• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüz arkadaşlık ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Happyyear34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
413
118
53
Moralim aşırı bozuk. Haftaya doğum günüm liseden ve üniversitedeki arkadas gruplarima hafif citlatayim dedim. Unutmayin vs. Diye. Üniversitedeki arkadaslarim kutlayalim dedi. Lisedeki arkadaslarim ise hicbirisi bisey yazmadi bir kisi ise ise başlıyorum kuzum dedi. Sizce bu arkadaslik gerçek mi? Liseden bahsediyorum bir de kaç senenin hatri var. Üstelik doğum gününden bahsederken kutlamasinda değilim bir doğum günün kutlu olsun demeniz bile yeterli dedim. Diyebilirsiniz dedim. Buna karşılık işe basliyorum cevabını aldim.gercekten insanlari anlayamiyorum. Sizce sorun ben de mi? Yoksa günümüzdeki arkadaşlık iliskileri çok mu samimiyetsizlesti? Anlayamiyorum. Bana iş basliyorum diyen kisi hakkinda bisey daha demek istiyorum kalbimi 2. Kırışı bu çünkü. Bir gün arkadas ortaminda konusuyoruz ben birsey soylemistim tam o sirada olmayan akıl , sen de akıl mi var tarzi bisey soyledi gulerek. O an ben dahil kimse gülmedi. Boyle sakalardan da hoslanmadigimi bilir. Bilmiyorum ya. Çok alinganim farkındayım ama inanin kaldiramiyorum artik. 🤦🏼‍♀️

Birilerine doğumgününü hatırlatıp benim için bir şeyler yapın imasında bulunmak bana çok saçma geliyor. Hatırlayan kutlar, içinden gelen bir şeyler yapar. Sen niye hatırlatıyosun ki böyle çok zorlama oluyor
Ben ortamda sohbet amaciyla soylemek istedim. Yazimda bahsettigim gibi amacim zorlamak değil. Arkadas ortaminda çok sakalasirdik. Bu yuzden soylemek istedim

Liseden arkadaşım diyorsunuz, ee doğum gününüzü ezbere bilmeleri lazım, siz hatırlatma gereği duymuşsunuz. Hayatta yapmam, beni arayanı kutlayanı bende ararım, bana hediye alana mutlaka bende hediye alırım. Onun dışında beklentiye girip canımı sıkmam. Ha ben zaten oldum olası sevmem bu doğum günü kutlama parti hediye vs. mevzusunu.

Moralim aşırı bozuk. Haftaya doğum günüm liseden ve üniversitedeki arkadas gruplarima hafif citlatayim dedim. Unutmayin vs. Diye. Üniversitedeki arkadaslarim kutlayalim dedi. Lisedeki arkadaslarim ise hicbirisi bisey yazmadi bir kisi ise ise başlıyorum kuzum dedi. Sizce bu arkadaslik gerçek mi? Liseden bahsediyorum bir de kaç senenin hatri var. Üstelik doğum gününden bahsederken kutlamasinda değilim bir doğum günün kutlu olsun demeniz bile yeterli dedim. Diyebilirsiniz dedim. Buna karşılık işe basliyorum cevabını aldim.gercekten insanlari anlayamiyorum. Sizce sorun ben de mi? Yoksa günümüzdeki arkadaşlık iliskileri çok mu samimiyetsizlesti? Anlayamiyorum. Bana iş basliyorum diyen kisi hakkinda bisey daha demek istiyorum kalbimi 2. Kırışı bu çünkü. Bir gün arkadas ortaminda konusuyoruz ben birsey soylemistim tam o sirada olmayan akıl , sen de akıl mi var tarzi bisey soyledi gulerek. O an ben dahil kimse gülmedi. Boyle sakalardan da hoslanmadigimi bilir. Bilmiyorum ya. Çok alinganim farkındayım ama inanin kaldiramiyorum artik. 🤦🏼‍♀️
Çok yüzeysel yorumlar görüyorum. Dusunmeden yazmak isteyen yazmasin lütfen.

2 farklı örnek var ama burada.

insanlara doğum gününüzü duyurmanız bence biraz itici olmuş. Zaten sizi seven arkadaşlarınız hatırlatmanıza gerek duymaz.

üstüne bir de hatırlatmanıza rağmen liseden kimse takmamış bir kişi de geçiştirmiş. Kendinizi kötü bir duruma düşürmüşsünüz.

ısmarlama iyilikler bana itici geliyor.

ikinci olayda ise size saygısızlık yapılmış. O an cevabını verebilmelisiniz. Sınırlarınızı net çizin. Küçümseyici şakalar yapabilme hakkını vermeyin kimseye.

Çok yüzeysel yorumlar görüyorum. Dusunmeden yazmak isteyen yazmasin lütfen.
Hoşunuza gitmeyen yorumlar yüzeysel mi oldu? Pardon da sanki sizin konunuz çok derin anlamlar içeren, gerçekten sorun teşkil eden bir konu.

basit ve yüzeysel bir mesele, ve verebileceğimiz cevaplar bu şekilde. Beğenmiyorsanız bizlere sormayın.

Yorumcuya ayar vermek de moda oldu.

2 farklı örnek var ama burada.

insanlara doğum gününüzü duyurmanız bence biraz itici olmuş. Zaten sizi seven arkadaşlarınız hatırlatmanıza gerek duymaz.

üstüne bir de hatırlatmanıza rağmen liseden kimse takmamış bir kişi de geçiştirmiş. Kendinizi kötü bir duruma düşürmüşsünüz.

ısmarlama iyilikler bana itici geliyor.

ikinci olayda ise size saygısızlık yapılmış. O an cevabını verebilmelisiniz. Sınırlarınızı net çizin. Küçümseyici şakalar yapabilme hakkını vermeyin kimseye.
İste ilkinde bahsettigim gibi biz bu konuda çok sakalasiyoruz bu yuzden söylüyorum yoksa her ortamda bu durumdan bahsetmem. Zaten çok konuskan biri de değilim. 2. Olaya katiliyorum gereken cevabi vermem gerekiyordu, tepkisiz kalmadim bi şekilde tepkimi gosterdim.

Hoşunuza gitmeyen yorumlar yüzeysel mi oldu? Pardon da sanki sizin konunuz çok derin anlamlar içeren, gerçekten sorun teşkil eden bir konu.

basit ve yüzeysel bir mesele, ve verebileceğimiz cevaplar bu şekilde. Beğenmiyorsanız bizlere sormayın.

Yorumcuya ayar vermek de moda oldu.
👏👏👏👏

Yani bunu söylemek istemezdim ama arkadasliklarin cogu gercek arkadasliklar degil..bir iki iyi bulabilseniz ne mutlu

Doğum gününüz haftayaymış neden şimdiden kutlasınlar? Siz basbaya organizasyon talep etmişsiniz insanlardan. Çok itici bit davranış bu. İnsanın bişey yapası varsa da yapmaz.

Günümüzde eski arkadaş bile olsa bir yozlaşma söz konusu. Yani internet çağını çok abarttık. Tiksiniyorum bu çağdan. Keşke sosyal medya denen olay olmasaydı. Artık o hale geldik ki dost dediğimiz derdi olunca anlatan kişilerin senin yaşadığın şehre gelip sana haber vermediğini yaptığı konum etiketlerinden görüyoruz. O arkadaşlarına bilmem ne mekanında bilmem neli kutlama yapcaz de sırf fotoğraf çekinip atmak için doğum günü partine üşüşürlerdi.

Ya bir tek bana mı saçma geliyor doğum günü yaklaşınca ,doğum günün olduğunu belirtmek vs ..

Ne gerek var ki ? Bilen ,hatırlayan kutlar geçer ..

Asıl samimiyetsizlik bu bence.

doğum günüm diye belediyelere anons mu verilsin nedir yani, alt tarafı bu b.ktan hayatta ,yaşamaya çalışıyoruz işte ,çok anlam yüklemeyin
..

bir de tek tek kutlayanların ekran görüntüsünü paylaşanlar var kiii aşırı değişik geliyor ,onlara asla anlam veremiyorum zaten 🤣

Günümüzde eski arkadaş bile olsa bir yozlaşma söz konusu. Yani internet çağını çok abarttık. Tiksiniyorum bu çağdan. Keşke sosyal medya denen olay olmasaydı. Artık o hale geldik ki dost dediğimiz derdi olunca anlatan kişilerin senin yaşadığın şehre gelip sana haber vermediğini yaptığı konum etiketlerinden görüyoruz. O arkadaşlarına bilmem ne mekanında bilmem neli kutlama yapcaz de sırf fotoğraf çekinip atmak için doğum günü partine üşüşürlerdi.
Tek katıldığım yorum bu olabilir. Saygı çerçevesinde yorum yaptiginiz için teşekkür ederim. Allah a emanet olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X