Günümüzün hastalığı !

O fenomenleri zaten Allah bildigi gibi yapsin kenar mahallede yasayip acarkentten villa alanlari gordum linklerine tiklamiyorum ama kesfetime dusuyorlar midem bulaniuor hepsinden.bizler asgari ucretle ay sonunu zor getiriyorken gercekten bunlarin haram yemesi agrima gidiyor

Neden haram olsun ki? Ortada nasil bir emek var... destekledigim bir olay degil ama meslek olarak siz baska bir sey secmissiniz, onlar bunu secmis.
Kenar mahalleden cikan bile acarkentten ev alabilmisse siz neden asgari ucretli işe kaldiniz buna yogunlasin :)

Haram ne alaka yav 😂
Arkadaş şu şekilde düşünüyor olabilir
Dinimizde emek-rızık ilişkisi vardır. Çalışma emek verme olmadan kazanılan para haramdır. Misal kumar, milli piyango, paradan para kazanma yani faiz.

Sosyal medyada video paylaşarak kazanma konusu haram mı değil mi bilemem ama arkadaş onu ima etti sanırım.

Arkadaş şu şekilde düşünüyor olabilir
Dinimizde emek-rızık ilişkisi vardır. Çalışma emek verme olmadan kazanılan para haramdır. Misal kumar, milli piyango, paradan para kazanma yani faiz.

Sosyal medyada video paylaşarak kazanma konusu haram mı değil mi bilemem ama arkadaş onu ima etti sanırım.
Saçmaymış 😉

Kendimi içinde bulmadığım bir önerme.
Herhangi bir alışveriş uygulamam bile yok, sadece bir şeye ihtiyacım olduğunda yüklüyorum. Aradığım şeyi linkliyorum, her ay yapılan indirimlerde o şey de indirime gelirse bildirim geliyor, girip alıyorum. Alışverişim bittiğinde tekrar siliyorum.
Size de tavsiye ederim. Benim bazı arkadaşlarımda bütün alışveriş sitelerinin appleri mevcut, canları sıkıldıkça Instagrama girer gibi giriyorlar, sepete bir seyler atıp duruyorlar.
İş yerine paket gelince de , sanki hediye gelmiş gibi seviniyorlar... Uzaktan bakınca çok komik geliyor, açıkçası bana...
İlk işiniz silmek olsun bütün alışveriş applerini.
Ve sonra...
Instagram'da 'kaydirin da kaydirin' diyen insanları takip etmeye son verin. Yani onlar belki eskiden ozgunlerdi, belli bir takipçi sayısına düşünce biçimleri ve hayat tarzlarıyla ulaştılar ama artık özgün değiller. Artık herkes gibiler. Herkesin aynı hafta övdüğü deterjanı kullanıyorlar, herkesin aynı hafta gittiği tatile gidip memnun kalıyorlar, herkesin aynı hafta yediği çikolatayı 'her sabah mutlaka yiyoruz' diyorlar. Yüz kremi övüyorlar ama kremi sürerken bile yaldızlı yaldızlı filtreler kullanıyorlar.
Yani, madem kremin bu kadar matah, madem yüzün insana benziyor, mal misin, neden bastın filtreyi? Kremine/cildine güveniyorsan aç canlı yayında filtresiz sür de, kremin gücünü görelim:KK66:)
Saçma salak insanlar... Siz de hala her hafta ayri ayrı ürünlerden 'aşşiri memnun kalan' ürünleri linki yukarı kaydırıp alıyor musunuz cidden? Demek bu yüzden işsiz güçsüz, lise mezunu, kocası ve çocuğuyla mutluluk pozu vermekten başka yaptığı bir şey olmayan,aileden fakir , yirmilerinin başında kadınlar 2+1 kenar mahalle evlerinden lüks villalarina tasiniyorlar ,birkac sene içinde...
Unutmayın, onların gidip 'memnun kalıp linkledigi' şeylere hiçbiri para vermiyor, ama siz parayla alıyorsunuz. Onların 'memnun kalıp stori attiklari' güzel otellere ,kafelere,eğlence merkezlerine,güzellik salonlarina hiçbiri para vermiyor, ama siz veriyorsunuz. Onlar da üzerinizden komisyon kazanıyorlar.
Bu gerçekle yüzleşmek belki sizi biraz soğutur.
Onları takip etmek yerine mesela budala tüketici hesabını takip edebilirsiniz, belki farkındalık yaratir.

Bence kendinize hobi bulun. Mesela benim pastel boyalarım, kuru boyalarım var. Pinterestten beni zahmete sokacak şeyler bakmak yerine kolay çizimlere bakıyorum, pandemimi resim çizerek geçiriyorum. Ya da eşime dostuma hediye satın almak yerine çiziyorum, mesela yılbaşı takvimi hazırlıyorum...
Böyle şeyler deneyebilirsiniz... ya da bir kasnak bir ip alın, pinterestten öğrenin,çeşit çeşit şeyler yapın. Eşinize dostunuza hediye verirsiniz. Hem eliniz oyalanir,Instagrama da çok girmezsiniz...
👏👏👏👏👏

Ben almaya bişi bulamıyorum. Eskiden alırdım da alırdım. Üstelik şimdiki gibi param yoktu. Şu anda var ama bulamıyorum alacak bişi.
Türkiye'de kıyafet yok maalesef. Seçenek çok az.
Makyaj malzemesi de ala ala bıktım.
Ev eşyasında minimalistim evde eşya sevmiyorum.
Bebeğime alıyorum şu anda.
Türkiye’de kıyafet yok mu? 😬

Cidden oyle kenar mahallede aile evinde yaşayan, işi gucu olmayan, sacma sapan videolar ceken insanlarin bikac sene sonra karsima cikip villalarda, rezidanslarda oturdugunu gordum ya benim bile zoruma gitti. Koyduklari linklere abananlarin, takip edenlerin hiç mi zoruna gitmiyor. Ben cok fesatim herhalde. 🤭

Bazilarinin altindaki yorumlar hele beni deli etti, mesela tatil vlog cekiyor. "Abla biz gidemiyoruz seni izlemek cok guzel" tarzi şeyler. 😒 onu dene bunu yap izleyelim şeklinde istiyorlar. Hiç demiyor ki "ln ben niye oturdum izliyorum, bu niye geziyor nasil geziyor????? "
Ya hele ismini vermeyim şimdi ama bir kadın var. O da villaya transfer olan tiplerden.
Kac kez yazacaktim zor tuttum kendini. Kadin ve ailesi bildiğin bedava yiyip içmekten kantar ailesi olmuş durumda.yani artık sağlık sorunu derecesinde sağlıksız kiloda insanlar.ve o kadin elbise linkliyor düşünebiliyor musun .giyinip muhteşem fiziğiyle bir de 4 donup kaydırın linki atıyor
Hayır ya birilerine para kazanmak, ihtiyaçlarını finanse etmek bu kadar kolay olmamalı

Hocaanım Türkiye'nin tekstil cenneti olduğunu bilmiyorsa demek 😂
Dünyada hazır giyim ihracatında ilk beşteyiz. Yerli/yabancı markalara ulaşabilirlik de çoğu ülkeye göre iyi durumda. Daha nasıl olabilir acaba? Keşke ben de alacak kıyafet bulamasam... 😁

Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Öyle mi , saglik olsun bosver swipe up baby

Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.

Bir ben kaldım herhalde böyle olmayan ya. Sadece çoğu markanın olmadığı ve hatta kargo ücretlerinin pahalı olduğu bir ülkede yaşıyorum, Türkiye'ye geldiğimde orada ucuza bulamam diye birkaç bir şey almıştım. Mağaza mağaza gezerim hatta annem şaşırdı ya öyle yapma trendyol var diye, e gerek yok ki mağazalardan almak daha sağlıklı.
ben sosyal medyayı kapattım uzun bir süredir, bazı şeyleri isteme durumum bitti. Öyle bir şansınız varsa siz de kapatın bence.
Benimde boyle bağımlılıklarım yoktur.

Ya hele ismini vermeyim şimdi ama bir kadın var. O da villaya transfer olan tiplerden.
Kac kez yazacaktim zor tuttum kendini. Kadin ve ailesi bildiğin bedava yiyip içmekten kantar ailesi olmuş durumda.yani artık sağlık sorunu derecesinde sağlıksız kiloda insanlar.ve o kadin elbise linkliyor düşünebiliyor musun .giyinip muhteşem fiziğiyle bir de 4 donup kaydırın linki atıyor
Hayır ya birilerine para kazanmak, ihtiyaçlarını finanse etmek bu kadar kolay olmamalı
Ay kimmiş ki çok merak ettim 🤗

Benim gelen her misafirim boş valizle geliyor, Türkiye'de kıyafet hem çeşit çeşit , hem çok ucuz diye. Boş vakitlerinde AVM geziyorlar. Türkiye adeta bir tekstil cenneti
Fransa ve Almanya’daki kuzenlerim de öyle. Türkiye’nin dünyada söz sahibi olduğu ender sektörlerden biri, onu da ıskartaya çıkardı. 😬

Pandemiden once haftada 4 gun falan kargo gelirdi eve hep kiyafet alirdim.okullar tatil oldu marttan beri tek bi kiyafet almadim.kafayi dekorasyona taktim cok kotu bi hastalik bu.surekli biseyler alma istegi var cozumu bulamadim
Yok yahu. Çok pragmatik insanımdır ben. İhtiyacım olmayan hiç birşeyi almam. Normalde alış verişi hiç sevmem. Online alış satış verişi hiç beceremem. İhtiyacım olanı da mağazaya girer, alır ve çıkarım.

Neden haram olsun ki? Ortada nasil bir emek var... destekledigim bir olay degil ama meslek olarak siz baska bir sey secmissiniz, onlar bunu secmis.
Kenar mahalleden cikan bile acarkentten ev alabilmisse siz neden asgari ucretli işe kaldiniz buna yogunlasin :)
Dogru soyluyosunuz enayilik bozde attigi linklere tiklamaya devam ettikce onlara acarkete yerlesir bizler kenar mahallede kalmaya devam ederiz. Yinede sukurler olsun en basit ornegi satmaya calistiklari collagen hapini alan kisinin karin agrisindan hastaneye kaldirildigi haplarda degisik dgisik lekeler oldugu saptandi. Allandira ballandira anlatilan bir cok urun. Simdi bu helalmi oluyo gozunuzde. Allahtan zamazingo diye bir hesap var tum foyalari ortaya dokuldu hepsini takibi biraktim

Ben de asiri alisveris yaptigimi farkettim. Bu trendyol hepsiburada bir cok ihtiyac olmayan sey almisim. Son aldigim bir urun vardi hatali geldi onun isi bitsin direk silecegim. Hepsiburadayi sildim. Su an bakmiyorum hic yoksa bas gelemeyecektim. Bu instgrm hesaplarindan etkilenmedigim icin pek o yuzden sorun degiller. Zaten instgrm da zamazingo sey fenomensavar fenomenteroru sayfalari ekli ben de gozum aciliyor oraya baktikca.

Bu aralar ben de öyleyim. Ama internetten değil. İş yerimiz çarşıya yakın. Öğle araları gidip ihtiyacım olmasa da alıyorum. Bu konuda arkadaşlarınız da böyle mi. Alışverişi çok seviyorlarsa sizi de etkiler. Ama ben eve değil kendime alıyorum. Bu gidişe bir dur demeli . Kendimize yani 🙈

Sosyal medya kullanmıyorum hiç de,eksikliğini hissetmiyorum ihtiyacım varsa alışveriş yaparım ki zaten pandemi döneminde haftanın iki yada üç günü evdeyim hiç gerek kalmıyor alışverişe herkes sosyal medyada alışveriş çılgınlığın da diyorsunuzda benim cevremde bi kaç kişi var bu şekilde diğerleri düz normal insan :) yani sosyal medyadaki belli bir gruba bakipta herkes böyle diye düşünmeniz doğru değil sizde gereksiz sosyal medya kullanan yada alışveriş yapan biri iseniz zor birşey değil ihtiyacınız varsa alın o özenti hesaplara bakmayın

Dogru soyluyosunuz enayilik bozde attigi linklere tiklamaya devam ettikce onlara acarkete yerlesir bizler kenar mahallede kalmaya devam ederiz. Yinede sukurler olsun en basit ornegi satmaya calistiklari collagen hapini alan kisinin karin agrisindan hastaneye kaldirildigi haplarda degisik dgisik lekeler oldugu saptandi. Allandira ballandira anlatilan bir cok urun. Simdi bu helalmi oluyo gozunuzde. Allahtan zamazingo diye bir hesap var tum foyalari ortaya dokuldu hepsini takibi biraktim

Takviye kullanmak icin doktor, en azindan eczaci, diyetisyen fikri almayip fenomen önerdi diye aliyorlarsa zaten ne diyeyim. Dogal seleksiyon iste 😀 aile hekimine bi telefon cok mu zor?

Helal mi haram mi dersek, bence helal demesek bile haram demek de olmaz. Yani allah herkese akil vermis. Fenomenden takviye onerisi alan kafadaki kisi, o parayi ona degilse baska bir seye zaten sacip ziyan edecek.

O deil de şu acarkentte oturan fenomen kimmiş enes batur ve kerimcan mı :)

Back
X