Gunluk rutininiz nasil?

Merhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
İlhamlik bir olayim yok konuya bakayim dedim😅

Merhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
Sabah kalk eşi işe yolla kızıma kahvaltı temizlik rutinleri banyosu vs. Evi temizle topla çamaşır bulaşık yemek eş gelsin sofra kur kaldır kızımla oynama vs gün bitti. Eee kendime ayırdığım vakit ?? Zar zor haftada 1 oda hamileyim bebeklerime de ayrı yürüyüş vakti ayırmak için. Hey gidi heyy

Hepimiz aynıyız. Ben ek olarak kitap okumaya çalışıyorum iyi geliyor.

Çok doğru. Bebeğim 4 aylıkken Ev işlerinden öyle bunalmıştım ki, allahım bir on gün hiç ev işi yapmak istemiyorum diye ağlamıştım . 1 hafta sonra oğlumun hastalığı için Cerrahpaşa hastanesine yatış yaptık. 10 gün kaldık evet isteğim oldu 10 gün yemek bulaşık çamaşır temizlik yapmadım ama oğlumun sağlığı ile sınandım. Eve dönünce çamaşır makinasına , viledaya sarılıp öptüm. Bir daha ne zaman ev işlerinden bunalsam o hastane günlerini hatırladım ve bunu yapmak için dua edenler var diye kendime kızdım.
Evet tam da bunu kastettim.
Hani biriyle karşılaşınca hal hatır eder amaaan nolsun işte hep aynı deyiveririz gayri ihtiyari.
Farklı olması demek zaten imtihan demek.
Haa şöyle bir durum var tabi mesela hergun kitabını okursun her okuduğun sayfa farklı işte o günün farklıdır ama biz türlü atraksiyonlar mi istiyoruz nedir bunlar kesmiyor bizi.:)

Tarlaya git calıs yemek yap ev temizle. O kadar...

Allah'tan ise gidiyorsunuz ya gitmeseydiniz hepten bunalıma girerdiniz heleki senelerce böyle olacaksa ...rutinimi yazsam haline sukredersin
Sabah kahvakti hazırla senelerin rutini çocuğu doyur
Sonra ortalığı az bı topla çocuğu okula gotur eve gel mutfak odalar düzen temizlik sonra mutfağa geç aksam yemeği koy sonra çocuğu almaya git ..akşam olsun sofra kur yıka çay yap çocuğu doyur uyut ....senelerdir bu hep böyle...bazen odalar eşyalar üstüme geliyor

7.30 gibi kalkiyoruz kahvalti dus hazirlanma derken 8.15 te evden cikiyoruz. Gun icinde ne yiyelim ne eksik evde konusuyoruz. 17.30 d ben cikiyorum hafif seyleri alip eve geciyorum 6 gibi evde oluyorum. Esim gelene kadar ortaligi toparliyorum camasir atiyyorum malika bittiyse bosaltiyorum. 6.40 gibi esim geliyor yemek hazirlayip yememiz toplamamiz 8 I buluyor. Ders calisiyoruz(yuksek lisans tezleri) 1 bolum dizi izliyoruz praytik yapmam icin arabayla cikiyoruz. 1
11 gini yataga gecip birbirimize zaman ayiriyoruz. AMA birimizin cani sikkinsa yorgunsak tembellesiyouz uzanip dizi izliyoruz. Yorgunsam temizlik dahil her seyi erteleyip dus alip uzaniyorum sadece. Donemsel oluyor oyle seyler

Bu aralar
12 de uyanis
Bos bos oturma
Tv esliginde telefon kurcalama
İc cekis
Niye bunlari yasiyorum diye sorgulama
Hak ediyormuyum diye dusunme
Acaba bosansak mi diye dusunme
Bosanmadan nasil hallederiz diye dusunme
Esime birsey sorup cok farkli bi cevap duyma
Daha fazla sinirlenip bosanma dusuncesine geri donme
Kv ve kp e icsel döşemeler
Gece uyuyamama halinde döngüyü tekrarlayip 5 gibi uyuyorum.

SABAH 7 KALKIŞ EVE GELİŞ 18.30 EŞİMİN GELİŞ SAATİ 19.30 YEMEK HAZIRLIKLARI YEMEK PİŞERKEN EVİN DİĞER İŞLERİ ÇAMAŞIR BULAŞIK GİBİ.YEMEK YENİR SOFRA TOPLANIR.HAMİLE OLDUĞUM İÇİN DAHA ÇOK DİNLENİYORUM.YARIMSAAT KİTAP OKURUM.KENDİMİ KAYGILI HİSSEDERSEM MEDİTASYON YAPAR NEFESİME ODAKLANIRIM 20 DK İYİ GELİR.ÇOK SIKILIRSAK YÜRÜYÜŞE ÇIKARIZ EŞİMLE.DİZİLERİM VAR ONLARI TAKİP EDERİM.GÜNLÜK TUTUYORUM AMA DÜZENLİ DEĞİL.YAPACAK BİRŞEY BULAMADIĞIMDA YAZIYORUM İYİ GELİYOR.YADA DAHA ÖNCE YAZDIKLARIMI OKURUM..NAMAZ KILIP DUA ETMEYE ÇALŞIRIM.ODA Bİ MEDİTASYON ŞEKLİ YADA NEYE İNANIYORSANIZ ONU YAPIN TAVSİYE EDERİM.EŞİMLE ŞAKALAŞIRIM KONUŞURUZ HİÇBİRŞEY YAPMIYORSAK SARILIP YATAR TV İZLERİZ.ÇOK BUNALDIĞINIZDA FİLM İZLEYİN VE TEK BAŞINIZA YÜRÜYÜŞ YAPIN AYRICA SESLİ KİTAP UYGULAMASI VAR HARİKA BİRŞEY MUTLAKA BAKIN.TELEFONUNUZA İNDİRİN.BEN İŞTEN ÇIKIP EVE GİDENE KADAR OTOBÜSTE YARIMSAAT SÜREM VAR 6 KİTAP BİTİRDİM DİNLEYEREK.
ŞİMDİ HAMİLEYİM BÜTÜN RUTİNİM DEĞİŞECEK İLERİDE AMA MIZMIZLANMAKTANSA NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRÜM HEP.ZATEN SÜREKLİ MUTLU OLMAK DİYE BİRŞEY YOK KAYGILANMAK BUNALMAK MUTSUZ HİSSETMEKTE BİR DUYGU BİÇİMİ VE BUNUDA YAŞAMAK GAYET DOĞAL. KABULE GEÇTİĞİMİZDE VE SORGULAMADIĞIMIZDA HERŞEY YOLUNA GİRİYOR.BEN BU KONUDA ÇOK FAZLA KİTAP OKUDUM VE ARAŞTIRMA YAPTIM.ULAŞTIĞIM SONUÇ HER DUYGUYU YAŞAMAMIZ GEREKTİĞİ VE NEDEN BÖYLE NİYE BÖYLE DEMEK YERİNE BU DURUMU KABUL EDİYORUM DEMEK OLDUĞUNU KEŞFETTİM.OLDUKÇA KAYGILI BİR YAPIM OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM AMA BAZI ŞEYLERİ AŞTIM DİYEBİLİRİM.DİĞER TESPİT ETTİĞİM BİR DURUM İSE BİRİLERİNİN BİZİ MUTLU ETMESİNİ BEKLEMEK DEĞİL KENDİ KENDİMİZİ MUTLU ETMEK.BUNLAR BENİM HAYATIM BİRŞEY KATTIYSAM NE MUTLU BANA.SEVGİYLE.

Sabah 9 buçuk 10 arası uyanış. Oğanı emzir altını üstünü değiştir kızın çişini yaptır üstünü değiştir kahvaltı yapmaya ikna et. Kahvaltıyı hazırla kırk takla atarak kahvaltı yaptır. Çocukların önüne biraz oyuncak bırak ortalığı toplamaya çalış pek de başarılı olama. 1 gibi oğlanı uyut kızla biraz vakit geçirip kendini mutfağa at bulaşık topla mutfağı elden geçir öğle yemeğini ayarla akşam yemeği için hazırlık yap. Çamaşır makinesi çalıştır evi süpür toz al mümkünse bi kaç parça ütü. Allahtan oğlanın öğle uykusu uzun da işimi gücümü halledebiliyorum. Oğlan uyansın öğle yemeklerini yedir tekrar bulaşık topla çamaşır ser akşam yemeğini pişir evi tekrar topla 7 gibi eşim gelir akşam yemeği telaşı. O sırada oğlanı uyutup mu yemek yesek uyutmadan mı yesek sorunsalı. Çocuğu tekrar uyut aman uyanmadan yemek ye kıza yedir bulaşığı toplamaya çalışırken oğlan uyandı. Kaldır onu da doyur çocuğu babaya verip kalan bulaşığı toplamaya çalış. Çocuk babadan kaçıp kaçıp gelsin tekrar tekrar götür ver tekrar kaçsın (yada bilerek kaçırılsın ) Allahtan çay falan içmeyiz bi de onla uğraşmıyorum ama abur cuburları hazırla bulaşıklarını topla bi posta daha bulaşık 🤦🏻‍♀️ İş güç bitince çocuklarla takıl oyunlar oyna onlardan fırsat buldukça kocaya sırnaş. Çocuklarım erken uyumazlar malesef 11 gibi kızın sütünü içir oğlanın mamasını yedir yatış. Kız hemen sızar kalır da oğlanı gece 2’ye kadar ayağında salla dur. Gece de en az 3 4 defa kalk doyur uyut. Sabah 9 buçuk 10 arası tekrar uyanış ve yine aynı..
Ama şunu biliyorum ve inanıyorum ki en kötü rutin bile rutinsizlikten iyidir

Allah'tan ise gidiyorsunuz ya gitmeseydiniz hepten bunalıma girerdiniz heleki senelerce böyle olacaksa ...rutinimi yazsam haline sukredersin
Sabah kahvakti hazırla senelerin rutini çocuğu doyur
Sonra ortalığı az bı topla çocuğu okula gotur eve gel mutfak odalar düzen temizlik sonra mutfağa geç aksam yemeği koy sonra çocuğu almaya git ..akşam olsun sofra kur yıka çay yap çocuğu doyur uyut ....senelerdir bu hep böyle...bazen odalar eşyalar üstüme geliyor
Haftada 2 günde olsa çıksanız yada bi kursa gitseniz? Ben sıkıldım okurken 😞

sabah 8 de ısbası aksam 6 da evde oluyorum. esım 7 de evde oluyor. o gelene kadar ılk once yemegı koyarım ocaga. yemek pısene kadar da ortalıgı toplarım, böylelikle zamandan tasarruf ederım.. yemeken sonra esımın dıbıne kedı gıbı yanasırım bı yarım saat oylece ona sarılarak gecer. sonra ya bırlıkte oyun oynarız ya da bı fılm acar ızlerız. haftanın uc gunu falan mısafırımız olur dıger gunler de onlarla vakıt gecırırız. on gun de bır de sınemaya gıderız. sımdı yaz gelıyor sıkıldıkca kafamız estıkce gıder kamp da kurarız bı hafta kamp yaparsak dıger hafta bahcemız var oraya gıder bahce evınde dınlenırız

Spor yapmanızı öneririm, hem kendinize vakit ayırmış olursunuz hem de sağlıklı bir aktivite. Rutini güzel bir şekle sokuyor.

7de kalk, oğlumla ilgilenmece ve kahvaltı faslımız.
8.15 evden çıkış.
15.00 eve dönüş.
Oğlum uyanıksa veya yeni uyanmışsa br şeyler yedirip dışarı çıkarma.
17.00 eve dönüş.
18.30a kadar bebe eşliğinde yemek hazırlığı, oyun, ortalık toplamaca, ortalık dağıtmaca,banyo, kudurmaca, bir yandan çamaşır ve bulaşık olayları olduğu kadar.
19.00a kadar eğitsel aktivite. Eşimin en erken gelme saati ve akşam yemeği. 20.00a kadar oğlumla ortak oyunlar, bazen sadece babasıyla oyunlar. 20.00dan sonra uykuya geçiş, kitap okuma ve 20.30 kapanış. Bazen 21.00da oluyor. O saatten sonra iş güç için kılımı kıpırdatmam, bazen iki kadeh bir şey içerim, bazen kitap okurum, bazen dizi izlerim, çay içeriz vs.

Rutinim bu ama ben seviyorum rutinimi. Bugün mesela hastane işimiz çıktı dışarı saatimiz iptal oldu diye canım sıkılıyo :KK70:
maşallah çok güzel yorgunluk hissetmiyor musunuz ogretmenmisiniz benim bazen okuldan gelince oğlumun anlattıklarını dinleyecek halim olmuyor belli etmiyorum tabi. oglunuz kaç yaşında çok şanslı

Sabah kalk işe git.

Akşam eve gel.

Sonra da yarı uykulu vaziyette biraz otur.

Ondan sonra Uyku modu.

Hep aynı.

Bende çocuk yok.
Hafta ici
Sabah 5de kalkış, evi topluyorum, duş, kahvaltı vs.
Ofis
Spor
Akşam 9 gibi evde oluyorum
Hafif bir akşam yemeği
Sonra eşimle sohbet vs

Hafta sonu
Sabah 7de kalkış evi topluyorum temizliyorum, sonra atıyorum kendimi dişarlara
Yaz kış aktif bir hayatım vardır. Almanyada yaşadığım için yaz aylarını beklersem ev kuşu olurum.

Benim çözümüm: ev işlerini anında yapmak, akşamları ağır yemek işine girişmemek ve hazırlıklı olmak... Mesela yumurtayı ve ofise götüreceğim yemeği akşamdan hazirlarim.
çok güzel yumurta sabaha kötü olmuyor mu haşlama mi Omlet mi bende akşamdan yapmak istiyorum çünkü sabah 8 de okulda olmam gerektiği icin zor oluyor

Haftada 2 günde olsa çıksanız yada bi kursa gitseniz? Ben sıkıldım okurken 😞
Ben tabikide sürekli çıkmaya çalışıyorum ama zamanla o da yetmiyor ve çıktığında herşey boş geliyor ...bence hayatta en güzel şey çalışmak ..beynin işlemesi vücudun işlemesi resmen buna hasret kaldım

maşallah çok güzel yorgunluk hissetmiyor musunuz ogretmenmisiniz benim bazen okuldan gelince oğlumun anlattıklarını dinleyecek halim olmuyor belli etmiyorum tabi. oglunuz kaç yaşında çok şanslı
Hissediyorum tabi ki ama 15 aylık daha, oğlum yorgunum dediğimde anlayacak yaşa gelene kadar böyle :)

Back
X