- 11 Şubat 2023
- 11.093
- En iyi cevaplar
- 2
- 25.982
- 528
- Konu Sahibi yorguntosbik
O kadar kira vereceksem,tepemde ayin düzenlese sesim çıkmaz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O kadar kira vereceksem,tepemde ayin düzenlese sesim çıkmaz.
Müzik açın . Tıkaç takın. Kulaklık takın. Başka odaya geçin. Kiralar gerçekten çok korkunç. Size bu kira imkanını sağlayan ve yardımcı da olan birinin bazı kusurlarını da siz hoşgörünBu civarda bodrumlar 6 bin civarı,ara katlar için en az 7 8 binlerden bahsediyorlar ve boş ev yok diyorlar arayanlar .bunun için ev değiştirilmez evimden ,çevreden çok memnunum da şu ses sinirimi çok bozuyor ara ara yapıyor, dün ve bugün de saatlerce sürdü hala devam ediyor.
Sürekli tekrarlanan seslere küçük bile olsa bnimde dayanma gücüm çok azdır. Bu elinizde değil sizi anlayabiliyorum. Ama bir iki gün tekrarlayan bişey için kiracınızı bile uyarsanız hoş karşılanmaz. Bikaç gün kırar bitirir. Size bir örnek vereyim kndi evimde yan daire de tam bir çirkefe rastlanmıştım kasten gece bitişik yatak odasında köpeğiyle oynatıp havkatıyor, kndisi köpekten fazla bağırıyordu gün içinde. Sabahın köründe çığlıklar atıp şarkı söylüyordu. Çünkü gürültüden dolayı uyarmıştık. Sonra böyle çirkefleşebiliyorda bazıları. Allah denk getirmesinMerhaba hanımlar. Ben İstanbul 'da 1750 tl kiraya ara katta orta halli bir evde oturuyorum.ev sahibim üst katimda oturuyor.fazla zam yapmadı sağ olsun ,burda bizim kadar uygun oturan kimse yok.Ev sahibim bizi sever ara ara uğrar,yemek getirir bazen. 2 gündür fındık mı ceviz mi bir şeyler kırıyor. Daha önce de yaptı,o elde kıran aparatları var bende onlardan veriyim çocuklar korkuyor dedim.korkmuslardi hakikaten. Yok ben onları sevmiyorum dedi.taşla kırıyor. Beynim sızlıyor artık katlanamıyorum. Normal zamanda gürültüsü,eziyeti yok hatta iyiliği çok oldu ama bu sese dayanamıyorum artık ne şekilde diyeceğimi bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz doğru bir üslupla söylemek için sizden akil istiyorum hala kırıyor çok eziyet duyuyorum sirf bu ses yüzünden evi bıraktım markete gittim geldim hala devam ediyor.
Kardeşim bu fiyata ağzını açıp da ses etme. Biz kiracıların boynu bükük. 5 yıllık evliyim 3 ev değiştim. İlk evimde ev sahibimle pek sıkıntım yoktu. Sadece sürekli balkonuma halısını silkelerdi. Sümüklü peceteler, saclar. Hamileyken(2 çocuğum o evde doğdu) midem bulandı. Bir kere söyledim hiç umursamadilar. Ters düşsem evden cik derler diye ses etmedim. Daha sonra kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkım kararı çıktı. Alel acele eşimin çocukken oturduğu Mahallesi'nde selamları sabahları olan, uzaktan tanıdığı yaşlı karı koca bir çiftin evini tuttuk. Hayatı zehir ettiler bize. 3. Ayda çocukların sesinden şikayet etmeye başladılar. Hatta eşime 'evi tutarken köpek gibi yalvariyorsunuz. Tutunca şeytan kesiliyorsunuz.' dedi. Ne hakaretler, ne hakaretler. Daha sonra diğer mahallelilerle konustuk. Evleri yakın mesafede olan komşular dedi ki:' keşke evi acele tutmadan bize sorsaydiniz. Bir sürü kiracilari eziyetle gonderdiler evden daha önce. Bu eve girip de bir yıl oturan olmadi.' dediler. Kendi çocukları bile asla bu yaşlı çifti görmeye gelmiyordu. 3. Aydan sonra iyice azittilar. Son ses TV açtılar, ip atlar gibi tepemizde zipladilar. Ben bu arada iki çocuğumla hüngür hüngür ağlayarak yana yakıla ev aradım. Eşimle boşanma raddesine geldim. Cinnet raddesine de geldim ama sabrettim. Kuru sıkı tabancayla üst kata çıkıp pencerelerini aşağı indirmeyi, arabalarını parcalamayi filan hayal ettim hep. Daha sonra savciliga suç duyurusunda bulundu esim. Bir müddet çıtlari cikmadi. Daha sonra uzlastirmaci geldi vs. Mahkeme uzarsa bizim de zararlı çıkacağımızı söyledi bir kira bedeline kabul ettik uzlaşmayı. Sonra yine tepemizde ziplamaya, eziyete devam ettiler. Merdivenlere çalı vs. Koydular eve rahat giremeyelim diye. Hayatımın kabus gibi 8 ayıydı. Çok şükür sonrasinda müstakil orta halli bir ev bulduk. Ev sahipleri bizi 1 ay kadar araştırdı. Güvenilir insanlar olduğumuza kanaat edince evini kiraladı. Ev kiralamak kız istemekten beter olmuş. Şimdi zam vakti yaklasiyor. Korkuyorum kimseye güvenim kalmadı. Böyle daha ne kadar devam edicez bilmiyorum. Ev almak hayal olmuş. Anca anadan babadan derme çatma bi yer kalırsa. Afgani, suriyelisi, bilmem nesi derken tutacak ev bile yok. Millet zaten kümesine 7 binden fiyat biçiyor en asagi. Bize yaşatanlar yasattiklarini misli ile yaşasınlar dilerim, beter olsunlar.Merhaba hanımlar. Ben İstanbul 'da 1750 tl kiraya ara katta orta halli bir evde oturuyorum.ev sahibim üst katimda oturuyor.fazla zam yapmadı sağ olsun ,burda bizim kadar uygun oturan kimse yok.Ev sahibim bizi sever ara ara uğrar,yemek getirir bazen. 2 gündür fındık mı ceviz mi bir şeyler kırıyor. Daha önce de yaptı,o elde kıran aparatları var bende onlardan veriyim çocuklar korkuyor dedim.korkmuslardi hakikaten. Yok ben onları sevmiyorum dedi.taşla kırıyor. Beynim sızlıyor artık katlanamıyorum. Normal zamanda gürültüsü,eziyeti yok hatta iyiliği çok oldu ama bu sese dayanamıyorum artık ne şekilde diyeceğimi bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz doğru bir üslupla söylemek için sizden akil istiyorum hala kırıyor çok eziyet duyuyorum sirf bu ses yüzünden evi bıraktım markete gittim geldim hala devam ediyor.
1750 TL ye oturabiliyorsam sesimi cikarmazdim şahsen çünkü 5000 e kirada oturuyorum ev sahibinin çocukları apartmanı tepeme indirecek neredeyse bir aydır tadilat var diye diye matkap sesinden gına geldi eşinin sürekli deli gibi çocuklarina bagirmasini saymıyorum bile yine sesimi çıkarmıyorum burdan bı cikarsam bulunduğum yerde 8 binden aşağı ev yok çünkü sana tavsiyem duymazlıktan gel umursama beterin beteri varMerhaba hanımlar. Ben İstanbul 'da 1750 tl kiraya ara katta orta halli bir evde oturuyorum.ev sahibim üst katimda oturuyor.fazla zam yapmadı sağ olsun ,burda bizim kadar uygun oturan kimse yok.Ev sahibim bizi sever ara ara uğrar,yemek getirir bazen. 2 gündür fındık mı ceviz mi bir şeyler kırıyor. Daha önce de yaptı,o elde kıran aparatları var bende onlardan veriyim çocuklar korkuyor dedim.korkmuslardi hakikaten. Yok ben onları sevmiyorum dedi.taşla kırıyor. Beynim sızlıyor artık katlanamıyorum. Normal zamanda gürültüsü,eziyeti yok hatta iyiliği çok oldu ama bu sese dayanamıyorum artık ne şekilde diyeceğimi bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz doğru bir üslupla söylemek için sizden akil istiyorum hala kırıyor çok eziyet duyuyorum sirf bu ses yüzünden evi bıraktım markete gittim geldim hala devam ediyor.
Geçici bir durum sonuçta.Simdi bir şeyler söyleyip adamı kışkırtma kendine bence.Merhaba hanımlar. Ben İstanbul 'da 1750 tl kiraya ara katta orta halli bir evde oturuyorum.ev sahibim üst katimda oturuyor.fazla zam yapmadı sağ olsun ,burda bizim kadar uygun oturan kimse yok.Ev sahibim bizi sever ara ara uğrar,yemek getirir bazen. 2 gündür fındık mı ceviz mi bir şeyler kırıyor. Daha önce de yaptı,o elde kıran aparatları var bende onlardan veriyim çocuklar korkuyor dedim.korkmuslardi hakikaten. Yok ben onları sevmiyorum dedi.taşla kırıyor. Beynim sızlıyor artık katlanamıyorum. Normal zamanda gürültüsü,eziyeti yok hatta iyiliği çok oldu ama bu sese dayanamıyorum artık ne şekilde diyeceğimi bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz doğru bir üslupla söylemek için sizden akil istiyorum hala kırıyor çok eziyet duyuyorum sirf bu ses yüzünden evi bıraktım markete gittim geldim hala devam ediyor.
Bu parlak fikrim herkesin aklına gelmiş.Bayrama baklava içi hazırlıyordur. Her gün kıracak hali yok bitmiştir belki işi. Olmadı iste ver ben kırayım de.![]()
2 gündür çıkıyorum inanın. Bugün halsizim,ona rağmen aldım çocuğumu gittim öyle oyalanmak maksadıyla markette gezdim. Hoş bir şey değil bunu kendisinin düşünmesi lazım aslında ama .bilemedim şimdi siz böyle deyince desem mi demesem mi.
nin CevabınKardeşim bu fiyata ağzını açıp da ses etme. Biz kiracıların boynu bükük. 5 yıllık evliyim 3 ev değiştim. İlk evimde ev sahibimle pek sıkıntım yoktu. Sadece sürekli balkonuma halısını silkelerdi. Sümüklü peceteler, saclar. Hamileyken(2 çocuğum o evde doğdu) midem bulandı. Bir kere söyledim hiç umursamadilar. Ters düşsem evden cik derler diye ses etmedim. Daha sonra kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkım kararı çıktı. Alel acele eşimin çocukken oturduğu Mahallesi'nde selamları sabahları olan, uzaktan tanıdığı yaşlı karı koca bir çiftin evini tuttuk. Hayatı zehir ettiler bize. 3. Ayda çocukların sesinden şikayet etmeye başladılar. Hatta eşime 'evi tutarken köpek gibi yalvariyorsunuz. Tutunca şeytan kesiliyorsunuz.' dedi. Ne hakaretler, ne hakaretler. Daha sonra diğer mahallelilerle konustuk. Evleri yakın mesafede olan komşular dedi ki:' keşke evi acele tutmadan bize sorsaydiniz. Bir sürü kiracilari eziyetle gonderdiler evden daha önce. Bu eve girip de bir yıl oturan olmadi.' dediler. Kendi çocukları bile asla bu yaşlı çifti görmeye gelmiyordu. 3. Aydan sonra iyice azittilar. Son ses TV açtılar, ip atlar gibi tepemizde zipladilar. Ben bu arada iki çocuğumla hüngür hüngür ağlayarak yana yakıla ev aradım. Eşimle boşanma raddesine geldim. Cinnet raddesine de geldim ama sabrettim. Kuru sıkı tabancayla üst kata çıkıp pencerelerini aşağı indirmeyi, arabalarını parcalamayi filan hayal ettim hep. Daha sonra savciliga suç duyurusunda bulundu esim. Bir müddet çıtlari cikmadi. Daha sonra uzlastirmaci geldi vs. Mahkeme uzarsa bizim de zararlı çıkacağımızı söyledi bir kira bedeline kabul ettik uzlaşmayı. Sonra yine tepemizde ziplamaya, eziyete devam ettiler. Merdivenlere çalı vs. Koydular eve rahat giremeyelim diye. Hayatımın kabus gibi 8 ayıydı. Çok şükür sonrasinda müstakil orta halli bir ev bulduk. Ev sahipleri bizi 1 ay kadar araştırdı. Güvenilir insanlar olduğumuza kanaat edince evini kiraladı. Ev kiralamak kız istemekten beter olmuş. Şimdi zam vakti yaklasiyor. Korkuyorum kimseye güvenim kalmadı. Böyle daha ne kadar devam edicez bilmiyorum. Ev almak hayal olmuş. Anca anadan babadan derme çatma bi yer kalırsa. Afgani, suriyelisi, bilmem nesi derken tutacak ev bile yok. Millet zaten kümesine 7 binden fiyat biçiyor en asagi. Bize yaşatanlar yasattiklarini misli ile yaşasınlar dilerim, beter olsunlar.
Valla konuyu okuyunca apartman kuralları aklıma hiç gelmedi, kira bir yana insan günde kaç dakika ceviz ya da fındık kırabilir ki, bir de her gün olmaz yani:) benim üst komşumu tanısa konu sahibi aklını kaçırır sanırım:)Bu parlak fikrim herkesin aklına gelmiş.Allahım ne hale geldik ekonomi o kadar bitik bi halde ki uygun kirayı duyunca, bir Allahın kulu nasıl tepende taşla ceviz kırar, apartman kuralları ıvır zıvır yazmamış. Git elini ayağını öp demediğimiz kalmış. Halbuki biz oldukça atarlı giderli kadınlarız ama bazen yemiyor.
![]()