Günümüzün hastalığı !

Şimdiye kadar hicbir insta ünlüsünün üzerinde gördüğümü veya link biraktiği şeylerden almiş degilim. Almam da...
Her yeni cikan ürüne atlamam veya her indirimde alişverişe koşmuyorum.
Kendim gerek gorursem veya cok begendigim biseyler olursa aliyorum dolasirken.

İnstagram ünlülerinin tatillerini, evlerini, mukkemmel gostermeye calistiklari hayatlarini vs izlemiyorum hepsinden haberim var ama takip etmiyorum. Boş boş devamli reklam yapan sayfalari da takipten cikarttim.
Kendi adıma bir doyumsuzluk içinde olduğumu dusunmuyorum şuan.

Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Ben 2 yıldır yoğun alışveriş yapmıyorum. Kozmetik içeriği okumayı öğrendim. Bir ürünü influencer önerdi diye almıyorum. İçeriğini okuyup ihtiyacım varsa alıyorum. Her 3 ayda bir kapsül dolap metodu ile eşyalarımı ayıklarım. 3 ayın sonunda yeni mevsime geçerken,geçmiş olduğumuz 3 ayda neyi giymediysem onları toplayıp bağışlıyorum. Sonraki sene aynı mevsimde ihtiyacım varsa alıyorum. Makyajda ise belli ürünleri kullanıyorum. Bir eyeliner,bir bb kremi,bir göz farı paleti,2 ruj ve 3 göz kalemi,kontür kiti ve fırçalar ile makyajımı yapıyorum. Çok pahalı bir ürün varsa muadilini alıyor ya da kendim örüyorum mümkünse

Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Aslında çok güzel anlatmışsın canım maalesef bağımlı hale geldik. Sürekli ihtiyacımız olmayan şeyleri alma güdüsüyle yaşıyoruz. Başka hayatları merak etme kendi hayatımızı onlarla kıyaslama ve içten içe bir rekabete sürüklenme. Bitmiyor maalesef bu döngü. Sosyal medya kullanmıyorum evlendiğimden beri. Alışveriş sitelerini de azalttım çok şükür. Gündemi kaçırmayacağız diye aslında hayatı yaşamayı kaçırıyoruz farkında olmadan...

Merhaba kızlar,

Sadece bir grup insan öyle yaşıyorsunuz.
Sorguladığınız dünya ve hayat, sizin yaşam biçiminizden ibaret değil.
Bunu şunun için söylüyorum; betimlediğiniz yaşam biçiminden vazgeçerseniz, sizi kucaklayacak, sizi mutlu edecek başka hayat biçimleri var bu dünyada.

Son düzenleme:
Kendimi içinde bulmadığım bir önerme.
Herhangi bir alışveriş uygulamam bile yok, sadece bir şeye ihtiyacım olduğunda yüklüyorum. Aradığım şeyi linkliyorum, her ay yapılan indirimlerde o şey de indirime gelirse bildirim geliyor, girip alıyorum. Alışverişim bittiğinde tekrar siliyorum.
Size de tavsiye ederim. Benim bazı arkadaşlarımda bütün alışveriş sitelerinin appleri mevcut, canları sıkıldıkça Instagrama girer gibi giriyorlar, sepete bir seyler atıp duruyorlar.
İş yerine paket gelince de , sanki hediye gelmiş gibi seviniyorlar... Uzaktan bakınca çok komik geliyor, açıkçası bana...
İlk işiniz silmek olsun bütün alışveriş applerini.
Ve sonra...
Instagram'da 'kaydirin da kaydirin' diyen insanları takip etmeye son verin. Yani onlar belki eskiden ozgunlerdi, belli bir takipçi sayısına düşünce biçimleri ve hayat tarzlarıyla ulaştılar ama artık özgün değiller. Artık herkes gibiler. Herkesin aynı hafta övdüğü deterjanı kullanıyorlar, herkesin aynı hafta gittiği tatile gidip memnun kalıyorlar, herkesin aynı hafta yediği çikolatayı 'her sabah mutlaka yiyoruz' diyorlar. Yüz kremi övüyorlar ama kremi sürerken bile yaldızlı yaldızlı filtreler kullanıyorlar.
Yani, madem kremin bu kadar matah, madem yüzün insana benziyor, mal misin, neden bastın filtreyi? Kremine/cildine güveniyorsan aç canlı yayında filtresiz sür de, kremin gücünü görelim:KK66:)
Saçma salak insanlar... Siz de hala her hafta ayri ayrı ürünlerden 'aşşiri memnun kalan' ürünleri linki yukarı kaydırıp alıyor musunuz cidden? Demek bu yüzden işsiz güçsüz, lise mezunu, kocası ve çocuğuyla mutluluk pozu vermekten başka yaptığı bir şey olmayan,aileden fakir , yirmilerinin başında kadınlar 2+1 kenar mahalle evlerinden lüks villalarina tasiniyorlar ,birkac sene içinde...
Unutmayın, onların gidip 'memnun kalıp linkledigi' şeylere hiçbiri para vermiyor, ama siz parayla alıyorsunuz. Onların 'memnun kalıp stori attiklari' güzel otellere ,kafelere,eğlence merkezlerine,güzellik salonlarina hiçbiri para vermiyor, ama siz veriyorsunuz. Onlar da üzerinizden komisyon kazanıyorlar.
Bu gerçekle yüzleşmek belki sizi biraz soğutur.
Onları takip etmek yerine mesela budala tüketici hesabını takip edebilirsiniz, belki farkındalık yaratir.

Bence kendinize hobi bulun. Mesela benim pastel boyalarım, kuru boyalarım var. Pinterestten beni zahmete sokacak şeyler bakmak yerine kolay çizimlere bakıyorum, pandemimi resim çizerek geçiriyorum. Ya da eşime dostuma hediye satın almak yerine çiziyorum, mesela yılbaşı takvimi hazırlıyorum...
Böyle şeyler deneyebilirsiniz... ya da bir kasnak bir ip alın, pinterestten öğrenin,çeşit çeşit şeyler yapın. Eşinize dostunuza hediye verirsiniz. Hem eliniz oyalanir,Instagrama da çok girmezsiniz...

Cidden oyle kenar mahallede aile evinde yaşayan, işi gucu olmayan, sacma sapan videolar ceken insanlarin bikac sene sonra karsima cikip villalarda, rezidanslarda oturdugunu gordum ya benim bile zoruma gitti. Koyduklari linklere abananlarin, takip edenlerin hiç mi zoruna gitmiyor. Ben cok fesatim herhalde. 🤭

Bazilarinin altindaki yorumlar hele beni deli etti, mesela tatil vlog cekiyor. "Abla biz gidemiyoruz seni izlemek cok guzel" tarzi şeyler. 😒 onu dene bunu yap izleyelim şeklinde istiyorlar. Hiç demiyor ki "ln ben niye oturdum izliyorum, bu niye geziyor nasil geziyor????? "

Sahsen sosyal medyada icerigi sadece yemek, kiyafet, gezmek ve alisverisden ibaret olan sayfalari takip etmiyorum..minimalist olmasamda evimi "gelistirecek" ve güzel yapacak seyleri aliyorum sadece. Ama öyle 5 yemek takimim felan yok. Bilincli alisverise yönelmeye calisiyorum. Ben sadece kitaplara kontrolsüzce para harciyabilirim yalan yok 🤓

Bu konudaki eleştirileri ben saçma buluyorum. Kimse kafamıza silah dayamıyor ki tüketin diye hepimizin aklı fikri var kendimize engel olabiliriz kazık kadar insanlar olarak. Herkes sizin gibi değil yani bu kendinizi normal görmeniz için bir bahane sadece.

Benim en çok takıldığım site burası. Sosyal medyadan nefret ediyorum .
Alışveriş de lazım olmayan hic bir şeyi almıyorum.
Aaa bu da güzelmiş bunu da alayım tarzı yaşamak çok saçma geliyor bana.
Fazladan alinacak her bir şey fakir birini doyurabilir diye düşünüyorum.
Insan etrafına değil kendisine yetebilmeli.
Iste gerçek huzur bu...

Bu konudaki eleştirileri ben saçma buluyorum. Kimse kafamıza silah dayamıyor ki tüketin diye hepimizin aklı fikri var kendimize engel olabiliriz kazık kadar insanlar olarak. Herkes sizin gibi değil yani bu kendinizi normal görmeniz için bir bahane sadece.

Buna 100/100 katilamam cünkü hem reklam hem sosyal medya belli bir sekilde insaa ediliyor insanlari bagimli yapmak icin. Bununla ilgili enteresan calismalar var. Aslinda onlara baktiktan sonra eski Nokia 3310 a geri dönmek istiyor insan. Ama genel olarak tabi insanlar yetiskin ve kendileri karar veriyor

Bende anlamıyorum millet çocuk doğuruyor bir onda var gibi her anları sosyal medyada çocuk ilerde sevecek mi her halinin internette olmasını bakalım..

başkası sözde kapalı ama şık şık kıyafetler hergün makyaj iki kızını da siyam ikizi gibi kendiyle aynı dikilmiş süslü kıyafetlerle giydirip hep paylaşıyor ya bi dur bi çocuğuna sor ne giymek istiyor rahat mı olmak istiyor artık birey olmuşlar niye hala kardeşiyle takım giyiyor kayınpederi öldü fotolar namaz kılarken dua ederken pes dedim.

Hele o sunumcular hergün kahvatıya ayrı akşam yemeğine ayrı takımlar sürekli alınan bardak çanaklar, o hep değiştirilen halılar dekorasyonlar.. link paylaşıp reklam yapıp vergisini bile vermeden oturduğu yerden elde edilen kazançlar.. her anın storye koyulması özel hayat gizliliği kalmadı..

çocuğu iştahla kendi yiyen anne böbürlenerek çocuklarını koyuyor benim çocuğum daha kendi yiyemiyor öyle iştahla da yemiyor hadi bir yetersizlik hissi..biri sürekli etkinlik yaptırıyor ya da o an yapıp koyuyor ama ben ilgilenmiyor muyum acaba hissi nedir bu çılgınca tüketim başkalarını hayatını eşyasını gösterme beğeni alma arzusu..hele story de anasayfada yaptığı paylaşımı buzlayıp hadi.bakın ne paylaştım deyip merak edip baksınlar diyen güruh..yazık çok yazık

Ben artık hepsinden soğudum. İnsanların artık tek amacı daha iyi yemek daha iyi giyinmek daha iyi yaşamak. Bu uğurda saçma sapan hareketler yapmak gram zorlarına gitmiyor. Para olsun da hər şeyi yaparım kafasındalar. Onları gördükçe her şeyden soğudum zaten. Güzel gayeler peşinde koşuyorum şimdi

Eskiden sosyalleşebiliyorduk, dışarı çıkıp rahatça gezip dolaşabiliyorduk. Hiç birini yapamayınca sosyalleşmek yerine sosyal medyaya sardık :)

bana arada bir geliyor bu durum, yani boyle bagimli gibi her gordugumu aliyorum. sonra duruluyorum. kafayi arada bir belli markalara takiyorum, sonra o da geciyor. mesela simdi bir markaya taktim uygulama bildirimlerini actim pusudayim yeni ayakkabi yuklendigi anda alacagim. :KK70: ayakkabi ihtiyacim da yok ama kafama taktim yani.

ev dekorasyonuna hic onem vermezdim ama simdi ona da dikkat ediyorum mesela dediginiz gibi pinterestte farkli seylere bakip ya kendim aliyorum ya evime yaptiriyorum vs. sikayetci de degilim, hayata bir kez geliyorum imkanim varken istedigim seyi giyip istedigim ortamda yasayayim yani.

alisverisi mutluluk araci olarak gormuyorum, gorenlerin de tedavi olmasi gerekir. onun disinda sosyal medyadan bir sey gorup almak cok da garip degil bence bu bir sektor yani ve modern dunyanin bir getirisi.

Sosyal medya kullanmıyorum. Gündemi takip etmiyorum. Pahalı yaşamlara özenmiyorum. Çünkü geçici olduğunu biliyorum. Gün içinde interneti kapatıp telefonu bana en uzak köşeye bırakıyorum. Fazla alışveriş yapmıyorum ihtiyacım yoksa eşya almıyorum. Kıyafetlerim gayet azdır. Dekoratif ürünler gözüme güzel görünsede bi müddet sonra görmekten sıkıldığım ve var olanları da ortadan kaldırdığımda varlıklarını hiç aramadığımı ve olmadığında ortamın daha ferah göründüğünü fark ettiğim için almıyorum. Sırf indirimde diye ihtiyacım olmayan bir şeyi almıyorum. Ne demişler bir şeyi ucuza almanın yolu onu almamaktır. AVM’lerde güzel bir şey gördüğümde almayı istiyorum tabi herkes gibi, almamak için kendimle çok mücadele veriyorum. Almayıp dışarı çıktığımda inanılmaz bir huzur kaplıyor içimi aldığımda da pişmalık. Evimdeki eşyalarda azdır. Lazımsa alıyorum. Mesela tek yemek takımım vardır misafire de günlük de onu kullanıyorum. Her şey için bir şey almıyorum bi ürünü diğerinin yerine kullanabiliyorsam öyle yapıyorum. Maddeyi gözümde önemsizleştirmeye çalışıyorum. Biri istemeden bir eşyama zarar mi verdi sinirlenmiyorum eşya sonuçta diyorum. Maneyatımı yüksek tutmaya çalışıyorum.
Hissettiğim bir daralma boşluk hissi de yok Allah’a hamdolsun

Şunu söyliyim hissettiğin daralma ruhi bir şey maddi kazançlar elde ederek ruhunu huzura erdiremezsin. Sadece maddi ihtiyaçlarını karşılarsın. Ruhun için ona hitaben şeyler yapmaya çalış

Ben böyleyim işte

Aboovv çok uzun olmuş🙈

bana arada bir geliyor bu durum, yani boyle bagimli gibi her gordugumu aliyorum. sonra duruluyorum. kafayi arada bir belli markalara takiyorum, sonra o da geciyor. mesela simdi bir markaya taktim uygulama bildirimlerini actim pusudayim yeni ayakkabi yuklendigi anda alacagim. :KK70: ayakkabi ihtiyacim da yok ama kafama taktim yani.

ev dekorasyonuna hic onem vermezdim ama simdi ona da dikkat ediyorum mesela dediginiz gibi pinterestte farkli seylere bakip ya kendim aliyorum ya evime yaptiriyorum vs. sikayetci de degilim, hayata bir kez geliyorum imkanim varken istedigim seyi giyip istedigim ortamda yasayayim yani.

alisverisi mutluluk araci olarak gormuyorum, gorenlerin de tedavi olmasi gerekir. onun disinda sosyal medyadan bir sey gorup almak cok da garip degil bence bu bir sektor yani ve modern dunyanin bir getirisi.
Bu belli markaya takma işi bir tek ben de yokmuş sevindim 😂 Bershka ve Pull and Bear indirimlerini takip ediyorum sürekli, geçen gün bir ceket 300tlden 130tlye düşmüş 'ohaa indirime bak' diye aç maymunlar gibi saldırıp aldım hemen.

Sonra ceket bir geldi böyle paketi açtığımda aramızda tuhaf bir bakışma yaşandı çünkü benim o cekete uyumlu kıyafetim de yoktu, muhtemelen giyecek ortamım da olmayacaktı ama çok indirime girmiş diye almışım hemen. Hiç kimse de beğenmedi zaten ceketimi üzüldüm :'(

Genel olarak birşey söyleyemem ama ben kendi adıma, ihtiyacım olmayan şeyleri almayı bırakali epeyce zaman oldu. Oldum olası fazla eşyadan rahatsız olurum kıyafetten ev eşyası alanlar kadar herşeyde geçerli bu.

Sosyal medya kullanıyorum ama bende tüketmek adına herhangi bir hareketlenmeye sebep olmuyor.

İçte ki boşluk hissi de tüketmeyle düzelecek birşey değil. Herkes için farklı iyileştirici şeyler olur, onu da sizin arayıp bulmanız lazım.

aynen bir ara sosyal medyayı komple kapatmıştım kafam inanılmaz rahatlamıştı. ama işte canlı yayınlar pek çok güzel etkinlikte oluyor üstelik ücretsiz. Doğan Cüceloğlu nun canlı yayınına katıldım. İnanılmaz iyi geldi. Biraz da nasıl kullandığımız ile ilgili. Yani o kişileri takipten çıkarsınız size faydası olan kişileri takibe alırsınız. Elimizde yani. Hiç kullanmayınca da çok şey kaçırıyorum. Pek çok kişinin söyleşisi canlı yayınları. Ne bileyim çok faydasını da görüyorum. Marttan beri ihtiyaç dışı bir şey almadım ben kendime. Oysa çok severdim alış verişi.

Ben mesela instagramda surekli link veren hesaplari takipten ciktim. Fenomen, oyuncu vs kimseyi de takip etmiyorum. Bikac faydali sayfa bikac sevdigim akraba ve tanidik ekli. Bunun disinda trendyol ve n11 uygulamalarini da telefonumdan sildim. Alma istegimde onemli olcude bir dusus oldu.
O fenomenleri zaten Allah bildigi gibi yapsin kenar mahallede yasayip acarkentten villa alanlari gordum linklerine tiklamiyorum ama kesfetime dusuyorlar midem bulaniuor hepsinden.bizler asgari ucretle ay sonunu zor getiriyorken gercekten bunlarin haram yemesi agrima gidiyor

O fenomenleri zaten Allah bildigi gibi yapsin kenar mahallede yasayip acarkentten villa alanlari gordum linklerine tiklamiyorum ama kesfetime dusuyorlar midem bulaniuor hepsinden.bizler asgari ucretle ay sonunu zor getiriyorken gercekten bunlarin haram yemesi agrima gidiyor
Haram ne alaka yav 😂

Merhaba kızlar,

Bir huzursuzlugunuz, sorununuz var mi? Ben yukari kaydir linklerine baya guluyorum. Yani hic bir yerde bulunmayan biseymis gibi, sitesinde 135 lira olan pijamayi trendyoldan 165e linklemis gecen bi fenomen, bedenler de tukeniyor. Sitesinde her beden mevcut 😀 Cok efsane indirim olur, ne bileyim 100 liralik urun 30a iner veya bulunmayan biseydir, bi kesiftir tamam faydali olur anlarim. Pijama isteyen adam pijama bulamiyor mu da yukari kaydiriyor hic anlamiyorum. Arzum kahve makinasi icin "sizin icin buldummmmm" yazmis. Neyi buldun bacim, bulunamayan bisey mi ki bu 😀😀
Sonra da sey yazmis, ucretsiz izne cikarildim trendyol benim gelir kaynagim ne olur linkten biseyler alin 🤪

Bunlari ciddi ciddi takip edip bunlardan alisveris yapmak bence de bir hastalik. Altindaki sebebe bakmak lazim. Bir yerde bir seyleri bastiriyor, ifade edemiyor olabilir misiniz?

Back
X