günüm var ne tatlısı yapsam?

çok saol tariflerin için canım evet etimek benimde kafama yattı gibi serin serin yerler oh miss

Etimekten vazgecersen ikinci olarak lokum tarifine bak harika oluyo gorunumde hos,eger bunlardan vazgacerden kupada meyveli dondurmali tatlilar hazirla pratik olarak ama basit olanlari begenmezler diosan etimegi yap sen
Baska ne yapacaksin onada fikir verelim ?

(Etimek Tatlısı)

Malzemeler:
1,5 paket tuzsuz etimek
muhallebi için:
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 lt. süt
ceviz büyüklüğünde tereyağ(piştikten sonra)
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzeri için:biraz döğülmüş ceviz
Dikdörtgen borcama etimekleri iki kat dizin.Kalan boşlukları da kırdığınız etimek parçaları ile doldurun(aşağıdaki gibi)
Bir tencereye şekeri ve suyu ilave edip,ocağa yerleştirin.15 dk. orta ateşte kaynatın.Ocağı kapamadan limon suyunu ilave edip,karıştırın.
Başka bir tencereye,nişastayı,unu ve şekeri ilave edip,karıştırarak yavaşça sütü ekleyin(topak kalmasın)Karıştırarak pişirin.Ocağı kapar kapamaz tereyağını içine atıp eritip,karıştırın.
Sıcak şerbeti etimeklerin üzerine boşaltın.Biraz çekince sıcak muhallebiyi üzerine boşaltın.Soğuduktan sonra üzerine streç film ile kaplayıp,öylece buzdolabına atın.Servis yaparken üzerine döğülmüş ceviz serpin.
Not:
Şerbeti önce hazırlayıp sıcak tutun.Etimeklerin üzerine boşaltın.Çeker çekmez,sıcak muhallebiyi üzerine boşaltmanız lazım.Muhallebiyi pişer pişmez etimeklerin üzerine dökmeniz gerek.Zira hemen kabuk bağladığı için,döktüğünüzde pürüssüz bir görünüm olmuyor.
Üzerini streçle kaplamaz iseniz,nişastadan dolayı muhallebi sararıyor.Ceviz de önceden üzerine serpilirse muhallebiyi sarartıyor.

Bu tarifi dene canim...

Son düzenleme:
fırında galeta unlu sigara böreği ,şerit poğça,elmalı milföy,yoğrutlu cevizli tavuk salatası,hindistan cevizli kurabiye tabi bi kaç çeşit daha yaparım diye düşünüyorum çünkü onlar çok çeşit yapıyorlar en son güne gittiğimiz eşimin kuzeni 4 çeşit tatlı yapmış 4 çeşitte tuzlu yapmıştı offf ne zormuş küçük çoçukla yahuu

canım peki ben bu etimek tatlısın 2 ölçüyle yapıyım değilmi çünkü çocuklarla 15-16 olcaz yetmez değilmi

Kiz 4 cesit tatliya ne gerek varmis gosterisci sanirim biraz o aile
Sen hic begenirler mi begenmezler mi diyerek dusunme yap guzelce Allah ne verdiyse..
yaprak sarmasi yapabilirsin yanina

Kiz 4 cesit tatliya ne gerek varmis gosterisci sanirim biraz o aile
Sen hic begenirler mi begenmezler mi diyerek dusunme yap guzelce Allah ne verdiyse..
yaprak sarmasi yapabilirsin yanina

o yüzden değişik tarif arıyorumya evet çok önem verirler gösterişe ama ben öle çok çeşit yapmıcam en son bide türk kahvesi yaparım tamam işte

o yüzden değişik tarif arıyorumya evet çok önem verirler gösterişe ama ben öle çok çeşit yapmıcam en son bide türk kahvesi yaparım tamam işte
Evet bence de
tarifi varmı ki

bi kullanicidan alinti yapiyorum canim...

Malzemeler:
- 1 elma (kabuklu)
- 1 limon
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 tane karanfil
- 3 lt su

Elma ve limon yıkanır, kabuklarıyla dörde bölünür. Diğer malzemelerle birlikte bir tencereye alınır. Su 1.5 lt oluncaya yani yarıya ininceye kadar kaynatılır.(yarıya indiğini anlamak için önce 1,5 lt suyu malzemelere ekleyin tenceredeki seviyeye bakın -kaynatma işlemini göz kararı bu seviyede su kalıncaya kadar yapacaksınız- sonra kalan 1,5 lt.yi ekleyin) Tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Elma ve limonlar süzme işlemi sırasında- hatta ben kaynama sırasında eziyorum- iyice ezilmeli ancak tane karabiberleri ezmeyin yoksa çayın çok yakıcı bir tadı olur.

Bu çay buzdolabında iki gün saklanabiliyor. Yemeklerden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde üç bardak soğuk olarak içiliyor. Ben yeni hazırladığımda bir bardak da sıcak olarak içiyorum :)

Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Küçük su şişesine koyup iş yerime bile getiriyorum. ılk bir iki hafta çok bir etkisini görmemiştim ama daha sonra akşam işten geldiğimde oluşan açlık krizlerimin , tatlı krizlerimin geçtiğini gördüm. Şu anda asla yemek krizine girmiyorum Tabi bunda ara öğünlerimi ve ana öğünlerimi düzene sokmuş olmamın faydası da var. ıçindeki tarçın kan şekerini düzenlemede çok etkili. Elma da bağırsakları çalıştırıyor.

Çok hafif ve kolay bir içimi var. Tavsiye ederim arkadaşlar...

aslinda bir cok arkadas tavsiye vermis icinde guzel tarifler var. Bak eger hic ugrasmak istemiyorsan ve coookk hafif birsey olsun istiyorsan arkadasin biri kup icinde dondurmali meyve ikram et demis. Gercekten bende cok seviyorum o sekilde yemeyi. Hem ugrastirmaz hemde hafif bir tatli olur

canım bu verdiğin çay diyet için değilmi bende diyetteyimde ödem yakıcı çaylar falan içiyorum ama tatları çok kötü

bilmiyorum yazdılarımı ama haşhaşlı tatlı yapabilirsin canım. hemen çok hafif hemde lezzetli. haşhaşlı kek hazırlıyosun üstünede kremşantili karışımdan döküyosun . istersen tarifi verebilirim. yada internettende bakabilirsin. afiyet olsn

kaç adet çıkıo peki bundan buda güzelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…