• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurur Meselesi

Nihil

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
5.252
718
398
kızlar ben 7 yaşımdan beri çok gururluyum öncesini hatırlamadığım için 7den başlattım. O mu bu mu diye ne sorulursa sorulsun gözüm kapalı tabiiki gurur derim. Ama artık buna Bi son vermem lazım. Haksızda olsam asla bunu kabul etmiyomuş gibi görünüyorum, haklı olduğuma inandığımı sansınlar istiyorum:sinirli:halbuki içimden bi sayfa pişmanlık yazıyorum:/

Mesela een yakın arkadaşımla tartışmavari konuştuk diyelim, lafın gelişi Ya tamam konuşmayalım bidaha dese bitti. artık sittin sene istesemde arayamıyorum, paşayım ya 'benimle görüşmek istemeyenle artık ben hiç ben görüşmem bidaha bitti' diyip boşuyorum neden gururdan.

Kankamla tam 1 sene küs kaldık böyle apsürt Bi sebepten dolayı. 1 sene sonra ben aradım! çok sıcak karşıladı normal konuşuyoruz şimdi. Ama o ben olsaydım 1 sene nerdeysen orda kal tripleri yapardım neden gururdan.

kızlar ben 7 yaşımdan beri çok gururluyum öncesini hatırlamadığım için 7den başlattım. O mu bu mu diye ne sorulursa sorulsun gözüm kapalı tabiiki gurur derim. Ama artık buna Bi son vermem lazım. Haksızda olsam asla bunu kabul etmiyomuş gibi görünüyorum, haklı olduğuma inandığımı sansınlar istiyorum:sinirli:halbuki içimden bi sayfa pişmanlık yazıyorum:/

Mesela een yakın arkadaşımla tartışmavari konuştuk diyelim, lafın gelişi Ya tamam konuşmayalım bidaha dese bitti. artık sittin sene istesemde arayamıyorum, paşayım ya 'benimle görüşmek istemeyenle artık ben hiç ben görüşmem bidaha bitti' diyip boşuyorum neden gururdan.

Kankamla tam 1 sene küs kaldık böyle apsürt Bi sebepten dolayı. 1 sene sonra ben aradım! çok sıcak karşıladı normal konuşuyoruz şimdi. Ama o ben olsaydım 1 sene nerdeysen orda kal tripleri yapardım neden gururdan.

Haksızken haksız olduğumu kabul ederim, kuyruğu dik tutmayada çalışırım tabii ki normal ama bir derece daha yumuşak davranırım.
Onun dışında bende böyleyim ama kendime gururlu diye hiç tanımlamamıştım.:KK53:
Karakter meselesi bu ve bence garip değil, sorun hiç değil. Bence güzel bir şey.:rolleyes:

Gurur güzel şey. Gurursuz olmaktan iyidir.

Ama sırf bu yüzden, yanlış olduğunu bile bile lafından dönmüş olmamak için diretiyorsan, kusura bakma çekilir dert değilsin kardesim :KK11:

Ufak ufak başlamışsın düzelmeye madem devam et. Seni hatalarınla seven insanlar olsun yanında, buna izin ver.

@WanHeda kardeşimde böyle burcu gibi akrep dilli velet. Küsünce artık anca seneye barışıyoruz :l

Gurur güzel şey. Gurursuz olmaktan iyidir.

Ama sırf bu yüzden, yanlış olduğunu bile bile lafından dönmüş olmamak için diretiyorsan, kusura bakma çekilir dert değilsin kardesim :KK11:

Ufak ufak başlamışsın düzelmeye madem devam et. Seni hatalarınla seven insanlar olsun yanında, buna izin ver.
yumuşatamıyorum kalbimi

Bunun adı gurur değil.Gurur böyle bir şey değil çünkü.Senin insan ilişkileri konusunda eksiklerin var.Empati ve hoşgörü eksikliğin var.İlk adımı atamama da öz güven eksikliğinden gelir.
Son verdiğin örnekte,sonuçta arkadaşını sen aramışsın.Ama diyorsun ki o beni arasaydı gururdan trip yapardım.

Bence ilk paragraftaki anlattiginizla gururlu sanilmazsiniz.
Hakli oldugunuza inandiginizi sanmiyorlardir cunku bu cok yumusak bir deyim olur.
Sadece kendini goren at gozluklu bir bencil olarak dusunuluyorsunuzdur bence.
Zira ben oyle dusunurum.

Simdi bircok kisi gurur guzeldir diye dolusacak ama onurla gurur farkli seylerdir.
Gururda kibir de vardir ve belli ki sizde fazlasiyla var.
(Ya da kibir gibi gorunen dusuk benlik sayginz/sevginiz var)
Oysa onur, seref daha mutevazidir.
Gururlu degil, onurlu olun.

Ozelestiri yapin ve yapabildiginizi gosterin.
Inaniyorsaniz 3 gunden fazla kusmenin helal olmadigini dusunerek nefsinizi terbiye edin.
Hatalarin da insanlar icin olduguna inanin.
Hatayi bagislamaya ve kendinize hata yapma payi vermeye calisin.
Boylece hem tripten kurtulabilir hem de ozur dileme sansi yakalayabilirsiniz.

3 gunluk dunya, yarin kusmeye kimseyi bulamazsaniz cok uzulursunuz.

Eee 1 sene sonra aramamissin oda birsey olmamis gibi davranmis, senin gururun yada gururundaki tutarsizligin ne kadar sacmaysa arkadasinin hareketide o kadar sacma bence. Gurur icin degil ilkelerin oldugu icin yapacaksin bazi seyleri sen gurur yaptigini dusunup bence cocukluk ediyorsun cunku buna gurur denmez sonucta 1 sene de olsa lafini geri alip aramissin yani.
Arkadasin ayri bir sorun madem sorun etmeyip birsey olmamis gibi davranacak ti 1 senedir akli nerdeymis ? Sen gibi inatci biri bile 1 senede gardini dusuruyorda arkadasin ''sozde en yakin'' neden aramamis 1 senedir ?
Bana kalirsa gururu sunu bunu birak ilkeli olmaya calis hayatta, bos gururun kimseyi faydasi olmamistir bu zamana kadar, ama arkadaslikta askta aile icinde insanin degerleri ilkeleri sinirlari olursa iste o zaman kirilmanin uzulmenin yada tavir almanin bir anlami olur, bos bos 1 sene kus kalipta geri birsey olmamis gibi aramanin, yani kisaca ben bastan sona simariklik yumagiyim, birdaha beni dikkate alma ben cocuk gibi sacmalarim demenin bir faydasi olmaz sana. Insanlarin gozundeki yerini dusurursun, simarik ilkesiz ve herseye tavir yapan ve hicbir tavrinin etkisi olmayan biri olur cikarsin.

Bunun adı gurur değil.Gurur böyle bir şey değil çünkü.Senin insan ilişkileri konusunda eksiklerin var.Empati ve hoşgörü eksikliğin var.İlk adımı atamama da öz güven eksikliğinden gelir.
Son verdiğin örnekte,sonuçta arkadaşını sen aramışsın.Ama diyorsun ki o beni arasaydı gururdan trip yapardım.
Açmazdım bile belki. Nasıl törpüliycem bilmiyorum, şöyle ağız tadıyla kaliteli tartışma yapılamıyor benle.

Bence ilk paragraftaki anlattiginizla gururlu sanilmazsiniz.
Hakli oldugunuza inandiginizi sanmiyorlardir cunku bu cok yumusak bir deyim olur.
Sadece kendini goren at gozluklu bir bencil olarak dusunuluyorsunuzdur bence.
Zira ben oyle dusunurum.

Simdi bircok kisi gurur guzeldir diye dolusacak ama onurla gurur farkli seylerdir.
Gururda kibir de vardir ve belli ki sizde fazlasiyla var.
(Ya da kibir gibi gorunen dusuk benlik sayginz/sevginiz var)
Oysa onur, seref daha mutevazidir.
Gururlu degil, onurlu olun.

Ozelestiri yapin ve yapabildiginizi gosterin.
Inaniyorsaniz 3 gunden fazla kusmenin helal olmadigini dusunerek nefsinizi terbiye edin.
Hatalarin da insanlar icin olduguna inanin.
Hatayi bagislamaya ve kendinize hata yapma payi vermeye calisin.
Boylece hem tripten kurtulabilir hem de ozur dileme sansi yakalayabilirsiniz.

3 gunluk dunya, yarin kusmeye kimseyi bulamazsaniz cok uzulursunuz.
kibir demeliydim aslında siz daha doğru tanımladınız. Nefis terbiyeside bu yüzden zor geliyor zaten. Özeleştiri hoşgörü tartışırken karşımdakini anlamaya çalışıyorum fakat tutturdum mu sonrasını getirmekte zorlanmazsam birde

Açmazdım bile belki. Nasıl törpüliycem bilmiyorum, şöyle ağız tadıyla kaliteli tartışma yapılamıyor benle.
Bol bol kişisel gelişimle ilgili psikolojik kitaplar okuyabilirsin.Arkadaşlarınla sevdiklerinle daha fazla zaman geçir ve "ben gururluyum" lafını rafa kaldır.Kendini şartlandırma.Daha çok gençsin.Hayatta neler gelecek başına.Ne tecrübler yaşayacaksın.Arkadaşınla küsüp telefon açıp açmaka kadar basi olsa diyeceksin mevzular.
İnsana insan lazım.Bira hoşgörü,biraz empati.Ben bazı konularda haklı olduğumu bilsem de ilk adımı atan taraf olmuşumdur.Bu beni gurursuz yapmaz,asalet katar kişiliğime.Çünkü sevdiğim biriyle tartıştığımda,onunla küsmek kişiliğimi zedeler ve asıl o zaman gururum sarsılır.Ben yediğimiz her lokmanın paylaştığımız her güzel anın hatrını sayarım.Kendi mutluluğum ve huzurm içinde gereklidir bu.

haksızken üste çıkmaya çalışmam ama diğer konularda bende öyleyim. Görüşmeyelim diyen birine aman yapma etme ben sensiz yapamam diyemem ki.Sittin sene görüşmem :)

A AtomicGirl bu arkadaşla raydan çıkmış inişli çıkışlı bir ilişkimiz var, ama genel olarak boş inatçılık yapıyor oluyorum galiba. Ben Nasıl yutkunmayı öğrenicem bilmem

Gururlu olmak çok başka bişey..
Sizinki inat..

Hatta duygusuzluk ve bencillik de var biraz sanki..

nazlideniz nazlideniz sizin yaptığınız asalette olmam çok seneler alır ölür giderim heralde:bicak:şartlama konusunda haklısınız, kişisel gelişme kitapları bu anlamda farkındalık arttırma açısından yararlı olabiliyor.

Gurur çok güzel bir şey,ama boşa yapılan gurur bir süre sonra kibre döner.
Bana göre aileye ,sevdiklere çok absürt sebepler yoksa gurur yapılmamalı .Hatalar kabul edilmeli ,gerekiyorsa özür dilenmeli,ufak şeyler büyütülmemeli.

Evet bu gurur değil.

Sanırım kendinizi çok önemsiyorsunuz.

Farkında olmak değişmenin işaretidir.

Nihil nerelerdesin ya. :KK23:

Ben de biriyle iliskimi(kadin - erkek) bitirene kadar zorlarim . Bir kac sans veririm ama bir kere kapiyi kapattim mi bi daha asla aramam sormam.

Seninki daha cok inat. Al iste bi sene aramadim demek ki sensiz yapabiliyorum . Bunu ispatladim ve simdi ariyorum kontrol bende demek.

Bende boyleydim :)
Sonra oyle durumlar mecburiyetler yasadim ki duzeldim...yani sinandim epeyce :)

Herkeste ego vardır ama sizinki biraz daha fazla sanirim.Bunun adi gurur degil.

Peki haksiz oldugunuz konularda kabullenmeme sorunuz oluyor mu?

Back
X