• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürültüüü!!!!

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Arkadaşlar çoğu zaman burada komşudan şikayet eden konular açılıyor ya, bu defa komşularım benden şikayet ediyor.

1- Gündüzleri evde yokuz. akşam 5 .30 da geliyoruz. Ben çok sakarım sürekli bişeyler düşürüyorum mutfakta özellikle.
2- evde gece kuduran bi kedi var. gece 12 den sonra çok koşuyor ve tuvaletini kullanırken çok kum kazma sesi yapıyor.
3- eşim topuklarına basa basa güp güp yürüyor ve kapıları çok sert açıyor (uyardım kaç kere ama unutuyor sanırım, ben uyurken kaç defa kapı açışı yüzünden sıçrayarak uyandım)
4- yatağımız aşırı derecede gıcırdıyor sağdan sola dönsek bile, bazı anları da siz düşünün artık :KK22:

alt katta apartman yöneticimiz oturuyor karısıyla 70 yaş üstüler
dün akşam 6 da mutfakta kavanozu düşürdüm elimden yere (yerler fayans) gürültü oldu tabi aşağıdaki adam da bağırdı biz duyduk yani mutfakta. eşim de sinirlendi ama adama hak verdik.
daha önce de geceleri gürültü geliyor demişti. ve de ben biraz yüksek sesle güldüğümde tavana vurmuştu bi kere.

şimdi aidatı vermem gerekiyo adama ama utanıyorum kesin gürültüden şikayet edecek gidince. ben nasıl azaltıcam bu gürültüyü ya? kendim de rahatsız oluyorum...

Yani söylediğiniz şeyler özellikle yapılmış bir şey değil,elinizde olmadan gerçekleşmiş birşey,
Gülme konusu için zaten siz gerekli özeni göstermeye çaba sarfediyorsunuz
Kedi konusunda haklı olabilirler,bende rahatsız olurdum .

Yani söylediğiniz şeyler özellikle yapılmış bir şey değil,elinizde olmadan gerçekleşmiş birşey,
Gülme konusu için zaten siz gerekli özeni göstermeye çaba sarfediyorsunuz
Kedi konusunda haklı olabilirler,bende rahatsız olurdum .

ben de kediden rahatsızım
onu da akşam olmadan bol bol yormaya çalışıyorum
ama bazen arpası fazla geliyo heralde enerji patlaması yaşıyor :) 1 yaşını geçince düzelir diyolar şu an 11 aylık falan
ama çözüm bulamadım geceleri aktif olan bi canlı sonuçta kedi
koridorda bırakıyorum geceleri koridor halı kaplı ama gürültü illaki aşağı geçiyodur :(

Hehehe ben de siz rahatsızsınız sandımdı başlığı görünce, aha bombayı kurdun zeytin diyecektim :KK70: Malum gürültü konusu yani, meşhurdur.
Ya yatak konusu fena, değiştirseniz olmaz mı? Ya da sabitlenemez mi ya da ayaklarına entegre bir şey konamaz mı ki ya?
Eşine de artık uyarıyı sen yapıver, alt kat rahatsız oluyor utanıyorum artık, ya dikkat et ya da aidatı götür sen ver beni muhatap etme de.
Kedi konusunda ne yapılabilir bilemiyorum, halı serseniz, minder falan koştuğu yerlere daha az ses gider sanki. ev kendinizinse toptan çözüm şu yalıtım denen olay olur.

Yataktaki o pis gıcırtı aylardır bizim evde de mevcyttu artık dayanamadık yatağı değiştirmeye karar verdık komşuları düşünerek ve yeni yatak aldık yatağımızın siftahını yaparkeen gıcırtılar yine çıkıverdi. Sonuç yatak gıcırdamazmış bazadan geliyormuş ses . Yani sizde yatağı falan değiştirmeyin ses geliyo die boşuna masraf olur. Çünkü yatak eskise bile ses gelmezmiş öncelikle bazalarınızı kontrol edin yatsk odasındaki ses için

Kendi fikrimle yardimcı olmaya calisayim
1-) sanirim mutfakta ya halı yok yada mutfak halisi kucuk zemin fayans oldugu icinde asaginin gurultuden etkilenme olayi fazla sanirim onun icin mutfaga zevkinize uygun sizide rahatsız etmeyecek zeminin cogunlugunu kaplayacak bi halı alırsanız (eger imkanınız varsa)asagiya giden gurultuyu bir nebze azaltir diye dusunuyorum

2-)kedinin kosma olayına yapılabilecek birsey var mi bilmiyorum ama kum kabının altına paspas yada sungersi birsey koyarsaniz oda gurultuyu bir miktar azaltir kediniz kuduracagi saatlerdede sevdigi oyuncaklardan birini verirseniz belki oyalanir kosmaz kedinizi tanimadogim icin tabi sadece bir dusunce bu

3-)esiniz icin uyarmaktan baska care yok devam ederse aidati esinize verip yollarsiniz bir kac kez mahcup olduktan sonra belki daha dikkatli olur:)

4-)o yatak mutlaka degismeli:KK53:

Bence sabah 8aksam 10 arasi saatlerde olan olabilen syleri normal karsilamak lazim tabi bebek vs olaganseyler
Yatagi degistirin,esinizi uyarin, yerlere hali kilim kullanin fakat hepsi evde kedi olunca zor...
Parayi vermeye gitmektende cekinmeyin cunku ozellikle yapilmis garezine seyler degil sonucta.

Kat mülkiyeti kanununa gore dairede hayvan beslemek yasaktı (değişmediyse...) Tüm kat maliklerinin onayı ile besleneniliyordu yanlış hatırlamıyorsam...

Yatak gıcırtısına gelince
Hece ritmik bir şekilde gelen yatak gıcırtısına herkes olur olmaz dikkat kesilebilir. Sağa sola dönmelerin çıkardığı sesler etkilememeli...
Biz yataştan bir yatak aldık hem rahatladık hemde titmik yatak gıcırtısından kurtukduk ;) tavsiye edilir

Pofiduk terlik alın hayvansı terliklerden :d
Eşiniz daha az ses cıkarır.
Yatağı değişseniz iyi olur:KK22: gibi aslında ben o tarz sesleri severim o esnada :oops:

Benimde alt komşum sabah 6 da kalkıyorlar ve iki çocuğu okula gönderip kendileri de işe gidiyorlar. Her sabah gürültülerine uyanıyoruz. öyle böyle değil gürültü, sabahın köründe çocuğun ortalıktaki koşuşturmaları ve en son kapıları çarpıp evden çıkmalarıyla son buluyor. Bu güne kadar hiç ses etmedim çünkü benimde bebeğim var evde ve zaman zaman gürültü yapıyor. Karşılıklı anlayış gösteriyoruz ama onlar olmayacak saatlerde çok rahat gürültü yapıyor..Bazen pazar günleri sabah 6 da kalkıp çok gürültü yapmak istiyorum beni anlasınlar diye ama kıyamıyorum yinede:KK66: Sizde biraz daha dikkat ederseniz iyi olacak çünkü yaşlıların tahammül sınırları daha az. Birde kedicik akşama kadar evde yalnız mı kalıyor çok merak ettim.

biraz dikkatli olmaya çalışsanız ,hızlı hareket edince oraya buraya bir şeyler düşürmeniz ,pat küt hareket etmeniz normal ,benim de bir arkadaşım var ben çok rahatsız oluyorum ,çok gür sesli ,bam güm yürüyor,sürekli pat küt mutfak dolaplarını çarparak kullanıyor,ben sessiz olduğum için tırmalıyor beni sanki ...:oops:
Çok rahatsız edici kendinden gürültülü model insanlar :KK69:

benım alt katımdada ev sahiplerı var 70 yaşında falanlar. İlk girdiğimde yururken bile şikayete gelıyorlardı. Sonradan azaldı napalım uçalım mı :D
Daha sonra 2 tane kedı aldım. bide bizimkiler kuduruk gece 12 de bi oraya bi buraya deliler gibi koştururlar:D Bide şu kum kazma olayı sanarsın wc de kazı var :D
bide tuvaletını yaptıktan sonra ellerını duvara vurma huyu var benım kedıde tak tak tak :D Artık alıştılar hiiiççç şikayet etmıyolar.
Sende hiç utanma bilerek mı duşürdün sankı kavanozu unutmuşlardır bıle kız onlar onu :D

Bazadandır o gıcırtı bazanın yaylarını galan yağlayın geçer,ben öyle yapıyorum.

Bende de iki çocuk var ve sürekli ellerinden bir Şeyler düşürüyorlar. Bunun için yapabileceğim bir şey yok malesef. Sizde çok takmayın. Bilerek atmıyorsunuz sonuçta.

Hehehe ben de siz rahatsızsınız sandımdı başlığı görünce, aha bombayı kurdun zeytin diyecektim :KK70: Malum gürültü konusu yani, meşhurdur.
Ya yatak konusu fena, değiştirseniz olmaz mı? Ya da sabitlenemez mi ya da ayaklarına entegre bir şey konamaz mı ki ya?
Eşine de artık uyarıyı sen yapıverin, alt kat rahatsız oluyor utanıyorum artık, ya dikkat et ya da aidatı götür sen ver beni muhatap etme de.
Kedi konusunda ne yapılabilir bilemiyorum, halı serseniz, minder falan koştuğu yerlere daha az ses gider sanki. ev kendinizinse toptan çözüm şu yalıtım denen olay olur.

evet ya bu defa ters köşe yaptım :D
burda gürültü konularını okuyunca her defasında acaba benden şikayet mi ediyolar diye korkuyorum çünkü hahah :)
aidatı benim adamla yollayayım ben bişey diyecekse ona desin bari haklısın bu fikir çok iyi oldu :D

ev kira
3 ila 9 ay arasında bi taşınma durumum var...

Yataktaki o pis gıcırtı aylardır bizim evde de mevcyttu artık dayanamadık yatağı değiştirmeye karar verdık komşuları düşünerek ve yeni yatak aldık yatağımızın siftahını yaparkeen gıcırtılar yine çıkıverdi. Sonuç yatak gıcırdamazmış bazadan geliyormuş ses . Yani sizde yatağı falan değiştirmeyin ses geliyo die boşuna masraf olur. Çünkü yatak eskise bile ses gelmezmiş öncelikle bazalarınızı kontrol edin yatsk odasındaki ses için

ya bizim sorun yatağın karyolasında çünkü kırıldı :) baza şeklinde değildi zaten. yatağın altında sunta oluyo ya eşimle aynı anda yatağın ayak ucuna basıp perde asmaya çalışırken sunta göçtü :D o günden beridir iflah olmadı :D
kedi yatağın altında oynuyo bazen oraya da halı serdim gürültü gitmesin diye çünkü yerler laminant parke..

Kendi fikrimle yardimcı olmaya calisayim
1-) sanirim mutfakta ya halı yok yada mutfak halisi kucuk zemin fayans oldugu icinde asaginin gurultuden etkilenme olayi fazla sanirim onun icin mutfaga zevkinize uygun sizide rahatsız etmeyecek zeminin cogunlugunu kaplayacak bi halı alırsanız (eger imkanınız varsa)asagiya giden gurultuyu bir nebze azaltir diye dusunuyorum

2-)kedinin kosma olayına yapılabilecek birsey var mi bilmiyorum ama kum kabının altına paspas yada sungersi birsey koyarsaniz oda gurultuyu bir miktar azaltir kediniz kuduracagi saatlerdede sevdigi oyuncaklardan birini verirseniz belki oyalanir kosmaz kedinizi tanimadogim icin tabi sadece bir dusunce bu

3-)esiniz icin uyarmaktan baska care yok devam ederse aidati esinize verip yollarsiniz bir kac kez mahcup olduktan sonra belki daha dikkatli olur:)

4-)o yatak mutlaka degismeli:KK53:

evet mutfak halım küçük çünkü mutfak çoook büyük kiracı olduğum ve en geç yaza kadar taşınacağım için yeni halı almak istemiyorum ama salonun kullanmadığım 6 m2 lik halısını mutfağa serebilirim tamamen kapatır yerleri

kedimin kum kabı için dediğiniz mantıklı bunu yapıcam :) aklıma gelmemişti
kutuyu oda oda gezdirdim ama hep zemine yerleştirmiştim bi paspasın falan üstüne koyarak deniycem

eşim söyleyince düzeliyo ama 3 gün sonra yine unutuyo :) evin kapılar da eski, sert açılıp kapanıyo ama uyarmaya devam

yatağı zaten burdan taşınırken atıcam :D yeni eve yenisini alayım :)

Su gurultu olayi ne yazikki bizdede var ustekinin her sesini cekiyorum oglunun kosturmalari ,konusmalarini,sarki soylemelerini onlar bnm bi yatak odami cekemediler burda okudugum gecen basima geldi o esnada bn duymadim esim duymus usten vurmuslar cok utandim o gun bugun eziyet cekiyorum resmn zaten ayda yilda bi oluyorum oda batmis komsucuklarima

cin gibi bu apartman :KK70:
hepsi yaşlı
üst kat komşum da gece saat kaçta geldik sabah kaçta çıktık hepsini biliyo
Benim ev sahibimin bomba patladı haberi olmadı o derece agır işitiyor. Kedi yaşını geçince uyur hatta sürekli uyur. Eşinde altı yumuşak terlik giyecek senin sakarlıgın için çare yok :)

Açıkçası hassasiyetiniz için tebrik etmek istedim.
Ay napim bana ne ya kafalarının aksine gürültü probleminizi azaltmaya çalışıyorsunuz.
Sakarlık hızla bir şeyler yapmaya çalışmaktan oluyor sanırım. Biraz daha sakin davranmaya çalışın.
Kedicik için kumunu kalın bir örtünün ya da süngerin üzerine koymak sesi nispeten kesecektir.
Bunların içinde en garibi eşinizin pat küt kapı baca çarpması. Koca adam bunları kendi düşünmesi lazım.

Ve o yatak ya değişecek ya yağlanacak :)

Sizin evinizde tak diye ses çıkaran şey alt katlara güm diye gidiyor. Malum betonun dalgayı yayması hadisesi.
Biraz dikkatli olmaktan zarar gelmez. Bizler insanız, empati yeteneğimiz var, sosyal yaşantıda uymamız gereken kurallar var.
Bizim evde tvnin sesi saat 10'da kısılır. Rv içi terliklerimiz yumuşak tabanlıdır. Kapı baca çarpılmaz.
Bunlar toplu yaşama kuralları.
Ha üst komşu 4 çocukla at çiftliği kurmuş durumda i. Çocuklara razıydık şimdi baba da cozuttu.
Kadın hamile kalmadan önce yatak seslerini dinliyorduk. Şimdi de adamın akp-chp-mhp yorumlarını dinliyoruz.
Defalarca rica ettik dikkat etmeleri için. Kadın "ay valla çok utanıyorum" diyor ama çocuklara durun dediğini hiç duymadım.
Sadece utanmakla olmuyor çünkü. Komşu hakkıdır bu.

Back
X