güven duygusu nasıl oluşur....
bilmiyorum ama artık günümüzde birbirimize güven duyamıyoruz,hep şüpheyle yaklaşıyoruz oysa hepimiz insanız ama neden güvenemiyoruz,etrafımda herkes bundan şikayetçi çok ilginç ki şikayet eden biziz güvenilmeyen yine biziz nerden çıkıyor o zaman bu güvensizlik duygusu,yani dürüst olmak ahlakına,dinine ,geleneklerine sahip çıkmak ve hep güvenilir olmak ,güven duymak bu kadar zormu?
Güven duymak bana göre zor.Çünkü her güvendiğim kişi malesef güven duymayacağım kişi çıktı.kendimiz gerçekten güven duygularını iyi biliyor ve taşıyorsak karşımızdakininde güvenilirliğine o kadar inanıyoruz.Zamanla böyle çıkmadığından bende insanlara karşı güven duygusu ne yazıkki şimdi yok derecesi kadar az.Hayatta güven duygusu olmadığında yaşamda arkadaşlarda o kadar anlamsız geliyor bana.her insana temkinli yaklaşma konuştuğumu denetleyerek süzerek konuşma beni yoruyor.Bu birazda sanırsam psikolojik bir durum.Güvendiğin birinden zamanında canın yandı ise insanlara karşı güvensiz olmakta gayet normal
ben neden güven duymuyorum.bu zamanda insanlara olan güvencim yok denecek kadar az.nedenmi cünkü dünya cok kötülesti insanlar bencillesti.kimin ne oldugunu anlayamz hale geldik.herkes cikarci cikarci olan bir toplumdada insanlara güven duymak yanlis.insanlarin icini bilemiyosun yüzüne gülüyor arkandan kuyunu kaziyor.keske herkes dinimizi allahin dedigi sekilde yasasaydi dünya bu durumda olurmuydu sizce
bende güven duyamam kimseye ..güvenimide duygularımıda yıllar önce kaybettim...
ben güven duymadıgım için karşımdakinide öyle sanıyorum..çok zor bir olay bazen atlatıyorum tekrardan geliyor...sanırım atlatamıcam kimselerede güvenemicem..ama işe yarıyor artık kimse canımı yakamıyor.dahada mutluyum..aileme güveniyorum anneme babama ve kardeşlerime o bana yetiyor...
Eskiden olsa güvendiğim insanlar çoktu ama zaman geçtikçe azalıyor sayısı...
İşin kötüsü bazen güvendiğim insanlara duyduğum şüphelerin peşinden gitmek korkutuyo beni çünkü sonunda hep haklı çıkıyorum:)
Belkide bazı insanlar gibi yüzeysel yaşamalıyım ilişkilerimi :uhm:
O niye yalan söyledi,bu niye böyle yaptı diye anlamaya çalışmamalıyım belkide....
Emin olduğum tek şey; kim olursa olsun sonuna kadar güvenmek yanlış.
Yazıki ki iyi niyet taşıyan insanlar çok az..saflık büyük suç.
Bencillik yaygınlaştıkça, İnsanlarımızın gözü doymadıkça, ben bu kişiden ne alır götürürüm mantığı dolaştıkça güvensizlik maddi manevi devam edecektir, İnsanlarımızın beslediği dünya hırsı maalesef güven duygumuzu azalttı..
güvensiz olmak zor bişeydir aslında adım atarken bile kırkkere düşünüp atılır,
ama gelin görünki okadar kötü ki hayat,insan herdefasında yanıldığını anlıyor...
alyy ye katılıyorum hiç kimseye sonuna kadar güvenmemek lazım:1closedeyes:
insanlarda, insan sevgisi ve allah korkusu kalmadi
insanlarin bencillesmesi, guvensizlesmesi ve daha bicok seyin sebebi bu
bu iki kriter olmadiktan sonra da duzelmez
yakın zamana kadar güven duygusu zamanla gelişir pekişir derdim ama zamanla da anlaşılamıyormuş çok güvenmek insanı çok üzebiliyormuş yıllar sonra bile...
kazıkları yedikçe güvenmek diye bir şey kalmıyor ki insan da.. sırtında daima,bıçaklarla ,gezemeyeceğine göre ,insanlara da o kadar fazla, güvenmemek gerektiğine ,karar veriyorsun ...temkini elden bırakmıyorsun.....
guvenı hemen kazanmak ıcın ...once tanımak ve anlamak ve cok zamanın gecmesı gerekıyor....
guven cabuk elde edılmedıgı gıbı...cok cabuk elden gıder...
hele su zamanda....kımseye guvenmemek gerekıyor...
yıllarca tanıdıgın dostum deyıp bagrına bastıgın kısı bıle yerı gelıp senı sata bılıyor....
bazen aılende bıle o guvenı bulamıyorsun...malesef...
guvenı hemen kazanmak ıcın ...once tanımak ve anlamak ve cok zamanın gecmesı gerekıyor....
guven cabuk elde edılmedıgı gıbı...cok cabuk elden gıder...
hele su zamanda....kımseye guvenmemek gerekıyor...
yıllarca tanıdıgın dostum deyıp bagrına bastıgın kısı bıle yerı gelıp senı sata bılıyor....
bazen aılende bıle o guvenı bulamıyorsun...malesef...