• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbette olanlar

sula

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
29
0
36
Almanya
gurbette olan varmi ailesinden uzak kimsesiz sikilanlar varmi ben almanyadayim ailem turkiyede kimsem yok bazan cok ihtiyac duyuyorum onlara nekadarda telefondan msn de gorussemde olmuyo memleketimi ozledim 2.5 yildir gitmiyoruminsallah 1 ay sonra gidecem gunler gecmiyo tesekurler dinleyenlere
:10:

ah be arkadasim,
tamda bir derdim var kösesine yeni konu acacaktim "Türkiyeyi cok özlüyorum diye". Senin konun tam isabet oldu.
Bende Almanya´da yasiyorum, 23 yasindayim, evliyim. Dogma büyüme buraliyim ben ama hicbirzaman alisamadim buralara.
Eskiden´de özlerdim memleketi ama su son 6 aydir falan dayanilmaz oldu artik özlemim. Resmen gögsümün ici yaniyor böyle, okadar özlüyorum yani.
Ara sira face ye giriyorum, türkiyedeki akrabalarimin resimlerine bakiyorum, hayatlarina imreniyorum özeniyorum, özlüyorum ve resimlere bakip hüngür hüngür agliyorum. Burdaki´de hayatmi diyorum kendi kendime. Solup gidiyoruz gurbet ellerde. Cekilecek cilemi bu? Bazende soruyorum kendi kendime ya biz delimiyiz acaba diye, neden bir insan tüm hayatini sevdiklerinden uzakta, yillarca görmeden gecirirki.
Ben bukadar bunaldiysam burda, sen kimbilir ne durumdasindir.

Dostum bana türkiyeyi anlat,
hüznüme biraz imbat kat,
eski günlere geri dönelim,
kederlerimi denizlere at.

Yolum düser ugrarim sana
kordonda bir cay ismarla bana
oturup konusalim kana kana
gurbet bir yalan
söylenenlere inanma...

bende almanyadayim.annem babam türkiyede 2,5 senedir ailemi görmüyorum.
onlari cok özledim. :43: cok yalnizim.canim kizimda cok özledi anneannesini ve dedesini hergün soruyor nezaman gidecegiz diye :43: cok özledim onlari.cok yalniz kaldik gurbette kizimla :43: bittin artik bu hasret bitsiiiinnnn :43:

Son düzenleme:
niye gitmiyosunuz ki? ben ingilteredeyim 6 ayda 1 gidiyorum. siz daha yakınsınızdır

Ben de varim .....:43:
Sanirim hepimizin derdi ayni ...
Cok zormus gurbet, kimsesizlik...
Rabbim yardimcimiz olsun...
Daha cok sey yazacakdim ama oyle doluki icim hersey birbirine karismis halde ...
Kelimeleri toparlayamiyorum... kafami toparlayayim gene yazarim...
sevgiler...:5:

niye gitmiyosunuz ki? ben ingilteredeyim 6 ayda 1 gidiyorum. siz daha yakınsınızdır

Canim 6 ayda bir gitmemize ne maddi durumumuz el verir, nede hayat sartlari. Ben evliyim, üniversitede okuyorum, esimse calisiyor, yilda birkere izin alabiliyor toplu olarak. Ayrica esim tek calisiyor, ev gecindiriyor, beni okutuyor, dügünden kalan borclari ve taksitleri ödüyor. Yoksa elimizde olsa dururmuyuz hic türkiyeye gitmeden? :72:

Canim 6 ayda bir gitmemize ne maddi durumumuz el verir, nede hayat sartlari. Ben evliyim, üniversitede okuyorum, esimse calisiyor, yilda birkere izin alabiliyor toplu olarak. Ayrica esim tek calisiyor, ev gecindiriyor, beni okutuyor, dügünden kalan borclari ve taksitleri ödüyor. Yoksa elimizde olsa dururmuyuz hic türkiyeye gitmeden? :72:

6 ayda 1 için demedim canım.a rkadaş 2. 5 yıldır demiş o yüzden dedim

kizlar bende varim
2 yildir Amerikadayim. 2 yilikta evliyim gecen sene gittim Turkiyeye bu senede Ekimde gidicez insallah ama bende kendimi cok yalniz hissediyorum... Annemi ablami cok ozledim devamli ariyorum ama olmuyor gormeden Istanbulda gezmeden.. Esimde calisiyor burda ve yilda 3-4 hafta izni var okadarlik gidebiliyoruz ... Burda cok kotu zamanlarim oldu.. bebegimi dusurdum kimse yoktu yanimda. gercekten cok sey var anlatacak insanin ici cok doluyor

Canlarim bende japonyadayim ...
3 sene oldu turkiyeye gitmeyeli birde 1.5 yasinda bir bebegim var ...
Herseyi yalniz yasadim burada bebegimin dogumunu ,hamileligimi ,yani anlayacaginiz hem sevincim hem uzuntum hem hastaligim hep yapayalniz gecti 3 senedir
icon_crya.gif

Gurbet zor derlerdide inanmazdim tabi zor ama hic kimsen olmayinca dahada zordur bilirim...
Bu ulke dunyanin bir ucunda turkiye ise diger ucunda ucakla tam 16 saat suruyor turkiyeye gitmek...
Hem madden hemde maneven cok cileli gercekden...
Hamilelik bebek derken epey bir zorlandik maddi olarak..
Birde minicik bir bebekle tek basima goze alamadim ucaga binmeyi...
Canim kardesim seni anliyorum ,bende cocukdan dolayi calisamadigimdan tek maasla geciniyoruz ...
O yuzden turkiyeye nezaman gideriz allah biliyor...
Insan gurbette olunca hep sunu dusunuyor ,ya sevdiklerime birsey olurda gidemezsem ...
Ya onlari birdaha goremezsem...
Allah sevdiklerimizi bize bagislasin ,kotu dusunmemeye calisilsada sanirim gurbet pisikolojisi....

Bakin ne diyecegim ....
Burada bir kulup kuralim gurbetciler kulubu:1:
Hepimiz birbirimizle baglanti kurup ,arkadas olalim ve destek cikalim kimbilir belki boylelikle bu SIKINTILARI unutur SIKI dostluklar kurariz....:29:

ahh ahhh ben de varim, kanada'dayim taa dunyanin oteki ucunda :43:
yarami desmeyin valla sonra susmammmmm :50: :50:
ailemi cok ozluyorum ve her ne kadar Turkiye'de yasamak zor olsa da oradaki insanlar bizlerden cok daha mutlu...daha huzurlu...
biz gurbette curuyoruz bence...hep ozlem...simit yemeye bile ozlem duyuyoruz :27:
Turkiye'ye en son gecen yaz gittim, 2012 kisinda degil de 2013 kisinda gidecegim kismetse :50: nasil beklicem o zamani bilmiyorum...

Son düzenleme:
benimde yaram bu gurbetlik 5 yil olucak fransadayim ama gelin bana sorun omrumun yarisi gitti sanki burda resmen oluyum..ben cok ama cok pismanim insanin kendi ailesinin yerini kimse tutmuyor..

bende gurbetteyim bir bucuk sene oldu geleli daha hic gitmedim turkiyeye.ne kadar zor oldugunu gecenlerde anladim.esim baska eyaletteydi.bende hamileyim kanamam basladi acilde yalnizim aglaya aglaya mahfoldum.bide kan alininca bayilrim ben ama o gun kolumu ve elimi dort yerinden deldiler kan almak icin bayilmadim.Allah guc veriyor iste.Allahtan gelir gelmez ehliyet alip ing. gelistirmisim.yoksa napardim bi basima.bi kac arkadas varda yine arasira gorusuyruz ama hicbisey ailenin yerini tutmuyormus.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Ozlemden hic bahsetmiyorum heleki su aserdigim gunlerde.

Canlarim bende japonyadayim ...
3 sene oldu turkiyeye gitmeyeli birde 1.5 yasinda bir bebegim var ...
Herseyi yalniz yasadim burada bebegimin dogumunu ,hamileligimi ,yani anlayacaginiz hem sevincim hem uzuntum hem hastaligim hep yapayalniz gecti 3 senedir
icon_crya.gif

Gurbet zor derlerdide inanmazdim tabi zor ama hic kimsen olmayinca dahada zordur bilirim...
Bu ulke dunyanin bir ucunda turkiye ise diger ucunda ucakla tam 16 saat suruyor turkiyeye gitmek...
Hem madden hemde maneven cok cileli gercekden...
Hamilelik bebek derken epey bir zorlandik maddi olarak..
Birde minicik bir bebekle tek basima goze alamadim ucaga binmeyi...
Canim kardesim seni anliyorum ,bende cocukdan dolayi calisamadigimdan tek maasla geciniyoruz ...
O yuzden turkiyeye nezaman gideriz allah biliyor...
Insan gurbette olunca hep sunu dusunuyor ,ya sevdiklerime birsey olurda gidemezsem ...
Ya onlari birdaha goremezsem...
Allah sevdiklerimizi bize bagislasin ,kotu dusunmemeye calisilsada sanirim gurbet pisikolojisi....

Bakin ne diyecegim ....
Burada bir kulup kuralim gurbetciler kulubu:1:
Hepimiz birbirimizle baglanti kurup ,arkadas olalim ve destek cikalim kimbilir belki boylelikle bu SIKINTILARI unutur SIKI dostluklar kurariz....:29:

Bu bahs ettigini 2 ay önce yasadim canim. 2 ay önce dedemi kaybettik, cenazesine gidemedim, son görevimi bile yapamadim :43: Okulum vardi izin alamadim. Allah kimsenin basina vermesin.
Gidip görmedigim icin hala inanasim gelmiyor. Acikcasi simdi türkiyeye gitmeye´de korkuyorum. Gözlerim heryerde onu arayacak, eksik oldugunu fark edincede depresyonum siddetlencek.

Japonya´da insanlar nasil canim? Mesela burdakiler cok soguk. Orda´da öylelermi?

bende varimmmm.bendde gurbetteyim evlenir evlenmez gozumu amerikda actim.3yila yakiin orda yasadik sonra turkiyey kesin donus yaptik.sonra turkiyedede yapamadik suan baska bir ulkedeyiz trde ailemin yanindan yeni geldim sayilir ama yinede ozledim.gercekden gurbet zormus.burda cok iyi bir komsum var tam 11 senedir burda yasiyo.nasil dyaniyosun diyorum ekmek parasi diyo.bilmiyorum cok zor sanki hic yerlesik bir hayatim olmicak gibi.1 yasinda oglum o okula baslayana kadaro ulke senin bu ulke benim gezice z heralde

katiliyorum sana arkadasim 6 aydabir nereye gidelim senede gidersem opupte basima koyacam ben bu konuyu acarken bukadar deyildi ozlemim sizi okuyunca cok daha artti ozlem duygulandim evet ben ilk kez duyuyorum burda dogma birisini ve bukadar memleketine duskun birine neguzel ben 12 senedir burdayim daha yeni alisabildim ilk senelerim cok kotuydu cocukta olmadi 8 sene ailede yoktu esimde istediyimgibi deyildi ve en onemlisi dil almanca bilmememdi simdi cok sukrediyorum cocugum oldu calisiyorum dilde idare eder esimde duzeldi ama aile yok derdine napali yeterki onlarin canlari sag olsun iyi olsunlar bana yeter son 28 gunum kaldi kayserime gitmeye tesekurler hepinize:72:

kizlar bende varim
2 yildir Amerikadayim. 2 yilikta evliyim gecen sene gittim Turkiyeye bu senede Ekimde gidicez insallah ama bende kendimi cok yalniz hissediyorum... Annemi ablami cok ozledim devamli ariyorum ama olmuyor gormeden Istanbulda gezmeden.. Esimde calisiyor burda ve yilda 3-4 hafta izni var okadarlik gidebiliyoruz ... Burda cok kotu zamanlarim oldu.. bebegimi dusurdum kimse yoktu yanimda. gercekten cok sey var anlatacak insanin ici cok doluyor

uzuldum bebeyin icin ama insallah gine olur hayirlisiyla :emir_bebek:

kizlar bende almanyadayim dogma büyüme buraliyim :43::43: ailem yanimda cok sükür ama bir yanim hep buruk cok özlüyorum türkiyeyi yilda 3-4 kez gidiyorum isimden dolayi ama yetmiyor...

seneye nasipse evlenecegim istanbula yerlesicez:69: icim kipir kipir ama bu sefer ailemden dolayi yine bir burukluk yasiyorum....herkes yapamazsin edemezsin diyor ama orasi memleketim yavatanim nasil yapamam yanimda asik oldugum insan:78:

cesaretlendirin lütfen biraz....ki ucak sirketinde calisicam zaten iki ayda bir gelip gitme durumum var yani:78:

ahh ahhh ben de varim, kanada'dayim taa dunyanin oteki ucunda :43:
yarami desmeyin valla sonra susmammmmm :50: :50:
ailemi cok ozluyorum ve her ne kadar Turkiye'de yasamak zor olsa da oradaki insanlar bizlerden cok daha mutlu...daha huzurlu...
biz gurbette curuyoruz bence...hep ozlem...simit yemeye bile ozlem duyuyoruz :27:
Turkiye'ye en son gecen yaz gittim, 2012 kisinda degil de 2013 kisinda gidecegim kismetse :50: nasil beklicem o zamani bilmiyorum...

Yani su simit olayini dedinya acayip oldum be canim...
Nasil ozledim lahmacunu ...
Encokda denize karsi oturup simitle cay icmeyi ve gemileri seyretmeyi:59:

agladim aglayacagim vallaha oradakiler bize ozenir bizde oradakilere ...
Aman kimse yurdundan ayrilmak icin can atmasin bulbulu altin kafese koymuslar ah memleketim demis turkiyem canim memleketim....:72:

Son düzenleme:
Bu bahs ettigini 2 ay önce yasadim canim. 2 ay önce dedemi kaybettik, cenazesine gidemedim, son görevimi bile yapamadim :43: Okulum vardi izin alamadim. Allah kimsenin basina vermesin.
Gidip görmedigim icin hala inanasim gelmiyor. Acikcasi simdi türkiyeye gitmeye´de korkuyorum. Gözlerim heryerde onu arayacak, eksik oldugunu fark edincede depresyonum siddetlencek.

Japonya´da insanlar nasil canim? Mesela burdakiler cok soguk. Orda´da öylelermi?

Ah canim ya...
Basin sag olsun ...
Cok zor bende hep bunu dusunurum ya annaneme birsey olsa ya dedeme olsa allah gecinden versin nasil giderim nasil dayanirim diye bazen geceleri uykum kaciyor...
Rabbim sanada sabir versin kiyamam ...
Aynen canim japonyada ayni soguk coguda irkci ..
Birde en kotusu ne biliyormusun ..
Burda yabanci oldugun 1 km den belli oluyor herkez sana acayip bakiyor ve yaklasmaya cekiniyor...
Yemekleri, kulturleri ,toplum anlayislari okadar farkli ki insan burada kendini uzayli gibi hissediyor:10:
Heryer ayni hicbiryer akdeniz ulkelerine benzemez insanlar sadece oralarda sicak ve samimi yani bir turkiye bir ispanya ne bileyim oyle isde..
Daha oncede yazmisdim bunlarla ilgili seyler birkac arkadasim konu acmisdi yurtdisinda yanliz olmakla ilgili oralardada belirtmisdim...
Rabbim herkeze sabir versin ve tez zamanda ulkemize gitmeyi nasibetsin...

Hep üzülüyorum ailemden uzaktayım diye ama yurtdışında olanlar için çok çok daha zor.
Bende evlenince ailemden ayrıldım ama gene Türkiye'de başka bir Şehir'e geldim.15 saatlik mesafe var arada.

İnsan Türkiye'de olsa dahi çok zorlanıyor ailesinden ayrı kalınca.

Ama diğer yorumları okuyunca şükrettim.

Allah gurbette olanlara yardım etsin...

Back
X