyorum. Nemli kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…