- 3 Eylül 2012
- 21.854
- 57.510
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Yanlış anlamayın ama bu kaçıncı aldığınız karar ? Neden mevcut şartları bu kadar zorlama eğilimindesiniz hep ? Çocuk kitabı işi ne oldu ? Arsa lafı geçmişti yanlış hatırlamıyorsam bir ara. O ne oldu mesela ?
Ben Kemalpaşa'dayım. Evimi okula yakın tuttum.
Hopa ve Arhavi'ye gezme amaçlı gittim ama Arhavi'ye daha çok ısındım aslında.
Yine de ulaşım sıkıntı, küçük küçük mesafelere bolca para alıyorlar. Arabası olmayan biri için gezmek zor.
İstanbul'da 24 yıl yaşamış biri olarak, gezecek pek yeri olmayan bir yerde bu zorluklar hoşuma gitmiyor
Teşekkür ediyorum, hayırlısı olsun.
Olmazsa da buraları daha çok seveyim, çabuk alışayım inşallah.
Kemalpaşa'nın yöredeki Gürcüce adı Makreyal :) Güzel bir yerdesiniz, yemyeşil, keyifli..
Arhavi zaten Artvin'in en gelişmiş ilçesi. Her yıl Arhavi festivali vardır, yıkılır ortalık.
Evet ulaşım sıkıntılı olabilir aracınız yoksa, ben Rize'nin bir ilçesinde görev yapıyordum, akşam 6'da dolmuş bitiyordu, ilk öğrendiğimde şaka yapıyorlar sanmıştım, değilmiş.
Belki 5-10 binlik, ayağınızı yerden kesecek kadarcık bir arabanız olursa çok şey değişebilir sizin için.
İnsanı güzeldir Artvin'in, sıcaktır. Hatta eşimle kurbanda kamp kurmuştuk bir göl kenarına, etraftaki insanlar o kadar ilgilendi ve ikramda bulundu ki eşim "Ben hiç bu kadar iyi insanlarla karşılaşmadım" demişti. İnşallah en kısa sürede adapte olursunuz.
Hiçbir şey yapamazsanız kendinize bir doğa sporları kulübü bulun, oralara kadar gitmişken görün doğal güzellik neymiş, nasıl olurmuş. İnanılmaz manzaraları vardır. Hatta netten bir bakın Maçahel, Maral Şelalesi, Borçka Karagöl, Şavşat Karagöl, Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu, Artin merkez Kafkasör, Arhavi Çifte Köprüler ve Mençuna Şelalesi örneklerine.
Gönüllü turizm elçiliği yapar gibiyim, konuyu da Gürcistan'dan Artvin'e çektim farkındayım ama teknik olarak görev çıksa bile Gürcistan'ı seveceğinizin de garantisi yok neticede. O yüzden ortamı beğendirmeye çalışıyorum biraz da. Kaldı ki görev çıksa bile 7 yılın tamamında da orada olamazsınız tahminim? İnsanın sevmediği yerde çalışması zor, birebir yaşıyorum şu an.
Tekrar hayırlısı olsun diyor, burada susuyorum artık.
Sen gayretli kadinsin ben inandim yapabilecegine sen de inanTeşekkür ederim.
Gürcüce öğrensem iyi olacak.
Zorlanmam umarım.
4 kontenjan var ve Gürcüce bilenlere öncelik veriliyormuş..
Aaaa ne güzel ya ben heyecanlandım sizin yerinize :)
Yeni bir ülke, kültür ve dil
Bence yapın bunu, heyecan olur hem :)
Sen gayretli kadinsin ben inandim yapabilecegine sen de inan
Siz de yanlış anlamayın ama son konunuz kapanmıştı yazamadım.
Özünüzdeki mutsuzluğun ve benim konuma yaptığınız hırçın yorumlara bakarak nereden geldiğini anlayabiliyorum.
İçinizde sevgi ve hoşgörü eksikliği var.
Zor bir hayat yaşamış olmanıza rağmen, empatiden oldukça yoksun birisiniz.
Sizin gibi zorluklar yaşamış biriyim, buna bağlı daldan dala atlayan çıkış kapıları arıyorum ben de.
Karar vermiyorum aslında düşünüyorum ve uygulamaya koysam mı diye fikir alıyorum burda.
Ama sizi rahatsız ediyor bu durum. Neden?
Öğrenebilir miyim?
Kimseye zararı olmayan konularımın ve düşüncelerimin ya da alsam mı dediğim kararların size ne zararı var?
Merakınızı gidereyim. Çocuk kitabı işi hala sürüyor.. Benden dolayı beklemede.
Arsa konusuna girmedim, o gücü kendimde bulamadım.
Başka sorunuz var mı alayım?
Gurcu Cerkes Kafkas adamlara gonlunu kaptirma fena yakiyorlar.
Nesi varmış kafkasların pilavGurcu Cerkes Kafkas adamlara gonlunu kaptirma fena yakiyorlar.
oof of acmayin o konuyu kizlar...cok yakisiklilar cok.Nesi varmış kafkasların pilav
evliler asik olmuyor mu?Kadın evli pilav abla evli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?