• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbette olanlar

offfff icim sikildi iyice:5:
bende gurbetteyim:50:
5-6 ayda bi gidip geliyorum ama yetmiyor olmuyor.
ne benim ailem burda ne esimin ailesi yalniz basimiza yasayip gidiyoruz.
keske birimizin ailesi olsaydi:59:
annemi ablalarimi kardeslerimi cok özledim daha 1 ay olmadi geleli.aklim kalbim hep orda:14:
yalnizlik cok zor ne kadar cevre edinsende kendi ailenden kimse yoksa yine yalnizsin.

Bende gurbetteyim kizlar gercekten zor hemde cok .. sizleri cok iyi anliyorum ..
Izinden geleli heniz 1.5 hafta oldu daha uzunmus gibi geliyor..
Cok sukur esim cok iyi .. ama ozlem cok can yakici..
Ama olsun Rabbimizde bize gurbeti yazmis , sabrinida birlikte verir insallah ..
Allahim yardimcimiz olsun cumlemizin..
Bu arada bende ingiltere deyim..

bende 25 yasindayim ve 6 yildir bu lanet olasi yerdeyim ,vatanima geri dönmek istiyorum
neden burda duruyoruz diyorum esime, eee Türkiyede yasanir mi orasi sadece tatil icin iyi diyor sosyal haklarini görmüyormusun ne güvencesi var allah askina diyor,ee haklida yani burda issiz kalsa devlet gül gibi bakiyor tabi
hem onun anasi babasi burda umrundami sanki ben hasret cekmisim etmisimmmmm
biktimmm ya nefes alamiyorum burda alisamadim hala bir bebegim oldu isimde dilimde var aslinda
ama isinamiyorum hala hala hala halaaaaaa :25:
her carsamba ve cumartesi loto oynuyorum bir gün tutarda temelli vatana döneriz diye :52:

Burda yasayanlar kim olursa olsun anlamiyor sonradan gelenleri en iyisi kizlar alismaya calismak benim esiminde hic dönesi yok vatana bana sorsan giderimde nerdee

bende Almanyadayim..ben 6 ayda bir giderim ailemin yanina. ama burda cok yalnizim, sadece bir arkadasim bir dostum olsa yeter ama yok. oyle bir arkadas bulmak cok zor zaten....
cok yalnizim.. cok hemde...

Yurtdışına staja gitmiştim 2 aylığına, gurbetteki insanları gözümle gördüm orda. Gerçekten çok zormuş. O zaman anladım yaşamak istediğim tek yer kendi ülkem. Şimdi türkiyedeyim ama 2 ay önce tayinim memleketime otobüsle 14 saatlik bir şehire çıktı. Ailemden, nişanlımdan, arkadaşlarımdan uzakta bir başıma yaşamaya çalışıyorum. Kendi ülkemdeyim ama gurbette gibiyim. Bu şehirde ne tek bir arkadaşım, ne tek bir tanıdığım var. Evde yalnız yaşıyorum, bazen duvarlar üstüme geliyor. Hiç tanıdığım komşumda yok. Çok bunaldığımda kahve içip yarım saat muhabbet edebileceğim kimse yok. Uçak çok pahalı, 15 günde bir memleketime gidiyorum. cuma akşamı biniyorum, 14 saat yol çekiyorum, cmt sabahı ordayım. Pazarda akşam üstü geri dönüyorum. Bazen vucudum kaldırmıyor ama, birbuçuk günlüğünede olsa herkesi görüp geliyorum. Yaşadığım şehirde çok küçük, gerçi büyük olsa ne farkeder yalnız olduktan sonra evden çıkmak gelmiyor içimden.

Bende var America'dan ahhh,aahhh olmaz olsun gercekten cook zor heryilda gitsen yinede ozlem,hasret bitmiyor,bitmez...

Biz inshAllah 2012 yazina gidip is durumlarina falan bakip Turkiye'de kalmayi dusunuyoruz..

esim burda dogma buyume ama ben Turkiyede dogdum. inshAllah rabbim hakkimizda hayirli kapilar acarda vatandan birdaha donmeyiz...

yavrularim kendi vatanimizda buyurler ahh ahhh gercekten anlatilmayacak kadar zor..

bende varim yedi senedir almanyadayim burada hic kimsem yok ne ailem ne kayinvalidem cok zorluklar yasadim iki cocugumu burada dogurdum yalnizdim türkiyede arkadaslarin dogumunu gördükce hala gözlerim dolar dogumdan sonra ne lohusalik yasadim nede birgün bile hastanede yattim dogum yaptim dört bes saat sonra eve ciktim evdede ne rahatca oturabildim birde anlayissiz koca olursa hersey dahada zorlasiyor bende bazen kendi kendime konusuyorum simdiki aklim olsa asla gelmezdim buralara keske diyorum bazen esim coban olsaydida türkiyede olsaydim diyorum cok zor gurbet cok yapayalniz kaliyor insan buralarda

Son düzenleme:
bende varim yedi senedir almanyadayim burada hic kimsem yok ne ailem ne kayinvalidem cok zorluklar yasadim iki cocugumu burada dogurdum yalnizdim türkiyede arkadaslarin dogumunu gördükce hala gözlerim dolar dogumdan sonra ne lohusalik yasadim nede birgün bile hastanede yattim dogum yaptim dört bes saat sonra eve ciktim evdede ne rahatca oturabildim birde anlayissiz koca olursa hersey dahada zorlasiyor bende bazen kendi kendime konusuyorum simdiki aklim olsa asla gelmezdim buralara keske diyorum bazen esim coban olsaydida türkiyede olsaydim diyorum cok zor gurbet cok yapayalniz kaliyor insan buralarda

size cok katiliyorum yalnizlik zor burda bende hep derim keske coban olsaydi diye eslerin kiymet bilmeleri lazim herseyimizi ailemizi birakip onlar icin geldik ama onlarda nerdeeeee allahtan gecte olsa bir kizim oldu simdi eskisinden daha iyiyim bir parcam var yalnizligimi bir parca kapadi napalim kismetimiz burdaymis sukur diyelim

size cok katiliyorum yalnizlik zor burda bende hep derim keske coban olsaydi diye eslerin kiymet bilmeleri lazim herseyimizi ailemizi birakip onlar icin geldik ama onlarda nerdeeeee allahtan gecte olsa bir kizim oldu simdi eskisinden daha iyiyim bir parcam var yalnizligimi bir parca kapadi napalim kismetimiz burdaymis sukur diyelim

zor tabi gurbetlik ama esim iyidir hakkini yemiyim simdi ALLAH yardimcimiz olsun kizina uzun ömür versin

Adi batsin bu almanyanin yahu eslerimiz gelmiyor alismislr tabi burdaki dengesizlige
biz alisamiyoruz sen bayadir burdasin canim bende dogumda yanliz olacagim esim bakacak ne yapsin 2 senedir burdayim bende

zor tabi gurbetlik ama esim iyidir hakkini yemiyim simdi ALLAH yardimcimiz olsun kizina uzun ömür versin
amin tesekurler simdi cok sevincliyim yarin turkiyeye gidiyorum 2.5 sene sonra bayrami ailemle gecirecem 12 sene sonra tum hasretlik cekenleri ALLAH kavustursun bana iyi tatiller
:72:

Back
X