• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende bi sorun var?

babystar

iyi ki varsın
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
334
0
96
42
Ankara
Mrb arkadaslar;

Yaklasik 2,5 yildir ewliyim.esimle bi problemimiz yok cok sukur.evlenmeden once 7 yillik bi flort donemimiz oldu bu surec icinde ben ailesi ile tanismadim son 1 yil telefonla aradim anneler gunu bayram kandil vs aradim.oyle bi diyologumuz oldu.Kadinin 2 oglu daha var birisi rahatsiz hem bedensel hem zihinsel yuruyemiyo yani surekli bakima muhtac.25 yasinda.dolayisiyla kadinda hayatini bu cocuga adamis hic ewden disari cikmamis cikmayan bi tip. Diger kardesi ile muhabbetimiz vardi ama oda bana laf sokmaya basladi dugunden sonra yok face o engelli kardesi ile cekildigimiz fotografi neden koymamisim yok aramiyomusum vs vs .
Asil mesele kayinvalidem; kadin cok gorgusuz asla bir deger gormuyorum farkli sehirlerdeyiz senede bi kere gidiyoruz hic gittigimde gelinim gelecek diye hic bir sey gormedim.benim ewimde 1 ignesi dahi yok.gittigimizde 1gun banyo yapicam havlu istedim var orda ona silin dedi hayir temiz istiyorum silinemem dedim vermedi sonra esimden istedim o getirdi. Banyodan cikinca kizim onu yika ve as kiri yok dedi.bi gun koydeyiz sivi sabun yok normal sabun kulllaniyolar ben yeni bi sabun istedim vermedi.ben cok tititizim ve yemek konusunda cok seciciyim.gittigimde hic bisey yiyemiyorum.yoldan geliyoruz hic yemek olmuyo bana sen yap ne yiceksrn diyo.neyse bunlari gectim cok kaba hic bi incelik yok.1 gunluk ewliyiz balayina gidicez bunlarda yemek yicez salata yapiyirum elime vurdu suyu kspatti cok akitiyosun diye.inanilmaz pinti 5 tl su faturasi geliyo o derece yani.beni cok beceriksiz hic bisey yapamayan biri olarak cizmis kafasinda ki beni akrabalari biliyor esimde cok memnun kendimi ovmek gibi olmadim ama ewim pril pril 4 -4 luk sofra kurarim.

2.5 yildir beni 1 kere bile aramadi.ben ariyordum ama son 2-3 aramamda laf sokmaya basladi iyice sogudum sevemiyorum sevmiyorum cok kirgin ve kuzginim benim soguk oldugumu soyluyor ama herkes kendi yerini kendi yapar kardesimin kayinvalidesine bakiyorum buna bakiyirum sevemiyorum tam seveyim diyirum bi hareketi bi lafi ile yerle bir ediyor.

Telefonda da soru cevapliyirum. Maasa zam oldu mu.ev sicak mi.ne kadar fatura geldi.usagim ne yer .usagim zayifladi mi.Benim calismama mi takmis.asgari ucret olsada calis sen kirayi odersin oglum para biriktirir dedi bi seferinde.(ben muhendisim)

Bi seferinde memleketteydim.esim sehur disina cikiyor bende memlekete gudiyorum ayri kaliyoruz.aradim ne var yok babama yardim ediyirum dedim.hep orda kalsan hep ona tardim etsen olmaz mi dedi. (babamda muhendis sirketimiz var onunla beraber calisiyordum zaten evlenmeden once.) esim ne olcak burda mi kalayim yani dedim ee oylede ayrisin boylede ne tapaxaksin dedi.para gelsinde masraf olmasinda onun derdi o.

Son aramamda hic aramiyosun dedi.(esim yurtdisina gitti 3 ay memlekette ailemin taninda kaldim.onu gectim yasadigim sehirde yanlizim edim santiyeye gidiyo insan hic mi aramaz gelinim nasil ne yapiyo diye kafayi yicem ) bende siz de beni aramiyisunuz dedim.aa onceden benim aramama falan takmazdin ewlenmeden once durmadan arardin aramasan msn den gorusurdun (kardesi ile) ewlenfikten donra ne olduysa oldu o eski aramalar yok dedi. Kan beynime sicradi boyle dusunmeyin dedim kapattim.
Be kadin ewlenmeden once tanimak icin aradiysam aradim bunu badima kalkmanin ne anlami var o zaman senin aramana tabi takmam hic bi sifatim yok simdi ise oglunun esiyim.

Biraz karisik oldu arkadaslar ama cok doluyum bende bi sorun var.hic icimden hic bisey gelmiyor.oglunu ariyo konusuyolar hic beni falan istemiyo.esime de soyledim annen bunlari soyluyo cok uzuluyorum dedim takma kafana snnem oyle bi kadin diyo allahtan aricaksin etceksin demiyorda.

Neyse yorumlarinizi beklerim hoscakalin

Mrb arkadaslar;

Yaklasik 2,5 yildir ewliyim.esimle bi problemimiz yok cok sukur.evlenmeden once 7 yillik bi flort donemimiz oldu bu surec icinde ben ailesi ile tanismadim son 1 yil telefonla aradim anneler gunu bayram kandil vs aradim.oyle bi diyologumuz oldu.Kadinin 2 oglu daha var birisi rahatsiz hem bedensel hem zihinsel yuruyemiyo yani surekli bakima muhtac.25 yasinda.dolayisiyla kadinda hayatini bu cocuga adamis hic ewden disari cikmamis cikmayan bi tip. Diger kardesi ile muhabbetimiz vardi ama oda bana laf sokmaya basladi dugunden sonra yok face o engelli kardesi ile cekildigimiz fotografi neden koymamisim yok aramiyomusum vs vs .
Asil mesele kayinvalidem; kadin cok gorgusuz asla bir deger gormuyorum farkli sehirlerdeyiz senede bi kere gidiyoruz hic gittigimde gelinim gelecek diye hic bir sey gormedim.benim ewimde 1 ignesi dahi yok.gittigimizde 1gun banyo yapicam havlu istedim var orda ona silin dedi hayir temiz istiyorum silinemem dedim vermedi sonra esimden istedim o getirdi. Banyodan cikinca kizim onu yika ve as kiri yok dedi.bi gun koydeyiz sivi sabun yok normal sabun kulllaniyolar ben yeni bi sabun istedim vermedi.ben cok tititizim ve yemek konusunda cok seciciyim.gittigimde hic bisey yiyemiyorum.yoldan geliyoruz hic yemek olmuyo bana sen yap ne yiceksrn diyo.neyse bunlari gectim cok kaba hic bi incelik yok.1 gunluk ewliyiz balayina gidicez bunlarda yemek yicez salata yapiyirum elime vurdu suyu kspatti cok akitiyosun diye.inanilmaz pinti 5 tl su faturasi geliyo o derece yani.beni cok beceriksiz hic bisey yapamayan biri olarak cizmis kafasinda ki beni akrabalari biliyor esimde cok memnun kendimi ovmek gibi olmadim ama ewim pril pril 4 -4 luk sofra kurarim.

2.5 yildir beni 1 kere bile aramadi.ben ariyordum ama son 2-3 aramamda laf sokmaya basladi iyice sogudum sevemiyorum sevmiyorum cok kirgin ve kuzginim benim soguk oldugumu soyluyor ama herkes kendi yerini kendi yapar kardesimin kayinvalidesine bakiyorum buna bakiyirum sevemiyorum tam seveyim diyirum bi hareketi bi lafi ile yerle bir ediyor.

Telefonda da soru cevapliyirum. Maasa zam oldu mu.ev sicak mi.ne kadar fatura geldi.usagim ne yer .usagim zayifladi mi.Benim calismama mi takmis.asgari ucret olsada calis sen kirayi odersin oglum para biriktirir dedi bi seferinde.(ben muhendisim)

Bi seferinde memleketteydim.esim sehur disina cikiyor bende memlekete gudiyorum ayri kaliyoruz.aradim ne var yok babama yardim ediyirum dedim.hep orda kalsan hep ona tardim etsen olmaz mi dedi. (babamda muhendis sirketimiz var onunla beraber calisiyordum zaten evlenmeden once.) esim ne olcak burda mi kalayim yani dedim ee oylede ayrisin boylede ne tapaxaksin dedi.para gelsinde masraf olmasinda onun derdi o.

Son aramamda hic aramiyosun dedi.(esim yurtdisina gitti 3 ay memlekette ailemin taninda kaldim.onu gectim yasadigim sehirde yanlizim edim santiyeye gidiyo insan hic mi aramaz gelinim nasil ne yapiyo diye kafayi yicem ) bende siz de beni aramiyisunuz dedim.aa onceden benim aramama falan takmazdin ewlenmeden once durmadan arardin aramasan msn den gorusurdun (kardesi ile) ewlenfikten donra ne olduysa oldu o eski aramalar yok dedi. Kan beynime sicradi boyle dusunmeyin dedim kapattim.
Be kadin ewlenmeden once tanimak icin aradiysam aradim bunu badima kalkmanin ne anlami var o zaman senin aramana tabi takmam hic bi sifatim yok simdi ise oglunun esiyim.

Biraz karisik oldu arkadaslar ama cok doluyum bende bi sorun var.hic icimden hic bisey gelmiyor.oglunu ariyo konusuyolar hic beni falan istemiyo.esime de soyledim annen bunlari soyluyo cok uzuluyorum dedim takma kafana snnem oyle bi kadin diyo allahtan aricaksin etceksin demiyorda.

Neyse yorumlarinizi beklerim hoscakalin

çok sorun yapacak bir şey yok bence madem eşinizle aranızda da bir sıkıntı yaratmıyor, bırakın sizi aramasın siz de arada bir ararsınız kızım niye sık aramıyorsun derse telefon çok yazıyor annecim para biriktiriyoruz ondan dersin sevinir bile, allah büyük dert vermesin

Son düzenleme:
Titizliğinizden dolayı k.validenizin evinde yaşadıklarınız çözümsüz değil. Herkes kendine göre titizdir.
İlk başta böyle birşey yaşadıysanız normal,yeni tanımışsınız birbirinizi; unutun gitsin, şimdi söz etmeye bile gerek yok bence.
Sonraki gidişlerinizde yaşamışsanız çözümünü sizin bulmanız gerekirdi..
Götürün sabununuzu, havlunuzu yanınızda; çok zor olmasa gerek.
...

İlk başlarda arayıp sonra irtibatı kesmek gerçekten kırıcı olabilir.
K.validenizin hayatını adadığı engelli bir oğlu var.
Onun için gerçekten hayat çok zordur. Sinirleri doğal olarak yıpranmıştır.
Yılda bir görüştüğünüz k.validenizi arada arayıp gönlünü hoş tutmak çokta zor olmasa gerek.
Varsın sorular sorsun, ne olacak ki sizde cevaplayıp kapatırsınız.

Yasli insanlara biraz he deyip gecmek gerekiyor.Her dedigine her yaptigina takmamak gerekiyor.
Siz masallah her seyine bir kulp bulmussunuz.Sonucda cok sevdiginiz esinizi doguran kadin o.
Birdaha gittiginizde götürün sabun,havlu vs . Cocuk gibi onu istedim vermedi,bunu istedim vermedi
olayindan kurtulursunuz.
Acikcasi birazda tepelerde gordum sizi,muhendisim,babamda muhendis,sirketimiz var falan
Güldüm parantez icinde yazdiklariniza.

Son düzenleme:
Bunlar karşılıklı olan şeylerdir. Sen onu sevemiyorsun, oda seni belliki sevememiş. Önemli olun şudur. Mecburen iyi yada kötü, eşin için arada bir görüşmen gerek.
Her zaman aramasanda bayramda seyranda, saygısızlık etmeyecek şekil. Kayınvaliden sana ne dersen desin, aldırma!
İnşallah eşin sana baskı yapmıyordur, biliyorsunuz erkekler ailesi nekadar kötü olursa olsun ailesidir, eşine dahi benim ailem kötü dermi?! Eşinin eline o kozu veririrmi?! Tabikide vermez!
Eşiniz herhalde size baskı yapmıyor, yoksa yazardınız. Şükredinki birde baskı görseniz eşinizden bu sefer hiç mutlu olmamazsınız!
Size tavsi edebileceğim şu, sen sen ol mesafeni koru. Yapacak birşeyin yok. Eşinin ailesinin beklentileri çok farklı, senden bunları alamayınca mecburen böyle laf sokuyorlar.
sen aldırma, face de hatta bir müddet hesabını dondur. dondurduktan sonra, seni biraz unutsun kardeşi vs. Bir ara tekrar hesabını açma kararı aldığında, profil resmini siler,
profilini yabancılara gizler ve kardeşinide arkadaş listesinden silersin :) Bukadar basit. yok beni niye sildin falan derse, sende cevabını verirsin, hesabını dondurduğunu, kullanmadığını, o yüzden arkadaş olarak gözükmediğini anlatırsın :) Fakat kullanmaya devam edersin, arkadaşlarınla irtibatta kalırsın :)

Ne güzel, eşinle iyi anlaşıyorsun sorun nerdee? Maşallah de, otur. Eşinle iyi geçinmeye bak. Kim ne diyor hiç ilgilenme bile. Hatta seni aramadığıda çok iyi süper.
Kafa rahat, olsun canım ya. ikide bir arasa, bu sefer huzur vermiyor ikide bir arıyor olur anladınmı. Sen kafana takma, eşin memnunsa sende ol.

Allah başka dert vermesin bizlere. sağlıcakla kalın.

Bugüne kadar kv beni hiç aramadı. İlk yıllarda arar sorardım nasılsınız anne diye... Baktım hiç aramıyor bende bıraktım ipin ucunu. Şimdi ayda yada 2 ayda bir gidersek gideriz. Sorun etmiyorum aramazsa aramasın. Herşeyi eşimle ikimiz yaptık hiç bi yardım görmedik o taraftan. Ne kadar değer verirlerse o kadar saygı görüyorlar. Bence sende fazla takılma. Görüştüğünüz zamanda idare et. Eşinle aranda sorun yaratmıyorlarsa hiç problem değil.

Engelli bir çocuk bir annenin tüm psikolojisini altüst edebilecek bir durumdur. Kayınvalideniz 25 yıldır bakıma muhtaç bir evlatla yaşıyor. Dışarıya çıkmıyor çünkü ona ihtiyacı olan biri var evde. Sizce o kadın dışarı çıkmak gezmek istemez mi?Ama yapamaz yapsa bile içi rahat etmez ki. Azıcık kendinizi o kadının yerine koyun. Size onu anlayın demiyorum çünkü anlamanız elbette mümkün değil. Ama bazı şeyler için sebep aramayın. Ne bileyim niye soğuk davranıyor ya da neden bana dengesiz tavırları var gibi şeyler düşünmeyin. Böyle durumlar yaşayınca zıtlaşmayın alttan alın ne olur ki sanki. Örneğin engelli bir evlada sahip anne ve babaların ömür boyu psikolojik destek almaları gerekir biliyor musunuz? Durum sizin dışarıdan gördüğünüz kadar kolay değil yani. Bu durumdaki insanların size dört dörtlük davranmalarını beklemek yerine içlerinde ne acılar yaşadıklarını düşünün lütfen.

zaten seneden seneye görüşüyormuşsunuz.şükür eşinizlede aranızda bi sorun yokmuş.hafta da 1 yada 2 kez akşamları eşiniz evdeyken arayın anne,nasılsın,kardeşlerim nasıl felan filan dur oğluna veriyorum de kestir at..o arada laf sokarsa hı hı de kestir at.

madem titiz deil,evlerine giderken çantana bi havlu at,misal eliniz boş gitmiyorsunuzdur mutlaka,markete uğrayın abur cubur,eksik şeyler ve sıvı sabun alın:34:

yolda karnınızı doyurun ki gittiiğinde aç olup yemek derdine düşmeyin,keza diğer günler sevdiğin şeyleri kafana göre yaparsın..

sevmek istemedikten sonra,o kadın ağzıyla kuş tutsa sana batar.biraz daha ılımlı olmanızı tavsiye ederim ki ben ortada aman aman bi sorun görmedim.

bu kadarcık şeylerle hayatı kendinize neden zehir edersiniz ki..

Aman guzelim birak aramasin,sende sesini duymamis olursun ne guzel iste..niye aramiyosun dersede ,,pek firsatim olmuyor is güc falan dersin soguk bir sekilde...zaten farkli illerdeymissiniz,yüzünü gormuyorsun,sesinide duyma...oh ne güzel cogu insanin arayipta bulamadigi bir sans bu, kv uzakkkkkkkkk olmak.

1,5 yıllık evliyim benim kayınvalidem de beni hiç aramaz, kaynım da kayınbabam da..
Beni çok severler, asla saygısızlığım, ses yükseltmişliğim, laflarına laf katmışlığım yoktur.
Gayet güler yüzlüyümdür, her birine ayrı ayrı.
Kayınvalidem aramadığım için laf sokar, surat asar ki her hafta evlerindeyim.
Bence takıldığınız konular incir çekirdeğini doldurmaz, boşuna kendinizi üzüyorsunuz.
:31:

Beni hiç aramazlar. Ama aramıyorum diye eşimin başının etini yerler.
Eşim de beni sıkıştırır aramıyorsun araman gerek niye içinden gelmiyor
bilmem ne diye.. en büyük kavgalarımız ailesi yüzünden yaşandı..
Yaşanıyor.. Korkarım yaşanacak:18:
Ama ben sizin kv nize daha anlayışlı olabilirdim.
Bir arkadaş belirtmiş engelli bir evladına kendini adamış. Bu hiç kolay bir şey değil.
Psikolojisini hesaba katın ve dengesiz davrandı,bunu söyledi
diye sorgulamayın. Peki deyin geçin,uyum sağlayın senede bir gidiyorsunuz
ne mutlu size.
İnanın katlanması zor değil..

yoruldum okurken..tel.den mı yazdınız naptınız harfler gırmıs bırbırıne..neyse konuya dönersek..coook buyuk bır problem yok..herkes herkesı sevmek zorunda degıl..esınız ıle ıyı olun..onlara saygınızı gösterın..ayda yılda bır görüşüceksınız kafana takma bence..

aramaması aramasından daha hayırlıymış zaten.
Sizde gerekli gördüğünüzde ararsınız.
Bu tip ilişkileri olduğu gibi kabullenmek lazım

Hepiniz tek tek haklisiniz.kendimi onun yerine koymaya calisiyorum yasadiklarini dusunuyorum ama iste sabrimda bi yere kadar oluyo.Sorularina en son konusmamizda bilmiyorum diye cvp verdim.mesela maasa zam oldu mu dedi valla bilmiyorum dedim aa ben biliyorum bana dedi oglum dedi.bide bunu gapiyo ben biliyorum sen bilmiyosun diye.
Birde ramazanda gitmistik ben bulasik yikiyodum yanimdaydi bisey goturulcekti bayramda geldiginizde giturursunuz dedi bebde bayramda tatile gidicez anne biliyosun dedim.(esimin izni yoktu ancak o zamana ayarlmistik.bayramdan oncede onlari gormeye gitmistik) ben anlamam bayramlarda oglumu birda isterim dedi.bende annemde beni ister ne olcak dedim.sen git annenin ewine oglum buraya gelecek dedi.sok oldum babaanneside vardi oyle ayri bayram mi olur bir bayram orda bir bayram burda olursunuz dedi.kv de bir bagirdi bir bagirdi gercekleri gorun artik da vs vs ilk orda bu kadar sesini yukseltti.
Birde kardesi ile kagit oynyrz fal bakiyo bana ne bakarsin ki senin gelecegin karanlik karanlik dedi.

arada mesafe olunca uzaktan laf sokmalar daha az üzer insanı gibime geliyor tabi durumun içinde olmak farklı olsa gerek...

titizliğinizle ilgili sorunlarınızı da kendinizde halledebilirsiniz mesela sıvı sabun ve havlunuzu, kağıt peçetenizi kendiniz götürürsünüz giderken kimseden birşey istemezsiniz, yemek konusundada idare etmeniz gerekicek gibi gözüküyor , dediğim gibi arada mesafe olunca görüşmeler de sık sık olamıyordur haliyle

oncelikle cok fazla harf hatasi yapmissiniz konuyu anlamakta cok zorlandim yazdiktan sonra konuyu acmadan 1 defa okumak gerek bence:) diger yandan kv malum sitede gordugumuz prototip:) allah yardimciniz olsun elbette sinir bozucu neyse ki birarada oturmuyorsunuz esinizde sizden taraf tadini cikarin derim ben:)

canım ben de titizim bu yüzden giderken sıvı sabunumu havlumu yastık kılıfımı bile götürüyorum gece odamıza cekilince takıyorum kendi yastık yüzümü ben peçete ıslak mendil sıvı sabun gibi seyler de götürüyorum sonucta bunları herkes kullanmak zorunda değil senin alışkanlığınsa sen götür havlu da götür ayrıca yılda bir kere gidiyorsun idare edersin bu şekilde...bu kadar kafana takacak bir sey yok ortada kadının huyu bu demek ki sana özellikle yapmıyor ..tel.de oğluyla konuşup seni istememesi daha iyi işte zaten gıcık oluyorsun böylece konuşmamaış oluyorsun ..
sorun yok aslında eşinle de kavga yok niye bu kada rtakıyorsun ki..bir de allahım kimseye bedensel zihinsel engelli evlat vermesin koskoca 25 yıl bu daha da bakacak ölene dek...kolay mı sanıyorsun altından almak lütfen bu insanlara bakan insanlara anlayış gösterin empati yapın biraz bırakın da havlusu cok temiz olmasın yükü ağır ben olsam hiçbir sey beklemem o kadından hatta yılda bir bile gitsem yemek beklemek yerine evi temizler yemeği de ben pişiririm biraz faydam olsun diye onun psikolojisini düşünün biraz..

Bence kafanıza takıp kendinizi üzecek hiçbir sorun yok ortada.Burdaki kayınvalidesinden dertli bayanları okusanız neleri var,oğlunu sürekli arayıp dolduranyuvasını yıkmaya çalışan vs... Çok sık arayıp huzurunuzu kaçıran biri olacağına arayıp sormayan ama huzurunuzuda kaçırmayan biri olması daha iyi değil mi?Arada resmiyet ve mesafe olması her zaman iyidir.

Back
X