Günümüzün hastalığı !

Takviye kullanmak icin doktor, en azindan eczaci, diyetisyen fikri almayip fenomen önerdi diye aliyorlarsa zaten ne diyeyim. Dogal seleksiyon iste 😀 aile hekimine bi telefon cok mu zor?

Helal mi haram mi dersek, bence helal demesek bile haram demek de olmaz. Yani allah herkese akil vermis. Fenomenden takviye onerisi alan kafadaki kisi, o parayi ona degilse baska bir seye zaten sacip ziyan edecek.

Bu kadar sorgulamayan insanlar varken onlara kizmamak lazim aslinda niye kazaniyorlar diye. 😁

Minimalizme geçmeni tavsiye ederim 😊 araştır sosyal medyada takip et o felsefeyi uygulayanları ben biraz fazla abarttım galiba bu kış 2 sweat 2 kot pantolon 2 tunik hırka 2 tayt bıraktım 😁ayy sayarken yine bir sürü oldu daha gömleklerimi de satıcam inşallah almayı durdurmaya çalışıyorum bir yandan mutfak gereçlerinde baya azalttım eşya az olduğu zaman iş de kolay oluyor

Instagramdaki yukarı kaydır muhabbetinden iğreniyorum gerçekten tek kelimeyle iğreniyorum. Kendi kullanmadıkları ürünlerin reklamını yapanlardan da. Öyle boş bir mecra haline geldi ki Instagram. Düzenli olarak içtiği türk kahvesi fincanlarını paylaşan, yaptığı yemekleri paylaşan. Makinaya çamaşır attım diye çalışan makinesini boomerang yapıp paylaşan arkadaşım var. 🤮
Çamaşır makinasına boomerang :işsiz: 😁

Yok yahu. Çok pragmatik insanımdır ben. İhtiyacım olmayan hiç birşeyi almam. Normalde alış verişi hiç sevmem. Online alış satış verişi hiç beceremem. İhtiyacım olanı da mağazaya girer, alır ve çıkarım.
Benim icin magaza online hic farketmez tuketim delisiyim.eşim seni issiz adaya atsak illa ordada para harcayacak bisey bulursun diyor.haksiz degil tuketmeyi seviyorum tabi kendi maasimla yapiyorum.atanmadan once esimin parasini alirken boyle davranmazdim.kendi param olunca ozgurce harciyorum

Benim icin magaza online hic farketmez tuketim delisiyim.eşim seni issiz adaya atsak illa ordada para harcayacak bisey bulursun diyor.haksiz degil tuketmeyi seviyorum tabi kendi maasimla yapiyorum.atanmadan once esimin parasini alirken boyle davranmazdim.kendi param olunca ozgurce harciyorum
Bizim evde işler tersine... Alışveriş çılgını olan ben değil; kocam. Reyonların başından ayrılmak bilmez. Onu beklerken bana afakanlar basar. Pandemi, yasaklar derken çok şükür bu eziyet biraz son buldu. Kocalarınızı çok iyi anlıyorum 😂

Ben o kadar çok aldım ki artık inanılmaz tiksindim kesinlikle ihtiyacım dışında hiçbirşey satın almıyorum.

Aylik birikim hedefi koyuyorum. Ihtiyac dahilinde bozabilirim ama istek icin bozmam. Guzel yontem tavsiye ederim 😇

Sosyal medyaya bakmayınca daha mutlu oluyorsun. Lüks yasam tatiller sürekli yeni çıkan kıyafetler yemekelr sunumlar vs. Her şeyin pazarlandığı bir yer mesela instagram. Yine alışveriş uygukamaalro da öyle. Ben o uygulamalardan bir şey alamıyorum. Mesela geçen l beden pijama aldım dar geldi sonra git kargoya ver iade et. Gidip mağazadan almayı tercih ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var mı diye soruyorum kendime bir şey alacaksam. Bir de her ay birikim yapıyoruz kiyafet ayakkabı vs pek bütçe ayıramıyoruz. Siz de o şekilde yapabilirsiniz.

Cok sükür instagram batagindan kurtardim kendimi.. artik orasi fotograf paylasma platformu degil.. reklam araci..
Kapattim kurtuldum.. oh kafam rahat.. acaba kim ne yapti diye merak etmiyorum..

Fenomenleri oldum olasi sevmiyorum yapay hayatlar.. samimiyetten uzak.. tuketim üzerine kurulu bombos bir dunya..
Kendime yaptigim 2. Güzellikte trendyolun uygulamasini kaldirmak..
Hem tüketim cilginligindan uzak durmak dunyaya cöp üretmemek hemde para biktirmek icin inanilmaz güzel bir firsat oldu..

Kimse kaygilanmiyor ama hergün tonlarca cöp cikriyoruz.. sonra yok iklim krizi yok mevsimler degisti aglasip duruyoruz..

Nasanin yayinladigi haritada yer alti sularimiz bile tükenmis.. biz hala tüketme daha cok tuketme dunyayi kirletme pesindeyiz.. artik herkesin bilincli olmasi lazim.. alisveris insani mutlu etmiyor.. etsede 1 günluk..
Bilemiyorum duyarli insanlara ihtiyacimiz var.. kendimize gelme vakti geldi de geciyor

Link kaydiranlari takip etmiyorum. Cogu da asiri bos tipler zaten. Farkindaysaniz hepsinin kocasi evde, ya isi birakiyorlar ya dukkan aciyorlar.
Instagramin hepi topu bir sosyal medya, sanal bir mecra oldugunu unutmamak lazim.

Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Ben ihtiyacım olanı alıyorum.
O kadar.
Gerisine bakmıyorum.

Parası olan harcasın bence ben sade düzen severim az ve öz esya alırım. Ihtiyaçların da asla bitmediğini biliyoruz çocuklar varsa özellikle bitmez kitabi defteri legosu ...Küçülen ayakkabısı..Bir bakarsın perden eskimiş onu tamamlarsın yemek tabağın kırılır yani yasıyorsak tabi ki alışveriş şart kazandığın kadar ve ihtiyacın kadar alirsin. Alışveriş bana iyi gelir yenilik de severim isteyen parasını bankada biriktirip ölebilir 😃isteyen de harcar isteyen instagramda vakit geçirir isteyen kitap okur .Yani kimin ne yapacagindam bize ne?Herkes kendi kapısının önünü süpurmeli .Konu açacak kadar kafaya neden taktınız zorla değil ki sevmediğin bir diziyi izlemezsin kumanda sende.

Ben aynı fikirde değilim çok memnunum internetten. Kitap okuyorum günde 20 sayfa, dizi izliyorum hemde yabancı dizi ve reklam çıkmıyor birtek başında 5 sn izliyorum 1 saat diziye kesintisiz devam ediyorum, oyun oynuyorum, haberleri takip ediyorum, din felsefesi ve fizikötesi youtube kanallarını izliyorum. Eczanede bulamadığım ürünü sipariş ediyorum. Unutmayın reklamlar olmasaydı bize bunları ücretsiz sunmazlardı. Aylardır iş harici evden çıkmadım saçımı bile taramaya halim yok çok yorgun ve beynim sisili hissediyorum ama kitaplar diziler videolar oyunlar bana umut veriyor. İnternet olmasaydı günde 6 saat reklam veren TV de hint dizisi, koca aldatması, aile kaslarında dolayı aklımı kaçırırım lütfen olumlu açısından ele alalım tavsiye vereyim
Dizi
Lucifer
Sherlock holmes
Dark
Film
3 idiot
Dabbe 5
Deadpoll

Kitap
Gülseren budayıcıoğlu
İlber olayın kitapları
YouTube kanalı olarak
Diamond Tema
Agah aydın
Gülseren budayıcıoğlu
Güldür Güldür
Tlc Türkiye

Siz ücretsiz nimetler yerine kötü tarafa odaklanmışsınız

Ben aynı fikirde değilim çok memnunum internetten. Kitap okuyorum günde 20 sayfa, dizi izliyorum hemde yabancı dizi ve reklam çıkmıyor birtek başında 5 sn izliyorum 1 saat diziye kesintisiz devam ediyorum, oyun oynuyorum, haberleri takip ediyorum, din felsefesi ve fizikötesi youtube kanallarını izliyorum. Eczanede bulamadığım ürünü sipariş ediyorum. Unutmayın reklamlar olmasaydı bize bunları ücretsiz sunmazlardı. Aylardır iş harici evden çıkmadım saçımı bile taramaya halim yok çok yorgun ve beynim sisili hissediyorum ama kitaplar diziler videolar oyunlar bana umut veriyor. İnternet olmasaydı günde 6 saat reklam veren TV de hint dizisi, koca aldatması, aile kaslarında dolayı aklımı kaçırırım lütfen olumlu açısından ele alalım tavsiye vereyim
Dizi
Lucifer
Sherlock holmes
Dark
Film
3 idiot
Dabbe 5
Deadpoll

Kitap
Gülseren budayıcıoğlu
İlber olayın kitapları
YouTube kanalı olarak
Diamond Tema
Agah aydın
Gülseren budayıcıoğlu
Güldür Güldür
Tlc Türkiye

Günde 20 sayfa kitap okumak çok değil mi ya?

Dizi
Lucifer
Sherlock holmes
Dark
Film
3 idiot
Dabbe 5
Deadpoll

Kitap
Gülseren budayıcıoğlu
İlber olayın kitapları
YouTube kanalı olarak
Diamond Tema
Agah aydın
Gülseren budayıcıoğlu
Güldür Güldür
Tlc Türkiye

“Aylardır iş harici evden çıkmadım saçımı bile taramaya halim yok çok yorgun ve beynim sisili hissediyorum” bu yorgunluğun dijital ortamdan olduğunu düşünüyorum yapay bir platform gibi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz...

“Aylardır iş harici evden çıkmadım saçımı bile taramaya halim yok çok yorgun ve beynim sisili hissediyorum” bu yorgunluğun dijital ortamdan olduğunu düşünüyorum yapay bir platform gibi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz...
Başka şehire taşındık arkadaşım yok, işten de çıktım param yok, çarşıya da uzak oturuyoruz. Konu komşu yok. Ayrıca gönül işlerim bir buhran içinde uzak şehirde belirsiz. İnternet olmasada mutlu olacağım şeyler yapardım kitap vb fakat çaresizliğime iyi geliyor gibi hissediyorum. Beyni kandırmak çok kolaydır ne dersen ona inanır.

Ben bayadır kıyafet almıyorum cunku ala ala zaten sıgdıramayıp veriyorsun..artık sırf beğendiğim diye bişiler almıyorum..minimalist yaşamaya karar verdim ama hayatımı mininalistleştirmek bile günlerimi aldı...tüm evi elden geçirmek, fazlaları vermek vs..hala da devam ediyorum..bazı evler var ev cok sade geliyor gözüme,az ve öz...bazı evler var evde ne ararsan var heryer tıkabasa dolu...kendi evimi ferahlatmakla geçirdim hep yasaklı günleri..
Ama soyle bişi de var ne zaman bişi atsam lazım olası tutuyor

aynı şeyleri düşünüyoruz instagram turkiyede yasaklansa çok üzüleceğimi düşünmüyorum ...

Back
X