• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günün 20 saatini yatarak geçiren kv.ve kp

Aynı benim kv :) henüz 51 yasında ayrı sehirde yasıyoruz ama senenin 8 ayı bende. Burda doktor a gidiyor ayaklarından,bugun de fizik tedaviye başladı 2 de birbirinden huysuz mizmiz uykusuz cocuğum var. Yatağı hep açık. Ama naapayim evime gelmiş kalk mı diyeyim. O yokken nasıl idare ediyorsam oyle devam ediyorum. Özel yemek ister bazen bende yapıyorum. Her ne kadar kötülükte yapmışta olsa , bugun ona yarın bana ;)

O yaşa geldiğinizde sizde öyle olacaksınız. Biraz empatiyle yaklaşırsanız gözünuze batmaz.

80 yas için normal canim ya. Ya uyumayip yaptigin her şeye karissalar daha mi iyi :)

Evet bayanlar abartmiyorum.kv. ve kp. Icin hayat yemekten ve yatmaktan (uyumaktan) ibaret.sabah kalkar kahvalti yapar tv karsisinda uzanarak uyuklarlar.daha sofrayi toplamadan öglen yemegi derdine düşerler.etsiz yemek yemezler.yemek ve namaz kılmak dısında oturduklarini hic görmedim diyebilirim.ne zaman görsem yatakta yorganın icindeler. (80 yasinda her ikisi de bu arada) gece nerenize uyuyosunuz dedim gecenlerde.biz uyumuyoruz ki yatakta bakınıyoruz dediler:) aksam 8 gibj yatarlar.gun icinde yemek harici kalktiklarini görmüyorum tuhaf degil mi? Ayrı şehirlerdeyiz ama sık sık gelirler koca koca valizlerle ve uzun süre kalırlar.ev resmen yatakhane onlar varken.salon oonlara tahsis olmus durumda.aniden bi misafir gelse yandım.esimin tum ailesi böyle zamanli zamansiz yatmaya bayılıyorlar.sinir oluyorum geriliyorum her seferinde. ..
80yaşında insan lar...insaf yahu sizinde anne babanız aynı durumu yaşıyor olabilirdi
Bakalım siz80 yaşında nasıl olacaksınız,gelininizde kesin size aynı davranır,erteme bulma dünyası

Evet bayanlar abartmiyorum.kv. ve kp. Icin hayat yemekten ve yatmaktan (uyumaktan) ibaret.sabah kalkar kahvalti yapar tv karsisinda uzanarak uyuklarlar.daha sofrayi toplamadan öglen yemegi derdine düşerler.etsiz yemek yemezler.yemek ve namaz kılmak dısında oturduklarini hic görmedim diyebilirim.ne zaman görsem yatakta yorganın icindeler. (80 yasinda her ikisi de bu arada) gece nerenize uyuyosunuz dedim gecenlerde.biz uyumuyoruz ki yatakta bakınıyoruz dediler:) aksam 8 gibj yatarlar.gun icinde yemek harici kalktiklarini görmüyorum tuhaf degil mi? Ayrı şehirlerdeyiz ama sık sık gelirler koca koca valizlerle ve uzun süre kalırlar.ev resmen yatakhane onlar varken.salon oonlara tahsis olmus durumda.aniden bi misafir gelse yandım.esimin tum ailesi böyle zamanli zamansiz yatmaya bayılıyorlar.sinir oluyorum geriliyorum her seferinde. ..
Basında dirdir yapan kv ve kp yok en azından ikiside yaşlı bırak uyusun lar zaten çok yaslilarmis onların yaşında olup yerinden kalkamayan bir sürü insan var

Ben normal denmesine katılmıyorum.Tam aksine yaşlandıkça uyku azalır derler.
Benim tanıdığım yaşlılar hep erkenden kalkarlar.Şeker gibi bir hastalıkları varsa bilemem tabii.
Ama ikisinin de aynı düzende olması tamamen yaşam tarzından kaynaklı diye düşünüyorum.
Tanıdığım böyle bir aile var.Şu an 60 larındalar ama yıllardır bildim bileli böyleler.

off ben bu yaşta sürekli uyuyorum ya bi pc bi tv evi görsen oo hak getire nedir bu tembellelğim acaba biri dürtsede kendime gelsem.akşam 8 de yatıyorlarsa tabiki gece illa uyanırlar eee sabah namazı derken sabahın köründe kalkıp yine yatarlar nolcak.size dır dır etmiyorlarya.o yaşta ne mutlu onlara.ben o yaşa nasip olruda gelirsem altıma yapmazsam iyi.

Mesajlarinizi objektif olarak teker teker okudum bayanlar.emin olun onlara karsi en ufak bir saygisizligim yok olmadi da bu gune kadar
tabi ki bugun onlara yarin bana.aslaa hizmette kusur etmem surat asmam.sadece sanirim uzun kaldiklari icin biraz bunaldim batmaya basladi ufak tefek seyler.2 kucuk cocugum var calisiyor evde bakici var pek dinlenemiyorum acikcacikcasi.bir de ben hep ayaktayim evde sanirim bu yuzden biraz da benim rahatsiz olmaya baslamam.yoksa surekli empati yapan bir insanim ve olumsuz seyler dusundugum anda hemen pişman olup af diliyorum
Rab'dan.8 yıllık evliyim ve şükürler olsun esimin ailesiyle hic sorun yasamadjm.ben bu aralar doldum biraz burada da paylaştım hepsi bu
....

Mesajlarinizi objektif olarak teker teker okudum bayanlar.emin olun onlara karsi en ufak bir saygisizligim yok olmadi da bu gune kadar
tabi ki bugun onlara yarin bana.aslaa hizmette kusur etmem surat asmam.sadece sanirim uzun kaldiklari icin biraz bunaldim batmaya basladi ufak tefek seyler.2 kucuk cocugum var calisiyor evde bakici var pek dinlenemiyorum acikcacikcasi.bir de ben hep ayaktayim evde sanirim bu yuzden biraz da benim rahatsiz olmaya baslamam.yoksa surekli empati yapan bir insanim ve olumsuz seyler dusundugum anda hemen pişman olup af diliyorum
Rab'dan.8 yıllık evliyim ve şükürler olsun esimin ailesiyle hic sorun yasamadjm.ben bu aralar doldum biraz burada da paylaştım hepsi bu
....

salonda yatmaları konusunda size hak verdim ben.. bende açıkçası odalarında yatmalarını isterdim..sonuçta salon ortak alan.. bunlamanızda normal..misafirlik uzun olunca ev sahibini bulantır.. başka odanız varsa oarada yatmalarını söyleyin huysuz değillerse herhalde anlayışla karşılarlar..

bi bilgisayarım bi de yatağım ımkanım olsa onları yapıştırırım üstüme heryere benımle gelsınler:KK53::KK53:

Yatsınlar canım nolmuş valla bende ders çalışmadığım ve ev işleri dışnda hep yatar vaziyetteyim. Kışın benimde battaniye eksik olmaz üzerimden ani misafir geldiğinde salonum tek olduğundan görürler ne o yatıyomuydun derlerse üşüyorum derim geçer gider ne yani aniden gelen misafir için 80 yaşındaki insanlar dinamik dinamik mi gezsinler... sana kötü sözleri yoksa yap yataklarını demle çaylarını iki de kurabiye koy oh mis baksınlar keyfine

İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşorlar bilmezmisin? Bir bebek nasıl sadece yatar uyur yemek için ağlar şimdi onlarda öyle. İdare edilenebilir bi surum olsa gerek

Siz haklısınız, yorulmuşsunuz. Onlarda 80 yıl yorgunu. Acaba bir ara verme, nefes alma ve yalnızca kendiniz için birşey yapma imkanınız var mı? Belki yarım saat bile olsa kendinizle ilgilenseniz ;dinlenmiş ve yenilenmiş olursunuz. Siz hayırlı birşey yapıyorsunuz onları bakarak, dilerim evlatlarınızın güzel günlerini ve hayrını görürsünüz hep.

Konu sahibinin haklı/haksızlığını geçiyorum da, 80 yaşında da 20 saat yatmak normal veya sağlıklı değil, 20-23-25-30-35 yaşında da.

Yani ben de öyleyim diye verilen örnekleri pek anlayamadım. Okul/iş/sosyal hayat sebebiyle evden çıkıyor sonuçta herkes.

Bu insanlar sürekli yatıyorsa ve ciddi sağlık problemleri yoksa, ciddi sağlık problemlerine sahip olmak üzereler. O kadarını söyleyeyim ben.

valla bende 20 saat uyuyabilen görmedim hiç.. ne genç ne yaşlı fark etmez o kadar çok uyuyan yatan hasta değilse bile hasta olur.. herkes konu sahibine yüklenmiş ben doğru bulmadım benm dedem 87 yaşında memlekette dükkan çalıştırıyor çok uyuduğunu hiç görmedim herkes aynı olacak değil ama çalışan kadının evinde ne işi var birde aynı şehirde yaşıyorlarmış büyükte olsalar bana çok düşüncesizce geldi evde iki küçük çocuk ve onlara bakan bakıcı da var bakıcı bile rahatsız olmakta haklı bana göre bakıma muhtaçlarsa o ayrı konu ama etsiz yemek yememek vs falan keyfi şeylerde söz konusu evladının evide olsa misafir sayılırsın önüne ne geliyorsa onu yersin ben kendi anneme bile diyemem şimdi evine gidince anne şunu yap bunu yap diye aynı şekilde annemde bana.. her ne kadar birincil akrabada olsa böyle rahatlık doğru değil 20 yaş içinde 80 yaş içinde o evin düzenini düşünmeleri gerek yatalak hasta değillerse tabi bunu düşünmesi gerek herkesin allah sabır versin umarım kısa zamanda uygun bir çözüm bulabilirsiniz ...

80 yaşınız a geldiğinizde gelininiz böyle olmaz umarim.. azcik empati ya empati. 80 yıl. 80 yaşına kadar kim yaşıyor bu devirde. niye bu kadar anlayissizsiniz ki? Yatsinlar bir zararlari mi var yatarken. Cat kali gelen misafiriniz de evdeki yasli insanlardan rahatsiz olmaz herhalde

seksen yasindakilerin yatmasi normal ama namaz kildiklarina gore kalkip yuruyebiliyolar. evinizin cevresinde park yuruyus yolu vs. biyer varsa oraya gitmelerini bazen tavsiye et. size geldiklernde cok kaliyolarsada salon disinda bi oda varsa orayi tahsis et seninde gelenin gidenin var sonucta. havalarda isindi insinler dolassnlar. dizleri agriyosa da bi bankta otursunlar. hem yata yata daha kötü olurlar.

Boşver yatsınlar,
başında oturup herşeyine karışacaklarına
yatakta yatıp bakınıyorlar daha ne .

Back
X