gurbet

sbzkara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
482
9
318
35
yazmaya bile cesaret edemediğim konusun gurbet.... ben birtek sevgiliye hasret duyulur sanmıştım. yanılmışım anaya babaya da hasret duyulurmuş. gözyaşları görmeden de hissedilirmiş... ve kaybetme korkusu en çok gurbette yaşanırmış... kim bilir senin hakkında ne sarkılar ne türküler yazıldı.. hiç biri senin acını tarif edemez. önceleri yaparım sanmıştım. istedigim zaman gider gelirim sanmıştım.. çok uyardın babacıgım ama alışırım dedim ama alışamadım.. benim belki oraya gelme sansım yok.. hayallerimde bile oraya geldiğimi orada yaşadıgımı hayal etmiyorum edemiyorum babacıgım ama burayada alışamadım.. çok özledim babacıgım sizleri çok özledim. anne sana okadar muhtacımki tek tesellim elhamdülillah hayattasınız.. çok isterdim kızım çay koy baban işe gitmeden sana ugrayacak demeni anneciğim. baban bugun izinli al çocugu gel demeni. en sevdiğin yemeyi yaptım kardeşinle bir kase göndereyim demeni.. öyle çok isterdimki kelimeler tıkanıyor anne.kızma ama kızım bile kıskanıyorum annesinin yanında ben değilim inşaallah benim gibi gurbeti seçmez.. çünkü sokakta anne kız gördügümde yutkunamıyorum.. evden çıkmak istemiyorumm affff canım acıdıgında başımı omuzuna koyunca geçerdi.. anne bu acı geçmiyor..başımı omuzuna koymaya cesaretim yok bu yara iyileşmiyor çocuk olunca alışırsın dediler olmadı alışamadım.. daha aksi oldum daha sinirli oldum anne kızma çocuguma yansıtmıyorum ama içim yaralanıyor bu hafta abimn düğünü var gelemiyecegim anne gelemicem derken ki çaresizliğim senin cümlelerine yansıdı anne hayırlısı... hayırlısı anne

yazmaya bile cesaret edemediğim konusun gurbet.... ben birtek sevgiliye hasret duyulur sanmıştım. yanılmışım anaya babaya da hasret duyulurmuş. gözyaşları görmeden de hissedilirmiş... ve kaybetme korkusu en çok gurbette yaşanırmış... kim bilir senin hakkında ne sarkılar ne türküler yazıldı.. hiç biri senin acını tarif edemez. önceleri yaparım sanmıştım. istedigim zaman gider gelirim sanmıştım.. çok uyardın babacıgım ama alışırım dedim ama alışamadım.. benim belki oraya gelme sansım yok.. hayallerimde bile oraya geldiğimi orada yaşadıgımı hayal etmiyorum edemiyorum babacıgım ama burayada alışamadım.. çok özledim babacıgım sizleri çok özledim. anne sana okadar muhtacımki tek tesellim elhamdülillah hayattasınız.. çok isterdim kızım çay koy baban işe gitmeden sana ugrayacak demeni anneciğim. baban bugun izinli al çocugu gel demeni. en sevdiğin yemeyi yaptım kardeşinle bir kase göndereyim demeni.. öyle çok isterdimki kelimeler tıkanıyor anne.kızma ama kızım bile kıskanıyorum annesinin yanında ben değilim inşaallah benim gibi gurbeti seçmez.. çünkü sokakta anne kız gördügümde yutkunamıyorum.. evden çıkmak istemiyorumm affff canım acıdıgında başımı omuzuna koyunca geçerdi.. anne bu acı geçmiyor..başımı omuzuna koymaya cesaretim yok bu yara iyileşmiyor çocuk olunca alışırsın dediler olmadı alışamadım.. daha aksi oldum daha sinirli oldum anne kızma çocuguma yansıtmıyorum ama içim yaralanıyor bu hafta abimn düğünü var gelemiyecegim anne gelemicem derken ki çaresizliğim senin cümlelerine yansıdı anne hayırlısı... hayırlısı anne

Nerdesin sen. Ailen nerde. Icime oturdu yazdiklarin.:5:

Son düzenleme:
bende aynı gurbetlik çekiyorum.yazını okudukça gözlerim yaşardı.boğazıma birşeyler dügümlendi.ve be evliligimin 1.yılında ailemle aynı şehirdeydik.daha sonra eşimle taşındık.bu daha zor oluyo inanırmısın.ailemle aynı şehirdeyken ufacık işim olsa anne gelirmisin derdim.şimdi olmuyo olmuyo.bu koskoca şehirde yalnızım.alışırsın diyolar.ama alışılmıyo.

ayda bir gidecek durumum yok canım :( evlenmeden önce bende ayda bir giderim diyordum . ama evdeki hesap çarşıya uymadı malesef gurbet oldumu bir saat bile gurbettir.. birine birşey olsa soguk yüzüne yetişirim burdan anca.. bu aralar çok duygusalım.. çok özledim ailemi daha geleli bir buçuk ay oldu ama çok zorlanıyorum burda

Cok kotu degilmis ara sira gidebilirsin. Esin mutlaka nasil hissettigini bilsin. Konusmamak, icine atmak cozum degil. Bak ben ayri ulkedeyim. Ailemi , arkadaslarimi ve ustelik ulkemi de ozluyorum. :43:

eşime sinirle yansıtıyorum.. sürekli gerginim bagırıyorum çagırıyorum.. Rabbim yardımcın olsun bende öyle özledim ki istanbulu.. 1 sene gidemedim memleketime. Gittigimde bir ay kaldım eşimden Allah razı olsun. aama olmuyor işte çok özlüyorum benimde kimsem yok bu sehirde 2 kuzenim var onlarıda 3 4 ayda bir görüyorum oda belki ünv okuyorlar burda sürekli rahatsız etmek isitemiyorum...

ayy başka bi şehirdeyken böyle oluyosa başka bi üklede olunca nasıl olunur yaaa :(
bence cnm yinede kendini topla ya başka ülkede olsan o zaman ne yapardın ben napıcm hiç bilmyrm

çok şükür ki hayattalar diyorum.. tabiki başka ülkede olmak daha zordur. Rabbim sana kolaylık versin ama gurbetin 1 saatide birdir 10 saatide nasip neyse o olur bakma ben şimdiş duygusalım birazda ondan böyleyim abimin kadar sevdiğim teyzemin oglunun düğününe gidemiyorum çok moralim bozuk çokk.. kaç düğünü böyle kaçırdır. eniştem öldü, gidemedim.. gidilmiyor işte

gerçekten cnm çok doğru bi söz şehirden çıktın mı her yer gurbet ama napıcan cnm allah herkesin kaderini nasibini ayrı yaratıyor kimini böyle uzaklara kimini burnunun dibine koyuyr insan bilemyo başına ne gelceğini işte

aynen öyle. ilk başta uzak diye ben vazgeçmiştim. annem karşına aldı kızım bak uzak diye evlenmesin sonra yakından biri ile evlenirsin alır seni uzaga götürür madem sevdin nasibin yakınımızsa o birgün sevdiğinlede olur dedi. Eşim çok iyi bri çokta seviyorum ama işte su günlerde sıkıyor beni gurbet nefes aldırmıyoorrr

ben 12 saatlik uzaklıktayım ha deyince gidilmiyor...
nasipse başka bir şehre gideceğiz en azından mesafe yarıya inecek
inanamazsın ben buna bile seviniyorum sanki daha yakın olacakmışım gibi geliyor...
benim memlekettede şuan düğün var herkesle bütün sevdiklerim o düğünde dünden beri çok mutsuzum
sen cok iyi anlıyorum ....
bir kaç saatlik mesafe olmuş olsaydı mutlaka giderdik ama böyle uzak olunca cok zor
pek fazla mesafe yok aranızda aslında gidebilirmişsin düğüne
tabi özel durumları bilemem

çok üzüldüm yazdıklarınıza:43:bende uzağa gelin gidicem rabbim hayırlı geçim versin hepimize önemli olan o belki yakından birin evlenirdin ama mutsuz olurdun bizim bi tanıdık var annesiyle arasında 2 sokak var göndermiyo eşi annesine kaç ay oldu yüzünü göremiyo böylesi daha kötü unutursunuz zaten zamanla sizinde evladınız var onla zaman geçiriyosunz ayrı yaşantınız kendi aileniz olumuş onlarla vakiti daha değerli geçirmeye çakışın inşallah yakında bu sıkıntıdan kurtulursunuz:16:

Cok kotu degilmis ara sira gidebilirsin. Esin mutlaka nasil hissettigini bilsin. Konusmamak, icine atmak cozum degil. Bak ben ayri ulkedeyim. Ailemi , arkadaslarimi ve ustelik ulkemi de ozluyorum. :43:

Ayni durumdayiz.. Ve okadar zorki.. Heleki evliliginin basinda problemler yasadiysan.. Cok sukur zamanla oturttuk ama yine hep ve hepp bir sey eksik .. oda AILEM.. onlarsiz yzum gulse icim kan agliyor.. En zoruda bunu birbirine yansitamamak onlar bana ben onlara konusurken hep cok iyi cikmali sesim yoksa annem unutmuyor cikarmiyor aklindan .. yada ben annemin babamin sesini iyi duymiyim tamam artik .. Cok ozluyorum cok cok.... :(:(

gidemicem malesef düğüne.. Rabbim yokluklarını göstermesin. hergün aynı saatte telefonda konusuruz. on dakika geç arasalar aklımda öyle kurgular olurki... on dakka on yıl gibi geçer belkide .. sesleri kötü gelse dedeme mi birşey oldu annem mi hasta kardeşimmi .. geceleri yatamıyorum artık kafayı yemesem iyi bari.... mutsuzda olsam neşeli konuşmaya çalışıyorum arkadaş senin dediğin gibi

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X