Kendimi içinde bulmadığım bir önerme.
Herhangi bir alışveriş uygulamam bile yok, sadece bir şeye ihtiyacım olduğunda yüklüyorum. Aradığım şeyi linkliyorum, her ay yapılan indirimlerde o şey de indirime gelirse bildirim geliyor, girip alıyorum. Alışverişim bittiğinde tekrar siliyorum.
Size de tavsiye ederim. Benim bazı arkadaşlarımda bütün alışveriş sitelerinin appleri mevcut, canları sıkıldıkça Instagrama girer gibi giriyorlar, sepete bir seyler atıp duruyorlar.
İş yerine paket gelince de , sanki hediye gelmiş gibi seviniyorlar... Uzaktan bakınca çok komik geliyor, açıkçası bana...
İlk işiniz silmek olsun bütün alışveriş applerini.
Ve sonra...
Instagram'da 'kaydirin da kaydirin' diyen insanları takip etmeye son verin. Yani onlar belki eskiden ozgunlerdi, belli bir takipçi sayısına düşünce biçimleri ve hayat tarzlarıyla ulaştılar ama artık özgün değiller. Artık herkes gibiler. Herkesin aynı hafta övdüğü deterjanı kullanıyorlar, herkesin aynı hafta gittiği tatile gidip memnun kalıyorlar, herkesin aynı hafta yediği çikolatayı 'her sabah mutlaka yiyoruz' diyorlar. Yüz kremi övüyorlar ama kremi sürerken bile yaldızlı yaldızlı filtreler kullanıyorlar.
Yani, madem kremin bu kadar matah, madem yüzün insana benziyor, mal misin, neden bastın filtreyi? Kremine/cildine güveniyorsan aç canlı yayında filtresiz sür de, kremin gücünü görelim

)
Saçma salak insanlar... Siz de hala her hafta ayri ayrı ürünlerden 'aşşiri memnun kalan' ürünleri linki yukarı kaydırıp alıyor musunuz cidden? Demek bu yüzden işsiz güçsüz, lise mezunu, kocası ve çocuğuyla mutluluk pozu vermekten başka yaptığı bir şey olmayan,aileden fakir , yirmilerinin başında kadınlar 2+1 kenar mahalle evlerinden lüks villalarina tasiniyorlar ,birkac sene içinde...
Unutmayın, onların gidip 'memnun kalıp linkledigi' şeylere hiçbiri para vermiyor, ama siz parayla alıyorsunuz. Onların 'memnun kalıp stori attiklari' güzel otellere ,kafelere,eğlence merkezlerine,güzellik salonlarina hiçbiri para vermiyor, ama siz veriyorsunuz. Onlar da üzerinizden komisyon kazanıyorlar.
Bu gerçekle yüzleşmek belki sizi biraz soğutur.
Onları takip etmek yerine mesela
budala tüketici hesabını takip edebilirsiniz, belki farkındalık yaratir.
Bence kendinize hobi bulun. Mesela benim pastel boyalarım, kuru boyalarım var. Pinterestten beni zahmete sokacak şeyler bakmak yerine kolay çizimlere bakıyorum, pandemimi resim çizerek geçiriyorum. Ya da eşime dostuma hediye satın almak yerine çiziyorum, mesela yılbaşı takvimi hazırlıyorum...
Böyle şeyler deneyebilirsiniz... ya da bir kasnak bir ip alın, pinterestten öğrenin,çeşit çeşit şeyler yapın. Eşinize dostunuza hediye verirsiniz. Hem eliniz oyalanir,Instagrama da çok girmezsiniz...