Gürcistan..

Siz de yanlış anlamayın ama son konunuz kapanmıştı yazamadım.
Özünüzdeki mutsuzluğun ve benim konuma yaptığınız hırçın yorumlara bakarak nereden geldiğini anlayabiliyorum.
İçinizde sevgi ve hoşgörü eksikliği var.

Zor bir hayat yaşamış olmanıza rağmen, empatiden oldukça yoksun birisiniz.

Sizin gibi zorluklar yaşamış biriyim, buna bağlı daldan dala atlayan çıkış kapıları arıyorum ben de.
Karar vermiyorum aslında düşünüyorum ve uygulamaya koysam mı diye fikir alıyorum burda.

Ama sizi rahatsız ediyor bu durum. Neden?

Öğrenebilir miyim?

Kimseye zararı olmayan konularımın ve düşüncelerimin ya da alsam mı dediğim kararların size ne zararı var?

Merakınızı gidereyim. Çocuk kitabı işi hala sürüyor.. Benden dolayı beklemede.
Arsa konusuna girmedim, o gücü kendimde bulamadım.

Başka sorunuz var mı alayım?

Kemalpaşa'nın yöredeki Gürcüce adı Makreyal :) Güzel bir yerdesiniz, yemyeşil, keyifli..

Arhavi zaten Artvin'in en gelişmiş ilçesi. Her yıl Arhavi festivali vardır, yıkılır ortalık.

Evet ulaşım sıkıntılı olabilir aracınız yoksa, ben Rize'nin bir ilçesinde görev yapıyordum, akşam 6'da dolmuş bitiyordu, ilk öğrendiğimde şaka yapıyorlar sanmıştım, değilmiş.

Belki 5-10 binlik, ayağınızı yerden kesecek kadarcık bir arabanız olursa çok şey değişebilir sizin için.

İnsanı güzeldir Artvin'in, sıcaktır. Hatta eşimle kurbanda kamp kurmuştuk bir göl kenarına, etraftaki insanlar o kadar ilgilendi ve ikramda bulundu ki eşim "Ben hiç bu kadar iyi insanlarla karşılaşmadım" demişti. İnşallah en kısa sürede adapte olursunuz.

Hiçbir şey yapamazsanız kendinize bir doğa sporları kulübü bulun, oralara kadar gitmişken görün doğal güzellik neymiş, nasıl olurmuş. İnanılmaz manzaraları vardır. Hatta netten bir bakın Maçahel, Maral Şelalesi, Borçka Karagöl, Şavşat Karagöl, Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu, Artin merkez Kafkasör, Arhavi Çifte Köprüler ve Mençuna Şelalesi örneklerine.

Gönüllü turizm elçiliği yapar gibiyim, konuyu da Gürcistan'dan Artvin'e çektim farkındayım ama teknik olarak görev çıksa bile Gürcistan'ı seveceğinizin de garantisi yok neticede. O yüzden ortamı beğendirmeye çalışıyorum biraz da. Kaldı ki görev çıksa bile 7 yılın tamamında da orada olamazsınız tahminim? İnsanın sevmediği yerde çalışması zor, birebir yaşıyorum şu an.

Tekrar hayırlısı olsun diyor, burada susuyorum artık.

Çok iyi yaptınız :)
Teşekkür ederim.

Böyle yorumlar çok yardımcı oluyor.
Aynen 7 yıl orda olmam. Er geç dönüp burada tamamlayacağım o süreyi bir kaç yıl.
Bu yüzden aslında sevmek de zorundayım.. :)

Hepsini araştıracağım.
Çok faydalı oldunuz sağolun.

Ben sizde bir çırpınıp çırpınıp sonuca varamama görüyorum. Ve belki de üzülüyorum buna. Kendim de zamanında bunları yaşadığım için herşeye el atıp sonra yapamamak ya da vazgeçmek durumu öfklendiriyor belki de beni. Dirayetlisiniz çok belli pes etmiyorsunuz da ama sonuca varabiliyor musunuz ?

Ha ilave olarak da eşiniz neresinde bu planların ? Adamı iyice oyun dışına itmiş gibisiniz. İşte bu bana tam olarak affetme gibi gelmiyor. Ve sanki siz eşinize olan öfkenizden ötürü bir sürü çıkış yolu için çırpınıyor ama çıkışı bulamıyor gibisiniz.

nomu neyini beğenmedin hopanın yahu :)) ben çok severim sen de sev :))
büyük şehirden gidince alışmak zor olur tabi.. bu alışma sürecini gürcüce öğrenerek değerlendirebilirsin.. öğrendikten sonra tekrar isteyip istemediğini gözden geçirebilirsin.. istemek başarmanın yarısı..

Annemle annanem küçüklüğümden beri evde gürcice konuşurlar ben bile tam öğrenemedim :) ne bilim gürciceyi sökersen gitmesi kolay , önce dili hallet canım :) diğer avantajları hakkında bende duydum geçinmesi daha kolaymış etrafımda gürcistandan geldiğini kanıtlayıp vatandaşlık için ugrasan arkadaşlarım çok var.

Kılavuz henüz Yayınlanmadı
Seneye için mi karar aldınız

Eşinizde gidebilir sizinle bu arada...

gurcıstanda 2.5 hafta kaldım.. bıkac gurcuce ogrenmısımdır gamarjoba gbi :) ama bana kalırsa tr ordan bın kat daha guzel her bır sehrı. tıflıs ufak kasaba gbi gelmıstı bana. evet ucuz tr dende ucuz ama yemeklerı falan pek hosuma gıtmemıstı cok etturu yemek yapıyorlardı.

olumlu tarafları ıse yesıllıkın bol oldugu ulke. gercı bızım karadenızımızınde hakkı yenmez o da bır gercek. benım pek ılgımı cekmemıstı. tatıle gıderım o ayrı ama kalmaya asla

Konunu cımbızlamış gibi olacak nomu'cum ama bizim çok değerli milletimiz kusura bakmasın oradaki her türlü pisliği yaratan bizimkilerde dahil sınır ülkeleri zaten ülkeye bir gir, yerlisinden çok Iran'lı, Azeri, Türk aracı görürsün.

Insanlara Gürcistan deyince direkt kafalarında lamba yanıyor. Zaten Artvin'desin ne demek istediğimi çevrenin zihniyetinden anlarsın çokça.

Geçen sene Batum'da sahilde Ukraine diye bir restoranta oturmuştuk. Önümüze servis açmadılar ya. Kibarca kışkışlanıp yerin dibine girdik resmen bizimkilerin yarattığı imajdan ötürü.

Halk fakir kabul ama kültürel düzeyi, tarihe duyarlılığı bizim milletten katbekat üstün. Dedikodu, yalan, riya, entrika bilmezler pek bizim gibi. O yüzden acaip gelebilir somutlukları insanlara. Kadınlar zaten çok aktifler iş hayatında. Sen arka planına bakma. Arka plana bakarsan bizim coğrafyanın hali çok daha içler acısı.

Keşke Türk Gürcü'sü falan olsaydın. Kolayca vatandaşlık da alırdın.

Eğer ciddiysen Türk Gürcü Eğitim Vakfına falan başvur Gürcü'ce eğitimleri konusunda. Yol yordam falan gösterirler.

Hâlâ nasıl oradan alışveriş yapmıyorsun ayrıca inanamıyorum sana yaa! :) Daha önce de yazmıştım sana Artvin konularında.

Nomu eşinle ayrı mı kalacaksınız bu durumda?
Birlikte gitme durumunuz varsa gidin bence, hem güzel bir tecrübe olur çok şey katar sana. Bir de bildiğim kadarıyla hem orada hem trde maaş alıyorsunuz borçları daha kolay bitirirsiniz.
Ama birlikte gitmeyecekseniz bence yapma böyle bişey, evliliğini sürüncemede bırakmış olursun. Hani ya devam et ya da tam bitir hesabı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…